Ημερομηνίες Ζωδίου: 23/7 – 22/8
Πλανήτης: Ήλιος
Στοιχείο: Φωτιά
Χρώμα: Χρυσό, Κίτρινο
Μέταλλο: Χρυσός
Λουλούδι: Ηλίανθος, Κατιφές
Πολύτιμος λίθος: Ζαφείρι, Ρουμπίνι

Θα σκεφτόταν κανείς πως οι Λέοντες είναι αρπακτικά θηρία έτοιμα να μας φάνε ζωντανούς, όπως είναι εκείνα τα περήφανα ζώα της ζούγκλας. Όμως αυτό δεν είναι έτσι. Τα Λιοντάρια του ζωδιακού κύκλου θυμίζουν περισσότερο κατοικίδιες γάτες που, χορτασμένες όπως είναι, γυρνούν γύρω-γύρω τεμπέλικα και ξαπλώνουν νωχελικά σε καναπέδες και πολυθρόνες. Εξάλλου, οι Λέοντες γνωρίζουν ότι είναι βασιλιάδες και δεν χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι να το αποδεικνύουν με βρυχηθμούς και νύχια.

Οφείλουν οι άλλοι να το αναγνωρίζουν και να το σέβονται. Αυτό που θέλουν είναι ο θαυμασμός, η αφοσίωση και τα χάδια. Εκείνοι από τη μεριά τους είναι γενναιόδωροι, μεγαλόψυχοι, ευγενικοί, αξιοπρεπείς, ενδιαφέρονται και φροντίζουν τους άλλους. Είναι άνθρωποι δίκαιοι, δυναμικοί, με ισχυρή θέληση και πυγμή, γεγονός που τους κάνει να είναι ικανοί ηγέτες, αγαπητοί από τους άλλους. Τους αρκεί ένα «μπράβο», ένα «ευχαριστώ», ίσως και ένα χτύπημα στην πλάτη.

Οι Λέοντες είναι χαρούμενοι και δημιουργικοί, με πολλά ταλέντα, που ξέρουν να τα χρησιμοποιούν στο έπακρο. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ευμεταχείριστους χαρακτήρες που τα πάνε καλά με τους γύρω τους. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν νιώσουν ότι αδικούνται ή όταν πληγωθεί η περηφάνια τους. Τότε, ναι, είναι η στιγμή που μας θυμίζουν τα άγρια θηρία της ζούγκλας που λέγαμε.