Η ερωτική διπροσωπία έχει βαθιές ρίζες, τόσο βαθιές όσο και η ερωτική ζωή των γυναικών. Φθάνει Δε ως τις προγιαγιάδες, τις γιαγιάδες μας και ως… εμάς σήμερα.

Κουβέντες όπως: «Ο άντρας πρέπει να σε ξέρει από την μέση και κάτω» ή «η γυναίκα πρέπει είναι πόρνη στο κρεβάτι και κυρία στο σαλόνι» όσο απλοϊκές κι αν ακούγονται σημάδεψαν γενιές ολόκληρες γυναικών σηματοδοτώντας μια πολύ συγκεκριμένη νοοτροπία αυτήν της… «διπροσωπίας», που σκοπός της είναι η γυναίκα να χειρίζεται τον άντρα. Αν προσθέσουμε και όλα τα κοινωνικά και θρησκευτικά στερεότυπα όπως και όλα τα πρότυπα που λανσάρονται από Τ.V. και περιοδικά τότε θα καταλάβουμε καλλίτερα την σύγχυση που κρύβει η «διπρόσωπη» ερωτικά γυναίκα.

Πώς πρέπει να είναι ερωτικά η γυναίκα; Τι πρέπει να δείχνει στον σύντροφό της; Πρέπει να δείχνει σέξι κι απελευθερωμένη; ή υπάρχει κίνδυνος αυτός να την παρεξηγήσει και να την κατατάξει στις… «εύκολες»; Πρέπει να δείχνει ερωτικά μετρημένη και σεμνή ή κινδυνεύει να τον χάσει αν αυτός επιθυμεί ζωηρό και έντονο σεξ;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που τυραννάνε ακόμη και σήμερα κυρίως τις νέες κοπέλες. Ψάχνουν απαντήσεις καταθέτοντας όσα διάβασαν, όσα άκουσαν, όσα νομίζουν ότι τα αγόρια πιστεύουν και επιθυμούν. Η ανδρική ματιά είναι πολύ σπουδαία για την «διπρόσωπη». Εξαρτά, από τον άντρα, τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθησή της κι έτσι όχι μόνον επιθυμεί αλλά θέλει απεγνωσμένα να έχει την αποδοχή του, να του αρέσει. Δεν διακινδυνεύει να δείξει τον εαυτό της γιατί δεν τον έχει σε… μεγάλη υπόληψη!!! Περιμένει τον ΑΝΤΡΑ να την χρίσει «ερωτική – θηλυκή» ή «σωστή σύντροφο» για να λάβει γνώση ή συναίσθηση της αξίας της!!! Άρα πιστεύει ότι μπορεί να τον χειρίζεται.
Έτσι συναντάμε συνήθως δύο διαφορετικές συμπεριφορές, αυτή της «άκρατης θηλυκότητας κι αυτήν της «υποταγμένης σεμνότητας». Ας δούμε πιο συγκεκριμένα την καθεμία.

Άκρατη θηλυκότητα
Δηλώνει στις φίλες ότι:

 • Δεν ζει χωρίς σεξ.
 • Ενδιαφέρεται για άντρες με συγκεκριμένη ανατομία και έντονη σεξ διάθεση.
 • Τους μιλάει συνέχεια για σεξ, πετάει υπονοούμενα και απαριθμεί τους αλλεπάλληλους οργασμούς της.
 • Επαναλαμβάνει τα λόγια πόθου που εισέπραξε από τον σύντροφό της αλλά και από τους… πρώην.

Σε στιγμές απογοήτευσης από τον σύντροφο ομολογεί με ειλικρίνεια όλη την ψεύτικη εικόνα της. Την συχνή έλλειψη διάθεσης, τον απόντα οργασμό ή την απαρέσκειά της για τα όσα ο σύντροφός της προτείνει.
Με τους άντρες είναι προκλητική και αφήνει άμεσα να εννοηθεί η … σεξουαλική της απελευθέρωση. Στο σεξ είναι κινητική και δραστήρια. Συχνά παίρνει πρωτοβουλίες και ρόλους που νομίζει ότι θα αρέσουν στον σύντροφό της. Είναι πρόθυμη να πειραματιστεί με ό,τι ο σύντροφός της προτείνει και προσποιείται περισσότερους από τρεις οργασμούς, της είναι δε αδιανόητο να αρθρώσει ποτέ το ΟΧΙ δεν θέλω.

