Κεραυνοβόλος έρωτας. Xάνεις τα μυαλά σου από το πρώτο δευτερόλεπτο που τον αντικρίζεις. Αισθάνεσαι πως αυτό τον άνθρωπο τον ήξερες.

Έχετε νοιώσει ποτέ όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά, μια οικειότητα ασυνήθιστη; Σαν να μην έχει σημασία πόσο λίγο τον γνωρίζετε. Σας θυμίζει κάτι από τον εαυτό σας, θέλετε να τον έχετε στη ζωή σας… Όλοι οι άνθρωποι πέρασαν ή περνούν από τέτοιες καταστάσεις.
Κατά τον Πλάτωνα η ψυχή έχει μνήμη, στο πέρασμα των χρόνων ψάχνει να βρει την αδελφή ψυχή, προσπαθούν να συναντήσουν άλλους ανθρώπους αναζητώντας το άλλο τους μισό, αλλά ποτέ δεν το συναντούν όλοι, δεν ξέρουν τι ψάχνουν, η ανάγκη όμως για την απόλυτη αγάπη τους κάνει να συνεχίζουν. Η ανάγκη του ανθρώπου για συντροφικότητα είναι τόσο έντονη, το ιδανικό ταίρι θα μας ολοκληρώσει και θα μας κάνει να ξεχάσουμε την υπαρξιακή μας μοναξιά.

Οι σχέσεις οι μοιραίες και οι ανθεκτικές στον χρόνο είναι καρμικές. Όλες οι σχέσεις που περνάνε από τη ζωή μας και αφήνουν επιπτώσεις έχουν στοιχεία καρμικότητας. Οι καρμικές σχέσεις αναγνωρίζονται από το ότι υπάρχει μια οικειότητα από την πρώτη στιγμή. Ένα δέσιμο ψυχικό. Η ανάγκη να βρισκόμαστε συνέχεια μαζί και να αναζητούμε την παρουσία του άλλου. Νοιώθουμε ότι θέλουμε να βρούμε τη θέση μας στη ζωή του άλλου, ίσως όπως «στο παρελθόν». Να δημιουργήσουμε συνθήκες, να ανοίξουμε χώρο και στη δική μας ζωή για την ύπαρξή του.

Οι ερωτικές σχέσεις είναι ένα μέσο να ξεπληρωθεί το Κάρμα.
Ο νόμος του Κάρμα είναι η δυναμική εκδήλωση του παγκόσμιου νόμου, μοναδικού, ενιαίου και αιώνιου.
Καρμικές σχέσεις στην αστρολογία είναι οι σχέσεις μεταξύ δυο ατόμων τα οποία βρέθηκαν σε προηγούμενο βίο τους μαζί και βίωσαν είτε θετικά είτε αρνητικά εμπειρίες που σημάδεψαν την εξέλιξή τους. Έτσι σε έναν επόμενο κύκλο τα άτομα αυτά μπορεί να ξαναβρεθούν κάτω από διαφορετικές συνθήκες και πιθανότατα με άλλους ρόλους και να λειτουργήσουν ανταποδοτικά ανάλογα με το τι εισέπραξαν το ένα από το άλλο στην προηγούμενη κάθοδό τους στην ύλη.

Ειδικός κλάδος της Αστρολογίας η Καρμική Αστρολογία ασχολείται με αυτούς του είδους τις σχέσεις. Όταν βρισκόμαστε σε μια καρμική σχέση ερχόμαστε αντιμέτωποι με λειτουργίες και συναισθήματα του παρελθόντος για τα οποία δεν έχουμε απόλυτη συνείδηση. Ο λόγος για τον οποίο υπάρχει αυτή η σχέση δεν γίνεται αντιληπτός παρά μόνο όταν τελειώνει. Υπάρχει κάποιο «σχέδιο», που γίνεται πραγματικά κατανοητό όταν το πάθημα γίνει μάθημα. Στο πρόσωπο που συναντούμε υπάρχει κάτι που πρέπει να μάθουμε και να το αφομοιώσουμε στη συνείδηση μας το οποίο θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε, να ωριμάσουμε για να προχωρήσουμε.

Όταν ο άνθρωπος είναι έτοιμος τότε «το πρόσωπο κλειδί» θα εμφανιστεί. Εντούτοις, όλη αυτή η διαδικασία της προσωπικής εξέλιξης, με ότι και αν αυτό σημαίνει, όπως πολλές ερωτικές εμπειρίες, αποτυχημένες συνεργασίες ή φιλίες, μπορεί να πάρει πολλά χρόνια για να ολοκληρωθεί έτσι ώστε οι νέες ιδέες και η μεταμόρφωσή μας να εκπληρώσει τα καρμικά σχέδια.

