Ημερομηνίες Ζωδίου: 21/5 – 21/6
Πλανήτης: Ερμής
Στοιχείο: Αέρας
Χρώμα: Ασημένιο, Λευκό
Μέταλλο: Υδράργυρος
Λουλούδι: Μιγκέ, Φτέρη
Πολύτιμος λίθος: Σμαράγδι

Η διπλή φύση δεν σημαίνει πάντα διπροσωπία και αυτό είναι κάτι για το οποίο αδίκως κατηγορούνται οι Δίδυμοι. Βέβαια, όταν έχεις απέναντί σου κάποιον που το μυαλό του τρέχει με ασύλληπτες ταχύτητες και αλλάζει γνώμη κάθε λίγο και λιγάκι, τότε πραγματικά έχεις κάθε λόγο να σκεφτείς αρνητικά. Όμως, ως διπλή φύση, οι Δίδυμοι αποτελούν τις δύο όψεις τους ίδιου νομίσματος και γι’ αυτούς δεν υπάρχει μόνο μαύρο ή μόνο άσπρο, υπάρχουν και άλλα χρώματα. Είναι επικοινωνιακοί, ενδιαφέρονται για τα νέα και κάνουν τα πάντα για να τα μάθουν πρώτοι και να τα μεταδώσουν επίσης πρώτοι.

Εξάλλου, με κυβερνήτη τον Ερμή, τον φτερωτό ταχυδρόμο των θεών, τι άλλο να περιμένεις; Συχνά βέβαια αυτή η τάση εκλαμβάνεται από τους άλλους σαν κουτσομπολιό, αλλά δεν είναι. Οι Δίδυμοι είναι ενεργητικοί και δραστήριοι, δεν μπορούν να καθίσουν ούτε μια ώρα σε αδράνεια, θέλουν πάντα με κάτι να απασχολούνται. Η φυσική τους περιέργεια τους κάνει να γυρίζουν γύρω-γύρω και να καταπιάνονται με πολλά και διαφορετικά. Είναι προσαρμοστικοί, έξυπνοι και παιχνιδιάρηδες, με πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ.

Αγαπιούνται εύκολα και γίνονται συχνά η ψυχή της παρέας. Το μυαλό τους παίρνει γρήγορες στροφές και το επιστημονικό πεδίο ανήκει στα ενδιαφέροντά τους. Οι Δίδυμοι έχουν ικανότητα να διαχειρίζονται χρήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούν και να τα κρατήσουν. Ένα επάγγελμα που τους πάει είναι το εμπόριο, ενώ ξεχωρίζουν στην εκπαίδευση, στη δημοσιογραφία, στη συγγραφή και τις δημόσιες σχέσεις. Με την αεικίνητη ιδιοσυγκρασία που έχουν, πρέπει να προσέχουν τις νευρικές παθήσεις. Οι σχέσεις τους τις περισσότερες φορές είναι σύντομες, επειδή εύκολα χάνουν το ενδιαφέρον τους. Αυτό δεν γίνεται από κακό σκοπό, όμως είναι η τάση τους να μαθαίνουν νέα πράγματα αυτή που τους οδηγεί να κάνουν νέες σχέσεις.

Βέβαια, από τη στιγμή που θα δεσμευτούν γίνονται ενδιαφέροντες σύντροφοι, έτοιμοι να προσφέρουν εμπειρίες.