Ονειροκριτης

Μάθε τι σημαίνει αυτό που είδες στο όνειρό σου! Τι είναι τα όνειρα; Είναι απλά δημιουργήματα της φαντασίας μας, είναι προβολές του υποσυνείδητου, μας προειδοποιούν για μελλοντικά συμβάντα, μπορούν να ερμηνευθούν με κάποιο τρόπο; Αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα, απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν τον άνθρωπο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Τελικά όμως το βασικό ερώτημα αν τα όνειρα είναι προφητικά παραμένει αναπάντητο. Κινούμενη ανάμεσα στην θρησκεία και την μαγεία, την φιλοσοφία και την δεισιδαιμονία, την φυσική και την τεχνική μαντεία, η ονειροερμηνευτική ή η ονειροκριτική κατά την Ύστερη Αρχαιότητα παραμένει μια ευκρινώς καθορισμένη μαντική πρακτική.

Ο πιο έγκυρος ονειροκρίτης από το astrafriends.com!

Πληκτρολόγησε και Αναζήτησε παρακάτω τα πρώτα γράμματα της λέξης που ονειρεύτικες και δες την ερμηνεία της!

ΛέξηΕρμηνεία Ονείρου
Άβαφα ΡούχαΑν δείτε ότι φοράτε ή κρατάτε άβαφα ρούχα, τα σχέδιά σας δεν θα έχουν την κατάληξη που περιμένετε. Αν είστε νέα κοπέλα και έχετε δεσμό και δείτε ότι κρατάτε άβαφα ρούχα, τότε το ταίρι σας δεν φέρεται τίμια απέναντί σας.
ΆβυσσοςΗ άβυσσος στα όνειρά μας γενικά προμηνύει άσχημες καταστάσεις. Αν βγαίνεις βέβαια από μέσα της, θα ξεπεράσεις κινδύνους κι εμπόδια, αλλά αν πέσεις μέσα της προβλήματα σε περιμένουν και χρειάζεται προσοχή στις μετακινήσεις σου. Στην περίπτωση που δεν βρίσκεις δρόμο για να βγεις να ξέρεις ότι σε περιμένουν στενοχώριες και προβλήματα.
ΆγαλμαΑν δεις στο όνειρό σου άγαλμα να περιμένεις στενοχώριες. Αν φτιάχνουν εσένα άγαλμα, κουτσομπολιά κι αρνητικά σχόλια ακούγονται από το περιβάλλον σου για σένα. Αν δεις ότι ζωντανεύει κάποιο άγαλμα, προβλήματα θα παρουσιαστούν στις δουλειές σου. Μόνο αν έχει τη μορφή ωραίας γυναίκας έχεις να περιμένεις κάτι καλό.
ΑγγαρείαΑν δεις ότι κάνεις οποιανδήποτε αγγαρεία είναι κακός οιωνός
ΑγάπηΤο να δείτε ότι αγαπάτε οτιδήποτε, σημαίνει ικανοποίηση με το περιβάλλον σας. Αν ονειρευτείτε ότι η αγάπη των άλλων σας γεμίζει με ευτυχία, σημαίνει επιτυχία και απελευθέρωση από τις φροντίδες της ζωής. Για τους συζύγους, αγάπη στ’ όνειρο τους προλέγει μεγάλη ευτυχία και έξυπνα παιδιά.
ΑγγελίαΑν ονειρευτείς πως διαβάζεις αγγελία για κάποιο πρόσωπο που δεν είσαι εσύ, να προσέχεις τα λόγια σου γιατί μπορεί αυτό το άτομο να το προδώσεις. Αν δημοσιεύεις εσύ την αγγελία, πρόσεχε μη μαθευτούν τα μυστικά σου.
ΑγγείοΑν κρατάς ένα άδειο αγγείο σημαίνει ότι κάποιες ανάγκες σου δεν ικανοποιούνται. Το γεμάτο αγγείο είναι σχεδόν πάντα ένα σημάδι αφθονίας και ευημερίας.
ΑγγειοπλάστηςΑν ονειρευτείτε αγγειοπλάστη, σημαίνει συνεχή εργασία με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί αγγειοπλάστη το όνειρο αυτό προλέγει ευχάριστες και επιτυχημένες συναλλαγές.
ΆγγελοςΑν δέχεστε παρηγοριά από άγγελο θα σας φύγουν οι στεναχώριες και οι άρρωστοι θα γίνουν καλά. Αν πετάει γύρω ή μέσα ή επάνω από το σπίτι σου, γρήγορη είδηση και μεγάλη χαρά. Αν οι άγγελοι είναι πολλοί, είναι ένα ευχάριστο μήνυμα και γενικά ένα όνειρο πολύ καλό.
ΑγγούριΨυχολογικά θεωρείται σαν φαλλικό σύμβολο και συμβολίζει επίσης το σφρίγος και την ζωτικότητα. Παραδοσιακά, αν δείτε ότι τρώτε αγγούρι προμηνύει θάνατο σε κοντινή σας οικογένεια, όχι την δική σας όμως. Αν δίνετε σε κάποιον ένα αγγούρι, υπάρχει κίνδυνος να κάνετε σοβαρά λάθη στην δουλειά σας.
ΑγελάδαΈνα σύμβολο για την μητέρα, αλλά και για την αφθονία. Παραδοσιακά θεωρείται προφητικό σύμβολο μιας καλής ή κακής χρονιάς, ανάλογα αν είναι καλοζωισμένη ή ισχνή.
ΑγιασμόςΟ αγιασμός τις περισσότερες φορές σημαίνει αναστατώσεις και γκρίνιες μέσα στο σπίτι. Αντίθετα, όταν σε αγιάζουν είναι εξαιρετικό, ειδικά όταν υπάρχουν προβλήματα υγείας. Σημαίνει δηλαδή πως θα διορθωθούν όλα. Αν πάλι εσύ δεις ότι κάνεις αγιασμό, θα πρέπει να σκεφτείς μήπως έχεις αδικήσει κάποιον άνθρωπο, για ν΄ αποκαταστήσεις την αδικία.
ΑγιόκλημαΑν ονειρευτείτε πως βλέπετε ή μαζεύετε αγιόκλημα, σημαίνει πως θα έχετε ευημερία και πως ο γάμος σας θα είναι μοναδικά ευτυχισμένος.
ΆγιοςΣύμβολο προστασίας και καθοδήγησης, ελπίδα για θεραπεία. Ψυχολογικά μπορεί να σημαίνει ότι αναζητάτε διέξοδο σε κάτι που σας πιέζει ιδιαίτερα, αλλά μπορεί και να παραπέμπει σε ενοχές και τύψεις.
ΑγκάθιΑν ονειρευτείς αγκάθια, δυσκολίες θα ΄χεις κι εμπόδια που μπλοκάρουν την πορεία σου. Αν όμως τα καθαρίζεις από τη γη, τότε θα απαλλαγείς από προβλήματα. Αν περπατάς πάνω τους και σου προκαλούν πόνο, να προσέχεις τους εχθρούς σου και τους κακούς συμβούλους. Αν δε σε πονούν, τότε οι προσπάθειές σου και οι κόποι σου θα αποφέρουν πλούτη. Για τους παντρεμένους που είναι σε διάσταση προμηνύεται καθυστέρηση του διαζυγίου τους. Αν έχεις φορτωθεί δεμάτι από αγκάθια και τα κουβαλάς, μην απορήσεις αν προσωπικές σου σχέσεις βγουν στο φως. Τέλος αν σε τρυπήσει αγκάθι να προσέχεις τυχόν ατυχήματα και αδιαθεσίες.
ΑγκάλιασμαΑν ονειρευτείτε αγκάλιασμα, σημαίνει πως θα απογοητευτείτε στην αγάπη και τη δουλειά σας. Για τη γυναίκα που θα ονειρευτεί πως την αγκαλιάζει κάποιος άντρας, σημαίνει πως θα δεχτεί κριτικές για το χαρακτήρα της. Για την παντρεμένη γυναίκα που θα δει πως την αγκαλιάζουν ξένοι άντρες, σημαίνει πως θα τραβήξει την προσοχή ξένων αντρών κατά την απουσία του συζύγου της.
ΑγκινάραΠροβλήματα σε νομικές σου υποθέσεις να περιμένεις, αν ονειρευτείς ότι τρως ωμή αγκινάρα. Αν τη δεις στον ύπνο σου και είναι χειμώνας, οικονομικά προβλήματα θα έχεις, καθώς και ανταγωνιστική διάθεση από το περιβάλλον σου. Αν όμως τη δεις την άνοιξη που είναι και η εποχή της θα έχεις να περιμένεις ευχάριστα γεγονότα.
ΑγκίστριΑν δείτε ότι πιαστήκατε σε αγκίστρι σημαίνει αναποδιές και καθυστερήσεις, αλλά και εξαπάτηση. Αν εσείς κρατάτε το αγκίστρι, μπορεί να σημαίνει επίσης ότι αναζητάτε ένα ερωτικό σύντροφο.
ΆγκυραΨυχολογικά θεωρείται σύμβολο ασφάλειας και σταθερότητας. Παραδοσιακά είναι πολύ θετικό σύμβολο, σημάδι ενός καλού γάμου αλλά και μιας επιτυχημένης συνεργασίας.
ΑγκώναςΑν δεις ότι πονάει ο αγκώνας σου θα τσακωθείς άσχημα με μέλος της οικογένειας σου, αν δεις ότι τον πιάνεις ή τον τρίβεις είναι σημάδι ότι θα έχεις οικονομικές στεναχώριες.
ΆγλυκοςΑν ονειρευτείς πως τρως άγλυκα φρούτα ή γλυκίσματα, στενοχώριες θα σε βρουν και αναποδιές. Θα πρέπει γενικά να προσέξεις τα επαγγελματικά σου ανοίγματα.
ΑγοράΑν δείτε στον ύπνο σας ότι βρίσκεστε στην αγορά, σημαίνει οικονομία και δράση. Το να είναι η αγορά άδεια σημαίνει κατάθλιψη και στέρηση. Αν υπάρχουν χαλασμένα φρούτα και χορταρικά ή κρέατα, σημαίνει απώλεια στις επιχειρήσεις. Παραδοσιακά, για μια νέα γυναίκα, το να ονειρευτεί αγορά σημαίνει ευχάριστες αλλαγές.
ΑγοραφοβίαΨυχολογικά παραπέμπει στον φόβο μην εκτεθείτε και σε ντροπή που θέλετε να κρύψετε. Παραδοσιακά είναι κακός οιωνός για τα οικονομικά σας θέματα.
Άγουρο – ΑγουρίδαΑν δεις ότι τρως κάτι άγουρο ή αγουρίδες, να περιμένεις αποτυχία σε κάποια πιθανά ανοίγματα που έχεις κάνει ή σε κάποιες επενδύσεις. Αν κάτι τέτοιο το κρατάς στα χέρια σου είναι πιθανό να λάβεις κάποιες δυσάρεστες ειδήσεις. Αν απλώς βλέπεις κάτι άγουρο, τότε να περιμένεις συγκρούσεις στο οικογενειακό σου περιβάλλον.
ΑγριάδαΓενικά η αγριάδα συμβολίζει τα ευχάριστα νέα. Αν μαζεύεις αγριάδα, αν πίνεις το ζουμί της ή την αγοράζεις, να περιμένεις ξαφνικές ευχάριστες ειδήσεις.
ΆγριοΑν δείτε άγριο άνθρωπο στ’ όνειρο σας, σημαίνει ότι οι εχθροί σας θα σας αντιταχθούν σε κάποια επιχείρηση. Αν δείτε ότι εσείς συμπεριφέρεστε σαν άγριος, είναι σημάδι ότι δυσμενείς προοπτικές θα σας προξενήσουν αποτυχία και θλίψη.
ΑγριελιάΑν ονειρευτείς αγριελιά, να είσαι προσεκτικός με τους ανθρώπους της οικογενείας σου γιατί προβλέπεται διαμάχη μαζί τους. Είναι πιθανό κάποια γεγονότα μη αναμενόμενα να φέρουν τσακωμούς και συγκρούσεις.
ΑγριογούρουνοΣυμβολίζει τον άγριο, τον πρωτόγονο άνθρωπο. Αν σκοτώσεις αγριογούρουνο σημαίνει μεγάλη νίκη απέναντι στους εχθρούς σου. Αν δεις ότι τρως αγριογούρουνο και είσαι ανύπαντρη/ος, κακή γυναίκα ή κακό άνδρα θα πάρεις.
ΑγριόχορταΨυχολογικά σχετίζονται με τις ενστικτώδεις παρορμήσεις. Παραδοσιακά, τα αγριόχορτα σε ένα κήπο με λουλούδια σας προειδοποιούν να προστατέψετε το καλό σας όνομα και την φήμη σας.
ΑγρόκτημαΑν ονειρευτείτε πως ζείτε σε αγρόκτημα, σημαίνει πως θα είστε τυχεροί σε κάθε προσπάθεια. Αν δείτε πως αγοράζετε αγρόκτημα, σημαίνει για τον γεωργό μια καλή σοδειά για τον επιχειρηματία κέρδος και για τους ταξιδιώτες και τους ναυτικούς ασφαλές ταξίδι. Αν ονειρευτείτε πως κάνετε επίσκεψη σε αγρόκτημα, σημαίνει ευχάριστες συναναστροφές.
ΑγρυπνίαΑν δείτε στον ύπνο σας ότι παραβρεθήκατε σε αγρυπνία, σημαίνει ότι θα θυσιάσετε κάτι αξιόλογο για ευτελή πράγματα. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως ο εραστής της βρίσκεται σε αγρυπνία, είναι μια ένδειξη ότι υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθεί από παρακλήσεις γεμάτες πάθος και να διακινδυνεύσει την τιμή της για χάρη του έρωτα.
Αγχόνη (κρεμάλα)Παραδοσιακά σημαίνει διαλυμένο αρραβώνα ή διαζύγιο. Ψυχολογικά είναι ένα σύμβολο τιμωρίας, αλλά αν δείτε ότι εσείς κρατάτε την αγχόνη σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε στην άκρη το φορτίο που κουβαλάτε.
ΑγώναςΠαραδοσιακά, αν δείτε ότι παίρνετε μέρος σε αγώνα, σημαίνει ότι υπάρχουν ευκαιρίες για την καριέρα σας, ενώ αν τρέχετε σε αγώνα δρόμου θα σας προσφερθεί μια θέση, ανεξάρτητα από το αν κερδίσετε ή όχι. Ψυχολογικά θεωρείται σύμβολο που παραπέμπει σε άγχος και εντάσεις.
ΆδειαΨυχολογικά συνήθως ερμηνεύεται σαν ευσεβής πόθος, σαν ανάγκη για ένα διάλλειμα από μια πιεστική καθημερινότητα. Παραδοσιακά, αν δεις ότι πήρες άδεια θα ανακουφιστείς από τις στεναχώριες σου, αλλά μόνο προσωρινά.
Αδελφός/αδελφήΜπορεί να συμβολίζει ένα δεύτερο εγώ, ιδιαίτερα αν είναι του ίδιου φύλου με εσάς. Παραδοσιακά αν το όνειρο με τα αδέλφια είναι ευχάριστο σημαίνει ότι νιώθετε απομονωμένοι και ζητάτε στήριξη, ενώ παράλληλα ο τσακωμός με τα αδέλφια σημαίνει πρόοδος στις δικές σας υποθέσεις.
ΑδυνάτισμαΜειωμένη ενεργητικότητα, κίνδυνος ασθένειας, πνευματική σύγχυση. Σχεδόν πάντα έχει αρνητικές ερμηνείες, ακόμα και εάν επιθυμείτε να χάσετε βάρος.
ΑδιαφορίαΠαραδοσιακά, αν δείτε στο όνειρο σας ότι φέρεστε αδιάφορα σε κάποιο ετερόφυλο άτομο το πιθανότερο είναι να συνδεθείτε αισθηματικά και να σας ενώσουν τα δεσμά του γάμου. Αν είστε παντρεμένοι θα βρείτε καλή και ευχάριστη συντροφιά.
ΑέραςΑν δεις στον ύπνο σου ότι αναπνέεις αέρα καθαρό θα έχεις υγεία, ευτυχία και προκοπή στη δουλεία σου και θα προκόψεις σε όλα. Αν δεις ότι αναπνέεις ακάθαρτο αέρα και κινδυνεύεις από ασφυξία και ξυπνάς αμέσως θα έχεις στεναχώριες και θλίψεις.
ΑεροπλάνοΑν δείτε ότι ανεβαίνετε σε ένα αεροπλάνο οι ελπίδες και οι σκέψεις σας είναι μάταιες, αν κατεβαίνετε από αυτό θα πάθετε ηθική κατάπτωση ή θα υποβιβαστείτε στην δουλειά σας. Ψυχολογικά παραπέμπει σε μακρόχρονα σχέδια, αλλά και σε τάσεις φυγής από την πραγματικότητα.
ΑετόςΣύμβολο κύρους, δύναμης και εξουσίας. Επίσης σύμβολο μεταμόρφωσης, αλλά και θανάτου, ιδιαίτερα αν τον δεις να προσγειώνεται στο κεφάλι σου. Ένας νεκρός αετός παραδοσιακά θεωρείται κακό σημάδι για τους άρχοντες και τους πλούσιους, αλλά θετικό για τους φτωχούς. Αν δεις αετό να επιτίθεται σε πουλιά, θα βρεις μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη από πρόσωπο εξουσίας.
ΑηδόνιΨυχολογικά παραπέμπει στην ελπίδα, στην αρμονία και την απόλαυση της ζωής. Παραδοσιακά είναι ένας πολύ θετικός οιωνός και μπορεί να δείχνει ότι σύντομα θα ζήσεις ένα μεγάλο έρωτα, ενώ για τα παντρεμένα ζευγάρια αναγγέλλει τον ερχομό ενός παιδιού.
ΑθάνατοςΑν δεις ότι έγινες αθάνατος περίμενε μια απροσδόκητη χαρά και ευτυχία, αν δεις πως προσπαθείς να παραμείνεις αθάνατος πρόσεχε γιατί ματαιοπονείς. Αν δεις ότι κόβεις το φυτό 'αθάνατο' θα έχεις δόξα, δύναμη και καλά γερατειά.
ΑθώωσηΑν δείτε πως αθωωθήκατε για κάποιο έγκλημα, σημαίνει ότι πρόκειται να αποκτήσετε σημαντική ιδιοκτησία, αλλά υπάρχει κίνδυνος δικαστικού αγώνα πριν από την απόκτηση της. Αν δείτε πως αθωωθήκανε άλλοι, σημαίνει ότι κάποιοι φίλοι σας θα σας δώσουν ευχαρίστηση βοηθώντας σας.
ΑιδοίοΑν δεις το αιδοίο νεαρού κοριτσιού, να περιμένεις δύναμη και πλούτη. Αντιθέτως, αν δεις το αιδοίο μιας ηλικιωμένης ή άρρωστης γυναίκας τότε προβλήματα και στενοχώριες θα δημιουργηθούν στο οικογενειακό κι επαγγελματικό περιβάλλον. Γενικά το αιδοίο στα όνειρα προμηνύει εμπόδια και δυσκολίες
ΑίμαΤο σύμβολο της ζωτικής ενέργειας. Αν δείτε ότι αιμορραγείτε, είναι σημάδι κατάπτωσης και αδυναμίας, σωματικής και ψυχολογικής. Παραδοσιακά, αν ένα νέο κορίτσι δει ότι χάνει αίμα μπορεί να είναι ένα σημάδι για επερχόμενη εγκυμοσύνη. Αν δείτε ότι σας γίνεται μετάγγιση αίματος θα βρείτε βοήθεια και υποστήριξη, αλλά και πιθανό κέρδος από τυχερά παιχνίδια.
Αιματίτης (λίθος)Αν δείτε στ’ όνειρο σας αιματίτη λίθο, σημαίνει ότι θα είστε άτυχος στις σχέσεις σας. Για μια νέα γυναίκα που θα δει ότι δέχεται αιματίτη σαν δώρο, σημαίνει ότι θα τα χαλάσει με κάποιο φίλο, αλλά αυτό θα γίνει αιτία να κερδίσει έναν άλλο περισσότερο αντάξιο της.
ΑίνιγμαΑν δείτε ότι προσπαθείτε να λύσετε κάποιο αίνιγμα, αλλά δεν μπορείτε, θα πρέπει να προσέξετε γιατί σας στήνουν παγίδες, και θα πέσετε σε λάθη που θα πληρωθούν ακριβά. Σημαίνει δε ότι δίνετε όπλα να σας πολεμήσουν και θα το επιτύχουν οι εχθροί σας. Αν όμως επιτύχετε να το λύσετε, τότε όλα θα υπερνικηθούν και θα βγείτε κερδισμένοι.