Υπάρχουν πολλοί αστρολογικοί δείκτες για να εντοπιστούν και να αναλυθούν οι δεσμοί καρμικών ή συντρόφων ψυχής, αδελφών ψυχών. Καθώς επίσης και κάποιες αστρολογικές συνδέσεις, όπως αυτές του Βόρειου και Νότιου Δεσμού καθώς και τους Δεσμούς του Κρόνου, που εξετάζονται στους γενέθλιους χάρτες για τη πιθανή σύνδεση των ανθρώπων στο παρελθόν. Στοιχεία μπορούν να βρεθούν εξετάζοντας και την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο συνάντησης των δυο ατόμων εκτός από τους γενέθλιους χάρτες.

Από αστρολογική άποψη, οι δεσμοί της Σελήνης είναι δείκτες της σχέσης της τροχιάς της Σελήνης (που έχει κέντρο τη Γη) προς τη τροχιά της Γης (που κέντρο της είναι ο Ήλιος). Είναι μια σχέση της Γης με τον Ήλιο (όχι το ζώδιο). Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης, ως κανάλι εισόδου, εισάγει «τη θεϊκή θέληση ως προορισμό του ανθρώπου», ενώ ο Νότιος Δεσμός αφορά τους στόχους της επιθυμίας του ανθρώπου.

Ο Βόρειος Δεσμός αντιπροσωπεύει για τον άνθρωπο τις μη ανεπτυγμένες δυνατότητες, δηλαδή το παρελθόν της ψυχής. Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης δεν αντιπροσωπεύει συγκεκριμένα γεγονότα που οπωσδήποτε θα συμβούν στη ζωή ενός ανθρώπου, αλλά σημαίνει τον βασικό στόχο που χρειάζεται να υπηρετείται δια μέσου όλων των βιωμάτων του. Οι κεκτημένες ικανότητες που προϋπάρχουν και εκδηλώνονται αυτόματα από τον Νότιο Δεσμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους στόχους του Βόρειου Δεσμού. Υπάρχει μια διαλεκτική σχέση αυτών των δυο Δεσμών της Σελήνης και η σχέση αυτή προσδιορίζει τον προορισμό μιας ζωής. Για την ανάπτυξη των νέων ικανοτήτων χρειάζεται να μη προσκολλάται ο άνθρωπος στους γνώριμους και εύκολους τρόπους συμπεριφοράς που αντιστοιχούν στο Νότιο Δεσμό της Σελήνης.

Πολλοί λοιπόν πλανήτες του συντρόφου σας στον Βόρειο Δεσμό σας σημαίνει ότι αυτή η καρμική σχέση μπορεί να δώσει πολλά σε εσάς. Αρκεί να έχετε τη δύναμη και την υπομονή μέσα στη πορεία της σχέσης να αποδεχτείτε τις αλλαγές και να δείτε κατάματα την αλήθεια μέσα από τη καθοδήγηση του συντρόφου σας. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος αφού θα πρέπει να περάσετε μέσα από συμπληγάδες για να αναδείξετε τις ικανότητές σας και να βελτιώσετε πολλές από τις αδυναμίες του Νότιου Δεσμού σας.

Από την άλλη πλευρά, πλανήτες του συντρόφου σας στον Νότιο Δεσμό σας και αντίστοιχα, σημαίνει ότι από το παρελθόν υπήρχε σχέση μεταξύ σας και χρειάζεται να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας μέσα από ανοικτούς λογαριασμούς και ανυπόφορες καταστάσεις. Όμως είστε καθηλωμένοι να περάσετε μεταξύ σας δύσκολες στιγμές από πλευράς συνήθειας παλιών συμπεριφορών και μια οικειότητα που σας παγιδεύει σε αδιέξοδα. Δηλαδή είναι δύσκολο εάν δεν υπάρχουν στο Βόρειο Δεσμό σας πλανήτες του συντρόφου σας να κάνετε ένα καινούριο ξεκίνημα ζωής μεταξύ σας. Θα είναι μια επανάληψη πιθανώς «της σχέσης του παρελθόντος» που έχει προϋπάρξει και πάλι. Μόνο μέσα από τη σωστή καθοδήγηση ενός έμπειρου αστρολόγου μπορείτε να βγείτε από τη φθορά της σχέσης και να δώσετε ώθηση για ένα καλύτερο μέλλον.

Ανάλογα με τη φύση και τις ιδιότητες των πλανητών που βρίσκονται κοντά στους Δεσμούς της Σελήνης σας και φυσικά τη σύνθεση του γενέθλιου ωροσκοπίου και της συναστρίας, υπάρχουν και οι αντίστοιχες ερμηνείες και δυσκολίες. Είναι πολλές οι συνισταμένες που εξετάζονται για την ποιότητα της καρμικότητας και αν αυτή η καρμικότητα σας βγαίνει σε καλό ή κακό δρόμο. Το βέβαιο είναι ότι πάντοτε μπορείτε με τη καθοδήγηση του ειδικού να παρέμβετε και να διαφοροποιήσετε μέσα από συνειδητοποίηση τη καρμική σχέση που είναι συχνότερο το φαινόμενο να σας ταλαιπωρεί αφού αντιπροσωπεύουν «ανοιχτούς λογαριασμούς».

