Ημερομηνίες Ζωδίου: 20/2 – 20/3
Πλανήτης: Ποσειδώνας
Στοιχείο: Νερό
Χρώμα: Γαλαζοπράσινο, Βιολετί
Μέταλλο: Λευκόχρυσος
Λουλούδι: Νούφαρο, Υδροχαρή φυτά
Πολύτιμος λίθος: Αμέθυστος, Φεγγαρόπετρα

Κυβερνήτης του ζωδίου είναι ο Ποσειδώνας, ο θεός της θάλασσας, που ταξιδεύει ανθρώπους και συμπεριφορές σε άλλες διαστάσεις, απόκοσμες, εξωπραγματικές. Οι Ιχθείς δεν είναι εύκολα ζώδια στην κατανόησή τους από τους άλλους. Πλάθουν φανταστικούς κόσμους μέσα στο μυαλό τους και ζουν μέσα σε αυτούς, προσπαθώντας να παρασύρουν και τους άλλους εκεί μέσα. Με το παραμικρό σκαρώνουν μια ιστορία, ένα παραμύθι, μια φανταστική υπόθεση που θα συναρπάσει τους άλλους και θα τους ταξιδέψει.

Η σκληρή πραγματικότητα δεν τους αγγίζει, πληγώνονται εύκολα και υποφέρουν. Η φύση τους είναι ήπια, γλυκιά και συνεσταλμένη, ενώ μπορούν να ονειροπολούν νύχτα και μέρα. Δεν στέκουν αδιάφοροι μπροστά σε κοινωνικά προβλήματα, δίνουν μάχες για ένα καλύτερο αύριο και παίρνουν συχνά μέρος σε ομάδες ταγμένες στην προάσπιση του κοινωνικού καλού. Οι Ιχθείς είναι καλλιτεχνικές φύσεις και τους αρέσει να δημιουργούν οι ίδιοι έργα τέχνης υψηλής αισθητικής.

Γι’ αυτούς τα υλικά αγαθά είναι αδιάφορα, τους ενδιαφέρουν μόνο μέχρι να περνούν καλά και τίποτα παραπάνω. Εκτός από καλλιτέχνες, μπορούν άνετα να είναι νοσηλευτές, γιατροί, εθελοντές σε μη κυβερνητικές οργανώσεις. Είναι ρομαντικοί άνθρωποι και μια σχέση μαζί τους είναι πάντοτε συναρπαστική. Είναι δοτικοί στο σύντροφό τους και μπορούν να τον έχουν στα πούπουλα για όσο καιρό διαρκεί η σχέση. Θα πρέπει να προσέχουν πολύ τις ουσίες που προκαλούν εθισμό γιατί είναι επιρρεπείς.