…Ο Ερμής φόρεσε τα φτερωτά καμπάγια του και χύθηκε στο πέλαγος το κύμα ακροπατώντας… φτάνει στο νησί και η … κάμερα ζουμάρει στη σπηλιά της Καλυψώς! Μια εκπληκτική έναρξη! Εκθαμβωτική, κινηματογραφική, μας μεταφέρει από το πανύψηλο βασίλειο των Ολύμπιων Θεών στο νησί που λέγεται Ωγυγία και έτσι έχουμε την πρώτη από καταβολής κόσμου και λογοτεχνίας εναέρια λήψη που έγινε ποτέ!

Έτσι ξεκινάει η ραψωδία ε΄ της Οδύσσειας , με τον λεπτοκόκκαλο αγγελιοφόρο τον Ερμή να διασχίζει τα ουράνια με τα φτερωτά σανδάλια του στην πρώτη ever ,εναέρια λήψη! Φανταστείτε στη θέση του Ερμή με τα χρυσά σανδάλια και το κηρύκειο στο χέρι , ένα μικρό ελαφρύ ασημένιο αεροσκάφος , λαμπερό, γρήγορο, να μεταφέρει εικόνες και πληροφορίες, να φωτογραφίζει τις δανδελένιες ακτές και με το ραντάρ του καλά ρυθμισμένο να μη χάνει ποτέ την πορεία του. Αυτή ακριβώς είναι και η πολυσχιδής φύση του πλανήτη που κυβερνά το μυαλό μας, τη σκέψη μας, την κίνησή μας , του πλανήτη Ερμή. Λαμπερή, ελαφριά, ρηξικέλευθη, μοντέρνα, ευκίνητη ,νεανική, έτσι όπως είναι και η φύση των Διδύμων που κυβερνά!

Αν ποτέ μας ζητούσαν να αφαιρέσουμε οπωσδήποτε έναν πλανήτη από το πλανητικό σκηνικό, ο Ερμής θα ήταν αυτός που δε θα έπρεπε να αφαιρεθεί με κανένα τρόπο και ποτέ , μια και συμβολίζει το μυαλό και τον τρόπο που σκεφτόμαστε , γιατί χωρίς σκέψη δεν υπάρχει πραγματοποίηση … χωρίς σκέψη δεν υπάρχει διάκριση …χωρίς σκέψη δεν υπάρχει δημιουργία… δεν υπάρχει φαντασία, λόγος, γλώσσα, επικοινωνία! Δώστε λοιπόν μεγάλη σημασία στη θέση του Ερμή στο γενέθλιο χάρτη σας, γιατί μαρτυρά για εσάς πράγματα που αν μάθετε να αποκωδικοποιείτε, θα βρείτε κλειδιά για πόρτες που ούτε καν γνωρίζατε πως υπάρχουν μέσα σας! Δεν είναι τυχαίο πως η γενέθλια θέση του Ερμή στους Διδύμους είναι η ισχυρότερη, με δεύτερη στην Παρθένο( επίσης σε κυβέρνηση) και πως οι Δίδυμοι θεωρούνται ένα από τα πιο έξυπνα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Εξαιρετική επίσης θέση έχει και στο ζώδιο του Υδροχόου αφού ο Ουρανός είναι η ανώτερη οκτάβα του Ερμή, χαρίζοντας σε αυτή τη θέση εφευρετικά και μαθηματικά μυαλά.