Περισσότερο αναλυτικά και πρακτικά υπάρχουν κάποιοι κανόνες για να εντοπίσετε σε πια περίπου κλίμακα βρίσκονται οι σχέσεις σας με τις ακόλουθες αστρολογικές υποδείξεις. Τα ζώδια του νερού Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες καθώς και οι αντίστοιχοι οίκοι (4ο ,8ο ,12ο ) έχουν βαρύτητα καρμική χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα άλλα ζώδια δεν έχουν ή ότι δεν λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες των γενέθλιων χαρτών. Απλά σε αυτές τις περιπτώσεις το συναίσθημα λειτουργεί πιο έντονα. Στη συναστρία λοιπόν φαίνεται η καρμικότητα από τους πλανήτες, τους οίκους και τις γωνίες που έρχονται σε επαφή με τους Δεσμούς της Σελήνης.

  • Οι πλανήτες που βρίσκονται γύρω από τους Δεσμούς φανερώνουν με ποιες συμπεριφορές και ενέργειες λειτουργεί η σχέση.
  • Οι οίκοι που βρίσκονται οι Δεσμοί της Σελήνης φανερώνουν τους τομείς της ζωής όπου πρέπει να πάρετε μεταξύ σας τα καρμικά μαθήματα.
  • Οι όψεις που κάνουν οι πλανήτες που βρίσκονται κοντά στον Β. και Ν. Δεσμό στη συναστρία αποκαλύπτουν τους τρόπους και τις λειτουργίες δια των οποίων οι βασικές σημασίες των Δεσμών μπορεί να εκπληρωθούν.

Σύνοδοι και αντιθέσεις πλανητών αντίστοιχα (οι πλανήτες μέχρι οκτώ μοίρες από τους Δεσμούς είναι σύνοδος, και 180 μοίρες αντίθεση) σημαίνει ότι υπάρχουν ισχυρές συγκρούσεις ανάμεσα στο παλαιό και το νέο. Οι συγκρούσεις μπορεί να εξομαλυνθούν όταν υπάρχουν συνειδητοποιημένες θυσίες για το καλό της σχέσης και κατά συνέπεια την αυτοβελτίωση και την αυτογνωσία του ατόμου που η σχέση του δίνει μαθήματα μέσα από δυσκολίες.

Τετράγωνα προς τους Δεσμούς της Σελήνης (45 μοίρες και 135 μοίρες) μπορεί να δώσουν στα άτομα την αίσθηση του αδιέξοδου της σχέσης και της αναπόφευκτης σύγκρουσης. Οι δυσκολίες σε όλα τα επίπεδα όσο ξεπερνιούνται με αυτοθυσία τόσο η σχέση θα φαίνεται πιο δυνατή και λειτουργική.

Τρίγωνα και εξάγωνα πλανητών (120 μοίρες) προς τον Β. Δεσμό φανερώνουν εύκολο συντονισμό των λειτουργιών των πλανητών οι οποίοι σχηματίζουν τις όψεις αυτές προς τους Δεσμούς. Προς τον Ν. Δεσμό όμως οι όψεις αυτές υποδηλώνουν ότι υπάρχει τάση ανεμελιάς, ελαφρότητας, και φυγής από τις δυσκολίες της σχέσης δια μέσου της λειτουργίας του πλανήτη που σχηματίζει το τρίγωνο αυτό. Υπάρχει δηλαδή η ανάγκη να ξαναζήσουν τα παλιά κοινά βήματά τους χωρίς να κάνουν προσπάθεια να βελτιώσουν τη σχέση τους για κάτι καλύτερο.

Οι πλανήτες Κρόνος, Ποσειδώνας, Ουρανός, Πλούτωνας, τονίζουν ιδιαίτερα την Καρμικότητα κοντά στους Δεσμούς του συντρόφου σας ή στους δικούς σας. Οι ανάδρομοι πλανήτες επίσης έχουν καρμική σημασία αφού χρειάζεται να δώσετε ξανά εξετάσεις για την προοπτική μιας καλής μεταξύ σας.
Ενας έμπειρος αστρολόγος μπορεί να αναλύσει με λεπτομέρεια την σχέση σας και να διακρίνει τα Καρμικά της στοιχεία. Απλά μην περιμένουμε ότι το άλλο μισό μας θα είναι τέλειο, ευτυχισμένο, επιτυχημένο, γιατί ούτε εμείς είμαστε.

Ψάχνουμε να βρούμε τον άνθρωπο που μας συμπληρώνει και όχι το καθ’ εικόνα και ομοίωση, γιατί αυτό το βλέπουμε κάθε μέρα στον καθρέφτη και δεν χρειαζόμαστε και ένα ακόμα σαν τον εαυτό μας να μας θυμίζει όλες τις αδυναμίες και τα ελαττώματα μας…
Εύχομαι στον καθένα να μπορέσει να βρει το άλλο του μισό, γιατί η αγάπη είναι η τροφή της ψυχής, γιατί τότε νοιώθουμε ότι όλα τα μπορούμε κι όλα τα αντέχουμε.