Αιγυπτιακή Αστρολογία

aigyptiaki-astrologia

Τα άστρα στον ουρανό συνέπαιρναν τους αρχαίους Αιγυπτίους. Στην πραγματικότητα, τα 12 Αιγυπτιακά ζώδια έχουν τα 12 διαφορετικά ονόματα που είχαν οι θεοί και οι θεές. Οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι την προσωπικότητα, την ζωή και την τύχη ενός προσώπου την καθορίζουν διαφορετικές επιρροές του θεού που κυριαρχούσε στο ζώδιο που αντιστοιχούσε στην γέννηση του. Ο θεός του ζωδίου αντιπροσωπεύει την φύση και τον χαρακτήρα του ατόμου. Η συμπεριφορά του, η ισχύς του και οι ικανότητες του αντιπροσωπεύονται επίσης από τον θεό που κυριαρχεί στο κάθε ζώδιο. Ξεκινώντας και σαν εισαγωγή σημειώστε, ότι εδώ στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα είναι πολύ λίγοι αυτοί που έχουν κάποιες γνώσεις σχετικά με την αιγυπτιακή αστρολογία, διότι είναι πολύ δύσκολη η συλλογή πληροφοριών.

Η Αιγυπτιακή Αστρολογία γεννήθηκε από την περιέργεια και την ανάγκη των Αρχαίων Αιγυπτίων να ξέρουν τι θα συμβεί στο μέλλον. Η Αστρολογία τους ενδιέφερε ιδιαίτερα και οι θεοί όπως και οι θεές τους απασχολούσαν μεγάλο μέρος της καθημερινότητας τους. Έτσι δημιούργησαν ένα σύστημα που ακόμα και σήμερα εκπλήσσει τους αστρολόγους, ιδιαίτερα για την ορθότητα στην πρόβλεψη γεγονότων.

Η πτώση όμως της Αιγυπτιακής κυριαρχίας αλλά και της κουλτούρας είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν πολλές και πολύτιμες πληροφορίες για το σύστημά τους. Σ’ αυτό βέβαια συνέβαλαν η βυζαντινή και αργότερα αραβική κυριαρχία και φυσικά το πέρασμα των αιώνων. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα οι σύγχρονοι αστρολόγοι να πρέπει να βρουν ξανά και από την αρχή την χαμένη γνώση. Αυτήν που ίσως μας βοηθήσει να μάθουμε για την περίοδο ακμής της αιγυπτιακής κυριαρχίας, αλλά και πολλές πληροφορίες σχετικά με τον άνθρωπο.

Η Αιγυπτιακή Αστρολογία έχει και αυτή 12 ζώδια, τα οποία είναι πολύ διαφορετικά από των άλλων αστρολογικών μεθόδων, δηλαδή αυτών της Ελληνικής (σύγχρονη δυτική), Ινδικής, Αραβικής και Κινέζικης Αστρολογίας. Τα ονόματα των ζωδίων όπως : Νείλος, Άμμων, Όσιρις, Θωθ, Άνουβις, ανήκουν σε Θεούς της αρχαίας Αιγυπτιακής θρησκείας και συμβολίζουν αρχέτυπες ενέργειες.

Οι Αιγύπτιοι ιερείς, είχαν τις επιστήμες της εποχής στα χέρια τους και παρόλο που έδωσαν 12 ισομερείς εποχές σε κάθε ζώδιο, αστρολογικά οι μέρες κυριαρχίας τους δεν είναι στην ίδια χρονική στιγμή. Έτσι για παράδειγμα, ένας Θεός ο οποίος έχει κυριαρχία σε κάποιες ημέρες του Μαΐου, μπορεί να έχει κυριαρχία και μέσα στον Νοέμβριο.

Επαναστατικές και προκλητικές χαρακτηρίζονται ακόμα και σήμερα πολλές από τις προτάσεις της αιγυπτιακής αστρολογίας και οι λίγοι που έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό, βλέπουν ότι λειτουργεί διεκπαιρεωτικά σε κάποιες συμφωνίες που υπάρχουν στην αστρολογική θεωρία, σήμερα. Δείτε παρακάτω πιο είναι το αιγυπτιακό σας ζώδιο ή ποιος είναι ο Αρχαίος Αιγύπτιος Θεός που ελέγχει την μοίρα και τους ουρανούς όταν γεννηθήκατε.