ΑιχμάλωτοςΑν ονειρευτείς ότι πιάστηκες αιχμάλωτος, θα ΄χεις στενοχώριες και ματαίωση των σχεδίων σου. Αν εσύ αιχμαλωτίζεις κάποιον γνωστό σου, να είσαι πολύ προσεκτικός γιατί μπορεί και άθελά σου να τον βλάψεις. Αν είσαι γυναίκα κι αιχμαλωτίζεσαι, είναι πιθανό να έχεις προβλήματα με τον ερωτικό σου σύντροφο.
ΑκαθαρσίαΑν δείτε στον ύπνο σας ότι τα ρούχα σας είναι ακάθαρτα, σημαίνει ότι θα αναγκαστείτε να εγκαταλείψετε το σπίτι σας εξαιτίας κάποιας επιδημίας. Αν δείτε ότι κάποιος σας ρίχνει βρωμιές, σημαίνει ότι οι εχθροί σας θα προσπαθήσουν να σας πληγώσουν.
ΑκαταστασίαΜια πρόκληση να βάλετε τάξη στη ζωή σας, ένα χάος από το οποίο μπορεί όμως να προκύψουν τα πάντα. Παραδοσιακά, αν μια γυναίκα δει το σπίτι της ακατάστατο τότε θα μάθει νέα από κάποιο παλιό αγαπημένο πρόσωπο ή ένα πρόσωπο από το παρελθόν θα κάνει την εμφάνισή του.
ΑκατοίκητοΑν δεις στον ύπνο σου ότι βρέθηκες σε ακατοίκητο τόπο, τότε μπορεί να νοιώσεις μοναξιά κι εγκατάλειψη από δικούς σου ανθρώπους. Αν βρεθείς σε ακατοίκητο σπίτι, τότε θα αποκτήσεις χρήματα και θα αποφύγεις κινδύνους και άσχημες καταστάσεις.
ΑκέφαλοςΑν δεις τον εαυτό σου ακέφαλο, θα πρέπει να προσέχεις άτομα που σ΄ επιβουλεύονται και θέλουν να σε βλάψουν. Αν άλλος άνθρωπος είναι ακέφαλος θα χάσεις δύναμη και προστασία, ενώ αν κάποιος από το οικογενειακό σου περιβάλλον είναι ακέφαλος, τότε σίγουρα θα ξεφύγεις από βέβαιο κίνδυνο.
ΑκόντιοΤο να δείτε άλλους να κρατάνε ακόντιο σημαίνει ότι τα συμφέροντα σας κινδυνεύουν. Αν κάποιος σας χτύπησε με ακόντιο, οι εχθροί σας θα καταφέρουν να σας δώσουν θλίψεις.
ΑκούρευτοςΑν δεις ότι είσαι ακούρευτος στα όνειρά σου, θα περάσεις περίοδο με δυσκολίες και με σκληρές δοκιμασίες. Παρ΄όλα αυτά όμως, θα αποκτήσεις δύναμη και τελικά θα καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στις δύσκολες καταστάσεις.
ΑκούωΑν ονειρευτείς ότι ακούς θόρυβο, φωνές, μουσική και τραγούδια, δυσάρεστα νέα θα λάβεις, καθώς και άσχημες κουβέντες. Αν ακούς γυναικείες φωνές, θα μπλεχτείς σε κουτσομπολιά. Αν ακούς τιτιβίσματα πουλιών, σίγουρα θα έχεις καλά νέα από αγαπημένα σου πρόσωπα. Τέλος, αν ακούς κάποιον δικηγόρο ή ρήτορα να αγορεύει, καλό θα ήταν να ζητήσεις βοήθεια και συμβουλές για ζητήματα που σε απασχολούν, από φίλους σου.
ΑκορντεόνΑν ονειρευτείτε πως ακούσατε μουσική από ακορντεόν, σημαίνει ότι θα έχετε κάποια διασκέδαση που θα σας βγάλει από την πίκρα και το κλείσιμο στον εαυτό σας. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να διεξάγετε τον αγώνα της ζωής σας με περισσότερο κέφι και αισιοδοξία. Για μια νέα γυναίκα που είδε πως έπαιζε ακορντεόν, σημαίνει ότι θα κερδίσει τον αγαπημένο της χάρη σε κάποιο θλιβερό περιστατικό, πράγμα όμως που δε θα εμποδίσει την ένωση τους να είναι μακρόβια και ευτυχισμένη. Αν το ακορντεόν ακούγεται σαν ξεκούρντιστο, θα πικραθεί από αρρώστια ή στεναχώρια του αγαπημένου της.
ΑκρίδαΑν ονειρευτείτε πως βλέπετε ακρίδες πάνω σε πράσινα φυτά, σημαίνει πως οι εχθροί σας απειλούν τα πιο ζωτικά σας συμφέροντα. Αν τις δείτε πάνω σε οποιαδήποτε άλλη πρασινάδα, σημαίνει κακή υγεία και απογοητεύσεις στην εργασία. Αν δείτε ακρίδες να σκιάζουν τον ήλιο, σημαίνει πως κάποιο ενοχλητικό πρόβλημα θα παρεμβληθεί στις άμεσες επιχειρήσεις σας, αλλά με την κατάλληλη διαχείριση τα πράγματα θα φτιάξουν. Για τη γυναίκα που θα ονειρευτεί ακρίδες, σημαίνει πως χάρισε την αγάπη και τη γενναιοδωρία της σε ανάξια πρόσωπα.
ΑκροβάτηςΑν δείτε στον ύπνο σας ακροβάτες, σημαίνει ότι θα εμποδιστείτε στην εφαρμογή ριψοκίνδυνων σχεδίων από τους ανόητους φόβους άλλων. Αν δείτε πως εσείς κάνατε ακροβασίες, θα έχετε ένα αίσθημα ευθύνης, και η ζωή σας θα γίνει σχεδόν ανυπόφορη από τον χλευασμό των εχθρών σας. Αν δείτε ακροβάτες, σημαίνει ότι κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν το όνομα σας με κακεντρεχή και συκοφαντικό τρόπο. Επίσης, τα συμφέροντα σας σε επιχειρήσεις θα υπονομευτούν. Για μια νέα γυναίκα που είδε στ’ όνειρο της ακροβάτες σε σκοινιά, σημαίνει ότι θα ερωτοτροπήσει με άντρες.
ΑκρογιαλιάΨυχολογικά είναι το όριο ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο. Παραδοσιακά, αν δείτε ότι βρίσκεστε γυμνοί σε μια ακρογιαλιά, τότε θα αναλάβετε κάτι καινούριο που δεν το περιμένατε. Κάποιες φορές απλά δείχνει την επιθυμία για διακοπές και ξεκούραση.
ΑκρόποληΑν ονειρευτείς πως είσαι πάνω στην Ακρόπολη, να ξέρεις ότι σε περιμένει πρόοδος κι ευημερία. Αν κατέχεις δημόσια θέση ή είσαι επιστήμονας, θα πάρεις προαγωγή και αναβάθμιση.
ΑκτίνεςΟι ακτίνες στο όνειρο συμβολίζουν πάντα την επιτυχία στις δουλειές και στο οικογενειακό περιβάλλον. Ακόμη μπορεί να σημαίνουν το ξεκίνημα μιας σοβαρής σχέσης που θα οδηγήσει σε γάμο.
ΑλάβαστροΑν δείτε στον ύπνο σας αλάβαστρο, σημαίνει επιτυχία στο γάμο και σε κάθε νόμιμη δουλειά. Αν δείτε πως σπάσατε αλαβάστρινο άγαλμα ή βάζο, σημαίνει λύπη και μεταμέλεια. Για μια νέα γυναίκα, το χάσιμο ενός αλαβάστρινου δοχείου που περιέχει θυμίαμα σημαίνει ότι θα χάσει τον αγαπημένο της, ή κάποια ιδιοκτησία από αδιαφορία για την υπόληψη της.
ΑλλαγήΑν στο όνειρό σου δεις ότι αλλάζεις και γίνεσαι μεγαλύτερος ή πιο παχύς είναι καλός οιωνός. Αν δεις ότι έγινες από γέρος παιδί, τότε ίσως χρειαστεί ν΄αντιμετωπίσεις κάποια παροδικά προβλήματα υγείας, ενώ αν είσαι γυναίκα και δεις πως έγινες άντρας, τότε ετοιμάσου για γάμο και παιδιά. Αν μεταλλαχθείς σε σιδερένιο άνθρωπο θα αντιμετωπίσεις προβλήματα και αν γίνεις ξύλινος ή πήλινος, να προσέχεις την υγεία σου.
ΑλάτιΑν απλώς βλέπεις αλάτι σημαίνει ότι έχεις φρόνηση, καλή διαγωγή και είσαι ενάρετο άτομο. Το να σκορπάς αλάτι σημαίνει ότι κατάφερες να διώξεις τους εχθρούς σου. Ψυχολογικά, το αλάτι παραπέμπει στην ανάγκη για γείωση και περισσότερο ρεαλισμό στην εκτίμηση των καταστάσεων.
Αλέθω – ΆλεσμαΕδώ έχει σημασία το τι αλέθεις. Αν δεις ότι αλέθεις στάρι, σημαίνει χαρά, ευτυχία, δημιουργία οικογένειας κλπ. Αν αλέθεις κριθάρι, θα έχεις μικρά κέρδη, αν αλέθεις πιπέρι αναποδιές στα σχέδιά σου, αν αλέθεις καφέ ίσως το ταίρι σου να σκέφτεται με δόλο και αν αλέθεις γι΄άλλους τότε να προσέχεις αναστατώσεις που θα σε οδηγήσουν σε στενοχώριες.
ΑλεξικέραυνοΑν ονειρευτείς πως υπάρχει αλεξικέραυνο στο σπίτι σου, θα έχεις προστασία από κινδύνους και απειλές. Αν είναι σε σπίτι άλλου, σημαίνει πως εσύ τον προστατεύεις και θα έχεις όφελος απ΄ αυτό.
ΑλεπούΠονηριά, εξαπάτηση, αλλά και μια έξυπνη γυναίκα. Ψυχολογικά παραπέμπει στις ικανότητες προσαρμογής σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά και στην προσπάθεια να αποκτήσουμε καλή φήμη.
ΑλεύριΣύμβολο συνδέεται με το χρήμα και την οικονομική άνεση. Αν καίγεται ή
ΆλογοΣύμβολο ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Στα όνειρα γυναικών το άλογο συμβολίζει το αρσενικό φύλο. Αν γυναίκα δει ότι καβαλάει ένα άλογο, είναι σημάδι μιας επερχόμενης σχέσης. Αν το δει άντρας, σημαίνει ότι αισθάνεται καταπιεσμένος και ζητά την ελευθερία του. Αν προσπαθείς να ανέβεις σε ένα άλογο και δεν τα καταφέρνεις, θα έχεις αποτυχία στις υποθέσεις σου.
ΑλογόμυγαΑν ονειρευτείς ότι μία αλογόμυγα μπήκε στο σπίτι σου ή κόλλησε πάνω σου, να περιμένεις επισκέψεις από κάποιον που αγαπάς. Αν την κυνηγάς και την πιάσεις την ώρα που πετάει, θα θυμηθείς ή θα σου θυμίσουν ξεχασμένα σου χρέη.
ΑλοιφήΑν στο όνειρό σου αλείβεσαι με αλοιφή, θα περάσεις μία άσχημη περίοδο με σκοτούρες και δυσκολίες. Αν εσύ αλείβεις άλλον ή με λάδι ή με αλοιφή ή με χρώμα ή με ακαθαρσίες, θα περάσετε και οι δύο δυσκολίες και δοκιμασίες. Αν όμως κάποιον τον αλείβεις με νερό τότε σημαίνει πως υπάρχει αλληλοεκτίμηση και στήριξη. Αν μια γυναίκα ονειρευτεί ότι φτιάχνει αλοιφή, σημαίνει ότι θα μπορέσει να επιβληθεί στον ιδιωτικό και κοινωνικό της κύκλο.
ΑλουμίνιοΑν δείτε στον ύπνο σας αλουμίνιο, σημαίνει ικανοποίηση με οποιαδήποτε περιουσία, ας είναι και μικρή. Αν μια γυναίκα δει τα αλουμινένια στολίδια ή σκεύη της μαυρισμένα, σημαίνει παράξενη και απροσδόκητη λύπη, και θα της συμβεί κάποια απώλεια.
ΑλυσίδαΠροσκόλληση στο παρελθόν, δυσκολίες που δεν έχουν λυθεί ακόμα. Αν δένεις άλλον με αλυσίδα θεωρείται κακό σημάδι και σε περιμένουν απογοητεύσεις. Αν λύνεις μια αλυσίδα σημαίνει ότι απελευθερώνεσαι από μια κατάσταση που σε απασχολούσε ιδιαίτερα.
ΑλώνισμαΑν ονειρευτείτε ότι αλωνίζετε σιτάρι, σημαίνει πρόοδο στις επιχειρήσεις σας και οικογενειακή ευτυχία. Αν στη διάρκεια του αλωνίσματος σας συμβεί κάποιο ατύχημα, σημαίνει ότι η ευτυχία σας θα διαταραχθεί από θλιβερό επεισόδιο.
ΑμάραντοςΑν δείτε αμάραντο φυτό στο όνειρό σας, είναι ένα πολύ καλό όνειρο που σημαίνει ότι ευτυχία σας περιμένει από τις επιτυχίες τις επαγγελματικές και τις ερωτικές γιατί σημαίνει πως η αγάπη σας και τα αισθήματά σας βρίσκουν ανταπόκριση στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Για τους αρρώστους σημαίνει πως γρήγορα θα γίνουν καλά.
ΑμάσητοςΑν ονειρευτείς πως τρως και καταπίνεις αμάσητο φαγητό, ή λαχανικά ή φρούτα, κάποια πικρόχολα σχόλια θα ακούσεις που θα σε στενοχωρήσουν.
ΑμαρτίαΑν δείτε ότι κάνατε μιαν αμαρτία, πάει να πει ότι έχετε μπλεχτεί σε άσχημες και βρώμικες δουλειές και θα πάρετε μια στενοχώρια μεγάλη. Αν δείτε πως πηγαίνετε ή εξομολογείστε σε παπά για τις αμαρτίες σας, αυτό θα πει πως έχετε κάνει αμαρτίες και θα ξαλαφρώσετε γρήγορα.
ΑμέθυστοςΟ αμέθυστος σε όνειρο αντιπροσωπεύει ικανοποίηση και καλές δουλειές. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί την απώλεια αμέθυστου, σημαίνει διακοπή δεσμού και παραμέληση στον έρωτα.
ΆμμοςΑν βλέπουμε μια παραλία με λεπτή άμμο είναι καλός οιωνός, αφού προβλέπει ευχαρίστηση και αισθησιασμό. Αν δούμε άμμο σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, σημαίνει προβλήματα και αποτυχία από λάθος των δικών μας σχεδίων, επειδή τους έλειπε η σωστή βάση. Αν περπατάμε βαριά στην άμμο αντανακλά το φόβο που έχουμε αρχίσει να έχουμε, επειδή δεν έχουμε βάλει σωστά τους στόχους μας. Αν βλέπουμε ότι φέρνουμε άμμο στο φαγητό ή στα ρούχα, η ανησυχία για την ασταθή κατάσταση είναι μεγάλη.
ΑμοιβήΑν ονειρευτείς πως ζητάς αμοιβή από κάποιον, θα συμβούν παρεξηγήσεις και δυσάρεστες καταστάσεις μαζί του. Αν δεις ότι περιμένεις από κάπου αμοιβή που καθυστερεί, θα λάβεις νέα ή επιστολή. Τέλος, αν δεις ότι σε επιβραβεύουν με μια καλή αμοιβή, γρήγορα θα έχεις καλές ειδήσεις.
ΑμπάριΑν ονειρευτείς ένα γεμάτο αμπάρι σε περιμένουν ευτυχισμένες μέρες και οικονομική άνεση, αν το δεις όμως άδειο, αποτυχία στα σχέδιά σου και στενοχώριες σε περιμένουν.
ΑμπέλιΨυχολογικά συμβολίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης και εξέλιξης, αλλά και την χαρά της ζωής και της συντροφικότητας. Αν ονειρευτείτε αμπέλι, σημαίνει ευνοϊκές τοποθετήσεις, αλλά και ύποπτο έρωτα. Αν δείτε ότι το αμπέλι δεν είναι περιποιημένο και τα σταφύλια είναι χαλασμένα και μυρίζουν άσχημα, σημαίνει απογοητεύσεις που θα επισκιάσουν τις πιο αισιόδοξες προοπτικές σας.
ΑμύγδαλοΕρωτικό σύμβολο. Αν δείτε ότι κάθεστε κάτω από μια ανθισμένη αμυγδαλιά, θα έχετε τύχη και ευτυχία στον έρωτα. Αν τρώτε αμύγδαλα θα ζήσετε όμορφες ερωτικές εμπειρίες. Τα πικραμύγδαλα αντίθετα σημαίνουν απογοητεύσεις στα ερωτικά σας.
ΑμυγδαλίτιδαΓενικά οι αμυγδαλές στο όνειρο συμβολίζουν τη στενοχώρια και τις σκοτούρες. Αν δεις ότι πονάς από αμυγδαλές και υπάρχει φλεγμονή ή τρέχει αίμα, τότε είναι πιθανό κάποια προβλήματα που ήδη έχεις, να πάρουν χειρότερη τροπή.
ΆμυναΑν ονειρευτείς πως κάποιοι σου κάνουν επίθεση κι εσύ αμύνεσαι, τότε είναι πιθανό να έχεις στη δουλειά σου εναντίωση κι αντίδραση από ανταγωνιστές σου. Αν δεις πως τραυματίζεις ή σκοτώνεις τον αντίπαλο ενώ αμύνεσαι, πρέπει να προσέχεις πολύ τα ατυχήματα.
ΑνάβασηΤο να ονειρευτείς ότι ανεβαίνεις σκάλα σημαίνει ότι θα αποκτήσεις αίγλη και θα΄χεις πολλές επιτυχίες. Αν ανεβαίνεις βουνό, επιτυχίες θα έχεις πάλι, αλλά θα έχεις αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Αν δεις ότι ανεβάζεις σε σπίτι πράγματα με σκάλα, τότε σε δύσκολες καταστάσεις που ενδεχομένως αντιμετωπίζεις να ξέρεις πως θα βρεις θαυμάσιες λύσεις. Αν δεις ότι κάποιον άνθρωπο ανεβάζεις, να ξέρεις ότι θα του δώσεις μεγάλη βοήθεια και θα σε έχει σωτήρα του. Μόνο αν δεις ότι ανεβοκατεβαίνεις σε σκάλα, προβλήματα θα προκύψουν από εκεί που δεν το περιμένεις.
ΑνανάςΑν δείτε στ' όνειρο σας ότι κρατάτε ανανά, είναι σημάδι επιτυχίας. Αν ονειρευτείτε ότι με τα αγκάθια του ανανά τρυπήσατε τα δάχτυλα σας, ενώ τον ετοιμάζατε για το τραπέζι, σημαίνει ότι θα δοκιμάσετε αποτυχίες σε ορισμένες υποθέσεις σας, τελικά όμως κι αυτές θα έχουν καλά αποτελέσματα και θα σας δώσουν χαρά.
ΑνάγνωσηΑν ονειρευτείς πως διαβάζεις εφημερίδα, θα διαπιστώσεις πως ασχολείσαι με ανούσια πράγματα έχοντας επενδύσει πολλά. Αν όμως δεις πως διαβάζεις βιβλία με σοβαρό περιεχόμενο, τότε δόξα σε περιμένει και μεγάλη εκτίμηση από τους γύρω σου. Αν πάλι διαβάζεις περιοδικά, σε περιμένουν γέλια και χαρές. Μόνο αν δεις πως διαβάζεις επιστολές, θα μάθεις νέα από φίλους ή συγγενείς, που θα σε λυπήσουν.
ΑναισθησίαΗ αναισθησία στα όνειρα σημαίνει γενικά ότι οι υποθέσεις σου θα βρεθούν σε αδιέξοδο. Αν δεις ότι εσύ είσαι αναίσθητος, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις μεγάλα οικονομικά προβλήματα, ενώ αν δεις άλλον αναίσθητο, θα έχεις πολλές δυσκολίες στη δουλειά σου καθώς και στενοχώριες στα ερωτικά σου.
