Πάει ο παλιός ο χρόνος, πάει το 2016 το κουτσό, το δίσεκτο, το προσφυγικό, το τρομοκρατικό, που άφησε το στίγμα του στο στερέωμα σαν ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια που βίωσε η ανθρωπότητα. Και μπήκε το 2017 με συγκρατημένη αισιοδοξία και ένα φεγγαράκι νεαρό, τρυφερό, μόλις τεσσάρων ημερών ξαπλωμένο τεμπέλικα στο νυχτερινό ουρανό. Ξαπλωμένο το φεγγάρι, όρθιος ο καπετάνιος προστάζει η λαϊκή ρήση, μόνο που το 2017 μας έκανε ποδαρικό με μια ηλιόλουστη χειμωνιάτικη ημέρα, μια από αυτές τις τρελές ελληνικές μέσα στο καταχείμωνο και μας έκανε να αναθαρρήσουμε και να αισιοδοξήσουμε λίγο. Ναι, το σίγουρο είναι πως «ο καπετάνιος» θα είναι όρθιος στη γέφυρα όλο τον επόμενο χρόνο αλλά φέτος θα έχει μια έχτρα βοήθεια για να χαράξει πορεία, το θεϊκό τρίγωνο του Ουρανού με τον Κρόνο!

Η πρώτη, πρώτη μέρα του 2017 θα κάνει την είσοδό της πιο ευοίωνα με την γενναιόδωρη αυτή όψη που ενισχύεται και από το εξάγωνο του Κρόνου με τον Δία. Κάποια πράγματα θα αλλάξουν! Ή μάλλον έχουν ήδη ξεκινήσει να αλλάζουν και τα θεμέλια έχουν τρίξει εδώ και αρκετό καιρό , μα μετά την αναταραχή ο κουρνιαχτός κατακάθεται και το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Και μη φανταστείτε πως η αλλαγή αφορά στον τρόπο που μας κυβερνούν ή ότι κάτι θα αλλάξει σε πολιτικό επίπεδο! Όχι, η αλλαγή αυτή αφορά αποκλειστικά σε εμάς και στις εσωτερικές αλλαγές που έχουμε υποστεί άθελά μας στην αρχή ,μα με τη συναίνεση μας αργότερα. Πλανήτες παντοδύναμοι και μεγάλοι όπως είναι ο Δίας, ο Κρόνος και ο Ουρανός , δεν ενώνουν τις δυνάμεις τους για πράγματα , μικρά , υλικά και αναλώσιμα. Ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αφυπνίσουν συνειδήσεις και να χαράξουν νέους δρόμους ηθικής και δικαιοσύνης. Και πραγματικά το πετυχαίνουν! Δεν αλλάζουν την πραγματικότητα αλλά τον τρόπο που εμείς την αντιμετωπίζουμε, με την αισιοδοξία που μας δίνουν και τη συνειδητοποίηση πως το εμείς, είναι απείρως ισχυρότερο από το εγώ!

Ο Ωροσκόπος του νέου έτους είναι στο Ζυγό , στο ζώδιο της δικαιοσύνης και της συντροφικότητας. Θα αναζητήσουμε και τα δύο με σθένος αυτή τη χρονιά , θα τα απαιτήσουμε γιατί το 2016 μας δίδαξε πως μόνοι μας δεν μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και μόνο μέσα από την σύμπραξη και την σύμπλευση μπορούμε να αντέξουμε. Το 2017 θα είναι μια χρονιά με πολλούς, πολλούς γάμους και καθώς θα κάνουμε Πρωτοχρονιά με τον Ερμή ανάδρομο ,σχέσεις και άνθρωποι από το παρελθόν θα επανέρχονται στη ζωή μας όλο το χρόνο και θα απαιτούν το μερτικό που τους ανήκει. Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Πλούτωνα θα δίνει βάθος στις σκέψεις μας θα μας κάνει διεισδυτικούς, θα ψάχνουμε τα πράγματα και δεν θα πιστεύουμε ότι μας πλασάρουν με την »περσινή » ευκολία. Θα μας ισχυροποιήσει και θα μας κάνει δυνατούς όπως μόνο αυτός μπορεί , για να αντέξουμε τις δυσκολίες και τις απώλειες που μπορεί να προκύψουν σε ψυχολογικό και υλικό επίπεδο. Όσο για τα τετράγωνά του με Δία και Ουρανό , που σίγουρα δεν είναι ευχάριστες όψεις, δεν πρέπει να ανησυχούν εμάς αλλά αυτούς που έχουν τη δύναμη στα χέρια τους και κινούν τα νήματα της εξουσίας, καθώς θα τους δούμε να κατακρημνίζονται από τους θώκους τους απρόσμενα αλλά δίκαια.

