Ημερομηνίες Ζωδίου: 22/12 – 20/1
Πλανήτης: Κρόνος
Στοιχείο: Γη
Χρώμα: Μαύρο, Ιώδες
Μέταλλο: Χάλυβας
Λουλούδι: Πανσές, Κισσός
Πολύτιμος λίθος: Γρανάτης, Όνυχας

Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο της φιλοδοξίας. Το σύμβολό του είναι ένα κριάρι που ανεβαίνει σε ένα βράχο και προσπαθεί να φτάσει στην κορυφή. Αυτό ισχύει και σε όλη τη διάρκεια της ζωής του Αιγόκερου. Η διαδρομή των Αιγόκερων είναι πάντα μια ανηφόρα που θα τους οδηγήσει κάποια στιγμή στην κορυφή. Και μόλις φτάσουν εκεί ψηλά, θα θαυμάσουν το δημιούργημα που άφησαν πίσω τους και θα είναι ευτυχισμένοι. Δεν προτιμούν τις εύκολες λύσεις, μπορεί αυτό να τους κοστίζει παραπάνω αλλά έτσι είναι σίγουροι πως η επιτυχία τους θα είναι εξασφαλισμένη. Είναι υπομονετικοί, πρακτικοί και σταθεροί. Τις καταστάσεις τις χειρίζονται με σοβαρότητα και σύνεση και δεν θα σε προδώσουν ποτέ αν στηριχτείς πάνω τους.

Δίνουν μεγάλη σημασία στην υστεροφημία τους και γι’ αυτό φροντίζουν πάντα να κατέχουν καλά το αντικείμενο της συζήτησης πριν μιλήσουν. Πολλές φορές ακολουθούν τόσο πιστά τους τύπους, που φαίνονται συντηρητικοί και δογματικοί. Τότε το πείσμα τους γιγαντώνεται και άντε μετά να τα βγάλεις πέρα μαζί τους. Ο Αιγόκερως είναι ζώδιο της Γης και αυτό δείχνει μία ροπή προς τα υλικά αγαθά.

Δουλεύουν σκληρά για να τα αποκτήσουν, χωρίς να χάνουν όμως την ανθρωπιά τους και το νοιάξιμό τους για τους άλλους ανθρώπους. Στην κοινωνία αποζητούν την αναγνώριση και το σεβασμό, καθώς και μια καλή οικονομική επιφάνεια. Άνθρωποι καριέρας, συχνά καταλαμβάνουν διευθυντικές θέσεις σε επιχειρήσεις ή μεγάλους οργανισμούς. Άλλα επαγγέλματα που τους ταιριάζουν είναι αξιωματικός του στρατού, συντηρητής έργων τέχνης, ιδιοκτήτης παλαιοπωλείου, δάσκαλος. Πρέπει να προσέχουν κρυολογήματα, αλλεργίες του δέρματος, οστεοπόρωση και ρευματισμούς. Οι Αιγόκεροι δεν τα καταφέρνουν ιδιαίτερα καλά σε ζητήματα σχέσεων.
Οι σύντροφοί τους επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και τους αρέσει η μονιμότητα.