ΑνάκρισηΑν δεις ότι σε ανακρίνουν για έγκλημα το οποίο δήθεν έπραξες θα προδώσεις μόνος σου κάποιο μυστικό και θα βλάψεις τον εαυτό σου. Αν δεις ότι ανακρίνεις κάποιον άλλον θα μάθεις ξένο μυστικό και θα σε ωφελήσει πολύ.
ΑνάπηροςΨυχολογικά παραπέμπει σε έλλειψη αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης. Μπορεί επίσης να δείχνει αλαζονεία και είναι ένα μήνυμα για να γίνετε περισσότερο ταπεινοί. Παραδοσιακά, αν δεις τον εαυτό σου ανάπηρο σημαίνει ότι τα σχέδιά σου θα αποτύχουν.
ΑνάρρωσηΠολύ θετικός οιωνός σε όλες τις περιπτώσεις. Τέλος δυσκολιών και απογοητεύσεων, καινούρια αρχή, μια δεύτερη ευκαιρία. Αν όμως βλέπετε πολύ συχνά ότι αναρρώνετε από ασθένεια, τότε συμβολίζει περισσότερο την επιθυμία σας για βελτίωση των συνθηκών της ζωής σας και τίποτα παραπάνω.
ΑνάστασηΑν δείτε στον ύπνο σας ότι αναστηθήκατε από τους πεθαμένους αυτό σημαίνει ότι έπειτα από τις δυσκολίες τελικά οι προσπάθειές σας θα έχουν ευχάριστο τέλος. Αν ονειρευτείτε ότι άλλοι αναστήθηκαν, είναι προμήνυμα πως θα χετε φασαρίες και στενοχώριες που θα ελαφρύνουν και θα ξεπεραστούν χάρη σε καλούς φίλους.
ΑναστεναγμοίΑν δεις πως αναστενάζεις στο όνειρό σου, σημαίνει ότι θα περάσεις μία δύσκολη περίοδο με πολλές αναποδιές που θα σου φέρουν στενοχώριες. Αν όμως δεις αυτό το όνειρο έχοντας σκοτούρες πράγματι, τότε θα ανακουφιστείς γρήγορα από αυτές. Αν ονειρευτείς πως κάποιος άλλος αναστενάζει σημαίνει πως τον έχεις πικράνει κι αν δεις ότι ένας ηλικιωμένος αναστενάζει, τότε αγνωμοσύνη κι αχαριστία θα εισπράξεις από κάποιους που στο παρελθόν τους είχες ευεργετήσει. Αν δεις πως κάποιο ζώο αναστενάζει, τότε κάποιοι θα σε συκοφαντήσουν. Μόνο αν δεις πως ξελαφρώνεις ενώ αναστενάζεις είναι καλό και σημαίνει πως θα βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι την κατάλληλη στιγμή για να σε βοηθήσουν.
ΑνδρόγυνοΑν ονειρευτείς κάποιο γνωστό σου ανδρόγυνο, να ξέρεις πως θα ανταμειφθείς για τις σωστές σου κινήσεις σε κάποιο ζήτημα και γενικότερα για τους καλούς σου τρόπους. Αν όμως δεις κάποιους αγνώστους να σου παρουσιάζονται σαν ανδρόγυνο, είναι πιθανό να σε συκοφαντήσουν. Εδώ, θα πρέπει να προσέχεις πιθανές πλεκτάνες και μηχανορραφίες που θα στηθούν σε βάρος σου.
ΑνελκυστήραςΑν ονειρευόμαστε ότι ανεβαίνουμε με τον ανελκυστήρα σημαίνει ότι θα ανέβουμε γρήγορα σε πλούτο και κοινωνική θέση. Αν κατεβαίνουμε με τον ανελκυστήρα σημαίνει ότι οι κακοτυχίες θα μας διαλύσουν και θα μας αποθαρρύνουν. Η ανοδική και καθοδική δράση του ανελκυστήρα, μπορεί να αντιπροσωπεύει τα πάνω και τα κάτω της ζωής, που αναδύονται και καταδύονται στο υποσυνείδητό μας. Αν δούμε ότι ο ανελκυστήρας είναι εκτός λειτουργίας ή ότι δε σταματά σημαίνει ότι τα συναισθήματά μας είναι εκτός ελέγχου.
ΑνεμόμυλοςΟ ανεμόμυλος στα όνειρά μας συμβολίζει την απιστία και την επιδίωξη κάποιων να προκαλέσουν προβλήματα. Αν ονειρευτείς ότι ο ανεμόμυλος είναι δικός σου, προμηνύονται προβλήματα, κοροϊδίες και απιστίες στους γάμους και στις σχέσεις γενικότερα.
ΑνεμοστρόβιλοςΑν δείτε ότι πιαστήκατε μέσα σε ανεμοστρόβιλο, σημαίνει ότι πιθανόν θ' αντιμετωπίσετε δυσάρεστα γεγονότα. Μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι βρέθηκε σε ανεμοστρόβιλο και δεν μπορεί να κρατήσει τα φουστάνια της, και πως της έχουν τυλίξει γύρω από τη μέση, σημαίνει ότι θα μπερδευτεί σε δεσμούς που θα την οδηγήσουν σε εξευτελισμό του ονόματός της και κοινωνική απομόνωση.
ΑνεμώνηΑν ονειρευτείς πως προσφέρεις ανεμώνη στο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει ερωτικά, τότε μπορεί να μη βρεις ανταπόκριση στα αισθήματά σου. Αν δεις πως το αγαπημένο σου πρόσωπο, σου δίνει ανεμώνη, τότε υπάρχει πιθανότητα να έχεις συγκρούσεις μαζί του, αλλά για λόγους ανόητους. Τέλος, αν στο όνειρό σου κρατάς στα χέρια σου ανεμώνες, τότε να ξέρεις πως με τον ερωτικό σου σύντροφο θα συγκρουστείτε για λόγους απιστίας και συμπεριφοράς γενικότερα.
ΆνηθοςΟ άνηθος στο όνειρο, ειδικά αν τον τρως, συμβολίζει την ευτυχία, την επιτυχία και την μακροζωία.
ΑνήφοροςΑν ανεβαίνεις ανήφορο στα όνειρά σου να ξέρεις ότι θα έχεις μεγάλες επιτυχίες στη ζωή σου, που θα τις γευτείς όμως, μετά από κόπο και μεγάλη προσπάθεια.
ΆνθηΑν ονειρευτείς άνθη και τα μυρίζεις θα πάρεις χαρές κι αν είναι κόκκινα, επιτυχίες σε περιμένουν. Αν όμως είναι κίτρινα θα πάρεις μία στενοχώρια κι αν είναι πράσινα θα ανταλλάξεις με δικούς σου ανθρώπους άσχημα λόγια. Αν ονειρευτείς ότι κρατάς λουλούδια με αγκάθια, τότε θα βρεις εμπόδια στο δρόμο σου, αλλά αν αφαιρείς τα αγκάθια τότε θα βρεις τρόπους να προσπεράσεις τις δυσκολίες. Αν δεις ότι μαζεύεις αγριολούλουδα, τότε δυσάρεστες καταστάσεις σε περιμένουν, αλλά αν φτιάχνεις στεφάνι με λουλούδια τότε πολύ ευχάριστες στιγμές θα ζήσεις. Αν δεις ότι φυτεύεις άνθη, αναπάντεχα κέρδη θα έχεις.
ΑνορεξίαΑν ονειρευτείς πως πάσχεις από ανορεξία κι είσαι γυναίκα είναι πιθανό να έχεις εγκυμοσύνη κι αν είσαι νεαρή κοπέλα, θα έχεις πρόταση για σοβαρή σχέση από κάποιον που δε σου είναι αρεστός. Αν δεις ότι άλλος έχει ανορεξία τότε θα σου αρνηθούν βοήθεια που έχεις ζητήσει
ΑντλίαΑν ονειρευτείς ότι χρησιμοποιείς αντλία νερού, τότε να ξέρεις πως θα βρεις τρόπους και λύσεις για να γίνουν οι δουλειές σου αποδοτικές. Το αντίθετο θα συμβεί αν δεις πως η αντλία δεν έχει καθόλου νερό.
ΑντράκλαΑν στον ύπνο σου δεις ότι την τρως, θα γνωρίσεις ανθρώπους που θα σε διευκολύνουν και θα σου δώσουν λύσεις σε κάποια υπόθεσή σου. Αν είσαι γυναίκα και δεις ότι τρως αντράκλα, τότε να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά γιατί στον κοινωνικό σου περίγυρο βρίσκεται ο άντρας που θα σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη.
ΑνυπακοήΣύμβολο απελευθέρωσης αλλά και επιπολαιότητας. Παραδοσιακά, αν δείτε ότι δείχνετε ανυπακοή σε κάποιον μεγαλύτερο ή προϊστάμενο σας, σημαίνει ότι η ζωή σας θα αναστατωθεί και θα μπείτε σε περιπέτειες.
ΑξύριστοςΑν ονειρευτείς ότι είσαι αξύριστος, είναι πιθανό να περάσεις στενοχώρια ή ασθένεια που θα σε ρίξει ψυχολογικά. Αν όμως μετά δεις ότι ξυρίζεσαι να ξέρεις πως θα προσπεράσεις τα προβλήματά σου και θα νοιώσεις μεγάλη ανακούφιση.
ΑπαγωγήΑν ονειρεύεστε ότι σας απαγάγουν υποδηλώνει ότι νοιώθετε παγιδευμένοι και περιορισμένοι. Κάποιος ή κάποια κατάσταση μπορεί να σας απομακρύνει από τους στόχους σας. Αν δείτε ότι κάποιος άλλος έχει απαχθεί σημαίνει ότι δεν αφήνετε κάποιες πλευρές και χαρακτηριστικά αυτού του ατόμου να εκφραστούν. Αν βλέπετε ότι είστε απαγωγείς σημαίνει ότι κρατάτε κάτι, το οποίο πρέπει να αφήσετε, ή προσπαθείτε να επιβάλλετε τις απόψεις σας και τις ιδέες σας στους άλλους.
ΑπεργίαΑν δεις στο όνειρό σου πως συμμετέχεις σε απεργία, να περιμένεις αναστατώσεις και ταραχές στην εργασία σου. Αν όμως παρακολουθείς μόνο τους απεργούς κι εσύ είσαι αμέτοχος, τότε τα προβλήματά σου θα είναι γρήγορα και περαστικά χωρίς να αφήσουν πίσω τους ζημιές.
ΑποβολήΑν ονειρευτείς μία γυναίκα να αποβάλει, θα πάρεις χαρά και θα ξελαφρώσεις από κάποια έγνοια. Αν η γυναίκα που κάνει αποβολή είναι και στην πραγματικότητα έγκυος, τότε θα έχει πολύ καλό τοκετό.
ΑπόδρασηΑν δείτε ότι δραπετεύετε από μια φυλακή ή από ένα άλλο περιοριστικό μέρος σημαίνει ότι έχετε ανάγκη να αποδράσετε από μια περιοριστική κατάσταση ή συμπεριφορά. Από την άλλη μεριά, μπορεί να σημαίνει ότι αποκτάτε τη στάση ενός δραπέτη και αρνείστε να αντιμετωπίσετε κατάματα την πραγματικότητα.
ΑποθήκηΗ γεμάτη από πράγματα αποθήκη στο όνειρο, συμβολίζει τα κέρδη από τις επενδύσεις σου και γενικότερα την εργασία σου. Αν όμως την ονειρευτείς εντελώς άδεια, τότε για μεγάλο διάστημα, μπορεί να συναντάς στη δουλειά σου πολλά εμπόδια και δυσκολίες. Αν πάλι την δεις να γκρεμίζεται, τότε πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός με την υγεία σου.
ΑπόστημαΑν δεις στο όνειρό σου πως έχεις απόστημα, σημαίνει πως έγνοιες θα σε ταλαιπωρούν για μεγάλο διάστημα, αλλά με τη βοήθεια φίλων θα ξεπεραστούν. Αν δεις πως σπάει το απόστημα, τότε σίγουρα θα βρεις λύση για τα προβλήματά σου άμεσα.
ΑποχαιρετισμόςΑν ονειρευτείς πως αποχαιρετάς κάποιον, ίσως κάποιο γεγονός σε στενοχωρήσει. Ειδικά αν αυτός που χαιρετάς είναι γνωστός σου, τότε προβλέπεται ένταση και καυγάδες στη σχέση σου. Αν όμως κάποιος άγνωστος αποχαιρετά εσένα, τότε συμβολίζεται η χαρά και η επίλυση των προβλημάτων.
ΑράχνηΑν ονειρευτείτε αράχνη, είναι ένδειξη εργατικότητας και προσοχής που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία περιουσίας. Αν δείτε αράχνη να υφαίνει τον ιστό της, είναι προμήνυμα ευτυχίας και ασφάλειας στο σπίτι σας. Αν δείτε πως σκοτώσατε αράχνη, σημαίνει οικογενειακούς καυγάδες. Το να δείτε ότι σας δαγκώνει αράχνη σημαίνει ότι θα γίνετε θύμα των εχθρών σας και οι επιχειρήσεις σας θα πάθουν ζημιές. Αν δείτε στ' όνειρο σας αράχνες κρεμασμένες στους ιστούς τους, σημαίνει ευνοϊκές περιστάσεις για καλή υγεία και περιουσία. Μια μεγάλη αράχνη, που τη φοβηθήκατε, σημαίνει αύξηση του πλούτου, αλλά με κίνδυνο να τον χάσετε αν δεν προσέξετε. Αν η αράχνη είναι το είδος ταραντούλας, σημαίνει ότι οι εχθροί σας θα σας κατατροπώσουν. Το να σκοτώσετε μια ταραντούλα σημαίνει επιτυχία ύστερα από ατυχίες. Ιστός αράχνης στ' όνειρο είναι προμήνυμα επιτυχίας και καλών σχέσεων.
ΑργαλειόςΤο να ονειρευτείτε ότι στέκεστε και βλέπετε κάποιον άγνωστο να υφαίνει σημαίνει ενόχληση από τους γύρω σας. Αν δείτε όμορφες γυναίκες να υφαίνουν, σημαίνει επιτυχία στον έρωτα. Για μια γυναίκα, το να ονειρευτεί ότι υφαίνει σε έναν αργαλειό του παλιού καιρού σημαίνει καλό σύζυγο και όμορφα παιδιά.
ΑρκούδαΑρκούδα στ' όνειρο μας σημαίνει συντριπτικό ανταγωνισμό σε κάθε είδους επιδίωξη. Αν δείτε πως σκοτώσατε αρκούδα, είναι σημάδι πως θα απαλλαγείτε από προηγούμενα μπλεξίματα. Μια νέα γυναίκα που ονειρεύτηκε αρκούδα θα έχει μιαν απειλητική αντίζηλο ή κάποια ατυχία.
ΆρμεγμαΑν ονειρευτείς πως αρμέγεις ένα ζώο και γεμίζεις κουβάδες με γάλα, να περιμένεις πως ότι επιχειρηματικό ή οικονομικό άνοιγμα έχεις κάνει, θα σου αποδώσει κέρδη. Αν όμως δεν βγάζει γάλα το ζώο, τότε οι κόποι σου θα αποδειχτούν μάταιοι. Αν δε, ονειρευτείς πως το γάλα που μάζεψες σου χύνεται, θα πρέπει να κάνεις σοφότερους υπολογισμούς για να μην έχεις επέλαση οικονομικών προβλημάτων.
ΑρνίΤο άσπρο αρνί στο όνειρο συμβολίζει την ευημερία, την αρμονία και την οικογενειακή ευτυχία. Αν ονειρευτείς ολόκληρο κοπάδι αρνιών, τότε σε περιμένει μεγάλη οικονομική ευχέρεια κι αν κάποιο το κρατάς αγκαλιά, προμηνύονται πολλές ευτυχισμένες καταστάσεις. Αν δεις πως κάποιο αρνάκι βελάζει, τότε προβλέπεται μια γέννηση, μα αν δεις πως σκοτώνεις κάποιο αρνί, θα πρέπει να προσέχεις τις κινήσεις και τη συμπεριφορά σου γιατί ίσως κάποιον αδικήσεις.
ΑρπαγήΨυχολογικά παραπέμπει σε ανασφάλειες και αμφιβολίες. Παραδοσιακά, αν δείτε ότι εσείς αρπάζετε κάτι που δεν σας ανήκει, σημαίνει μπλεξίματα και στενοχώριες. Αν όμως αυτό που θα δείτε ότι αρπάζετε ήταν κάποτε δικό σας, θα κερδίσετε κάτι που δεν το περιμένατε.
ΑρτοποιείοΑν δείτε στον ύπνο σας αρτοποιείο, απαιτείται προσοχή σ’ ό,τι αφορά τις αλλαγές στην καριέρα σας. Παγίδες μπορεί να αποκαλυφθούν σε κάθε κατεύθυνση. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως είναι σε αρτοποιείο, σημαίνει ότι θα γίνουν επιθέσεις εναντίον της υπόληψης της και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτική στις κοινωνικές της υποθέσεις
ΆρωμαΑν ονειρευτείς πως φοράς άρωμα, πρέπει να προσέχεις τις επιδιώξεις σου γιατί μπορεί να αποδειχτούν ανούσιες. Αν δεις πως προσφέρεις ή αγοράζεις άρωμα, σημαίνει απάτη, ματαιοφροσύνη, απιστία και μικροψυχία.
ΑσβέστηςΑν ονειρευτείς ασβέστη, θα πρέπει να προσέχεις ανθρώπους ραδιούργους και δολοπλόκους, που επιβουλεύονται εσένα και την οικογένειά σου. Αν δεις ότι πέφτεις μέσα σε ασβέστη, θα πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός με τους συναδέλφους σου. Αν τέλος, δεις ότι ασπρίζεις την αυλή σου ή το σπίτι σου με ασβέστη, τότε θα έχεις ευχάριστες ειδήσεις και γεγονότα.
ΑσήμιΑν δεις πως φοράς ασημένιο δαχτυλίδι στο όνειρό σου, προβλέπεται αναστάτωση και φασαρίες στη σχέση ή στο γάμο. Αν ονειρευτείς ασημένια κοσμήματα ή αντικείμενα, είναι πιθανό να πικραθείς από ένα γεγονός, ενώ αν κρατάς ασημένιο μαχαίρι, τότε πρέπει να είσαι περισσότερο συγκρατημένος στα έξοδά σου και να μην κάνεις σπατάλες. Αντίθετα, αν δεις πως ανακαλύπτεις ασήμι, τότε σε περιμένουν απρόσμενα κέρδη.
ΑσθενήςΑν δεις στο όνειρό σου πως αρρώστησες, προβλέπεται να έχεις μια μεγάλη στενοχώρια που θα φύγει όμως γρήγορα. Αν δεις κάποιον γνωστό σου να είναι άρρωστος, θα πρέπει να τον πλησιάσεις και να του προσφέρεις την βοήθειά σου γιατί σίγουρα την έχει ανάγκη. Τέλος, αν δεις πως φροντίζεις κάποιον ασθενή, να ξέρεις πως θα έχεις απρόσμενα οφέλη, από μια ξεχασμένη υπόθεση.
ΆσθμαΑν ονειρευτείς πως υποφέρεις από άσθμα, σημαίνει πως μεγάλη στενοχώρια έχεις στην ψυχή σου που σου προκαλεί ατέλειωτη θλίψη. Αν όμως δεις πως είχες άσθμα και πέρασε, τότε θα βρεθεί λύση για τις έγνοιες σου και θα ανακουφιστείς πολύ. Αν είσαι γυναίκα και δεις ότι έχεις άσθμα, να ξέρεις πως κάτι κρυφό θα σου αποκαλυφθεί που έχει μεγάλη σημασία για σένα.
ΑστακόςΑν ονειρευτείς πως τρως αστακό, σημαίνει πως οι στόχοι που έχεις θέσεις είναι ανούσιοι και άδικα προσπαθείς. Ο αστακός στα ζευγάρια σημαίνει πως μπορεί από διάφορα γεγονότα να επέλθει αδιαφορία και δυσαρέσκεια.
ΑστέριΤα αστέρια θεωρούνταν πάντα σαν ένας θεόσταλτος παράγοντας της μοίρας. Αν στο όνειρό σας τα δείτε να λάμπουν στον ουρανό είναι ένας άριστος οιωνός του πλούτου και της ευτυχίας αλλά εάν η όψη τους είναι χλωμή και επισκιασμένη, ή ακόμα χειρότερα, εάν τα βλέπετε να πέφτουν προς το έδαφος, προμηνύουν κακοτυχίες και καταστρεπτικές αλλαγές.