Όμως δύσκολα παρατάει αυτή την πρακτική γιατί έχει πειστεί ότι ο σύντροφός της μένει πιστός μόνο όταν έχει δίπλα του ένα… χανουμάκι!!!

Έτσι εκδηλώνοντας την ψεύτικη άκρατη θηλυκότητα νομίζει ότι:
Έχει την εύκολη αποδοχή του συντρόφου της. Είναι ακατανίκητη ως γυναίκα. Είναι ο κυρίαρχος της σχέσης.

Και δεν μπορεί να δει ότι:
Ο σύντροφός της συχνά αποκτά αίσθηση «κατωτερότητας» μπροστά σε ένα τέτοιο «σούπερ θηλυκό»., χάνει το δικαίωμα στο δεν θέλω και αρχίζει να έχει φόβο… αποτυχίας!!!
Έτσι η σχέση εγκλωβίζεται σε μια ψεύτικη ερωτική πανδαισία δύο συντρόφων ρομπότ και αργά ή γρήγορα θα φτάσει σε αδιέξοδο.

Υποταγμένη σεμνότητα
Η «διπρόσωπη σεμνή»:

 • Μιλάει ελάχιστα για σεξ μπροστά στις φίλες της.
 • Αποφεύγει αφηγήσεις και λεπτομέρειες από τη σεξουαλική πρακτική της.
 • Δηλώνει ότι θεωρεί το σεξ δευτερεύον στοιχείο σε μια σχέση.
 • Δηλώνει ότι οι άντρες φοβούνται τις έμπειρες ερωτικά γυναίκες και παντρεύονται τις σεμνές και άβγαλτες.

Σε στιγμές ειλικρίνειας μπορεί να ομολογήσει την έντονη διάθεσή της, να απολαύσει πολύ πιο ζωηρά και ευφάνταστα το σεξ όπως και τις κρυφές επιθυμίες της που θεωρεί αδιανόητο να αρθρώσει στον σύντροφό της.
Με τους άντρες είναι «μετρημένη», δηλώνει λεκτικά και εξωλεκτικά την «σοβαρότητά της» και αργοπορεί όσο μπορεί την σεξουαλική επαφή. Στο σεξ είναι συντηρητική και δεν παίρνει ποτέ πρωτοβουλία. Αρνείται κάθε ερωτική πρόταση που θεωρεί τολμηρή και προχωρημένη εκδηλώνει ελάχιστα την ευχαρίστησή της και αποφεύγει να μιλάει με τον σύντροφό της για την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής.

Έτσι νομίζει ότι:
Κερδίζει την εκτίμηση του συντρόφου της. Έχει τη δύναμη της σοβαρότητας. Αποκτά το δικαίωμα της συντρόφου και όχι της ερωμένης.

Και δεν μπορεί να εισπράξει:

 • Το συχνά μειωμένο ερωτικό ενδιαφέρον του συντρόφου της.
 • Τον εγκλωβισμό της σχέση σε ερωτική μονοτονία.
 • Την ερωτική πλήξη.
 • Έτσι η σχέση υπο9λειτουργεί ώσπου καταλήγει διεκπαιρεωτική και άτονη.

Η γνώση, η συμφωνία και η έκφραση των ερωτικών μας θέλω είναι η βασική προϋπόθεση μια υγιούς και λειτουργικής σεξουαλικής ζωής.
Δεν είμαστε αντίπαλοι με τον σύντροφό μας πολεμώντας να κατακτήσουμε και να ξεγελάσουμε. Είμαστε «συνεργάτες» και «συνέταιροι» στον έρωτα και στον πόθο.
Έτσι μπορούμε να εισπράξουμε τα υπέροχα δώρα του σεξ και του έρωτα μέσα από την ειλικρινή έκφραση και κατάθεση των επιθυμιών, του πόθου και της φαντασίας μας.