Πολλές φορές κάποιες ή κάποιοι έχουν σκεφτεί αυτή τη φράση. Σίγουρα κάποιο λόγο θα έχουν. Πεθερές δυναμικές, πεθερές συντηρητικές ή πεθερές προοδευτικές κι αντικειμενικές; Άραγε η δική σας πεθερά σε ποιο ζώδιο ανήκει; Διαβάστε αυτό το αφιέρωμα και σίγουρα κάπου θα ανακαλύψετε και την δική σας πεθερά.

ΠΕΘΕΡΑ ΚΡΙΟΣ
Ισχυρίζεται πως δεν την ενδιαφέρουν τα προσωπικά σας αλλά τελικά την ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο. Σπάνια εσείς να έχετε δίκιο, ενώ τα φαγητά σας θα είναι σημείο αναφοράς αφού αυτή μαγειρεύει καλύτερα. Φροντίστε από την αρχή να της κόψετε τον αέρα προκειμένου να της δείξετε ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι.

ΠΕΘΕΡΑ ΤΑΥΡΟΣ
Θεωρείται από τις πεθερές παλαιών αρχών και δεν θα συνιστούσα καμία προκλητική εμφάνιση. Έχει μανία με την καθαριότητα ενώ απαιτεί τάξη . Στην περίπτωση που θέλετε να της κάνετε κάποιο δώρο θα πρέπει να γνωρίζετε καλά πως θα εκτιμήσει την κίνησή σας, αλλά περισσότερο θα εκτιμήσει την αξία του δώρου.

ΠΕΘΕΡΑ ΔΙΔΥΜΟΣ
Η ανάγκη να ανακατεύεται με πολλά πράγματα , πολλές φορές την κάνει να φαίνεται διπρόσωπη. Αυτό που την ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να περνάει καλά το παιδί της. Ασφαλώς μην φανταστείτε πως σε έναν τσακωμό θα πάρει υποχρεωτικά το μέρος του παιδιού της. Αυτό όμως είναι το ατού σας.

ΠΕΘΕΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Μην της κρύψετε κάποια πράγματα γιατί έχει απίστευτη διαίσθηση. Είναι τρομερά συναισθηματική, από την ανάγκη να είναι κοντά στην οικογένεια του παιδιού της. Ιδανική για να προσέχει τα παιδιά, ενώ πάντα από το υστέρημά της θα τους δίνει χρήματα προκειμένου να περνάνε καλύτερα.

ΠΕΘΕΡΑ ΛΕΩΝ
Θεωρείται από τις πιο έξυπνες, δεν το βάζει εύκολα κάτω και θα χρησιμοποιήσει θεμιτά και αθέμιτα μέσα προκειμένου να σας επιβληθεί. Προσπαθεί να ελέγξει εσάς και το σπίτι σας, απλά επειδή έχει αρχηγικές τάσεις. Το καλό όμως είναι πως είναι από την φύση της καλή παιδαγωγός και έτσι παρόλο που αγαπά τα εγγονάκια της δεν τα κακό-μαθαίνει απλά τους δείχνει το σωστό.

ΠΕΘΕΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Πρέπει το σπίτι να το έχετε συνέχεια στην πένα γιατί πολλές φορές κάνει αιφνιδιαστικές εφόδους. Της αρέσει να υπάρχει τάξη, καθαριότητα, αλλά είναι και οπαδός της οικονομίας, γι’ αυτό φροντίστε να ζητάτε την γνώμη της, ασχέτως αν δεν την ακολουθείτε. Θα της κάνει καλό και θα βοηθήσει στην σύσφιγξη των σχέσεων σας.

ΠΕΘΕΡΑ ΖΥΓΟΣ
Θα σας βοηθήσει σε κάθε δύσκολη στιγμή και θα είναι πάντα δίπλα σας. Όταν η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη τότε θα παρατήσει τα πάντα, για να εξισορροπήσει τις καταστάσεις. Είναι πάντα χαμογελαστή και τα δώρα της είναι πολύ όμορφα. Έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για την ομορφιά, ενώ η σύνταξη της πάει σε επώνυμα δώρα για τα εγγόνια της.

ΠΕΘΕΡΑ ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Πολλές φορές απότομη, αλλά αυτή η πεθερά έχει συναισθήματα για εσάς αλλά τα καλύπτει γιατί και αυτή ενδεχομένως γνώρισε κάτι αντίστοιχο από την πεθερά της. Η ευθύτητα είναι ένα στοιχείο το οποίο εκτιμά, ασχέτως αν δεν το έχει και η ίδια. Από κει και πέρα θα δείτε έναν άλλο άνθρωπο με πλούσια συναισθήματα αλλά και με εκτίμηση προς το πρόσωπό σας.

ΠΕΘΕΡΑ ΤΟΞΟΤΗΣ
Είναι μια πεθερά η οποία θα σας κάνει να νιώσετε άνετα μιας και θεωρείται η πεθερά – εξομολογήτρια του ζωδιακού κύκλου έχει τις μεταφυσικές τις ανησυχίες που θα μιλήσετε για χαρτιά αστρολογία και τέτοια και θα σας γίνει η καλύτερη «φιλενάδα» σας. Προσοχή μόνο ερωτικά μην συζητάτε. Είναι τόσο χύμα που σοκάρει.

ΠΕΘΕΡΑ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Δεν ανακατεύεται στα οικογενειακά ζητήματα. Συνήθως της αρέσει να φτιάχνει φαγητά, γλυκίσματα, ενώ η αγαπημένη της ασχολία είναι το πλέξιμο και το ράψιμο. Είναι από τη φύση της συναισθηματική και όλα τα προβλήματα τα βλέπει σαν δικά της και θέλει να τα λύσει. Αν η οικογένειά σας έχει κάποιο οικονομικό πρόβλημα τότε μπορείτε να ζητήσετε χρήματα από την πεθερά σας μιας και όπως είναι γνωστό είναι γνωστοί οι Αιγόκεροι για τις οικονομίες τους.

ΠΕΘΕΡΑ ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ανακατεύεται περισσότερο με τα αλλά ζευγάρια παρά με το δικό σας. Αν όμως της ζητηθεί η βοήθεια τότε αυτή θα σπεύσει αμέσως προκειμένου να σας βοηθήσει. Δεν είναι κουραστική, θα σας βοηθήσει να έχετε έναν καλύτερο γάμο μιας και δεν ξέρει κανείς καλύτερα το παιδί της από αυτήν.

ΠΕΘΕΡΑ ΙΧΘΥΣ
Θέλει να βρίσκεται στο σπίτι σας από ανάγκη για παρέα και συντροφικότητα. Της αρέσει να χώνει την μύτη της παντού , από ανάγκη να προσφέρει. Αν της υπενθυμίζετε πόσο απαραίτητη είναι, θα νιώσει καλύτερα. Είναι όμως γεγονός πως χρειάζεται ιδιαίτερους χειρισμούς, γιατί έχει συχνές μεταλλαγές της συμπεριφοράς της και αυτό είναι αποτέλεσμα της ανασφάλειας της.