ΑσφυξίαΑν ονειρευτείς πως έχεις πάθει ασφυξία, προβλέπεται πως θα πιεστείς πολύ από μαζεμένα προβλήματα κι ανοιχτές εκκρεμότητες. Αν βλέπεις κάποιον άλλον να παθαίνει ασφυξία, πρέπει να δώσεις προσοχή σε φίλους σου γιατί σε έχουν μεγάλη ανάγκη.
ΑυγάΑν δεις στο όνειρό σου αυγά θα έχεις μια καλή επαγγελματική εξέλιξη κι αν είναι αυγά κόκκινα πασχαλινά, τότε σε περιμένουν απρόσμενα κέρδη. Αν δεις πως τα τρως, κάτι επιμελώς κρυμμένο θα σου αποκαλυφθεί, το οποίο θα σου δώσει λύσεις για κάποια ζητήματα κι αν δεις κότα να γεννάει αυγά, τότε σε περιμένουν ευτυχισμένες και πολύ χαρούμενες στιγμές. Τέλος αν δεις σπασμένα αυγά, να ξέρεις πως υπάρχουν άνθρωποι που σε σχολιάζουν και σου στήνουν παγίδες. Επίσης, τα σπασμένα αυγά μπορεί να σημαίνουν ταραχές και πιθανές εξαπατήσεις για τους δεσμευμένους.
ΑυλήΑν ονειρευτείς ότι κάθεσαι στην αυλή σου κι ότι είναι μεγάλη και καθαρή, προμηνύεται ευτυχία κι ευημερία. Αν δε, περιβάλλεται από όμορφα φυτά και δέντρα, θα έχεις υγεία και ηρεμία. Αν δεις ότι έχεις μαζεμένο κόσμο στην αυλή σου, τότε προμηνύονται γκρίνιες και φασαρίες στο οικογενειακό σου περιβάλλον. Αν ονειρευτείς πως μέσα στην αυλή σου υπάρχει γάιδαρος, να περιμένεις επιτυχίες κι αν δεις άλογο, αίγλη και φήμη σε περιμένει. Αν δεις άλλα ζώα, τότε είναι πιθανό να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα που θα φέρουν αναστάτωση στη ζωή σου.
ΑυτιάΑν δεις στο όνειρό σου πως καθαρίζεις τα αυτιά σου, θα ακούσεις ένα πολύ ευχάριστο νέο. Αν δεις πως έχεις μεγαλύτερα αυτιά από την πραγματικότητα, τότε να ξέρεις πως θα διαπρέψεις, ενώ αν δεις πως έχεις μικρότερα αυτιά από ότι στην πραγματικότητα, τότε οι υποθέσεις σου θα μείνουν στάσιμες και μπορεί να συκοφαντηθείς άσχημα. Αν ονειρευτείς πως πονάει το αυτί σου, θα ακούσεις κάτι που θα σε λυπήσει κι αν δεις πως έχεις τραυματιστεί στα αυτιά σου, τότε θα πρέπει να προσέχεις σε ποιόν εμπιστεύεσαι δικά σου μυστικά γιατί είναι πιθανό να τα μάθουν άνθρωποι που σκοπό έχουν να σε εκμεταλλευτούν. Τέλος, αν δεις πως σου τραβούν το αυτί, τότε θα έχεις την επιδοκιμασία και την αποδοχή από την εργασία και το περιβάλλον σου.
ΑφασίαΑν δεις στο όνειρό σου πως έχεις πέσεις σε αφασία, μπορεί αυτοί που σε επιβουλεύονται να σου κάνουν κακό κι εσύ να μην μπορείς ούτε να το προλάβεις, ούτε να καταφέρεις να αμυνθείς. Αν δεις κάποιον γνωστό σου σε αφασία, τότε εσύ μπορεί άθελά σου να τον βλάψεις, κοινοποιώντας κουβέντες που τις έχει εμπιστευθεί μόνο σε σένα.
ΑχθοφόροςΑν δείτε στον ύπνο σας πως κάνετε τον αχθοφόρο, σημαίνει πως τα εμπόδια δεν θα σας επιτρέψουν να κάνετε μια καλυτέρευση στη ζωή σας. Αν όμως δείτε αχθοφόρο να μεταφέρει πράγματα δικά σας, σημαίνει πως θα σας βοηθήσουν άνθρωποι που δεν τους υπολογίζατε. Αν ονειρευόμαστε ότι δραπετεύουμε από μια φυλακή ή από ένα άλλο περιοριστικό μέρος σημαίνει ότι έχουμε ανάγκη να αποδράσουμε από μια περιοριστική κατάσταση ή συμπεριφορά. Από την άλλη μεριά, μπορεί να σημαίνει ότι αποκτάμε τη στάση ενός δραπέτη και αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, που δε φεύγουνε.
ΑχλάδιαΑν ονειρευτείς πως κόβεις αχλάδι από το δέντρο και το τρως, μπορεί να λάβεις απρόσμενη κληρονομιά κι αν είναι ώριμα τα αχλάδια, θα βρεις έξυπνους τρόπους για να έχεις μεγαλύτερη οικονομική άνεση. Μόνο αν δεις πως τρως άγουρο αχλάδι, σημαίνει πως θα έχεις δυσάρεστη είδηση. Αν δεις γενικά μία αχλαδιά φορτωμένη με τους καρπούς της, προβλέπεται οικονομική ευμάρεια και κέρδη από εμπόριο ή επενδύσεις.
ΆχυραΑν δεις άχυρα στον ύπνο σου, θα πρέπει να επισπεύσεις την εφαρμογή των σχεδίων σου γιατί θα έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Αν δεις ότι μαζεύεις άχυρα θα αποκτήσεις δόξα και αίγλη, μα αν δεις ότι τα καις τότε τα σχέδιά σου θα αποτύχουν και θα έχεις στενοχώριες.
ΑυτοκίνητοΣυμβολίζει την πορεία της ζωής ή την πορεία μιας σχέσης. Ανάλογα με την κατάσταση του, αν είναι καινούργιο ή παλιό, αν το οδηγείς εσύ ή είσαι στο πίσω κάθισμα έχει και διαφορετικές ερμηνείες. Γενικά, αν τα συναισθήματα είναι ευχάριστα θεωρείται καλό σημάδι, το αντίθετο αν υπάρχει αγωνία ή άγχος για την οδήγηση.
ΑψίδαΜια αψίδα στο όνειρο σημαίνει ότι θα διακριθείτε και θα κερδίσετε πλούτο με επίμονη προσπάθεια. Αν δείτε πως περνούσατε κάτω από αψίδα, σημαίνει ότι θα σας ζητήσουν πολλοί που πρώτα σας αγνοούσαν. Για μια νέα γυναίκα που θα δει πεσμένη αψίδα, σημαίνει καταστροφή των ελπίδων της, και ότι η νέα της κατάσταση δεν θα είναι ευχάριστη.
ΒάγιαΒάγιες στα όνειρα, είναι ειδήσεις για ότι θα υπάρξουν ευτυχισμένες καταστάσεις. Για μία νέα γυναίκα που θα δει στον ύπνο της ότι περνά ανάμεσα από δρόμο φυτεμένο με βάγιες, το όνειρο προλέγει πιστό σύζυγο και ευχάριστο σπιτικό. Αν οι βάγιες είναι μαραμένες, σημαίνει ότι κάποιο θλιβερό περιστατικό θα χαλάσει την ηρεμία της.
ΒαγόνιΈνα σύμβολο που συναντάται συχνά στα όνειρα όταν σημειώνονται αλλαγές. Αν όμως δείτε ένα βαγόνι μόνο του σταματημένο, δείχνει στασιμότητα και τελμάτωση. Ένα τρένο με πολλά βαγόνια σημαίνει καλό εισόδημα και επενδύσεις που αποδίδουν κέρδη.
ΒάζοΨυχολογικά σχετίζεται με την γυναικεία σεξουαλικότητα και τα θηλυκά γεννητικά όργανα. Παραδοσιακά, αν δείτε ότι βάζετε λουλούδια σε ένα βάζο σημαίνει ερωτικές κατακτήσεις, αλλά και συμπαράσταση από φίλους.
ΒαθύφωνοςΑν δείτε στον ύπνο σας πως έχετε βαθιά φωνή, σημαίνει ότι θα ανακαλύψετε κάποια ανωμαλία στην επιχείρηση σας, οφειλόμενη σε απάτη κάποιου υπαλλήλου σας. Για τους ερωτευμένους, σημαίνει προστριβές και καυγάδες.
ΒαλίτσαΈγνοιες και βάρη που κουβαλάμε, αλλά και δυνατότητες και ταλέντα. Μια βαριά βαλίτσα συνήθως συμβολίζει πολλές έγνοιες και πολλές δουλειές που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Παραδοσιακά, αν δείτε ότι πακετάρετε βαλίτσα σημαίνει ότι θα σας επισκεφτεί ένα κουραστικό άτομο και σκοπεύει να μείνει μαζί σας για καιρό.
ΒαλςΑν δείτε να χορεύουν βαλς, σημαίνει ευχάριστες σχέσεις με ενδιαφέρον πρόσωπο. Για μια νέα γυναίκα, το να δει πως χορεύει βαλς με τον αγαπημένο της, σημαίνει ότι θα γίνει αντικείμενο θαυμασμού, αλλά κανείς δεν θα επιθυμεί να την παντρευτεί. Αν δει τον εραστή της να χορεύει με αντεράστρια, θα ξεπεράσει εμπόδια και θα επιτύχει στη στρατηγική της. Αν χορεύει βαλς με γυναίκα, θα αγαπηθεί για την ευθύτητα και τους εύστοχους τρόπους της. Αν ονειρευτεί κάποιον να στροβιλίζεται σα να χορεύει βαλς, είναι προμήνυμα πως θα παρασυρθεί από επιθυμίες και απολαύσεις και θα είναι αξιοθαύμαστη αν μπορέσει ν’ αντισταθεί στις απαιτήσεις εραστών και γνωστών της.
ΒαλσάμωμαΤο να δείτε στον ύπνο σας τη διαδικασία βαλσαμώματος, σημαίνει αλλαγές θέσεων, πιθανή ασθένεια, αστάθεια κοινωνικής θέσεως και κακοτυχία.
ΒάλτοςΣωματικές επιθυμίες που καταπιέζονται, αμφιβολία και στασιμότητα. Στην παράδοση αν δείτε ότι είσαστε σε βάλτο είναι μήνυμα αρρώστιας, αλλά και εμποδίων γενικότερα.
ΒαμβάκιΑν δεις ότι μαζεύεις βαμβάκι, θα έχεις λίγα κέρδη με πολύ κόπο από τις δουλειές σου. Μια άλλη άποψη συνδέει το βαμβάκι με την αρμονία και την ομορφιά, ενώ αν ονειρευτείτε ότι φοράτε βαμβακερό ρούχο συμβολίζει την απλότητα.
ΒάπτισμαΑν δεις ότι βαφτίζεις θα έχεις μεγάλες χαρές στο σπίτι σου. Αν σε βαπτίζει όμως άλλος πρόσεξε από ατυχήματα. Αν βρίσκεσαι σε βάφτιση θα γνωρίσεις ανθρώπους από τους οποίους θα ωφεληθείς. Αν βλέπεις ότι το ταίρι σου βαφτίζετε να ξέρεις ότι σε αγαπά πολύ και είναι πιστό.
ΒάραθροΑν ονειρευτείς πως στέκεσαι, αλλά δεν πέφτεις μέσα, θα περάσεις μεγάλη λαχτάρα, που θα είναι παροδική. Αν δεις ότι πέφτεις μέσα αλλά καταφέρνεις να βγεις, τότε σίγουρα θα γλιτώσεις από βέβαιο κίνδυνο.
ΒαρέλιΈνα γεμάτο βαρέλι δείχνει αφθονία, ενώ ένα άδειο βαρέλι προμηνύει δύσκολες μέρες. Στην λαϊκή παράδοση, αν το βαρέλι έχει νερό, γρήγορα θα περάσει η στεναχώρια σου, αν είναι γεμάτο κρασί οι δουλειές σου θα πάνε καλά και θα κερδίσεις χρήματα.
ΒάρκαΣχετίζεται με την έννοια του ταξιδιού, της πορείας. Αν δεις ότι είσαι σε βάρκα και η θάλασσα είναι ήρεμη το όνειρο είναι καλό, αν είναι ταραγμένη σε περιμένουν δυσκολίες. Αν κάνεις κουπί σημαίνει ότι ακόμα έχεις πολύ δρόμο μέχρι να πετύχουν τα σχέδια σου. Παραδοσιακά επίσης συνδέεται και με την πορεία προς τον θάνατο.
ΒάροςΑν δεις στον ύπνο σου πως νοιώθεις βάρος στην ψυχή σου, τότε πρόκειται να λάβεις κάποια δυσάρεστη είδηση ή υπάρχει πιθανότητα κάτι άσχημο να μαγειρεύεται πίσω από την πλάτη σου. Αν δεις ότι σηκώνεις κάτι βαρύ, τότε ίσως κατηγορηθείς για κάτι που σου είναι άγνωστο και δεν φέρεις καμία ευθύνη.
ΒασανιστήριοΑν ονειρευτείς ότι σε βασανίζουν, σημαίνει ότι θα ΄χεις καλά αποτελέσματα σε υποθέσεις σου και οφέλη. Αν δεις ότι εσύ βασανίζεις κάποιον γνωστό σου, σημαίνει ότι θα τον βοηθήσεις και θα τον απαλλάξεις από πολλές έγνοιες και βάσανα.
ΒασιλιάςΑν δεις στο όνειρό σου ότι είσαι βασιλιάς, θα αποκτήσεις αίγλη και δόξα, αλλά και ζήλια από πολλούς. Αν δεις ότι είσαι σε τραπέζι με βασιλιά, τότε να ξέρεις ότι οι αντίπαλοί σου θα ηττηθούν, αλλά αν τρως με βασίλισσα, μπορεί να έχεις μία περαστική στενοχώρια. Αν όμως δεις ότι έχεις συνομιλία με βασίλισσα, να ξέρεις πως θα είσαι ευνοημένος από την τύχη.
ΒάτοςΑν ονειρευτείς ότι έπεσες μέσα στα βάτα και σε τρυπάνε, τότε πρέπει να προσέχεις τον κόσμο που σε περιτριγυρίζει γιατί πολλοί είναι αυτοί που σε υπονομεύουν. Θα πρέπει να προσέχεις και στον τομέα της εργασίας σου γιατί πολλές υποθέσεις σου είναι πιθανό να μπλεχτούν και δε θα βρίσκεις εύκολα βοήθεια από συναδέλφους σου.
ΒάτραχοςΨυχολογικά, στα όνειρα των νεαρών κοριτσιών συνδέεται με τον φόβο για το άλλο φύλο, με τον φόβο για την σεξουαλικότητα. Στην λαϊκή παράδοση ο βάτραχος δείχνει αφθονία και επιτυχία αν τον βλέπεις, αλλά αν ακούς πολλά βατράχια να κρώζουν από μακριά, πρόσεχε τους φίλους σου γιατί λένε πολλά πίσω απ΄ την πλάτη σου.
ΒδέλλεςΑν ονειρευτείς πως έχεις πάνω σου κολλημένες βδέλλες, σημαίνει πως κάποιοι από το περιβάλλον σου είναι δολοπλόκοι και θέλουν το κακό σου. Επίσης, οι βδέλλες συμβολίζουν την τσιγκουνιά και την οικονομική καταστροφή. Αν μόνο τις δεις τις βδέλλες, θα πρέπει να προσέξεις τους οικονομικούς σου χειρισμούς και να μην καταφύγεις σε δανεισμό, γιατί τότε θα περάσεις δύσκολα.
ΒελανιδιάΑν δεις στο όνειρό σου μια βελανιδιά φορτωμένη με καρπούς, σημαίνει πως θα περάσεις κάποιες ταλαιπωρίες που θα σε εξαντλήσουν. Αν δεις πως σκαρφαλώνεις πάνω της και μαζεύεις βελανίδια, σημαίνει πως οι επαγγελματικοί στόχοι που έθεσες δεν θα αποδώσουν καρπούς και καλό θα ήταν να περιορίσεις τις επενδύσεις και τα έξοδά σου. Αν είσαι γυναίκα και δεις πως τρως βελανίδια, να περιμένεις μεγάλη επιτυχία στον ερωτικό τομέα.
ΒελόναΑν δείτε στ’ όνειρο σας πως χρησιμοποιείτε βελόνα, είναι προειδοποίηση πως πλησιάζουν οδυνηρές καταστάσεις, που εξαιτίας τους θα υποφέρετε πολύ επειδή θα χάσετε τη συμπάθεια προς το πρόσωπο σας που δικαιωματικά σας ανήκει.
ΒέλοςΑν ονειρευτείς πως ρίχνεις ένα βέλος, σημαίνει πως οι άνθρωποι που σε περιστοιχίζουν δεν τρέφουν αγνά αισθήματα για σένα και είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να σε βλάψουν, με συνέπεια να έρθεις μαζί τους σε συγκρούσεις. Αν δεις πως κάποιος σου ρίχνει βέλος, θα πρέπει να τον προσέξεις γιατί κάνει μηχανορραφίες εναντίον σου.
ΒελούδοΑν δείτε στ’ όνειρο σας ότι φοράτε βελούδο, σημαίνει μεγάλη επιτυχία. Παλιό βελούδο προλέγει ότι η ευημερία σας θα ζημιωθεί από την υπεροψία σας. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι είναι ντυμένη στα βελούδα, σημαίνει ότι θα της γίνουν τιμές και θα έχει μεγάλη δυνατότητα εκλογής ανάμεσα σε πλούσιους εραστές.
ΒενζίνηΣύμβολο της σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής ενέργειας. Αν δείτε ότι βάζετε βενζίνη σημαίνει ξεκούραση, διακοπές, ανανέωση. Αν δείτε ότι μένετε από βενζίνη προσέξτε την υπερκόπωση και μην αναλαμβάνετε καινούριες υποχρεώσεις που δεν είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθείτε.
ΒεντάλιαΑν απλά δείτε μια βεντάλια στον ύπνο σας αυτό σημαίνει πως θα σας κάνουν κάτι καλό. Αν την κρατάτε όμως στα χέρια σας δείχνει πως σας έχει πιάσει μια μεγάλη διστακτικότητα να πάρετε αποφάσεις τόσο στη δουλειά σας όσο και στον έρωτα. Αν αερίζεστε με μια βεντάλια γιατί αισθάνεστε μεγάλη ζέστη, αυτό σημαίνει πως θα απασχοληθείτε από πολλές δυσάρεστες και δύσκολες καταστάσεις.
ΒεντούζεςΑν δεις στο όνειρό σου ότι σου κόβουν βεντούζες, θα μάθεις κάτι που θα σε λυπήσει. Αν δεις πως εσύ κόβεις σε κάποιον βεντούζες, τότε θα του συμπαρασταθείς σε ένα πρόβλημά του και θα τον ανακουφίσεις πολύ.
ΒέραΣύμβολο δέσμευσης και υποσχέσεων. Αν δείτε πως φοράτε βέρα χρυσή, αυτό σημαίνει πως θα έχετε ευχάριστη αισθηματική συνάντηση. Αν η βέρα είναι ψεύτικη θα έχετε μια ερωτική περιπέτεια που θα είναι περαστική χωρίς σημασία. Αν δείτε πως χάσατε τη βέρα σας και είστε παντρεμένος, σημαίνει διαζύγιο. Για τους έμπορους σημαίνει απαλλαγή από βάρη. Αν δείτε πως κάποιος άλλος φοράει βέρα, αυτό σημαίνει γάμο για τους ανύπαντρους και εμπορική συμφωνία για τους επαγγελματίες.
ΒεράνταΑν δείτε ότι βρισκόσαστε σε μια βεράντα προμηνύει θετική έκβαση σε ένα θέμα, που σας προκαλεί πολύ μεγάλο άγχος.
ΒερίκοκαΨυχολογικά συνδέεται με τον εφηβικό έρωτα και το ξύπνημα της σεξουαλικότητας, ιδιαίτερα στα κορίτσια. Παραδοσιακά ένα βερίκοκο είναι μια καλή προειδοποίηση για τα σχέδια και τις ελπίδες σας. Αν μια βερικοκιά είναι γεμάτη βερίκοκα δείχνει ότι θα παρουσιαστούν ευκαιρίες και φιλίες, που θα αποφέρουν καρπούς στα σχέδιά σας. Αν είναι όμως ξερά ή έτοιμα να πέσουν σας προειδοποιεί να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή σε υλικά προβλήματα έτσι ώστε να αποφύγετε εξαπατήσεις και απογοητεύσεις.
