Ημερομηνίες Ζωδίου: 23/9 – 22/10
Πλανήτης: Αφροδίτη
Στοιχείο: Αέρας
Χρώμα: Μπλε, Ιώδες
Μέταλλο: Χαλκός
Λουλούδι: Τριαντάφυλλο, Ορτανσία
Πολύτιμος λίθος: Μαλαχίτης

Η ζυγαριά είναι το σύμβολο αυτού του ζωδίου και αυτό κάτι δείχνει για την ψυχοσύνθεση και το χαρακτήρα των ανθρώπων που γεννήθηκαν στο ζώδιο του Ζυγού. Η εξισορρόπηση και η αρμονία είναι οι καταστάσεις που χαρακτηρίζουν το ζώδιο αυτό. Οι ανθρώπινες σχέσεις, οι ιδέες, τα συναισθήματα, τα λόγια και οι πράξεις, τα βλέμματα και τα χάδια, όλα μπαίνουν στη ζυγαριά και ζυγίζονται για να αναδειχτούν και να επιλεγούν τα πιο δυνατά. Οι Ζυγοί σπάνια χρησιμοποιούν το «εγώ», προτιμούν το «εμείς».

Είναι δίκαιοι άνθρωποι και ξέρουν να φέρνουν την ειρήνη σε τεταμένες καταστάσεις. Είναι γλυκομίλητοι, καλοπροαίρετοι και απαλοί στους τόνους τους. Με κυβερνήτη την Αφροδίτη, όπως και οι Ταύροι, έχουν ξεχωριστό γούστο και δίνουν πάντα προσοχή στο όμορφο και το καλαίσθητο. Το ντύσιμό τους είναι πάντα ξεχωριστό και προσεγμένο, τους αρέσουν τα όμορφα κοσμήματα και τα αξεσουάρ. Από την κορυφή μέχρι τα νύχια είναι άνθρωποι με αρμονία και χάρη, από τον τρόπο που μιλούν ή κοιτούν, μέχρι το πώς τρώνε και πώς συμπεριφέρονται στους άλλους. Είναι δίκαιοι και μετρημένοι, βέβαια όλο αυτό πολλές φορές τούς κάνει καταπιεστικούς και τυραννικούς ακόμη.

Όταν βγαίνουν, τους αρέσει να ξοδεύουν χρήματα γι’ αυτούς και για τους γύρω τους, αν και πρέπει λίγο να προσέχουν να μην το παρακάνουν. Επαγγέλματα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία τους είναι αισθητικός, σύμβουλος γάμου, πρέσβης, καλλιτέχνης, δικαστικός. Δεν τους αρέσει καθόλου η μοναξιά και πάντα ψάχνουν ένα σύντροφο για να μοιράζονται τη ζωή τους και την καθημερινότητά τους, γι’ αυτό συχνά θα τους δείτε σε σταθερές σχέσεις.