Κέλτικη Αστρολογία

keltiki-astrologia

Η Κέλτικη σεληνιακή αστρολογία βασίζεται στον Ζωδιακό Κύκλο των Δρυιδών. Οι Δρυίδες ήταν μία αίρεση των ιερέων των Κελτών που εγκαταστάθηκαν το 1000 πχ περίπου οριστικά στα Βρετανικά νησιά. Οι Κέλτες αντιλαμβάνονταν το Σύμπαν με την μορφή ενός δέντρου, του οποίου οι ρίζες ρίζωναν βαθιά στην γη και τα κλαδιά του έφταναν ψηλά στον ουρανό.
Η «Κέλτικη Αστρολογία» σε αντίθεση με την παραδοσιακή αστρολογία βασίζεται σ’ ένα «Ημερολόγιο δέντρων» . Οι Δρυίδες πίστευαν ότι είχαν δοθεί στα δέντρα ιδιότητες από τον Ήλιο, ο οποίος συμβόλιζε την Ανώτατη Ύπαρξη. To κάθε δέντρο έχει ένα πνεύμα το οποίο αντιπροσωπεύει τον εσωτερικό μας κόσμο τις συγκινήσεις, τα συναισθήματα και την πνευματικότητα μας! Ο Κέλτικος Ζωδιακός βασίζεται στον κύκλο της Σελήνης, με το έτος να χωρίζεται σε 13 σεληνιακούς μήνες που καθιερώνονται από την θρησκεία των Δρυιδών.

Οι Δρυίδες πίστευαν ότι το ανθρώπινο γένος, αρχικά προήλθε από τα δέντρα. Κάθε δέντρο ήταν προικισμένο με τις δικές του ιδιαίτερες μυστικιστικές ιδιότητες. Αυτά τα μυστήρια ήταν κωδικοποιημένα σε ένα κρυφό σαμανικό αλφάβητο για τους γνώστες και τους σοφούς, να το χρησιμοποιούν για να εμπνέονται., γνωστό με το όνομα Ogham…που πήρε το όνομα του από τον Ogma, που ήταν ο θεός της Ποίησης και της Ευγλωττίας για τους Κέλτες. Το Ogham είναι ακόμη χαραγμένο σε λίθινα μνημεία από την εποχή των Δρυιδών και θεωρείται ότι ήταν ένας τρόπος για να στέλνουν μυστικά μηνύματα οι Δρυίδες μεταξύ τους. Βρείτε λοιπόν το δέντρο σας και μάθετε τα μυστικά του χαρακτήρα σας.