Το χρώμα αυτό συνδέεται με την αγάπη και τα συναισθήματα, τις σχέσεις και τη διαίσθηση, τους νέους που άφησαν πίσω τους την εφηβεία αλλά είναι κάτω από σαράντα και τους ανθρώπους που ασχέτως ηλικίας είναι ερωτευμένοι.

Ο Άσσος δηλώνει πως ο ενδιαφερόμενος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας φιλίας, που μπορεί να εξελιχθεί σε έρωτα. Επίσης σημαίνει πως αν ένα κεφάλαιο στον έρωτα είναι έτοιμο να κλείσει, θα ανοίξει ένα καινούργιο. Αν έχετε κάποια έντονη διαίσθηση στο κοντινό μέλλον το χαρτί σας συστήνει να την εμπιστευτείτε.

Ο Ρήγας είναι ένας χαρισματικός, μεγαλύτερος άντρας, που έχει το ιδιαίτερο ταλέντο να κάνει τους συνομιλητές του να αισθάνονται πως είναι μοναδικοί σε ολόκληρο τον κόσμο. Όταν είναι πιστός, γίνεται τρυφερός και ρομαντικός, αλλά εύκολα μπορεί να γίνει και άπιστος, οπότε προσέξτε. Ο Ρήγας μπορεί επίσης να είναι αλτρουιστής, που θα βάλει στην άκρη τα δικά του συναισθήματα και θα θέσει σε προτεραιότητα τα προβλήματα όλου του κόσμου.

Η Ντάμα είναι μια μεγαλύτερη γυναίκα που βρίσκεται σε μόνιμη σχέση. Είναι μια γυναίκα στοργική που θα ακούσει πάντα τα προβλήματα των άλλων. Και εκεί βρίσκεται η αδυναμία της. Έχει μια τάση προς το συναισθηματισμό και αφήνεται τόσο πολύ στον πόνο και τις συναισθηματικές ανάγκες των άλλων, που πνίγει τη δική της προσωπικότητα. Και το ότι την απορροφούν τόσο τα προβλήματα των άλλων σημαίνει πως ποτέ δεν αποκτά συναισθηματική ανεξαρτησία.

Ο Βαλές είναι αυτός που περισσότερο από όλους λατρεύει το να είναι ερωτευμένος – αλλά περισσότερο με τον ίδιο τον έρωτα. Το χαρτί δείχνει ένα νεαρό άτομο ή ένα μεγαλύτερο ευάλωτο συναισθηματικά, αθεράπευτα ρομαντικό που ψάχνει την τελειότητα. Επίσης μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος του ενδιαφερόμενου.

Το 10 δηλώνει πως η συναισθηματική ευτυχία και πληρότητα θα έρθει μέσα από τους άλλους. Είναι ένα χαρτί που σημαίνει πως κάποιος δίνεται συναισθηματικά με όλη του την ύπαρξη και λαμβάνει πίσω μεγάλη ικανοποίηση από αυτό. Είναι το χαρτί ενός ευτυχισμένου γάμου που ευλογείται με πολλά παιδιά και μακροχρόνιες, σταθερές σχέσεις. Το δέκα κούπα αναιρεί την αρνητικότητα άλλων χαρτιών και τα κάνει ακόμα πιο θετικά.

Το 9 αναφέρεται μερικές φορές ως το χαρτί που εκφράζει τους πόθους της καρδιάς ή το χαρτί των ευχών, δηλώνει αυτοπεποίθηση και συναισθηματική ανεξαρτησία. Ακόμη σημαίνει ευτυχία στον έρωτα και πως ένα νέο εγχείρημα θα δώσει ώθηση στον σεβασμό προς εσάς και στα οικονομικά.

Το 8 προειδοποιεί πως πρέπει να προσέχουμε τη ζήλια, το συναισθηματικό εκβιασμό και δηλώνει πως μια δυνατή συναισθηματική δέσμευση μπορεί να είναι καταστροφική και θα πρέπει να φτάσει στο τέλος της. Όμως μπορεί να φέρνει και καλά νέα, ένα ταξίδι ή μια εκδρομή με αγαπημένο πρόσωπο ή καλή παρέα με ένα φίλο, με τον οποίο η σχέση θα πάρει νέα τροπή.

