Ιτιά (15 Απριλίου – 12 Μαϊου)

Η Ιτιά θεωρούταν το ιερό δένδρο της Σελήνης. Στα φυλλώματά της γεννήθηκε, σύμφωνα με τους κέλτικους μύθους, το σύμπαν από δύο αυγά που ήταν κρυμμένα εκεί. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από την επιρροή της Ιτιάς λοιπόν όπως και η Σελήνη που τους κυβερνά, έχουν μια φανερή και μια κρυφή φύση. Από τη μια φαίνονται πολύ λογικοί και πρακτικοί άνθρωποι, αλλά κρατούν αποκλειστικά για τον εαυτό τους τις εμπειρίες τους και τις ανησυχίες τους. Δεν ξεχνούν ποτέ, μιλούν πάντα όμορφα, έχουν δυνατή θέληση και μπορούν να πείσουν και τον πιο δύσκολο άνθρωπο αρκεί να το βάλουν στόχο. Έχουν τεράστια φαντασία και λειτουργούν πάντα διαισθητικά.

Μπορεί λοιπόν κάποια κίνησή τους να φανεί περίεργη αλλά μετά από καιρό να αποδειχτεί ότι έπραξαν σωστά, χωρίς και οι ίδιοι να μπορούν να εξηγήσουν πώς το κατάφεραν αυτό. Μπορεί να γίνουν εξίσου ισχυροί φίλοι αλλά και εχθροί ακριβώς επειδή βλέπουν πέρα από αυτό που φαίνεται με τα μάτια. Είναι ιδιαίτερα εφευρετικοί άνθρωποι και πάντα θα βρουν τον τρόπο να ξεπεράσουν την δυσκολία που πιθανόν προκύψει.

Οι ξαφνικές αλλαγές της διάθεσης και των συναισθημάτων τους όμως λόγω της ισχυρότατης διαίσθησής τους πολλές φορές τους απομακρύνουν από τους άλλους και δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις τους μιας και φέρονται φαινομενικά παράλογα αλλά αδυνατούν να εκφράσουν εκλογικευμένα, ξεκάθαρα και ανοιχτά τις απόψεις τους. Επίσης δεν συγχωρούν εύκολα και έτσι επέρχονται ακόμη και οριστικές ρήξεις. Λειτουργούν, ως παιδιά της Σελήνης, μητρικά και προστατευτικά προς τους άλλους και αυτό τους κάνει πολύ καλούς γονείς.

Ως σύζυγοι είναι απόλυτα αφοσιωμένοι και πιστοί στην οικογένειά τους. Είναι υπεύθυνοι άνθρωποι και τους ταιριάζουν επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με παιδιά ή να δίνουν συμβουλές ώστε να εκδηλώνουν την μητρική φύση τους και να νιώθουν ολοκληρωμένοι. Τα θέματα υγείας τους φοβίζουν πολύ και πολλές φορές γίνονται δεσποτικοί ή καταθλιπτικοί και μόνο με την ιδέα ότι κάτι μπορεί να συμβεί στους ίδιους ή τους αγαπημένους τους. Οι άνθρωποι αυτού του ζωδίου πρέπει να εμπιστευτούν την διαίσθησή τους ακόμη και αν τους δημιουργεί προβλήματα κάποιες φορές στις σχέσεις τους με τους άλλους αλλιώς δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν καθόλου ισορροπημένα στο πέρασμα των χρόνων της ζωής τους.