ΒήχαςΑν δείτε στ’ όνειρο σας ότι υποφέρατε από επίμονο βήχα, είναι ένδειξη ότι η υγεία σας βρίσκεται σε χαμηλή στάθμη ωστόσο θα μπορέσετε να ξαναβρείτε μια τέλεια υγεία, αν προσέξετε περισσότερο τις συνήθειες σας. Αν ονειρευτείτε πως ακούσατε άλλους να βήχουν, είναι ένδειξη δυσάρεστου περιβάλλοντος από το οποίο τελικά θα ξεφύγετε.
ΒιασμόςΤο να δείτε στ’ όνειρο σας ότι έγινε κάποιος βιασμός στο περιβάλλον σας, σημαίνει ότι θα εκπλαγείτε δυσάρεστα στο άκουσμα συμφοράς κάποιου φίλου σας. Αν δεις πως σε βιάζει κάποιος ανταγωνιστής σου, τότε σίγουρα θα αποφύγεις πολλές λαχτάρες. Παραδοσιακά, για μια νέα γυναίκα, το να ονειρευτεί ότι κάποιος τη βίασε είναι προάγγελμα ότι θα έχει πολλά προβλήματα που θα της πληγώσουν την υπερηφάνεια και θα κάνουν τον εραστή της να την εγκαταλείψει.
ΒιβλίαΕυχάριστες επιδιώξεις, τιμές και πλούτη σας περιμένουν αν ονειρευτείτε πως μελετάτε βιβλία. Για ένα συγγραφέα που θα δει στον ύπνο του έργα του να πηγαίνουν στο τυπογραφείο, είναι ένα όνειρο που τον ειδοποιεί πως πρέπει να είναι προσεχτικός θα έχει μεγάλους μπελάδες φέροντας τα στη δημοσιότητα.
ΒιβλιοθήκηΑν ονειρευτείς πως αγοράζεις μια βιβλιοθήκη και την συναρμολογείς, τότε ίσως να έχεις νομικά προβλήματα που όμως θα τα ξεπεράσεις με νίκη. Αν δεις πως βάζεις βιβλία πάνω στη βιβλιοθήκη, πρέπει να είσαι πιο οργανωμένος και να μην αφήνεις στην τύχη τους θέματα που σε απασχολούν, γιατί έτσι δεν θα έχεις καλά αποτελέσματα. Αν είσαι γυναίκα και δεις στο όνειρό σου μια βιβλιοθήκη, είναι πιθανό να γνωρίσεις και να δεσμευτείς με πολύ μορφωμένο άντρα.
ΒιολέταΑν στο όνειρό σου δεις ή μυρίζεις βιολέτα, θα έχεις πολλές επιτυχίες στον ερωτικό τομέα. Αν δεις πως κάποιος σου προσφέρει μια βιολέτα, τότε είναι πιθανό να δεσμευτείς μαζί του και να ευτυχήσεις.
ΒιολίΨυχολογικά συνδέεται με το γυναικείο σώμα και τον αισθησιασμό. Παραδοσιακά παραπέμπει στην οικογενειακή ευτυχία και αρμονία. Κάποιες φορές όμως δείχνει εγωισμό και αλαζονεία, την επιθυμία να είναι κάποιος το ¨πρώτο βιολί¨.
ΒιτριόλιΑν δείτε βιτριόλι στ’ όνειρο σας, είναι προειδοποίηση ότι καταπιέζετε κάποιο αθώο πρόσωπο. Αν δείτε πως το ρίχνετε πάνω σε ανθρώπους, σημαίνει ότι έχετε μίσος γι’ αυτούς που σας βοήθησαν. Για μια νέα γυναίκα, το να ονειρευτεί ότι ο εραστής της ρίχνει βιτριόλι στο πρόσωπο της σημαίνει ότι θα γίνει αντικείμενο μίσους χωρίς να φταίει. Για τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες αυτό το όνειρο σημαίνει εχθρούς και πολλές δοκιμασίες.
ΒλαστήμιαΑν ονειρευτείτε ότι ακούτε βλαστήμιες, σημαίνει ότι καλλιεργείτε τάσεις που δεν δείχνουν ευαισθησία και συμπαράσταση για τους συνανθρώπους σας. Αν ονειρευτείτε ότι άλλοι βλαστημούν, είναι ένδειξη ότι θα πληγωθείτε και θα προσβληθείτε από τρίτους. Αν ονειρευτείτε ότι βλαστημάτε εσείς, σημαίνει εμπόδια στις επιχειρήσεις. Οι εραστές θα έχουν λόγους να υποψιαστούν το ταίρι τους.
ΒλεφαρίδεςΑν δείτε βλεφαρίδες να μεγαλώνουν σημαίνει ότι προσπαθείτε να εκφραστείτε με έναν υπόγειο ή μυστικό τρόπο. Επίσης σημαίνει καλή τύχη. Αν δείτε ότι οι βλεφαρίδες σας πέφτουν σημαίνει ότι έχετε πρόβλημα στην επικοινωνία. Μπορεί επίσης να σημαίνει κι απώλεια της γυναικείας δύναμης.
ΒόαςΑν δείτε βόα στ’ όνειρο σας, συμβολίζει τον ραδιούργο άνθρωπο που παριστάνει τον φίλο. Προμηνύει θυελλώδεις καιρούς και μεγάλη κακοτυχία, θ’ ακολουθήσει απογοήτευση από τους ανθρώπους. Αν δείτε όμως πως σκοτώσατε βόα, είναι καλό.
ΒόδιΑν ονειρευτείς γερά και δυνατά βόδια, προμηνύεται ευτυχία και οικονομική ευχέρεια. Αν όμως τα δεις λιπόσαρκα και κουρασμένα, θα έχεις κακά αποτελέσματα στις δουλειές σου και χάσιμο χρημάτων. Αν ακούς ένα βόδι να μουγκρίζει θα έχεις κάποιο νέο που θα σε πικράνει, ενώ αν δεις πως σφάζεις ένα βόδι, θα ανακαλύψεις κάποιον που θέλει να σε βλάψει και θα τον αποτρέψεις. Αν τέλος δεις πως μαγειρεύεις και τρως βοδινό, τότε σίγουρα θα έχεις μεγάλη ευτυχία, υγεία και γενικότερα καλοζωία για σένα και την οικογένειά σου.
ΒόμβαΑν ονειρευτείς πως κρατάς βόμβα, να περιμένεις αναστάτωση κι αν πέφτει στο σπίτι σου, από κάποιους θα καταδιωχθείς εσύ και η οικογένειά σου. Αν παρακολουθείς ένα βομβαρδισμό, τότε θα πρέπει να κάνεις αναθεώρηση των σχεδίων σου γιατί μπορεί να είναι ανούσια και παράλογα. Αν δεις πως ρίχνεις μια βόμβα αλλά δεν σκάει, τότε θα προσπεράσεις εμπόδια που σε κρατούσαν σε στασιμότητα και κίνδυνο. Αντίθετα, αν είσαι αξιωματικός του στρατού και ονειρευτείς βόμβα, σημαίνει πως θα διακριθείς και θα αναβαθμιστείς.
ΒοσκόςΣτα όνειρα, ο βοσκός είναι ο καθοδηγητής, κι όχι μόνο σε πνευματικό επίπεδο. Έχει και τις έννοιες της φροντίδας αλλά και της προστασίας. Αν δείτε ότι εσείς είστε ο βοσκός, το όνειρο πιθανόν να αποκαλύπτει την φιλοδοξία σας να διοικήσετε. Παραδοσιακά σημαίνει προαγωγή και άνοδο στην εργασία σας.
ΒόταναΑν ονειρευτείτε βότανα, σημαίνει πως θα έχετε στενόχωρες απασχολήσεις, αν και θα παρεμβληθούν και μερικές χαρές. Αν ονειρευτείτε δηλητηριώδη βότανα, πρέπει να προσέξετε τους εχθρούς σας. Τα ωφέλιμα βότανα στ’ όνειρο προλέγουν ικανοποίηση και θερμές φιλίες.
ΒουβόςΑν δείτε ότι ήσασταν βουβός και μιλήσατε, αυτό σημαίνει πως θα απαλλαγείτε από τις στενοχώριες που είχατε αυτόν τον καιρό. Αν δείτε πως μένετε βουβός σημαίνει πως δεν θα έχετε καλές σχέσεις τόσο με την οικογένειά σας όσο και με τους γνωστούς σας, θα τους φέρετε σε δύσκολη θέση με το φέρσιμο σας.
ΒουλευτήςΑν δείτε στον ύπνο σας πως βγήκατε βουλευτής, σημαίνει πως σας περιμένουν για πάρα πολύ καιρό μπερδέματα, φασαρίες. Αν δείτε πως μιλάτε με κάποιο βουλευτή, σημαίνει πως δεν έχετε σκεφθεί σοβαρά τις δουλειές σας και δείχνετε επιπολαιότητα.
ΒουλοκέριΑν είστε επιχειρηματίας και δείτε στο όνειρό σας βουλοκέρι, αυτό σημαίνει πως πρέπει να πάρετε κάθε μυστικότητα σε όλες σας τις δουλειές για να έχετε ανάλογη και μεγάλη επιτυχία. Αν δείτε φάκελο ή θέμα σφραγισμένο με βουλοκέρι, αυτό σημαίνει πως κάτι το πολύ σημαντικό θα σας συμβεί σύντομα που θα σας γεμίσει χαρά. Αν λαβαίνετε τέτοιο φάκελο ή δέμα, σημαίνει είδηση για σας και την οικογένειά σας, η επιτυχία βρίσκεται πολύ κοντά.
ΒουνόΑν δείτε ένα ψηλό βουνό που πρόκειται να ανεβείτε, μια δύσκολη περίοδος στην ζωή σας αρχίζει. Μπορεί να είναι προειδοποίηση να μην αναλάβετε μια δουλειά που δεν είστε σίγουροι ότι θα τελειώσετε. Ψυχολογικά, τα ψηλά βουνά συνδέονται με την σοφία, με την πνευματικότητα αλλά και τον μόχθο της ζωής.
ΒούρτσαΑν δείτε στον ύπνο σας ότι χρησιμοποιείτε βούρτσα των μαλλιών, σημαίνει ότι θα δοκιμάσετε κακοτυχία από δικό σας κακό χειρισμό των υποθέσεων σας. Αν δείτε παλιές βούρτσες των μαλλιών, σημαίνει αρρώστια και κακή υγεία. Αν δείτε βούρτσες των ρούχων, είναι σημάδι πως σας αναμένει βαρύ έργο. Αν δείτε πως καταγίνεστε με το βούρτσισμα των ρούχων σας, σύντομα θα ανταμειφθείτε για επίπονη εργασία σας. Αν δείτε διάφορες βούρτσες, είναι προμήνυμα ότι θα έχετε ποικίλη εργασία, αλλά μάλλον ευχάριστη και καλοπληρωμένη.
ΒούτυροΑν ονειρευτείτε πως τρώτε φρέσκο, κιτρινωπό βούτυρο, είναι σημάδι καλής υγείας και καλής εκτέλεσης σχεδίων, θα σας φέρει περιουσία, πλούτο και γνώση. Αν δείτε πως τρώτε ταγισμένο βούτυρο, σημαίνει αξιοσύνη αποχτημένη μέσα από αγώνες χειρωνακτικής εργασίας. Αν δείτε πως πουλάτε βούτυρο, σημαίνει μικρό κέρδος.
ΒραχιόλιΣυνδέεται με την δέσμευση και την υποχρέωση. Παραδοσιακά, αν δείτε ότι φοράτε ή σας χαρίζουν βραχιόλι περιμένετε στεναχώριες ή αρρώστια κοντινού σας ατόμου. Αν αγοράζετε βραχιόλι θα υπάρξει νέο άτομο στη ζωή σας ερωτικά.
ΒράχοςΣύμβολο σταθερότητας, αλλά και εμπόδιο. Αν δείτε βράχους απότομους και απόκρημνους να ορθώνονται μπροστά σας σημαίνει μεγάλα εμπόδια θα βρεθούν στις δουλειές σας καθώς ζημιές και στενοχώριες. Αν όμως δείτε βράχο, όσο απόκρημνος και να είναι, αλλά εσείς κάθεστε επάνω σημαίνει πως κάθεστε σε μια επιτυχία με πολύ γερές βάσεις για το μέλλον.
ΒρεγμένοςΑν δείτε στον ύπνο σας ότι είστε βρεγμένος, υπάρχει πιθανότητα να αναζητήσετε ευχαριστήσεις που θα σας φέρουν κοντά σε επιζήμιες καταστάσεις και αρρώστιες. Είναι μια προειδοποίηση για ν’ αποφύγετε γνωριμίες προσώπων που φορούν τη μάσκα της καλοσύνης. Επίσης, προειδοποιεί να προσέχετε και να αποφεύγετε τους κόλακες. Αν μια νέα γυναίκα δει ότι είναι βρεγμένη, χρειάζεται να προσέξει για να μη εμπλακεί σε περιπέτειες με παντρεμένους άντρες.
ΒρέφοςΠαραδοσιακά συνδέεται με τις έγνοιες και τα καθήκοντα. Αν δείτε απλώς ότι περιμένετε μωρό είναι θετικός οιωνός καλοτυχίας και αφθονίας, αλλά αν κρατάτε ένα βρέφος σημαίνει ότι έχετε πολλές έγνοιες και πράγματα να φροντίσετε. Αν δείτε πως πετάτε ένα βρέφος από τα χέρια σας είτε γυναίκα είστε είτε άνδρας, σημαίνει πως όσες στενοχώριες και αν είχατε απαλλαγήκατε τελείως.
ΒροχήΤο να ονειρευτείτε μια σιγανή βροχή που έχει διάρκεια προμηνύει ότι θα έχετε μεγάλο κέρδος, αλλά θα το αποκτήσετε σιγά-σιγά. Αν πρόκειται για μπόρα που σας ακινητοποιεί είναι που υπάρχουν παρεμβάσεις ή προβλήματα που απαιτούν να λυθούν προκειμένου να πάρετε τα κέρδη σας. Αν δείτε πως βρέχει και πως τα σύννεφα είναι μαύρα αυτό σημαίνει πως σας περιμένουν πολλά και άλυτα προβλήματα. Αν δείτε πως αυτή η βροχή πέφτει πάνω σας και βρέχεστε δείχνει πως θα πελαγώσετε και θα μειωθείτε ηθικά. Αν όμως δείτε πως τρέξατε και προφυλαχτήκατε από τη βροχή αυτό σημαίνει πως θα γλυτώσετε από στενοχώριες.
ΒρύσηΨυχολογικά συνδέεται με την συναισθηματική έκφραση, ενώ παραδοσιακά είναι εξαιρετικά καλός οιωνός. Αν δείτε ότι ανοίγετε εσείς οι ίδιοι μια βρύση και βγάζει καθαρό και δροσερό νερό, αυτό σημαίνει πως σας περιμένουν χαρές μεγάλες και επιτυχίες στις δουλειές σας. Θα είναι όμως πολύ πιο σημαντικές αν πίνετε από αυτή τη βρύση νερό. Αντίθετα, αν δείτε στο όνειρο σας βρύση χωρίς να τρέχει νερό σημαίνει απογοητεύσεις και πίκρες.
ΒωμόςΤα όνειρα όπου εμφανίζεται ένας βωμός σημαίνουν κάτι καλό μόνο αν ο βωμός είναι σε καλή κατάσταση ή αν μας βλέπουμε μπροστά του. Σε αυτήν την περίπτωση σηματοδοτεί ένα γάμο, είτε τον δικό σας είτε ενός κοντινού σας προσώπου. Αν ο βωμός εμφανίζεται κατεστραμμένος, είναι κακός οιωνός, κυρίως χάσιμο της εκτίμησης των άλλων.
ΓάζαΈνδειξη ότι κάτι σας περιορίζει και δεν σας αφήνει να εκφραστείτε και να κινηθείτε ελεύθερα. Η λαϊκή παράδοση λέει ότι αν μια κοπέλα δει τον εαυτό της τυλιγμένο σε γάζες σημαίνει ότι ο σύντροφός της δεν της έχει καθόλου εμπιστοσύνη και είναι σημάδι κακοτυχίας στον έρωτα.
ΓάιδαροςΠείσμα, βλακεία αλλά και ζωτικότητα. Παραδοσιακά, το να καβαλάς γάιδαρο είναι σημάδι καλοτυχίας, αλλά αν δείτε ότι σας κυνηγάει ή δεν υπακούει στις διαταγές σας σημαίνει ανταρσία, προδοσία από κατωτέρους σας. Αν δείτε απλά ένα γάιδαρο φορτωμένο τότε ίσως λυγίζετε κάτω από το βάρος των καθημερινών σας υποχρεώσεων.
ΓάλαΘεωρείται πολύ καλός οιωνός αν δείτε ότι πίνετε γάλα, αντίθετα σας περιμένουν μεγάλες απογοητεύσεις αν δείτε ότι το χύνετε. Το χαλασμένο γάλα δείχνει ότι ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης σας θα σας προδώσει. Αν δείτε ότι αρμέγετε ένα ζώο και πίνετε το γάλα του σημαίνει θα έχετε κέρδη από τις δουλειές σας.
ΓαλατάςΑν είδες ότι κάποιος γνωστός σου ήταν γαλατάς, θα συναντήσεις προβλήματα στη δουλειά σου. Αν είσαι γυναίκα και είδες γαλατά στον ύπνο σου, σημαίνει ότι θα αδιαφορήσεις για τον έρωτα κάποιου προσώπου. Γενικά, πάντως, ο γαλατάς είναι όνειρο που προμηνύει βάσανα, σκοτούρες και δυσκολίες.
ΓαλαξίαςΑν ονειρευτείτε ότι βλέπετε τον γαλαξία αντιπροσωπεύει τη δημιουργικότητά σας. Επίσης σημαίνει ότι βλέπετε τη μεγάλη εικόνα και είσαστε πιο ενήμεροι για τον περίγυρό σας.
ΓαλόνιαΑν είσαι στρατιωτικός κι ονειρευτείς πως παίρνεις γαλόνι, να περιμένεις βελτίωση των επαγγελματικών σου και προαγωγή. Αν είσαι πολίτης και δεις γαλόνι, σημαίνει πως θα έχεις πρόοδο και κοινωνική άνοδο. Αν δεις πως σου ξηλώνουν τα γαλόνια, θα τερματίσουν οι μπελάδες και οι φροντίδες για κάτι και θα νοιώσεις μεγάλη ανακούφιση. Αντίθετα, γι΄αυτούς που δουλεύουν σε δημόσια θέση το ξήλωμα των γαλονιών είναι κακός οιωνός.
ΓαλοπούλαΑν ονειρευτείς μία γαλοπούλα, ίσως να πέσεις σε μία ανόητη διένεξη, αν όμως δεις κοπάδι από γαλοπούλες, σε περιμένει καλοτυχία. Αν δεις πως την τρως ή την αγοράζεις, προβλέπονται πολλά κέρδη.
ΓάμοςΑν ονειρευτείς πως βρίσκεσαι σε κάποιο γάμο, σε περιμένουν ευτυχισμένες στιγμές. Αν είσαι άγαμος και δεις πως παντρεύεσαι θα πάρεις χαρά, αν όμως είσαι παντρεμένος και δεις τον γάμο σου, είναι κακός οιωνός. Ειδικά, αν γυναίκα παντρεμένη δει τον εαυτό της με νυφικό, προβλέπονται ταραχές, αναστατώσεις και στενοχώριες στην οικογένειά της.
ΓάμπεςΕρωτική πρόσκληση. Αν ονειρευτήκατε ότι δείχνατε τις γάμπες σας, σημαίνει ότι θα έχετε ερωτικές επιτυχίες. Αν δείτε αντρικές ή γυναικείες γάμπες, σημαίνει ότι κάποιο άτομο ενδιαφέρεται ερωτικά για σας και σύντομα θα εκδηλώσει τα αισθήματά του.
ΓάντιαΠαραδοσιακά, αν είδες ότι ένα ζευγάρι γάντια ήταν ριγμένα μπροστά σου, σημαίνει ότι με κάποιον θα τσακωθείς. Αν είδες μεταχειρισμένα ή τριμμένα γάντια, σε περιμένει στενοχώρια, ενώ αν ήταν καινούργια θα πάρεις χαρά. Αν ονειρευτείς πως φοράς γάντια, να περιμένεις πολύ ευχάριστες καταστάσεις. Θα λάβεις επαίνους, σεβασμό και θα αποκτήσεις αίγλη. Στη γυναίκα σημαίνει επίσης πολύ καλή ερωτική και οικογενειακή ζωή. Μόνο αν τα γάντια τα δεις λερωμένα, ή κατεστραμμένα, σημαίνει πως θα κοπιάσεις πολύ για τα παραπάνω, με αμφίβολα αποτελέσματα. Τέλος, αν δεις πως σου πέφτουν κάτω τα γάντια ή κάποιος στα πετάει, τότε σε περιμένουν αντιπαλότητες και διαμάχες.
