Άνουβις (8-27/5, 29-30/6, 1-13/7)

Ο Άνούμπις είναι ο θεός που κρατάει τα κλειδιά του «κάτω κόσμου» και οδηγεί την ψυχή στο θεϊκό δικαστήριο, στο καθαρτήριο του Όσιρη. Είναι εκείνος που δημιούργησε την πρώτη μούμια. «Μουμιοποίησε» το άψυχο σώμα του Όσιρη, όταν του το ζήτησε απελπισμένα η Ίσις, η χήρα του Όσιρη. Ο Ανούμπις δίδαξε τα μυστικά της ταρίχευσης στους Αιγυπτίους, τελειοποιώντας τις τεχνικές.

Αν έχετε γεννηθεί κάτω από την επιρροή του Ανούβις διαθέτετε μεγάλη εσωτερική δύναμη και είστε ικανοί να βγαίνετε νικητές μέσα από αντίξοες συνθήκες. Συνήθως αποδίδετε καλύτερα δουλεύοντας νυχτερινές ώρες. Έχετε ευγενική ψυχή και εμπνέετε εμπιστοσύνη στους γύρω σας. Είστε ιδιαίτερα αυστηροί με το εαυτό σας και δεν συγχωρείτε εύκολα τα λάθη σας, ενώ σε αντίθεση με τους άλλους είστε πολύ ανεκτικοί.

Γνωρίζετε καλά την γλώσσα του σώματος και δύσκολα κάποιος μπορεί να σας κρυφτεί. Διαβάζετε και ακούτε πέρα από τις λέξεις και είστε ικανοί να λύνετε μυστήρια. Συνήθως ακολουθείτε το δρόμο της καρδιάς και όχι της λογικής και γι’ αυτό πολλές φορές πληγώνεστε στα αισθηματικά σας ή φοβάστε να αφεθείτε ολοκληρωτικά σε μια αγάπη. Αυτός ο ενδόμυχος φόβος σας δεν σας αφήνει να μοιραστείτε εύκολα τα αισθήματα σας, πράγμα το οποίο σας δημιουργεί μια ανισορροπία.