…αυτό το βόιδι το μανό, π’ όσο βαθιά ρουχνίζει τόσο εύκολα μυγιάζεται κι ανεμοστροβιλίζει και που το κράζουνε Λαό…

Η παρομοίωση του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη στον »Φωτεινό» δεν θα μπορούσε να περιγράψει σοφότερα τις ιδιότητες του Ταύρου, ένα Βόδι αργό, υπομονετικό που σέρνει καρτερικά το άροτρο και οργώνει τη γη σε βαθιά αυλάκια, έτοιμα να δεχθούν τη νέα σπορά. Που κάθεται ακίνητο και ρουχνίζει στο παχνί μασώντας το χορτάρι του… μέχρι να το τσιμπήσει η μύγα! Και τότε, ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε!!! Όλη η μασίφ δύναμη απελευθερώνεται και είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να διαλύσει το σύμπαν! Δεν είναι τυχαίος ο παραλληλισμός του Ταύρου με το Λαό , γιατί μόνο έτσι μπορεί να αποδοθεί η συμπυκνωμένη δύναμη της μάζας που μπορεί να διαλύσει τα πάντα στο πέρασμά της! Ταύρος ζώο δύναμης , αντοχής, ζώο της εργασίας του κόπου και του μόχθου που αποφέρει τα προς το ζην.! Ταύρος, ζώδιο της γης , της δύναμης και της σωματικής ρώμης, ζώδιο της ύλης και των απολαύσεων που απορρέουν από την προσωπική εργασία, ζώδιο των ηθικών αξιών που δεν προστάζει κανένας άλλος, παρά μόνο ο έντιμος εαυτός μας! Ζώο και ζώδιο σε αγαστή συνεργασία γιατί τα αρχέτυπα είναι ζωντανά και λειτουργούν!

Τέτοιο ζώδιο είναι ο Ταύρος, το ζώδιο της απόλυτης δύναμης, της ατσαλένιας θέλησης . Αν ο Κριός είναι η έναρξη ,ο Ταύρος είναι η αρχή της γέννησης. Είναι ο σπόρος που θα μπει στα ζεστά σπλάχνα της γης και με το νερό του Σκορπιού από απέναντι θα αρχίσει να βγάζει αδύναμες ριζούλες στην αρχή, που θα δυναμώσουν και θα δώσουν πλατάνια αιωνόβια αργότερα! Είστε δυνατοί Ταύροι μου, είστε στιβαροί και στις πλάτες σας μπορείτε να στηρίξετε τα »ταυροκαθάψια» όλου του κόσμου. Μην ακούτε αυτούς που λένε πως είστε αργοί ,πως δυσκολεύεστε να πάρετε αποφάσεις, πως αν πεισμώσετε στυλώνετε τα πόδια , πως δεν είστε τόσο δραστήριοι όσο θα σας ήθελαν… οι αξίες που πρεσβεύετε εσείς θέλουν σταθερότητα, επιμονή και αξιοπρέπεια και εσείς γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον πως η φωνή του Αρχηγού είναι χαμηλή και πως φασαρία κάνουν συνήθως οι αδύναμοι!

Εκτός από τα γενέθλιά σας – χρόνια σας πολλά- που ξεκίνησαν με την είσοδο του Ήλιου στο ζώδιό σας στις 20 του Απριλίου , σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η Νέα Σελήνη στο δικό σας ζώδιο και θα έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Ένα νέο Ταυρίσιο φεγγαράκι θα γεννηθεί στο στερέωμα σήμερα το μεσημέρι στις 6 μοίρες του Ταύρου σε τρίγωνο με τον γήινο ωροσκόπο της στιγμής, στις 7 μοίρες της Παρθένου. Μια Νέα Σελήνη του μόχθου θα είναι η αποψινή, που θα μας ωθήσει να καταπιαστούμε με πράγματα πρακτικά, γήινα και εφικτά! Τέρμα τα λόγια , οι ιδέες, οι αναπολήσεις, έχει έρθει ο καιρός για πράξη, έχει έρθει ο καιρός για κάματο. Δουλειά που απαιτεί να ανακατέψουμε τα χώματα, να βυθίσουμε τα χέρια μας στη γη που έχει αρχίσει να ζεσταίνεται από τον ανοιξιάτικο ήλιο και να κάνουμε τις προσωπικές μας »φυτέψεις». Η ποικιλία άπειρη! Τα χώματα ζεστά και γόνιμα!