ΓαργαλάωΑν δεις στο όνειρό σου πως γαργαλιέσαι από κάποιον, να περιμένεις επιτυχία στην εργασία σου, αλλά αν δεις πως εσύ γαργαλάς κάποιον, προβλέπονται δυσάρεστες καταστάσεις. Αν δεις πως σε γαργαλάει γυναίκα, κάποιες αταξίες σου θα βγουν στην επιφάνεια και θα νοιώσεις ταπεινωμένος.
ΓαρίφαλοΜια απόπειρα να εκφραστεί ένας πόθος. Παραδοσιακά, αν είδες ότι πρόσφερες γαρίφαλα, σημαίνει άτι θα έχεις πολλές ερωτικές επιτυχίες -ιδιαίτερα αν ήταν κόκκινα. Αν, όμως, ήταν λευκά, κίτρινα ή μαραμένα, θα λάβεις δυσάρεστες ερωτικές ειδήσεις.
ΓάταΗ γάτα στο όνειρο συμβολίζει τον δόλο, την σκευωρία και την πλεκτάνη. Αν ονειρευτείς λοιπόν γάτα, σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι από το περιβάλλον σου μηχανορραφούν εναντίον σου. Αν τη δεις πως νιαουρίζει, να ξέρεις πως σου δίνουν ψεύτικες ελπίδες. Αν τη δεις να σε γδέρνει, σημαίνει πως κάποιος γνωστός σου τρέφει μεγάλη ζήλια για σένα κι αν δεις ότι σε ματώνει, θα περάσεις δυσκολία που θα προκληθεί από κοντινό σου πρόσωπο. Αν τη δεις στο σπίτι σου, να ξέρεις ότι θα υπάρξουν γκρίνιες και ίσως προβλήματα υγείας για σένα ή την οικογένειά σου. Αν δεις ότι χαϊδεύεται πάνω σου, κάποιος γνωστός σου θα σε παραπλανήσει και θα σε παγιδέψει. Τέλος, μόνο αν δεις πως διώχνεις μια γάτα, προβλέπεται πως λυτρώνεσαι και ησυχάζεις από τις κακίες των άλλων.
ΓατάκιαΌταν μια γυναίκα δει στον ύπνο της όμορφα παχουλά και άσπρα γατάκια, σημαίνει ότι κάποιοι προσπαθούν να τη διαβάλλουν με σκοπό να την καταστρέψουν, αλλά η σωστή κρίση της θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει αυτές τις επίβουλες ενέργειες. Όνειρο με γατάκια σημαίνει μικροφασαρίες και απώλειες, εκτός και ονειρευτείτε ότι τα σκοτώνετε, οπότε είναι ένδειξη ότι θα γλιτώσετε από τις στενοχώριες. Αν δείτε φίδια να σκοτώνουν γατάκια, σημαίνει ότι οι εχθροί σας θα πληγωθούν μόνοι τους στην προσπάθεια τους να πληγώσουν εσάς.
ΓδύσιμοΑν ονειρευτείς πως γδύνεσαι, είναι πιθανό να θιχτείς και να ρεζιλευτείς, από δικό σου φταίξιμο. Ακόμα και κάποια προβλήματα με το νόμο μπορεί να έχεις. Αν δεις πως εσύ γδύνεις κάποιον, τότε κάτι αναπάντεχα ευχάριστο θα έχεις. Σε μία άλλη εκδοχή, σημαίνει πως θα έχεις μεγάλη ανακούφιση από σκοτούρες κι έγνοιες.
ΓέλιοΑναζήτηση για ελευθερία, έκφραση χαράς, απαλλαγή από έγνοιες. Παραδοσιακά όμως δεν είναι καθόλου καλός οιωνός, και έχει πάντα αντίστροφη ερμηνεία. Αν δείτε άλλους να γελάνε σημαίνει ότι κάποια πράξη σας θα κάνει τους άλλους να λυπηθούν, ενώ αν γελάτε εσείς σημαίνει ότι σύντομα θα κλάψετε. Εξαίρεση αποτελεί το γέλιο του μωρού, που είναι οιωνός ευτυχίας και καλοζωίας.
ΓένιαΣύμβολο αρρενωπότητας, σοφίας και ζωτικής δύναμης. Η παράδοση λέει ότι αν είσαι γυναίκα ανύπαντρη και βλέπεις ότι έχεις γένια γρήγορα θα παντρευτείς. Αν όμως είσαι παντρεμένη σημαίνει στενοχώρια στον γάμο σου, εκτός αν είσαι έγκυος που τότε σημαίνει ότι θα κάνεις αγόρι. Έχει επίσης την έννοια του πένθους και της θλίψης. Αν δεις ότι ξυρίζεις τα γένια σου, παραδοσιακά σημαίνει ότι θα απαλλαγείς από βάσανα και στενοχώριες.
ΓένναΑν η γυναίκα που θα δει στον ύπνο της πως γέννησε, είναι σημάδι μεγάλης χαράς και προμήνυμα καλής κληρονομιάς. Αν είναι γυναίκα ανύπαντρη, σημαίνει απώλεια αρετής και εγκατάλειψη από τον εραστή της. Αν είναι γυναίκα έγκυος στην πραγματικότητα και δει πως γεννάει σημαίνει ότι το παιδί της θα αποκτήσει φήμη και δόξα στη ζωή και θα έχει μεγάλη τύχη. Αν μια γυναίκα δει πως γέννησε, είναι προμήνυμα ευτυχισμένων περιστατικών και ότι πραγματικά θα γεννήσει φυσιολογικά ένα όμορφο παιδί. Για μια ανύπαντρη γυναίκα που θα ονειρευτεί πως ήταν λεχώνα, σημαίνει άσχημες μεταβολές προς το χειρότερο, τόσο στη φήμη όσο και στην περιουσιακή κατάσταση.
ΓεράκιΑν ονειρευτείς ένα γεράκι να κάθεται ή να πετάει, σημαίνει πως έχεις αντιπάλους που δολοπλοκούν και κινδυνεύεις να παγιδευτείς. Αν το δεις να πετάει κοντά στο σπίτι σου, είναι πιθανό, να έχεις άσχημα αποτελέσματα σε νομικά ζητήματα, ενώ αν δεις πολλά γεράκια, να προσέχεις πολύ τις οικονομικές υποθέσεις σου, γιατί ίσως να πέσεις σε αδιέξοδο. Αν δεις ότι σκοτώνεις ένα γεράκι, τότε θα ξεφύγεις από κακόβουλους ανθρώπους. Τέλος, αν δεις πως πετάς πάνω σε γεράκι, σημαίνει πως θα έχεις επιτυχίες, και θα λάβεις επαίνους.
ΓέφυραΑν ονειρευτείς πως φτιάχνεις μία γέφυρα, σημαίνει πως κάποιος θα σε εκμεταλλευτεί και θα σε ζημιώσει. Αν δεις πως διασχίζεις μία γέφυρα, θα καταφέρεις να γλιτώσεις από κινδύνους που σε περιβάλλουν. Αν δεις πως χτίζεις γέφυρα πάνω σε άμμο ή νερό, ίσως οι κόποι σου για κάτι να αποβούν μάταιοι. Τέλος, αν δεις πως καταστρέφεις μία γέφυρα, σημαίνει πως θα φανείς πολύ απρόσεκτος και κινδυνεύεις να καταστρέψεις αυτά που καιρό προσπαθείς να δημιουργήσεις.
ΓιαγιάΑν η γιαγιά σου ζει και την δεις στο όνειρό σου, να ξέρεις πως έχεις από την οικογένειά σου μεγάλη υποστήριξη και σεβασμό. Αν είναι πεθαμένη και την δεις, τότε σημαίνει πως έχεις αθετήσει κάποιες υποσχέσεις σου και πρέπει να επανορθώσεις. Αν δεις πως σου δίνει φιλιά, θα πρέπει ν΄αλλάξεις τρόπους συμπεριφοράς και χειρισμούς. Τέλος, αν δεις πως πεθαίνει η γιαγιά σου, να ξέρεις πως θα λάβεις επαίνους, εγκώμια και θα έχεις τον σεβασμό των γύρω σου.
ΓιατρόςΣύμβολο της θεραπευτικής δύναμης που έχουμε μέσα μας. Επίσης βοηθός, θεραπευτής, σοφός και αρχηγός. Στην λαϊκή παράδοση το να δεις γιατρό είναι εξαιρετικός οιωνός ίασης και θεραπείας για σένα ή για κοντινό σου πρόσωπο.
ΓίγανταςΣύμβολο πατρικής φιγούρας, αλλά και μεγάλου αντιπάλου. Αν δείτε τον εαυτό σας γίγαντα παραδοσιακά σημαίνει πως μάλλον έχετε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας. Στα παιδικά όνειρα, ανάλογα με το πώς εμφανίζεται στο όνειρο, αντιπροσωπεύει την έλξη ή τον φόβο για τον πατέρα.
ΓκρεμόςΣύμβολο κινδύνου και δυστυχίας. Έχει πάντα αρνητικές έννοιες, εκτός αν δείτε ότι γλυτώνετε από το πέσιμο στον γκρεμό ή ότι ανεβαίνετε από την βάση προς τα πάνω.
ΓλίστρημαΑν δείτε στ’ όνειρο σας ότι γλιστράτε, σημαίνει απογοητευτικές διαπραγματεύσεις, και για τους ερωτευμένους προμηνύεται χωρισμός.
ΓλύκισμαΣεξουαλική απόλαυση, αισθησιασμός αλλά και πειρασμός. Παραδοσιακά έχει αντίστροφες ερμηνείες. Έτσι αν δείτε ότι φτιάχνετε ή τρώτε γλυκό, πίκρες θα έχετε και το αντίθετο αν δείτε ότι το αρνείστε. Στα αντρικά όνειρα περισσότερο συνδέεται με τον ερωτισμό και την κατάκτηση του άλλου φύλου.
ΓλώσσαΕπικοινωνία ή η έλλειψή της, λόγος, πνευματικότητα. Αν δείτε κάποιον να σας βγάζει την γλώσσα του, παραδοσιακά σημαίνει πως τα προσωπικά σας θέματα συζητιούνται από άλλους με αδιακρισία και διάθεση κουτσομπολιού.
ΓόνατοΕυλυγισία ή δυσκαμψία, έντονη υπερηφάνεια ή ταπεινότητα. Αν δείτε ότι τρέμουν τα γόνατά σας καλό θα είναι να γίνετε περισσότερο διπλωμάτες γιατί οι απόψεις σας δεν πείθουν ή ότι σύντομα θα κριθείτε από τις πράξεις και την συμπεριφορά σας.
ΓούναΨυχολογικά συνδέεται με την επιθυμία για αγκάλιασμα και θαλπωρή, ενώ έχει επίσης και τις έννοιες του αισθησιασμού και των ερωτικών απολαύσεων. Παραδοσιακά συνδέεται με την αυτοπεποίθηση, την ματαιοδοξία και την ανάγκη για θαυμασμό.
ΓουρούνιΑν δείτε πως ένα γουρούνι κυλιέται στη λάσπη, σημαίνει πως δίνετε πολλά δικαιώματα και θα μειωθείτε ηθικά. Αν ένα γουρούνι σας επιτίθεται αυτό σημαίνει πως θα πάθετε κακό. Αν χαϊδεύετε ένα γουρούνι πάει να πει πως οι σκέψεις σας και οι ενέργειές σας θα σας εκθέσουν ανεπανόρθωτα. Αν δείτε πως σφάζουν ένα γουρούνι, σημαίνει πως γλυτώνετε από έναν εχθρό, αν το σφάζετε εσείς, το καθαρίζετε και αφού το ψήσατε δείτε να τρώτε κιόλας, αυτό σημαίνει πως θα προκόψετε πολύ στη δουλειά σας και θα έχετε μεγάλα κέρδη που δεν τα περιμένατε. Αν δείτε πως σας σερβίρουν ψητό γουρουνόπουλο αυτό σημαίνει η ζωή σας αυτές τις μέρες θα κυλήσει ευχάριστα.
ΓράμμαΕπικοινωνία, σύνδεση, μηνύματα. Τα γράμματα με καλά νέα θεωρούνται καλό σημάδι, το αντίθετο αν τα νέα είναι άσχημα. Αν δείτε ότι σκίζετε ένα γράμμα χωρίς να το διαβάσετε, παραδοσιακά σημαίνει το χάσιμο μιας ευκαιρίας ή απώλεια χρημάτων. Αν δείτε ότι ρίχνετε ένα γράμμα σε ταχυδρομικό κουτί, μια ευχή σας θα πραγματοποιηθεί.
Γυαλιά (οράσεως)Βοήθεια για να δείτε κάτι ή εμπόδιο αν είναι βρώμικα. Συνδέονται με την όραση, την ενόραση και την άποψη αλλά με βοήθεια και υποστήριξη. Παραδοσιακά αν δείτε ότι χρειάζεστε γυαλιά σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρετε βιαστικές αποφάσεις, γιατί δεν βλέπετε όλη την εικόνα.
ΓωνιάΚάτι που κρύβεται, ένα ρίσκο που πρέπει να πάρετε. Στην λαϊκή παράδοση αν δείτε ότι στεκόσαστε σε μια γωνία, υπάρχει μπροστά σας κάποιος άγνωστος κίνδυνος ή κρυμμένη ευκαιρία.
ΔάγκωμαΑν ονειρευτείς πως δαγκώνεις κάποιον, σημαίνει πως θα τον αδικήσεις, ενώ αν δεις πως εσένα δαγκώνουν, σημαίνει πως θα έχεις συγκρούσεις με τους αντιπάλους σου και διαμάχες. Ειδικά αν δεις ότι σε δαγκώνει φίδι ή κάποιο έντομο, προβλέπεται πως οι αντίπαλοί σου θα σου κάνουν άγριες επιθέσεις και θα σε ξαφνιάσουν άσχημα. Τέλος, αν δεις γυναίκες να δαγκώνει η μια την άλλη, προμηνύεται πως απίστευτα γεγονότα θα προκύψουν και θα πανικοβάλλουν πολλούς.
ΔάκρυαΑν δεις στο όνειρό σου ότι δακρύζεις, να ξέρεις πως θα έχεις απρόσμενη χαρά κι ευτυχία. Αν άλλος δεις ότι δακρύζει, να περιμένεις απαλλαγή από μπλεγμένες καταστάσεις. Γενικά τα δάκρυα στο όνειρο συμβολίζουν την ανακούφιση και το ξαλάφρωμα από σκοτούρες και βάρη γενικότερα. Αν τέλος δεις ότι σκουπίζεις τα δάκρυά σου, ή δάκρυα άλλου, προβλέπεται ότι θα έχεις πολύ ευχάριστα νέα.
ΔαμάσκηναΤα ξερά δαμάσκηνα, συμβολίζουν την επιτυχία στα ερωτικά ζητήματα, ενώ αν δεις πως τρως άγουρα σημαίνει το αντίθετο. Αν δεις πως τα τρως σε γλυκό, τότε θα έχεις πίκρες από άσχημα λόγια. Αν δεις πως σε κάποιον τα προσφέρεις γλυκά, να ξέρεις πως με την συμπεριφορά σου θα τον στενοχωρήσεις.
ΔάνειοΑν ονειρευτείς πως ζητάς δάνειο, προμηνύεται οικονομική αναστάτωση και απώλεια χρημάτων. Αν δεις πως σου ζητάνε δάνειο, σημαίνει πως θα πειραχτείς από κάποιον δικό σου. Γυναίκες που δανείζει η μία την άλλη, συμβολίζει τα ερωτικά προβλήματα και τις αντιζηλίες. Αν δεις πως δανείζεις γνωστούς σου, σημαίνει πως συμπεριφέρεσαι άσχημα κι αν δεις πως σε κυνηγάει ο δανειστής σου, να περιμένεις πολλές ευχάριστες εξελίξεις στον τομέα της εργασίας σου.
ΔαντέλαΑν είστε ερωτευμένος και ονειρευτείτε πως η αγαπημένη σας φοράει δαντέλες, είναι προμήνυμα πίστης στον έρωτα και προαγωγής. Αν μια γυναίκα ονειρευτεί ότι φοράει δαντέλες, σημαίνει ότι θα ικανοποιηθούν όλες της οι επιθυμίες και οι εραστές και θαυμαστές της θα υποταχθούν χωρίς όρους και απαιτήσεις. Το να δείτε πως αγοράζατε δαντέλες σημαίνει ότι θα διαπραγματευτείτε κάτι πολύ ακριβό, και ο πλούτος θα είναι ο καλύτερος φίλος σας. Αν δείτε πως πουλούσατε δαντέλες, σημαίνει ότι οι επιθυμίες σας θα ξεπεράσουν τις δυνατότητες σας. Για ένα νέο κορίτσι που θα ονειρευτεί ότι φτιάχνει δαντέλα, σημαίνει ωραίο και πλούσιο άνδρα.
ΔάσκαλοςΒοήθεια και υποστήριξη, συναισθηματικό βοήθημα. Παραδοσιακά, αν ονειρευτείτε ότι είστε δάσκαλος σημαίνει ότι επιθυμείτε να δείχνετε ανώτερος, ενώ αν δείτε να μιλάτε με έναν δάσκαλο, αυτό σημαίνει ότι έχετε την ανάγκη μιας πρακτικής συμβουλής και θα την βρείτε σύντομα.
ΔάσοςΑν ονειρευτείς ένα σκοτεινό κι αδιαπέραστο δάσος, σημαίνει πως σε κατακλύζουν άλυτα προβλήματα που δεν προβλέπεται να φωτιστούν και να λυθούν γρήγορα. Αντίθετα, αν δεις το δάσος να είναι φωτεινό, ωραίο, καταπράσινο και ανθισμένο, να περιμένεις ότι οι δουλειές σου θα καρποφορήσουν και θα έχεις υψηλές απολαβές. Αν δεις πως στο δάσος υπάρχουν σαρκοφάγα ζώα, σημαίνει πως κινδυνεύεις από εχθρικές διαθέσεις. Αν ονειρευτείς πως ένα δάσος έχει πάρει φωτιά, σημαίνει πως θα ανατραπούν τα καλά αποτελέσματα που μέχρι τώρα είχες από υποθέσεις σου, ενώ αν δεις πως κόβεις ξύλα, να περιμένεις να σου γίνει μια πολύ καλή πρόταση.
ΔαυλόςΦαλλικό σύμβολο, αλλά και ένδειξη μεγάλης πίστης για κάτι, ιδιαίτερα όταν είναι αναμμένος. Σε περίπτωση που δεις να κρατάει άλλος αναμμένο δαυλό, λέει η παράδοση, καλό είναι να αποφύγεις τις διενέξεις με φανατισμένα άτομα.
ΔάφνηΕπιτυχία, νίκη, αποδοχή και δόξα. Η λαϊκή πίστη λέει ότι αν δείτε ότι κρατάτε δάφνες να περιμένετε πολλά χρήματα και επιτυχίες απέναντι στους εχθρούς σας.
ΔάχτυλαΑν δείχνετε με το δάχτυλό σας περιφρονητικά, σημαίνει ότι δεν θέλετε να ασχολούνται μαζί σας αυτοί που παλιότερα θεωρούσατε φίλους σας. Αν δείτε ότι κόψατε το δάχτυλό σας, για πολύ καιρό θα είστε δυσαρεστημένοι. Παραδοσιακά, αν κοιτάς τα δάχτυλά σου στο όνειρο σημαίνει ότι ψάχνεις για καβγά.
