Μία πρόσφατη έρευνα στο διαδίκτυο έδειξε πως ο αντρικός πληθυσμός ερωτεύεται γρηγορότερα από ότι οι γυναίκες. Και για να μιλήσουμε με νούμερα, το 20% των ανδρών στη Μεγάλη Βρετανία έχουν βιώσει τον έρωτα με την πρώτη ματιά. Στις γυναίκες το ποσοστό αυτό φθάνει μόλις στο 13%.

Τα νούμερα αυτά λοιπόν μας βάζουν σε σκέψεις. Τόση μεγάλη διαφορά στα νούμερα;

Μήπως γιατί οι άνδρες είναι περισσότερο του οπτικού; Μήπως γιατί είναι βιολογικά προγραμματισμένοι να επιλέξουν μια υγιή γυναίκα να φέρει στον κόσμο τα παιδιά τους; Αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να ερωτευτούν με βάση την εμφάνιση και την πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσουν για μία γυναίκα.

Το επόμενο ερώτημα που γεννιέται αμέσως στον κοινό νου, μιας και οι άνδρες ερωτεύονται γρήγορα, είναι το πώς μπορεί ο έρωτας αυτός μετατραπεί σε μακροχρόνια σχέση;

Μήπως οι γυναίκες πρέπει να είναι διασκεδαστικές για τους άνδρες;
Σίγουρα, η καυτή γυναίκα απέναντι τους θα τους ξεσηκώσει για τα καλά, αλλά η εμπειρία χει δείξει, πως αν δεν μπορούν να διασκεδάσουν μαζί της, σε τρεις μέρες θα την έχουν ξεχάσει. Τα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα μαζί όταν απολαμβάνουν παρόμοιες δραστηριότητες. Οι επιρρεπείς στον γρήγορο έρωτα άνδρες, θέλουν οι γυναίκες να έχουν κοινά με αυτούς ενδιαφέροντα. Γι αυτό, σας συμβουλεύουμε να γίνετε μέλος μιας λέσχης βιβλίου, να εγγραφείτε σε μία αθλητική ομάδα ή ακόμη και στο γυμναστήριο.

Μήπως πρέπει να έχουμε τις ίδιες συνήθειες διασκέδασης;
Μια μελέτη εγκεκριμένου Πανεπιστημίου. διαπίστωσε ότι οι διαφορετικές συνήθειες κατανάλωσης..αλκοόλ, οδηγούν σε αυξημένες πιθανότητες ενός ζευγαριού να πάρει διαζύγιο. Παρόμοιοι τρόποι διασκέδασης, αντανακλούν παρόμοια πρότυπα κοινωνικοποίησης. Για αυτό, η σχέση σας μπορεί να κρατήσει ακόμη περισσότερο, αν οι δραστηριότητες σας το Σαββατόβραδο είναι παρόμοιες!

Μήπως πρέπει οι γυναίκες να είναι το ίδιο μορφωμένες με τους άντρες;
Τα ζευγάρια που έχουν σπουδάσει, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να μείνουν μαζί, σε σύγκριση με εκείνα, όπου ο ένας από τους δύο, έχει ανώτατη εκπαίδευση. Μήπως αυτό έχει να κάνει με το οικονομικό υπόβαθρο και μέλλον του καθενός, μιας και τα χρήματα είναι η βασικότερη αιτία διαζυγίων; Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πανικοβληθείτε, αν δεν υπάρχει πτυχίο στον τοίχο σας. Μια καλή πρακτική να μην επηρεάσουν τα οικονομικά τη σχέση σας, είναι οι τακτικές συναντήσεις για τον σχεδιασμό και την αναθεώρηση των εσόδων και εξόδων σας, καθώς και οι κοινές επενδύσεις, για ένα κοινό μέλλον!