Ημερομηνίες Ζωδίου: 21/3 – 20/4
Πλανήτης: Άρης
Στοιχείο: Φωτιά
Χρώμα: Κόκκινο
Μέταλλο: Σίδηρος
Λουλούδι: Γεράνι
Πολύτιμος λίθος: Καρνεόλης, Σάρδειος

Ο Κριός, ως ζώδιο της άνοιξης, σηματοδοτεί την αρχή του ζωδιακού κύκλου. Μετά από ένα βαρύ χειμώνα, όπου τα πάντα είναι κλειστά και μουντά, η αναγέννηση της φύσης έρχεται να φέρει το φως. Νέα ξεκινήματα, νέες διαθέσεις, πολλή όρεξη για δημιουργία. Γι’ αυτό και στα Κριάρια αρέσει να αρχίζουν νέα πράγματα. Αν βάλουν κάτι στο μυαλό τους, τίποτα δεν τους σταματά. Βέβαια, αυτό κρύβει τον κίνδυνο της αποτυχίας, αφού πολύ συχνά ο σχεδιασμός δεν είναι ο σωστός, με αποτέλεσμα να πέφτουν σε λάθη.

Γρήγορα όμως θα ξεκινήσουν κάτι νέο και όλα πάλι απ’ την αρχή. Με κυβερνήτη το θεό του πολέμου και τη δράσης, τον Άρη, θέλουν πάντα να είναι πρώτοι και παλεύουν για να κατακτήσουν την πρωτιά με όποιο τίμημα. Η ειλικρίνεια είναι ένα από τα μεγάλα τους προσόντα και δεν φοβούνται μήπως χάσουν κάτι αν πουν την αλήθεια. Τους λείπει το τακτ και ίσως να μην καταλαβαίνουν πότε πληγώνουν τους άλλους.

Το χρήμα δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές τους, αποτελεί μόνο εργαλείο για την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων. Είναι καλοί επιχειρηματίες και γενικώς προτιμούν επιτελικές θέσεις για να μπορούν να διοικούν. Μπορεί επίσης να είναι αθλητές, ιδιοκτήτες σχολών πολεμικών τεχνών, στρατιωτικοί. Είναι επιρρεπείς στα ατυχήματα, γι’ αυτό απαιτείται προσοχή. Όταν ξεκινούν μια σχέση είναι ενθουσιώδεις και φλογεροί, αν όμως κάποιος άλλος τραβήξει την προσοχή τους θα πρέπει να σκεφτούν τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Σε γενικές γραμμές είναι καλοί οικογενειάρχες, παρότι κάπως αυταρχικοί.