Οι άνδρες που ξέρουν να συζητούν, να ακούν και να επικοινωνούν ουσιαστικά σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα είναι και καλύτεροι στις σεξουαλικές τους επιδόσεις!

Συνήθως οι γυναίκες παραπονιούνται ότι οι σύντροφοί τους, μετά τον πρώτο καιρό της σχέσης, τις παραμελούν και δεν τους δείχνουν την αρμόζουσα προσοχή. Για εκείνες μία τέτοια συμπεριφορά υποδηλώνει έλλειψη ενδιαφέροντος και τους οδηγεί αναπόφευκτα σε μειωμένη σεξουαλική διάθεση.

Οι επιστήμονες έρχονται να συμφωνήσουν και να δικαιώσουν τις γυναίκες. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, οι άνδρες που μπορούν να επικοινωνήσουν και είναι διατεθειμένοι να ακούσουν τις συντρόφους τους, είναι πιο πιθανό να τους ικανοποιήσουν σεξουαλικά.

Η επιστημονική έρευνα αυτή, είναι η πρώτη που προσπαθεί να ανακαλύψει μία σταθερή σχέση μεταξύ της διανοητικής ευεξίας και της σεξουαλικής ευχαρίστησης. Οι γυναίκες με μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και ανεξαρτησία είναι αυτές που το διασκεδάζουν και περισσότερο.

Αυτό αποδείχτηκε και από τα στοιχεία που προέκυψαν, καθώς οι τρεις λόγοι της σεξουαλικής ευχαρίστησης είναι η αυτοεκτίμηση, η αυτονομία και η ενσυναίσθηση.

Η ομάδα από το Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, αποκάλυψε ότι η σεξουαλική απόλαυση των γυναικών είναι σταθερά συνδεδεμένη με την κατανόηση του συντρόφου τους. Διαπίστωσαν ότι όσοι άνδρες φρόντιζαν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο επικοινωνίας μέσα στην σχέση, με καθημερινή ουσιαστική συνομιλία, ήταν και αυτοί που ήταν ικανοί να αυξήσουν τη γυναικεία ηδονή.

Τα δείγματα που προκύπτουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να είναι πιο χρήσιμα για τις νέες γυναίκες, οι οποίες μέσω της επικοινωνιακής διαδικασίας καταφέρνουν να σπάσουν και τα εμπόδια της σεξουαλικής τους επικοινωνίας.

Η ομάδα διαπίστωσε ακόμα, ότι οι νεαροί άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υψηλότερο επίπεδο σεξουαλικής απόλαυσης, σχεδόν 9 στους 10, σε αντίθεση με τις γυναίκες, οι οποίες εμφανίζουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά, επιβεβαιώνοντας έτσι τη σταθερή διαφορά μεταξύ των νέων ανδρών και νέων γυναικών.