ΔαχτυλίδιΓενικά, τα δαχτυλίδια στο όνειρο και τα κοσμήματα γενικότερα, συμβολίζουν τις αναστατώσει και τις στενοχώριες. Ειδικά, αν ονειρευτείς πως φοράς δαχτυλίδι με πέτρα, προμηνύεται μεγάλη στενοχώρια, αλλά αν δεις πως φοράς απλό χρυσό, η στενοχώρια σου θα ξεπεραστεί και οι σωστοί χειρισμοί σου σε κάποια ζητήματα θα αναγνωριστούν και θα λάβεις επαίνους. Αν πάλι δεις ότι το δαχτυλίδι σου είναι ασημένιο, ή χάλκινο, σε περιμένουν προβλήματα κι αναποδιές, Αν δεις ότι κάποιος σου χαρίζει ένα δαχτυλίδι, τότε θα νοιώσεις ασφαλής σε κάποια υπόθεση. Αν ονειρευτείς πως το δαχτυλίδι που φοράς σου πέφτει από το δάχτυλο, προβλέπεται εγκατάλειψη και χωρισμός. Στην περίπτωση που στο όνειρό σου δεις ότι σου κλέβουν το δαχτυλίδι σου, τότε ίσως αποκαλυφθεί κάτι που το έκρυβες πολύ καλά, ενώ αν δεις πως εσύ κλέβεις ένα δαχτυλίδι, προβλέπεται πως θα μάθεις ένα πολύ σοβαρό μυστικό, που για κανένα λόγο δεν πρέπει να αποκαλύψεις.
ΔεκανίκιαΣύμβολο ανημποριάς, αλλά και υποστήριξης. Αν ονειρευτείτε πως περπατάτε με δεκανίκια, σημαίνει ότι φοβάστε να στηριχτείτε στον εαυτό σας. Αν δείτε ένα κοντινό σας πρόσωπο να έχει δεκανίκια, ίσως προσπαθήσει να σας εξαπατήσει.
ΔελφίνιΤα δελφίνια συμβολίζουν τη σωτηρία και την ταχύτητα. Θεωρούνται ένας καλός οιωνός, ότι γρήγορα θα πραγματοποιηθούν οι στόχοι σας, είτε είναι υλικοί είτε πνευματικοί. Αν όμως είστε ανύπαντρη γυναίκα ή εργένης άντρας και δείτε ότι βλέπετε δελφίνια από το κατάστρωμα ενός πλοίου, τότε η παράδοση λέει να φυλαχτείτε από τα καπρίτσια του αντίθετου φύλου.
ΔέμαΑπρόσμενη βοήθεια, ευχάριστες ανατροπές, λύσεις σε αδιέξοδα. Αν δείτε όμως ότι το χάνετε ή δεν μπορείτε να το ανοίξετε, μια βοήθεια που περιμένατε δεν θα έρθει ποτέ.
ΔεντρολίβανοΑν δείτε δεντρολίβανο στον ύπνο σας αυτό σημαίνει πως θα περάσετε από πολλές στενοχώριες και λύπες. Αν δείτε πως κόβετε κλωνάρια και κάνετε ανθοδέσμη οι λύπες και οι στενοχώριες θα σας έλθουν σύντομα. Αν δείτε πως σας προσφέρουν κλαδιά δεντρολίβανου στα χέρια σας θα σας πικράνουν άνθρωποι δικοί σας αν τα προσφέρετε εσείς θα γίνετε αιτία να στενοχωρηθούν άλλοι. Μόνο αν δείτε πως πίνετε ως αφέψημα το δεντρολίβανο σημαίνει πως θα πάρετε από κάπου μια ανακούφιση που δεν την περιμένατε.
ΔηλητήριοΑν ονειρευτείς πως πίνεις δηλητήριο, θα έχεις δυσάρεστα νέα, ενώ αν δεις πως εσύ δίνεις σε άλλον δηλητήριο, σημαίνει ότι θα τον δυσαρεστήσεις και θα τον πληγώσεις με την συμπεριφορά σου. Γυναίκα που ονειρεύεται τον άντρα της να της δίνει δηλητήριο, ίσως να την περιμένει χωρισμός, εγκατάλειψη και πικρά λόγια. Αν όμως δει πως δίνει δηλητήριο σε άλλη γυναίκα, σημαίνει πως εξουδετερώνει κάποια αντίζηλό της.
ΔιάβολοςΖωικά ένστικτα, πονηριά και διαβολή, εξαπάτηση, πειρασμός. Αν δείτε ότι σας μιλάει ο διάβολος θα μπείτε σε μεγάλο πειρασμό. Αν δείτε να χτυπάτε ή να νικάτε τον διάβολο, θα νικήσετε όλους τους εχθρούς σας. Αν τον δείτε και δεν σας τρομάζει αλλά φαίνεται φιλικός προμηνύονται ξαφνική ασθένεια, διαφωνία με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο ή έκρηξη οργής.
ΔιαζύγιοΨυχολογικά η επιθυμία ή ο φόβος για χωρισμό και φόβος για ανεξαρτησία. Αν είστε παντρεμένοι και δείτε ότι παίρνετε διαζύγιο, θα πρέπει να το λάβετε σαν προειδοποίηση για να εξετάσετε καλά τα σφάλματά σας. Αν είστε ανύπαντροι, μια ερωτική σας σχέση θα έχει άσχημο τέλος.
ΔιαμάντιαΑντιπροσωπεύει τον ανώτερο εαυτό και τα ανώτερα ιδανικά. Επίσης όμως δείγμα ματαιοδοξίας, ψυχρότητας και συναισθηματικής σκληρότητας. Αν ένα κορίτσι δει ότι κρατάει ή φοράει διαμάντια είναι καλός οιωνός για τον γάμο της. Αν όμως το δει άντρας σημαίνει ότι ενδιαφέρεται μόνο για την εμφάνιση και θα κάνει λάθος επιλογές στις σχέσεις του.
ΔιαρρήκτηςΦόβος για απώλεια, παραβίαση προσωπικών ορίων. Παραδοσιακά έχει αντίστροφες ερμηνείες και αν δείτε ότι έγινε διάρρηξη στο σπίτι σας, τα αγαθά σας θα αυξηθούν. Αν καταφέρετε να διώξετε τους διαρρήκτες, θα πάρετε πίσω χρήματα που σας χρωστούσαν.
ΔιαρροήΑπώλεια, συναισθηματική απομόνωση, χωρισμός αλλά και αποκάλυψη μυστικών. Αν δείτε βρύση που έχει διαρροή παραδοσιακά σημαίνει ότι θα κληθείτε να δώσετε λόγο για κάτι που είπατε ή κάνατε.
ΔικαστήςΦόβος ή επιθυμία για δικαιοσύνη, εξουσία. Αν δείτε ότι βρισκόσαστε μπροστά σε δικαστή σημαίνει ότι ή αισθάνεστε ένοχοι για κάτι ή ότι έχετε αδικηθεί. Αν δείτε ότι εσείς είστε ο δικαστής θεωρείται κακός οιωνός και θα χάσετε τους φίλους σας.
ΔικηγόροςΣύμβολο υπεράσπισης, διπλωματίας αλλά και πονηριάς. Αν δείτε ότι είστε δικηγόρος παραδοσιακά σημαίνει ότι ένας φίλος θα χρειαστεί την βοήθεια και την υποστήριξή σας. Αν δείτε ότι μιλάτε με ένα δικηγόρο προσέξτε γιατί υπάρχει κίνδυνος εξαπάτησης.
ΔίχτυΠαγίδα, προσπάθεια να πιάσετε κάποιον ή να καταλάβετε κάτι. Απώλεια ανεξαρτησίας αλλά και σύγχυση μεταξύ λογικής και συναισθημάτων. Αν δείτε ότι ψαρεύετε με ένα δίχτυ η παράδοση λέει ότι σημαίνει πως θα έχετε μια ερωτική εμπειρία που μάλλον θα θέλετε να ξεχάσετε.
ΔίψαΈνα σύμβολο για τις συναισθηματικές ανάγκες. Επίσης σημαίνει ανησυχία, αλλά και εμπόδια. Παραδοσιακά θεωρείται κακός οιωνός για τα ερωτικά ζητήματα, εκτός κι αν δείτε ότι η δίψα σας ικανοποιείται. Εξαιρετικός οιωνός για πλούτη, αφθονία αλλά και επιτυχίες στον έρωτα θεωρείται αν δείτε ότι σβήνετε την δίψα σας σε μια πηγή ή αντλώντας νερό από ένα βαθύ πηγάδι.
ΔόντιαΣύμβολο ζωτικής δύναμης, νιότη. Αν δείτε να πέφτουν τα δόντια σας σημαίνει ότι φοβάστε ή αισθάνεστε σαν να χάνετε την δύναμη σας. Για τις γυναίκες εκφράζει φόβο για την εμμηνόπαυση, απώλεια της ομορφιάς και της νεότητας, ενώ για τους άντρες παραπέμπει στο φόβο για την απώλεια του αντρισμού και την αποτυχία στη ζωή. Η λαϊκή παράδοση λέει ότι το χάσιμο των δοντιών στα όνειρα είναι προάγγελος θανάτου.
ΔόξαΈλλειψη ικανοποίησης, μειωμένη αυτοεκτίμηση. Επιθυμία για αποδοχή. Αν δείτε ότι είστε διάσημοι και δέχεστε την λατρεία του κόσμου παραδοσιακά σημαίνει ότι φθονείτε αυτό που δεν είναι δικό σας, αλλά και ότι νιώθετε πως η γνώμη σας δεν ακούγεται από τους άλλους.
ΔρεπάνιΣύμβολο θανάτου, αλλαγής αλλά και αγροτικής καλλιέργειας. Αν δείτε ότι κρατάτε και χρησιμοποιείτε ένα δρεπάνι σημαίνει ότι βρισκόσαστε σε μια μεταβατική φάση αλλαγών που θα έχει αίσιο τέλος. Αν δείτε ότι σας απειλούν με δρεπάνι ένα αναπάντεχο δυσάρεστο γεγονός θα αλλάξει τα σχέδιά σας.
ΔρόμοςΠεπρωμένο, η πορεία της ζωής. Αν δείτε ότι κινείστε σε ανοιχτούς δρόμους και λεωφόρους σύντομα θα απελευθερωθείτε από κάτι που σας απασχολούσε ιδιαίτερα. Αν ο δρόμος είναι στενός ή μπλοκαρισμένος απογοητεύσεις και εμπόδια θα έχετε να ξεπεράσετε για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι σας.
ΔυναμίτηςΞαφνική αλλαγή και απωθημένος θυμός που μπορεί να γίνει ξέσπασμα οργής. Η λαϊκή παράδοση λέει ότι αν δεις δυναμίτη στο σπίτι σου σημαίνει ότι ο/η σύντροφός σου σε απατάει.
ΔώροΚοινωνικές σχέσεις, επικοινωνία, μοιρασιά. Αν προσφέρετε ένα δώρο παραδοσιακά σημαίνει ότι θα μάθεις ή θα λάβεις κάτι που θα σε βοηθήσει πολύ. Αν δέχεσαι ένα δώρο σημαίνει ότι θα αναλάβεις κάποιες υποχρεώσεις που όμως θα είναι μάλλον ευχάριστες.
ΈγγραφαΠληροφορίες που σας γίνονται γνωστές, αποκάλυψη μυστικών, επίσημη δέσμευση. Αν δείτε ότι διαβάζετε ένα επίσημο έγγραφο θα μάθετε μια χρήσιμη πληροφορία ενώ αν γράφετε εσείς το έγγραφο κάπου θα δώσετε τον λόγο σας.
ΕγκαίνιαΝέο ξεκίνημα αλλά και σύμβολο προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης. Αν ονειρευτείτε ότι παρευρίσκεστε σε εγκαίνια σημαίνει προσωπική ανάπτυξη ή κάποια κοινωνική άνοδο. Αν κάνετε εσείς εγκαίνια θα σας αναγνωρίσουν τις επιτυχίες και τα κατορθώματά σας.
ΈγκαυμαΠλήγμα στην εικόνα που προβάλλετε στους άλλους, ένδειξη ότι πληγωθήκατε συναισθηματικά. Μπορεί να δείχνει ότι έχετε θυμό μέσα σας. Παραδοσιακά αν δείτε ότι έχετε εγκαύματα σημαίνει πως θα έχετε απώλεια χρημάτων και δύναμης.
ΕγκέφαλοςΟνειρικό σύμβολο για την εξυπνάδα, την διανόηση και την πνευματικότητα. Παραδοσιακά, αν δείτε ένα εγκέφαλο σημαίνει ότι έχετε πνευματικό άγχος και ότι ψάχνετε απεγνωσμένα απαντήσεις για κάτι που σας απασχολεί. Ένα σημάδι για να απευθυνθείτε σε ένα ειδικό ή σε ένα πνευματικό δάσκαλο.
ΕγκυμοσύνηΕρχομός κάτι καινούριου, σχέδια που ¨κυοφορείτε¨ μέσα σας, ένδειξη μεταβατικής φάσης, προετοιμασία για το μέλλον. Πολλές φορές έχει προγνωστική διάσταση για τις γυναίκες. Παραδοσιακά θεωρείται πάντα καλός οιωνός, είτε άντρας δει τον εαυτό του έγκυο είτε γυναίκα, με εξαίρεση τα νεαρά κορίτσια αλλά και τις χήρες.
ΕγχείρησηΤο να ονειρευτείς πως χειρουργείσαι είναι κακός οιωνός. Αν δεις πως άλλος χειρουργείται, σημαίνει πως θα έχεις ευχάριστα γεγονότα εσύ, αλλά όχι αυτός που βλέπεις να χειρουργείται. Αν ονειρευτείς πως εσύ χειρουργείς κάποιον, θα σου συμβεί κάτι πραγματικά εξαιρετικό.
ΕκδρομήΑν δείτε στον ύπνο σας ότι βρίσκεστε σε εκδρομή, είναι σημάδι επιτυχίας και πραγματικής ευτυχίας. Αν δείτε ότι κακοκαιρία χάλασε την εκδρομή, προμηνύονται παροδικές απογοητεύσεις και καθυστέρηση για σίγουρα κέρδη και απόλαυση στον έρωτα και στις συναλλαγές.
ΕκκλησίαΕνδοσκόπηση, πνευματικότητα αλλά και φόβος Θεού, ενοχές. Γενικά κάτι καλό προμηνύεται αν δείτε ότι πηγαίνετε στην εκκλησία. Αντίθετα είναι κακό σημάδι αν δείτε ότι δεν μπορείτε να μπείτε μέσα, αν σας διώχνουν ή σας προκαλεί φόβο. Αν δείτε να καίγεται μια εκκλησία παραδοσιακά σημαίνει ότι θα χάσετε ένα καλό φίλο.
ΈκλειψηΑν ονειρευτείτε έκλειψη ηλίου σημαίνει αμφιβολία για τον εαυτό σας και φόβους ότι δεν θα καταφέρετε να πετύχετε τους στόχους σας. Υποτιμάτε τις ικανότητές σας και χάνετε την αυτοπεποίθησή σας. Μπορεί να περνάτε δύσκολες στιγμές και να είστε απαισιόδοξοι. Αν δείτε έκλειψη σελήνης σημαίνει ότι κάποια κρυφή σας πλευρά βγαίνει στην επιφάνεια.
ΈκρηξηΑνατροπή, καταπιεσμένες ορμές και συναισθηματικό ξέσπασμα. Αν δείτε μια έκρηξη σημαίνει ότι απρόσμενα γεγονότα θα σας δημιουργήσουν εμπόδια ή μια δυνατή και μεγάλη έκρηξη καταπιεσμένων απόψεων ή ορμών. Αν ακούσετε τον ήχο μιας μεγάλης έκρηξης χωρίς να την δείτε, σημαίνει ότι τα προβλήματά σας θα αντικατασταθούν σύντομα από ηρεμία, αφού όμως ξεπεράσετε πρώτα κάποια μικρά εμπόδια.
ΕκσπερμάτωσηΑν ονειρευτείτε ότι εκσπερματώνετε αντιπροσωπεύει κάποια ανάγκη για απελευθέρωση. Μπορεί να μην μπορείτε πλέον να συγκρατηθείτε, είτε συναισθηματικά είτε ερωτικά. Εναλλακτικά, σημαίνει απώλεια δύναμης κι ελέγχου.
ΈκτρωσηΕπιθυμία για απαλλαγή ή φόβος απώλειας, αλλά παράλληλα και φόβος για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Αποτυχία και αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Παραδοσιακά, αν δείτε ότι κάνετε ή παρευρίσκετε σε μια έκτρωση σημαίνει ότι δεν θα πετύχετε στους σκοπούς σας είτε στα οικονομικά είτε στα ερωτικά θέματα.
ΕλάφιΣύμβολο για την θηλυκότητα και την αθωότητα, την αγνότητα και την παρθενία. Αν ένα νεαρό κορίτσι δει στο όνειρο της πληγωμένο ελάφι σημαίνει ότι κάποιος που την ποθεί θα την πληγώσει. Αν ένας άντρας δει ότι σκοτώνει ένα ελάφι σημαίνει ότι καταπιέζει τα συναισθήματά του και δεν θέλει να δείχνει αδύναμος.
ΕλέφανταςΑν ονειρευτείς πως κάθεσαι στην πλάτη ενός ελέφαντα, σημαίνει πως θα έχεις τιμές, τίτλους και θα αποκτήσεις αίγλη. Αν όμως τον δεις να σε κυνηγάει, είναι πιθανό να πρέπει να αντιμετωπίσεις πολλούς κινδύνους. Αν τέλος δεις ελέφαντα που ξεριζώνει δέντρα, σημαίνει πως θα μάθεις νέα που θα σε δυσαρεστήσουν.
ΕλιάΑν ονειρευτείς μία ελιά γερή και ακμαία, να περιμένεις πολλές χαρές κι ευτυχία, ενώ αν τη δεις ξερή, να περιμένεις τα αντίθετα. Αν δεις πως μαζεύεις ελιές από το δέντρο, σημαίνει πως θα αποδώσουν οι κόποι σου και θα έχεις καλές απολαβές από τη δουλειά σου. Αν όμως δεις πως μαζεύεις πεσμένες ελιές από τη γη, θα έχεις ταλαιπωρίες και στενοχώριες. Αν δεις πως τρως μαύρες ελιές, σημαίνει πως τα σχέδια σου θα αποτύχουν, ενώ αν τρως πράσινες ελιές, ότι ονειρεύτηκες θα πραγματοποιηθεί. Αν κάποιος άγαμος ονειρευτεί πως κρατάει κλαδί ελιάς, σημαίνει πως θα κάνει πολύ πετυχημένο γάμο. Για τους παντρεμένους, το κλαδί ελιάς, σημαίνει πως η οικογένειά τους θα μεγαλώσει και θα γεννηθούν γερά και καλά παιδιά.
ΕλεημοσύνηΑν δείτε στον ύπνο σας πως δίνατε ελεημοσύνη, σημαίνει ότι θα ενοχληθείτε από ικεσίες για βοήθεια από φτωχούς και η επιχείρηση σας θα περιέλθει σε στασιμότητα. Αν ονειρευτείτε πως δίνατε ενίσχυση σε ευαγή ιδρύματα, θα αμφισβητηθεί το δικαίωμα σας σε ιδιοκτησία. Στενοχώριες και κακή υγεία θα σας απειλήσουν. Για ένα νέο, ή νέα, που θα ονειρευτεί πως δίνει ελεημοσύνη, είναι σημάδι πως θα ενοχληθεί από απατηλούς αντίζηλους. Αν δείτε πως γίνεστε ο ίδιος αντικείμενο ελεημοσύνης, σημαίνει ότι θα επιτύχετε στη ζωή ύστερα από δύσκολους καιρούς και κακοτυχίες.
ΕμετόςΚάθαρση, απαλλαγή από ιδέες και συναισθήματα που είχατε απωθήσει ή σας ενοχλούσαν. Η παράδοση λέει ότι αν δείτε στον ύπνο σας ότι κάνατε εμετό είναι μια πρόγνωση για καλύτερες συνθήκες στην δουλειά σας.
ΈντομαΣύμβολο υποσυνείδητων φόβων αλλά επίσης και έγνοιες που υπάρχουν στο μυαλό σας συνεχώς. Μικρά βάσανα και καθυστερήσεις. Παρουσία ενοχλητικών ατόμων στη ζωή σας.
ΕξομολόγησηΑνάγκη απελευθέρωσης, απαλλαγή από ενοχές. Παραδοσιακά αν δείτε ότι εξομολογείστε τις αμαρτίες σας είναι σημάδι ότι θα πάρετε ή θα βρεθείτε σε καινούριο σπίτι μέσα στον χρόνο. Αν εσείς ακούτε μια εξομολόγηση θεωρείται ότι είναι προειδοποίηση να μην κουτσομπολεύετε γιατί θα γυρίσει εναντίον σας.
ΕξορίαΣυναισθηματική αποξένωση, εγκατάλειψη αλλά και τιμωρία. Στην λαϊκή πίστη αν δείτε ότι είσαστε σε εξορία σημαίνει πως θα συκοφαντηθείτε και θα παρεξηγηθείτε και ότι θα περάσετε δύσκολες εποχές προσπαθώντας να αποδείξετε την αλήθεια.