Η Αφροδίτη και η Σελήνη του πρώτου λεπτού του 2017, θα παρακολουθούν λιγάκι αμέτοχες το πλανητικό σκηνικό από τον επαναστάτη Υδροχόο, αλλά μην ξεγελιέστε ,μέσα στο χρόνο η ρεβάνς θα είναι δική τους αφού θα συνάψουν σχέσεις με όλους τους μεγάλους αδιακρίτως. Η αλήθεια είναι πως είναι λίγο πεταχτές αυτές οι δύο και οι συναναστροφές τους δεν έχουν διάκριση, μα είναι αυτές που φέρνουν τις καθημερινές μικρές χαρές, τις περιττές πολυτέλειες αλλά και τους έρωτες στη ζωή μας. Και που να δείτε τι έχει να γίνει όταν η Αφροδίτη γυρίσει ανάδρομη στου Ιχθείς την άνοιξη και συναντήσει Ποσειδώνα και Άρη! Θα πέσει έρωτας… θα ανοίξουνε μπουκάλια… θα πέσει έρωτας… μεγάλη ανασφάλεια , όπως γράφει ο Κραουνάκης και ερμηνεύει ο Μακεδόνας. Και αφού η αναφορά μας έγινε καλλιτεχνική… θα είναι και μια υπέροχα καλλιτεχνική χρονιά αυτή η καινούργια που ξεκίνησε, καθώς ο Ποσειδώνας θα είναι σε σύνοδο με τον Άρη στους Ιχθείς. Σε μια θέση που θα ξυπνήσει και την έκλειψη της 1ης του Σεπτέμβρη του 2016 και θα επαναφέρει στο προσκήνιο θέματα που μας απασχόλησαν το φθινόπωρο που πέρασε. Καλλιτεχνικά δρώμενα , καλλιτεχνικές ιδιοφυείς συλλήψεις ,πρωτότυπες μουσικές και θεατρικές σκηνές , αλλά και ανταπόκριση του κοινού που θα ζητάει την ψυχική τέρψη μέσα σε κόσμους ιδεατούς. Και φυσικά η όψη αυτή είναι ιδανική για όσους είστε καλλιτέχνες, για εμάς τους υπόλοιπους όμως η προσοχή θα πρέπει να είναι αυξημένη. Η σύνοδος αυτή εμπεριέχει αδυναμία, εξαπάτηση αλλά και απογοήτευση καθώς ο Ποσειδώνας δεν εμπνέει μόνο , αλλά και αποπροσανατολίζει.

Μπορούμε όμως να προσπαθήσουμε να αλχημίσουμε την δύναμή της και να στρέψουμε την ενέργεια των πλανητών που συμμετέχουν σε μονοπάτια που θα φανούν ωφέλιμα. Να στραφούμε στην προσφορά , στον εθελοντισμό ,στην βοήθεια στον συνάνθρωπο και να φέρουμε στην επιφάνεια τον Άρη των δίκαιων αγώνων και όχι των αγωνιών. Τον Ποσειδώνα της αγαθοεργίας και όχι της ψευδαίσθησης και της παραπλάνησης. Όσο μπορούμε, όσο είμαστε σε θέση και όσο μας επιτρέπουν οι προδιαγραφές μας . Αυτές οι γενετικές και αστρολογικές προδιαγραφές που μας επιτρέπουν να δημιουργούμε τους μικρούς παραδείσους και τις μικρές κολάσεις της ζωής μας!

Η κόλαση για τους μύθους του Μεσαίωνα, ήταν ένας τόπος που οι πεινασμένες ψυχές είχαν μπροστά τους πιάτα γεμάτα με λαχταριστό φαγητό , αλλά τι κρίμα… είχαν κουτάλια με τεράστια λαβή που δεν τους επέτρεπαν να τα γυρίσουν στο στόμα τους για να μπορέσουν επιτέλους να χορτάσουν την πείνα τους! Ο παράδεισος πάλι, ήταν ένας τόπος ολόιδιος , με τα ίδια πιάτα και τα ίδια κουτάλια με την τεράστια λαβή… μα εδώ οι πεινασμένοι τάιζαν ο ένας τον άλλο… Το Μεσουράνημα του 2017 άλλωστε στο ζώδιο του Καρκίνου, στο ζώδιο αυτό της εστίας, της μητρικής αγκαλιάς , της φροντίδας και της θρέψης, μας προτρέπει στο δρόμο του παραδείσου.

Χρόνια μας πολλά! Ευτυχισμένο και Πολιτισμένο 2017!