Βελανιδιά (10 Ιουνίου – 7 Ιουλίου)

Η Βελανιδιά θεωρείται ιερό δένδρο από τους Δρυίδες. Συμβολίζει την αλήθεια και τη γνώση. Κατασκεύαζαν τις πόρτες των σπιτιών τους από το ξύλο της Βελανιδιάς για να κρατούν μακριά τα κακά πνεύματα. Οι άνθρωποι της Βελανιδιάς λοιπόν με κυβερνήτη το Δία, χαρακτηρίζονται ως πολυτάλαντοι και διακρίνονται για τη τόλμη και την ακμαιότητα του χαρακτήρα τους. Έχουν όραμα και στόχους και πολύ συχνά στη ζωή τους συναντούν την επιτυχία. Είναι ιδιαίτερα γοητευτικοί, γεμάτοι ενθουσιασμό και αισιοδοξία.

Τους ανθρώπους που γεννήθηκαν υπό την επιρροή της Βελανιδιάς συνήθως τους συναντάμε σε υπεύθυνες θέσεις μιας και έχουν όλα τα προσόντα ενός καλού ηγέτη, όπως μεταξύ άλλων που ήδη αναφέραμε η ηθική, η δικαιοσύνη, και η μεγαλοψυχία. Τους ενεργοποιεί η επιβράβευση και δεν διστάζουν προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους να ρισκάρουν επικίνδυνα.

Στα αισθηματικά τους προβληματίζονται συχνά γιατί η μεγάλη ανάγκη τους για αγάπη δεν τους αφήνει να δουν καθαρά τον σύντροφο που επιλέγουν και την πιθανή αδυναμία του να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους. Δημιουργούν δυνατές φιλίες με ισχυρούς ανθρώπους, πολλές φορές όμως εμπιστεύονται και λάθος άτομα. Οι άνθρωποι της Βελανιδιάς αν δεν προσέξουν εύκολα μπορούν να γίνουν πολύ αυταρχικοί, κτητικοί και δεσποτικοί.