Η μικρή και με όρια ενασχόληση με τον εαυτό μας αυξάνει την αυτοπεποίθησή μας. Η αυτοπεποίθηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας και δεν μετριέται με αντικειμενικά κριτήρια, ούτε βασίζεται στα σημερινά πρότυπα ομορφιάς. Αντιθέτως, εξαρτάται από την πίστη που έχουμε στις ικανότητές μας, την αγάπη για τον εαυτό μας και την αποδοχή της εμφάνισής μας.

Δες τι πρέπει να κάνεις καθημερινά για να είσαι περιποιημένη στο χώρο εργασίας σου χωρίς να καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια.

Μαλλιά
Τις μέρες που δεν έχεις καθόλου χρόνο να φτιάξεις τα μαλλιά σου (ή ακόμα και να τα λούσεις) μπορείς απλά να κάνεις τον κότσο της μπαλαρίνας. Αυτό το «look» είναι επαγγελματικό και πολύ όμορφο και σου παίρνει πολύ λίγο χρόνο για να το φτιάξεις. Οι πλεξούδες και οι αλογοουρές είναι επίσης σύμμαχοί σου.

Νύχια
Τα νύχια που απλά έχουν ξεβάψει λίγο δεν είναι ότι καλύτερο. Αν παρατηρήσεις κάτι τέτοιο απλά διέθεσε τρία λεπτά από το χρόνο σου για να τα ξεβάψεις τελείως. Τα καθαρά νύχια είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από τα μισοξεβαμμένα νύχια.

Μάτια
Το γραφείο δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να κάνεις smoky eye ή να βάλεις μία πολύ έντονη σκιά. Αντιθέτως, κράτα το μακιγιάζ σου απλό βάζοντας λίγο eyeliner και είσαι έτοιμη.

Χείλη
Φορώντας ένα ελαφρύ κραγιόν είναι ένα καλό trick για να δείξεις ότι είσαι περιποιημένη.

Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου ένα μικρό τσαντάκι με ένα κραγιόν, ένα αποσμητικό, μία πούδρα, ένα eyeliner και μερικές μπατονέτες μέσα για να μπορείς να ανανεώνεις το μακιγιάζ σου ανά πάσα στιγμή.

Μία περιποιημένη γυναίκα είναι μία γυναίκα με αυτοσεβασμό. Όταν φροντίζουμε την εμφάνισή μας αυξάνεται η αυτοπεποίθησή μας και αυτομάτως νιώθουμε πιο όμορφες και πιο ευτυχισμένες.

Έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι η ομορφιά βρίσκεται στα μάτια αυτών που την αντικρίζουν και εκεί που ο καθένας μας θέλει να τη δει. Η ομορφιά είναι υποκειμενική και δεν έχει να κάνει με το αν είμαστε ψηλές, κοντές, αδύνατες ή όχι, όμορφες ή άχαρες, έχει να κάνει με το πώς αισθανόμαστε με την εικόνα μας και τι κάνουμε για να τη βελτιώσουμε. Όσο περισσότερο περιποιούμαστε τον εαυτό μας και ασχολούμαστε με αυτόν, τόσο ομορφότερες νιώθουμε.