Το 7 μας λέει να εμπιστευόμαστε τα ένστικτα και την διαίσθησή μας, να ακούμε τα όνειρά μας. Μας δηλώνει πως επικοινωνούμε πνευματικά με τους γύρω μας και πως οι φίλοι και οι συνάδελφοι χαίρονται να συνεργάζονται μαζί μας. Ανάλογα με τα υπόλοιπα χαρτιά που εμφάνισε το μοίρασμα, μπορεί να σας προειδοποιήσει για κάποιον που θεωρείτε φίλος σας και που θα αποδειχθεί κάλπικος.

Το 6 προμηνύει μια περίοδο αρμονίας στις φιλίες και τον έρωτα. Οι καλοί φίλοι θα επηρεάσουν θετικά τη ζωή σας και αν υπάρχουν διαφορές στις συμπεριφορές ειδικά με μεγαλύτερους ανθρώπους, δεχτείτε τη διαφορετικότητα και μην τη βλέπετε σαν εμπόδιο στη φιλία. Το έξι κούπα μπορεί επίσης να φέρνει καλά νέα σχετικά με το αίσιο τέλος των προσπαθειών ενός παιδιού.

Το 5 προβλέπει πως θα υπάρξουν ασυνεννοησίες και ζήλια που, αν και αβάσιμες, μπορεί να συννεφιάσουν την ατμόσφαιρα, αλλά αν επικοινωνήσετε με την καρδιά σας, δεν θα κρατήσουν πολύ. Επίσης λέει πως αν και το πάθος είναι πολύ όμορφο, δεν πρέπει να κατευθύνει τη ζωή μας. Όχι μόνο, αυτό αλλά συμβουλεύει πως θα πρέπει να δεχτούμε μια σχέση όπως είναι και να μην ψάχνουμε για το Άγιο Δισκοπότηρο. Επίσης δηλώνει πως μια πρόσκληση με ρομαντικό περιεχόμενο θα σας κάνει να το ξανασκεφτείτε, αλλά μπορείτε να ενδώσετε.

Το 4 είναι το χαρτί που σας βοηθάει να επιλέξετε σε κάποια συναισθηματική απόφαση που πρέπει να πάρετε, ειδικά αν υπάρχουν αμφιβολίες για το πόσο αφοσιωμένος είναι ο άλλος. Είναι λοιπόν ένα χαρτί που δείχνει κάποιου είδους ανησυχία και έλλειψη ικανοποίησης στην συναισθηματική μας ζωή. Το χαρτί συχνά εμφανίζεται στο μοίρασμα να αφορά άτομο με μεγάλη αγάπη στην τέχνη και τη μουσική.

Το 3 φανερώνει τους ανταγωνισμούς σε έναν έρωτα ή σε μια απλή φιλία (υπάρχει άραγε κάτι τέτοιο;). Δείχνει μια συναισθηματική ένταση ανάμεσα σε δύο μέρη που παλεύουν για την προσοχή σας και την συναισθηματική πίεση, ίσως και εκβιασμό, από τον οποίο μπορεί να υποφέρετε και μπορεί να σας δημιουργήσει στρες, πράγμα που μπορεί να ενταθεί από την απερισκεψία του ενδιαφερόμενου.

Το 2 προμηνύει βελτίωση στο οχυρό του έρωτα και δηλώνει πως ένα ερωτικό ταίριασμα μπορεί να οδηγήσει στο γάμο. Οι φιλίες θα γίνουν πιο δυνατές, οι μακροχρόνιες διαφορές θα διορθωθούν, θα χτιστούν γέφυρες και οι δύο φαινομενικά αντίθετες όψεις της ζωής θα συνδεθούν με έναν εντελώς αναπάντεχο τρόπο, όσο υπάρχει ενδιαφέρον και προσοχή.