Ευέλικτοι, χαριτωμένοι και πάντα έφηβοι Δίδυμοι, χρόνια σας πολλά λοιπόν! Μια νέα γενέθλια χρονιά ξεκινά για εσάς με τον Ήλιο να μπαίνει στο ζώδιό σας στις 21 του Μάη και με μια Νέα Σελήνη να δημιουργείτε στους κόλπους σας, στις 25 του ίδιου μήνα! Οι Ρωμαίοι συσχέτιζαν τον κυβερνήτη σας τον Ερμή με τον διπρόσωπο Ρωμαίο θεό τον Ιανό, τον φύλακα των πυλών, των θυρών, των διαβάσεων και των γεφυριών! Η διττή φύση του θεού με τα δύο πρόσωπα, ένα γελαστό και ένα σοβαρό ή ένα νεαρό με καθαρό πρόσωπο και ένα ενήλικο με γενειάδα τις περισσότερες φορές, που συμβόλιζαν τα νιάτα και το γήρας. Είναι μια εξήγηση αυτή για την φήμη που έχει εξαπλωθεί πως είστε διπρόσωποι! Το αρνούμαι κατηγορηματικά! Λίγο επιπόλαιοι μπορεί να είστε, λίγο κυκλοθυμικοί επίσης, να αλλάζεται γνώμη εύκολα ναι, αλλά διπρόσωποι όχι! Δεν έχετε την απαραίτητη υπομονή και το πείσμα για κάτι τέτοιο. Απλώς είστε πολύ έξυπνοι , βαριέστε εύκολα , είστε απίστευτα επικοινωνιακοί και φλερτόζοι και κρίνοντάς σας επιφανειακά θεωρούν πως δεν είστε άξιοι εμπιστοσύνης. Χαρακτηριστικό της αιώνιας νιότης σας είναι αυτό και όχι διπροσωπίας!

Η Νέα Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιό σας , θα έχει τα χαρακτηριστικά σας και σε συνδυασμό με τις όψεις που την πλαισιώνουν θα χρωματίσουν το νεογέννητο φεγγάρι με χρώματα εκρηκτικά και έντονα! Εκρήξεις και τελικές επιλογές σε αγάπες θα φέρει το τετράγωνο ακριβείας του Πλούτωνα με την Αφροδίτη στις 19 μοίρες των παρορμητικών. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του τέλους του δευτέρου δεκαημέρου πρέπει να είστε έτοιμοι για μαθήματα σκληρής αγάπης … σκληρών αποφάσεων…μια και τα φώτα της Νέας αυτής Σελήνης βρίσκονται και σε όψη μισού τετραγώνου με την Αφροδίτη, δυσκολεύοντας αρκετά την κατάσταση. Εδώ θα πρέπει να ακούσετε προσεχτικά τη συμβουλή των Διδύμων , δανειστείτε από την ελαφράδα τους και την ευελιξία τους και προσπαθήστε να βιώσετε πιο επιδερμικά τις καταστάσεις, από όσο προστάζει ο Πλούτωνας της Νέας Σελήνης. Έντονη όψη, αλλά με θετικό πρόσημο αυτή τη φορά θα είναι το συνεχιζόμενο τρίγωνο του Ουρανού με τον Κρόνο και που θα συνεχίσει να φέρνει τύχη και ευκαιρίες στα ζώδια της φωτιάς, του τέλους του τρίτου δεκαημέρου. Και οι δύο μεγάλοι αυτοί πλανήτες θα είναι ανάδρομοι, γεγονός που σημαίνει πως ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες του παρελθόντος ίσως σας κρούσουν και πάλι τη θύρα! Τα ζώδια του αέρα του δεύτερου δεκαημέρου θα συνεχίσουν να έχουν την εύνοια του Δία και οι Δίδυμοι που έχετε γεννηθεί 23 – 28 Μαΐου, θα έχετε μια χρονιά ιδανική για επαγγελματικές και προσωπικές ενάρξεις, καθώς είστε και οι περισσότερο τυχεροί αφού η πίεση πια του Κρόνου από τον Τοξότη είναι αμελητέα για εσάς.

Ο μικρός κλεφτάκος Ερμής, είναι ο πλανήτης με τα περισσότερα ανθρώπινα χαρακτηριστικά αλλά και τις αδυναμίες του ανθρώπινου είδους, αγαπητός από θεούς και ανθρώπους, διαμεσολαβητής, ψυχοπομπός , υπηρέτης δύο αφεντάδων. Κυβερνήτης διπλός των Διδύμων και της Παρθένου , μεταβλητός , πολυμήχανος , ακούραστος λέει τα γλυκά αυτά ψεματάκια που κάνουν τη ζωή νόστιμη. Οι ψυχές τον ακολουθούν με εμπιστοσύνη μέχρι τις όχθες του Αχέροντα , γιατί αυτός τους έχει τάξει τις ακτές της Ωγυγίας και της χάρες της Καλυψώς…