Ο Ερμής της Νέας μας Σελήνης ανάδρομος στις 26 μοίρες του Κριού σε σύνοδο με Ουρανό στις 25! Ευκαιρία λοιπόν να ξαναφυτέψετε ότι δεν είχε ευδοκιμήσει παλιότερα, μια και ο Ουρανός θα βοηθήσει να ριζώσουν ξαφνικά και θα δώσει απίστευτη ανθοφορία όταν θα ξαναπεράσει από αυτές τις μοίρες τον Νοέμβριο! Η Αφροδίτη , ο σημαντικότερος πλανήτης για εσάς τους Ταύρους αφού είναι ο ηλιακός σας κυβερνήτης , θα βρίσκεται στις 29 μοίρες των Ιχθύων σε μια πολύ δύσκολη παραδοσιακά μοίρα μια και φέρει πάνω της το βάρος ολόκληρου του ζωδιακού κύκλου. Ευτυχώς, η κατάσταση αλλάζει άμεσα τις επόμενες ημέρες καθώς περνάει στον Κριό, που μπορεί να μην είναι μια εξαιρετική θέση, αλλά είναι πολύ καλή για τις συγκεκριμένες συνθήκες αφού θα αρχίσει να απομακρύνεται ικανά από τον Κρόνο και πάνω από όλα θα μας κάνει να σταματήσουμε να υπομένουμε και να αρχίσουμε να παίρνουμε αποφάσεις. Ο Κρόνος της Νέας μας Σελήνης ανάδρομος και αυτός στις 27 μοίρες του Τοξότη , πραγματοποιεί εξαιρετικά τρίγωνα με Ερμή και Ουρανό! Ξαφνικές εμπνεύσεις θα μας ανοίξουν δρόμους και θα μας βγάλουν από τις δύσκολες καταστάσεις… »ο από μηχανής Θεός» είναι στο δρόμο!’ Οι ωφελημένοι της Νέας Σελήνης είναι σίγουρα τα ζώδια της γης , Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι που έχουν γεννηθεί στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαημέρου (25-30 Απριλίου, 25-30 Αυγούστου , 25-31 Δεκεμβρίου). Επίσης τα ζώδια της φωτιάς , Κριοί, Λέοντες και Τοξότες των τελευταίων ημερών. Θα σας δοθούν σημαντικές ευκαιρίες και θα γίνουν ενάρξεις τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο. Κάθε Νέα Σελήνη και μια νέα αρχή, ή καλύτερα και μια νέα ευκαιρία για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, να θέσουμε νέους στόχους. Αδράξτε την ευκαιρία και γίνεται και εσείς μεγαλόκαρδοι σαν το σύμπαν… δώστε ευκαιρίες και σε αυτούς που αξίζουν και στους…άλλους!

Αγαπημένοι Ταύροι πέρα από όλα τα άλλα δεν σας είπα το πιο σημαντικό, είστε ένα ζώδιο που έχει αντοχή και στη ζωή! Ειδικά ο ωροσκόπος στον Ταύρο δίνει μεγάλη διάρκεια ζωής! Έχετε το δώρο της μακροβιότητας και της καλής υγείας γενικά. Δε λέει ο λαός μας τυχαία, είναι γερός σαν ταύρος! Στο χέρι σας είναι να επιλέξετε τι είδους Ταύρος είστε! Η δύναμη της δημιουργίας και της καταστροφής κατοικούν μέσα σας, είστε μαζί Ταύρος και Ταυρομάχος, είστε μαζί Μινώταυρος και Λαβύρινθος, είστε ο Λευκός Ταύρος που στην πλάτη του ταξίδεψε την Ευρώπη, είστε ο Δίας ο ίδιος στην πιο γήινη μεταμόρφωσή του! Έχετε καταλάβει τη δύναμή σας;

Χρόνια σας πολλά λοιπόν! Ας είναι ο μήνας των γενεθλίων σας ένας δημιουργικός, πολύχρωμος μήνας. Η Νέα αυτή Σελήνη σας ανήκει!!!