Αφροξυλιά (25 Νοεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου)

Η Αφροξυλιά θεωρούταν το ιερό δέντρο των Νεράϊδων γι αυτό και οι Κέλτες κρεμούσαν τα κλαδιά της πάνω από τους στάβλους για να προφυλάξουν τα άλογα από τα δαιμόνια. Απαγορευόταν το κάψιμο της Αφροξυλιάς γιατί πίστευαν ότι έφερνε κακή τύχη, ακόμη και θάνατο στο σπιτικό που καιγόταν.

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί υπό την επιρροή της Αφροξυλιάς έχουν κυβερνήτη τον Κρόνο. Όταν είναι νέοι, είναι ανήσυχοι, εκκεντρικοί και υπερδραστήριοι, αλλά καθώς μεγαλώνουν αυξάνεται η δύναμή τους και η αυτοπεποίθησή τους, ηρεμούν οι ανησυχίες τους, ωριμάζουν μέσα από τις εμπειρίες τους και έτσι καταφέρνουν να κερδίσουν τον σεβασμό των άλλων που τόσο επιθυμούν.

Είναι πειθαρχημένα άτομα και καταφέρνουν να υπερνικούν δυσκολίες που άλλοι αδυνατούν. Δυσκολεύονται μερικές φορές να εκφράσουν τα συναισθήματα τους και φαίνονται σκληροί και επιπόλαιοι στους άλλους αλλά είναι ειλικρινείς. Ο τομέας φίλοι δεν είναι ο καλύτερός τους λόγω της κακής κρίσης τους να επιλέξουν σωστούς ανθρώπους.

Είναι φιλόδοξοι και επιθυμούν την νίκη σε ότι και αν κάνουν. Δεν αντέχουν καθόλου τη ρουτίνα και την καταπίεση γι αυτό και δυσκολεύονται να πάρουν την απόφαση να παντρευτούν. Τρελαίνονται για ταξίδια και περιπέτειες και επιδιώκουν τη φήμη και την καλοτυχία. Γίνονται θαυμάσιοι συγγενείς αλλά η ανήσυχη φύση τους δεν βοηθά να γίνουν σωστοί γονείς. Οι άνθρωποι της Αφροξυλιάς πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν την αλλαγή σαν θετική δύναμη στη ζωή τους για να μην μπερδεύονται.