ΕρείπιαΣύμβολο ότι έκλεισε ένας κύκλος στην ζωή σας. Αν δείτε το σπίτι σας ερείπια και είστε παντρεμένοι η παράδοση λέει ότι βαδίζετε ολοταχώς για διαζύγιο. Αν δείτε όμως ότι πατάτε πάνω σε ερείπια, πολύ σύντομα θα πάρετε προαγωγή στη δουλειά σας και θα ανεβείτε κοινωνικά.
ΈρημοςΣυναισθηματική απομόνωση, μοναξιά αλλά και ταλέντα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Επίσης απόσυρση και ασκητισμός. Αν δείτε ότι είστε στην έρημο σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρετε όλη σας την δύναμη από τον ίδιο σας τον εαυτό και δεν θα υπάρξει βοήθεια.
Εστιατόρια- ΚαφετέριεςΚοινωνικές επαφές, πρόσκαιρες σχέσεις, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την διατροφή και το αδυνάτισμα. Αν αργούν να σας σερβίρουν ή γενικά νιώθετε παραμελημένοι αναρωτηθείτε που νιώθετε αυτό το συναίσθημα στην καθημερινότητά σας. Μήπως στην σχέση σας ή γενικά αισθάνεστε κοινωνικά αδικημένοι και παραμελημένοι;
ΕυαγγέλιοΠαραδοσιακά, αν βλέπεις ευαγγέλιο ή το ακούς σημαίνει πως έχεις τη συνείδηση σου καθαρή. Αν προσκυνάς το ευαγγέλιο περίμενε ξαφνική ευτυχία ή κληρονομιά. Αν είσαι άρρωστος και βλέπεις ευαγγέλιο με οποιοδήποτε τρόπο σημαίνει ότι θα έχεις γρήγορη ανάρρωση.
ΕφημερίδαΕυρύτερο κοινωνικό περιβάλλον αλλά και διαπόμπευση. Αν δείτε ότι διαβάζετε στ' όνειρο σας εφημερίδες, σημαίνει απάτη στις συναλλαγές σας. Το να προσπαθείτε στ' όνειρο σας να διαβάσετε εφημερίδα και να μην τα καταφέρνετε σημαίνει ότι προσπαθείτε να βγείτε από αδιέξοδο το οποίο θα καταφέρετε.
ΖακέταΑν δείτε πως αγοράζετε ή πως φοράτε μια ζακέτα καινούργια, παραδοσιακά σημαίνει ότι κάτι ευχάριστο για τα οικονομικά σας θα ακούσετε. Αν όμως δείτε ότι φοράτε μια ζακέτα παλιά, βρώμικη και σχισμένη οι δουλειές σας δεν θα έχουν τα κέρδη που περιμένετε.
ΖάριαΑν δείτε ότι κρατάτε ή παίζετε ζάρια προσέξτε γιατί έχετε πάρει πολλά ρίσκα και υπάρχει κίνδυνος να γκρεμίσετε ότι έχετε χτίσει μέχρι τώρα.
ΖάχαρηΠειρασμός, κάτι που σε γλυκαίνει αρχικά αλλά σε πληγώνει αργότερα Αν δείτε ότι τρώτε ζάχαρη προβλέπονται δυσάρεστες καταστάσεις εκεί που ελπίζατε ότι θα είχατε θετικές ή κερδοφόρες εξελίξεις.
ΖαχαροπλαστείοΑν δείτε στον ύπνο σας ότι μπαίνετε σε ζαχαροπλαστείο παραδοσιακά σημαίνει ότι θα στεναχωρηθείτε προσωρινά για κάτι που δεν άξιζε τον κόπο. Αν δείτε πως εργάζεστε σε ένα ζαχαροπλαστείο σημαίνει πως θα κάνετε σημαντικές γνωριμίες και θα μπλέξετε σε επικερδείς επιχειρήσεις.
ΖέστηΣύμβολο για το ερωτικό πάθος, τον ζήλο και την αποφασιστικότητα. Παραδοσιακά αν δείτε ότι ζεσταίνεστε υπερβολικά σημαίνει ότι θα πρέπει να μιλήσετε σε κάποιον φίλο σας γι΄ αυτά που σας απασχολούν και τα κρατάτε μέσα σας.
ΖήλειαΨυχολογικά παραπέμπει σε αισθήματα ενοχής και εσωτερικές εντάσεις, σε δυσαρέσκεια με την παρούσα κατάσταση. Παραδοσιακά το να δείτε ότι ζηλεύετε τους άλλους, σημαίνει ότι θα κάνετε φίλους, ενώ αν δείτε ότι άλλοι σας ζηλεύουν σημαίνει ότι θα υποφέρετε από καταπίεση φίλων. Αν δείτε ότι σας ζηλεύουν για οικονομικά θέματα θα ζημιωθείτε οικονομικά.
ΖητιάνοςΑν ονειρευτείς πως ζητιανεύεις, είναι πιθανό, να σε περιμένουν δυσάρεστες καταστάσεις καθώς και οικονομικά προβλήματα. Αν δεις πως κάποιος ζητιάνος μπαίνει κρυφά στο σπίτι σου για να ζητιανέψει, σημαίνει πως ίσως να έχεις κάποια κρυφά έσοδα. Αν δεις πως εσύ είσαι ζητιάνος και ζητιανεύεις σε κάποιο σπίτι, σημαίνει πως κάποιος μπορεί να σε εκμεταλλευτεί για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του.
ΖούγκλαΑν δείτε ότι βρίσκεστε στη ζούγκλα υποδηλώνει κομμάτια του εαυτού σας και της προσωπικότητάς σας που μπορεί να εμποδίζονται. Μπορεί να βιώνετε χάος και το απρόβλεπτο στη ζωή σας. Αν είσαστε παγιδευμένοι στη ζούγκλα, σημαίνει ότι τα αρνητικά σας συναισθήματα εμποδίζουν την εξέλιξή σας.
ΖυγαριάΠαραδοσιακά αν δείτε ζυγαριές σημαίνει υποψίες που έχουν άλλοι για σας, αλλά που δεν πρέπει να σας φοβίζουν γιατί η τιμιότητά σας αναγνωρίζεται στο τέλος. Αν χρησιμοποιείτε τις ζυγαριές σημαίνει ότι η μαρτυρία σας θα ζητηθεί προκειμένου να ξεκαθαριστεί ένα θέμα μπλεγμένο.
Ζύμη/ζυμώνωΑν είδατε ζύμη ή ότι ζυμώνετε σημαίνει τη δυνατότητα και την ικανότητά σας να δημιουργείτε. Το όνειρο επίσης μπορεί να συμβολίζει τα χρήματα ή και την πνευματική μεταμόρφωση. Η διαδικασία μπορεί να είναι αργή στην εξέλιξή της, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα αξίζει τον κόπο.
ΖώνηΗ ζώνη στο όνειρο συμβολίζει κυρίως τα οικονομικά προβλήματα. Αν δεις ότι τη φοράς, σημαίνει πως θα έχεις στενοχώρια από οικονομικό αδιέξοδο, αλλά αν δεις πως την λύνεις ή την βγάζεις, τότε θα έχεις ανακούφιση μεγάλη και λύτρωση από τα προβλήματα.
Ζωολογικός κήποςΠαραδοσιακά, αν δείτε ότι επισκέπτεστε ζωολογικό κήπο σημαίνει ταξίδια σε μακρινά μέρη ενώ αν πηγαίνετε με ένα παιδί σημαίνει ότι θα έχετε την εύνοια της τύχης σε οικονομικά ζητήματα.
ΗγούμενοςΑν ονειρευτείς έναν ηγούμενο ευτραφή κι εμφανίσιμο, σημαίνει πως κάποιος από το περιβάλλον σου εποφθαλμιά και ζηλεύει την ερωτική σου σχέση. Αν δεις πως εσύ είσαι ηγούμενος, είναι πιθανό να σε απασχολεί ιδιαίτερα το ερωτικό και σεξουαλικό θέμα και να είναι η βασική σου προτεραιότητα. Αν δεις πως κάνεις παρέα με κάποιον ηγούμενο, σημαίνει πως κάποιος γνωστός σου δολοπλοκεί και μηχανορραφεί σε βάρος σου. Αν τέλος, ονειρευτείς μία ηγουμένη, υπάρχει ενδεχόμενο, το άτομο που σε ενδιαφέρει να σε απατήσει.
ΗθοποιόςΣύμβολο που δείχνει ότι υποδύεστε κάτι που δεν είστε και θέλετε να είστε το κέντρο της προσοχής και του θαυμασμού. Επίσης όμως δημιουργική έκφραση και ανακάλυψη δυνατοτήτων που δεν ξέρατε ότι υπάρχουν μέσα σας.
ΗλεκτροπληξίαΠαραδοσιακά, αν δείτε ότι πάθατε ηλεκτροπληξία σημαίνει ότι η παρούσα πορεία των ενεργειών σας και οι επιλογές που κάνετε σας οδηγούν στην καταστροφή, ακόμα και στο θάνατο. Ένα σημάδι για να έχετε μεγαλύτερη συναίσθηση αυτών που παίζονται γύρω σας.
Ήλιος Ηλιοτρόπιο (φυτό)Αν δείτε στο όνειρό σας πως ένα τέτοιο φυτό αναπτύσσεται σε μια γλάστρα σας, ή στον κήπο σας, ή το είδατε σε ένα χωράφι, αυτό σημαίνει πως ψάχνετε για τον έρωτα για κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχατε ζήσει και πως το ζητάτε, βλέποντας όμως αυτό το φυτό, αυτό σημαίνει πως άρχισε κάτι το ωραίο να αναπτύσσεται για σας. Αν δείτε πως το προσφέρετε σε άτομο του αντίθετου φύλου, αυτό σημαίνει πως θα γεννηθεί ένας ερωτικός δεσμός που θα είναι τέτοιος που θα σας γεμίσει τη ζωή. Το ίδιο σημαίνει αν σας το χαρίζουν το φυτό αυτό. Αν δείτε ηλιοτρόπιο ανθισμένο, σημαίνει πως θα ζήσετε τον σφοδρό, τον παράφορο έρωτα που θα σας γεμίσει και θα σας συγκλονίσει από τις μεγάλες συγκινήσεις, ειδικά όταν το λουλούδι του ηλιοτροπίου είναι στραμμένο προς την ανατολή.
ΗμερολόγιοΑνησυχία για το μέλλον, προσωρινότητα, φόβος για τον χρόνο που περνάει. Αν δείτε ότι γράφετε σε ένα ημερολόγιο, λέει η παράδοση, σημαίνει ότι πρέπει να ανοιχτείτε στην ζωή και να μην κλείνεστε στον εαυτό σας.
ΉρωαςΑίσθηση κατωτερότητας, πόθος για αποδοχή και εκτίμηση. Παραδοσιακά, αν δείτε ότι κάνετε ηρωικές πράξεις στην πραγματικότητα σημαίνει πως νιώθετε δειλία και αισθάνεστε ότι οι άλλοι δεν σας εκτιμούν και δεν σας αναγνωρίζουν.
ΗφαίστειοΚαταπιεσμένα συναισθήματα, ορμές που απελευθερώνονται, το εσωτερικό που βγαίνει στην επιφάνεια. Η παράδοση λέει ότι αν δείτε ηφαίστειο που εκρήγνυται στον ύπνο σας θα έχετε φασαρίες με έναν γείτονα σας που θα είναι όμως παροδικές.
ΘάλαμοςΑν ονειρευτείς πως βρίσκεσαι σε φωτεινό και στολισμένο θάλαμο, σημαίνει πως υπάρχει πιθανότητα να γνωρίσεις και να δεσμευτείς με κάποιο εύπορο πρόσωπο που όμως θα σου φέρει ζημία και κακοτυχία. Αν δεις ότι μπαίνεις σε θάλαμο σκοτεινό και στενό, σε περιμένουν στενοχώριες και πίκρες. Θαλαμηπόλο αν ονειρευτείς σημαίνει πως στο περιβάλλον σου υπάρχουν δόλιοι άνθρωποι που σε εξαπατούν και σε υπονομεύουν.
ΘάλασσαΑσυνείδητο, αρχέγονα ένστικτα και ο συναισθηματικός μας κόσμος. Γονιμότητα και πηγή ζωής. Αν την δείτε ήρεμη θεωρείται καλός οιωνός ενώ η ταραγμένη θάλασσα παραπέμπει σε συναισθηματική αναταραχή, εμπόδια και γενικά έχει αρνητικές ερμηνείες.
ΘαλασσινάΑν δείτε στον ύπνο σας θαλασσινά ολόφρεσκα, αυτό σημαίνει πως κάτι καλό θα σας συμβεί. Αν δείτε πως τα μαζεύετε εσείς σημαίνει πως σχεδιάζετε μια δουλειά και μπαίνετε στο δρόμο της επιτυχίας. Αν δείτε πως τα μαζεύει ένας φίλος σας, αυτό σημαίνει πως θα συμβάλει αυτός ο φίλος στην επιτυχία σας. Αν τα τρώτε και είναι ευχάριστα για την φρεσκάδα τους, σημαίνει πως θα πάρετε μια πολύ ευχάριστη είδηση. Δυσάρεστα νέα θα πάρετε αν τα θαλασσινά είναι χαλασμένα και σας προξενούν αηδία.
ΘάμνοςΚρυφά μυστικά αλλά και έμμονες ιδέες. Αν ονειρευτείτε ότι κρύβεστε πίσω από ένα θάμνο είναι το προμήνυμα μιας ντροπιαστικής εμπειρίας από ένα μυστικό σας που θα αποκαλυφθεί.
ΘάνατοςΚάτι που τελειώνει, μια περίοδος που έκανε τον κύκλο της, επερχόμενες αλλαγές. Στις περισσότερες περιπτώσεις ένα όνειρο για τον θάνατο θεωρείται καλός οιωνός που σηματοδοτεί ότι μπαίνετε σε μια καινούρια φάση στην ζωή σας.
ΘέατροΑν δείτε πως βλέπετε θέατρο, θα έχετε απολαύσεις από νέες γνωριμίες. Αν ονειρευτείτε ότι παίρνετε μέρος στο θέατρο, οι απολαύσεις θα είναι εφήμερες. Αν δείτε πως προσπαθούσατε να διαφύγετε από την έξοδο κινδύνου, σημαίνει ότι θα αναμιχθείτε σε επικίνδυνες συναλλαγές.
ΘείαΓια μία νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι είδε τη θεία της, σημαίνει ότι θα δεχθεί έντονη κριτική για τις ενέργειές της. Αν δει τη θεία της χαρούμενη ή χαμογελαστή, σημαίνει ότι μία διαφωνία θα δώσει γρήγορα τη θέση της στην ευχαρίστηση.
Θεία ΚοινωνίαΕυλογία από μια ανώτερη δύναμη. Πάντα είναι θετικό σημάδι αν δείτε ότι κοινωνάτε, εκτός κι αν κάτι σας εμποδίζει να το κάνετε, όπως π.χ. άρνηση ιερέα, φόβος, μια κλειστή πόρτα κ.α.
ΘεμέλιαΑν ονειρευτείς πως χτίζεις πάνω σε θεμέλια, σημαίνει πως θα έχεις ευχάριστα νέα και χαρούμενες καταστάσεις σε πολλούς τομείς της ζωής σου. Αν δεις ότι χτίζεις στην άμμο, ή στην θάλασσα, ή σε κακοτράχαλο μέρος, σημαίνει πως οι κόποι σου θα είναι άσκοποι και οι ελπίδες σου θα είναι μάταιες. Αν δεις ότι βάζεις τα θεμέλια για μία εκκλησία, να ξέρεις πως για τις προσπάθειες και για τους καλούς σου χειρισμούς, θα έχεις μεγάλη ανταμοιβή και ικανοποίηση.
Θερμά λουτράΑν ονειρευτείς πως είσαι σε θερμά λουτρά, σημαίνει πως θα έχεις σημαντικά κι ευχάριστα νέα για κάποια σου υπόθεση. Γυναίκα που θα δει ότι είναι σε θερμά λουτρά, προβλέπεται πως θα γεννήσει ένα κοριτσάκι και κοπέλα αδέσμευτη αν το δει, σημαίνει πως θα συνάψει δεσμό ή γάμο με αυτόν που έχει επιλέξει.
ΘερμόμετροΑν ονειρευτείς πως κρατάς ή χρησιμοποιείς ένα θερμόμετρο, σημαίνει πως πολλοί από το ευρύτερο περιβάλλον σου προσπαθούν να σε συκοφαντήσουν και να βλάψουν την υπόληψή σου. Αν δεις πως ανεβαίνει η θερμοκρασία του, σημαίνει πως κάνεις πολύ σωστούς χειρισμούς κι ακολουθείς το σωστό δρόμο γενικότερα στη ζωή σου. Το αντίθετο σημαίνει αν δεις την θερμοκρασία του να κατεβαίνει.
ΘηλασμόςΕνδυνάμωση, ανανέωση, παρηγοριά. Για τη γυναίκα που θα δει ότι
ΘησαυρόςΚάτι που έχει ανεκτίμητη συναισθηματική αξία. Οι κρυμμένες δυνατότητες και ταλέντα. Συμβολισμός της μεγαλύτερης επιθυμίας σας. Παραδοσιακά αν βρείτε θησαυρό στο όνειρο σας σας περιμένει ταξίδι και όχι χρήματα. Αν ψάχνετε απλώς τότε σημαίνει ότι είστε στον σωστό δρόμο στις υποθέσεις της ζωής σας.
ΘρόνοςΑν δείτε πως κάθεστε σε θρόνο, σημαίνει σύντομη άνοδο και πρόοδο. Αν ονειρευτείτε ότι κατεβαίνετε από θρόνο, είναι προειδοποίηση απογοητεύσεων. Αν δείτε άλλους να κάθονται σε θρόνο, σημαίνει ότι θα αποκτήσετε πλούτη με τη βοήθεια άλλων.
ΘυρωρόςΚάποιο άτομο που κουβαλάει ένα φορτίο για τους άλλους, βοήθεια και υποστήριξη. Για την λαϊκή πίστη συμβολίζει την δυσφήμιση και το κουτσομπολιό και δεν θεωρείται καλός οιωνός να δεις ότι μιλάς με έναν θυρωρό.
ΘυσίαΑν δείτε στο όνειρό σας πως κάνετε θυσίες για άλλους, θυσίες για την οικογένειά σας, αυτό σημαίνει πως δεν έχετε σκοπό να κάνετε το παραμικρό για κανέναν και για τίποτα, απλά είστε άτομο που κοιτάζει τα συμφέροντά του και μόνον. Αν δείτε πως κάποιο άτομο της οικογένειάς σας κάνει θυσίες για σας, τότε θα πρέπει να προσέξετε γιατί το έχετε πληγώσει και χρειάζεται συμπαράσταση. Αν όμως δείτε το αγαπημένο σας πρόσωπο να κάνει θυσίες για σας αυτό σημαίνει πως σύντομα θα σας προδώσει.
ΙδρώταςΠροβλήματα, μόχθος αλλά και επιτυχία. Αν δείτε ότι ιδρώνετε σημαίνει ότι προμηνύεται μια καλή περίοδος για σας αλλά μόνο μέσα από σκληρή δουλειά. Αν πέφτει ιδρώτας στα μάτια σας σημαίνει ότι ανησυχείτε υπερβολικά για την υγεία αγαπημένων σας προσώπων.
ΙλαράΑν δείτε πως πάσχετε από ιλαρά, είναι προειδοποίηση απογοήτευσης και στεναχώριας στον επαγγελματικό τομέα. Αν ονειρευτείτε ότι άλλοι πάσχουν από ιλαρά, σημαίνει ότι η κατάσταση των άλλων θα σας προβληματίσει.
ΙππασίαΕλεγχόμενος ερωτισμός, δύναμη και κίνηση, η σεξουαλική πράξη ιδίως στα όνειρα γυναικών. Παραδοσιακά αν δείτε ότι κάνετε ιππασία με όλα τα εξαρτήματα, όπως σέλλα, χαλινάρια, μπότες κτλ, σημαίνει ότι θα θερίσετε τους κόπους της εργασίας κάποιου άλλου.
Ιστός ΑράχνηςΑισθάνεστε παγιδευμένοι σε μια κατάσταση. Κάτι που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς εκ μέρους σας. Συνωμοτικά σχέδια που κάνετε για να επιτύχετε τους στόχους σας.
ΊχνηΑνακάλυψη, βοήθημα. Αν δείτε ότι ακολουθείτε ίχνη είστε πολύ κοντά στην επίτευξη των σκοπών σας. Αν δείτε ότι εσείς αφήνετε ίχνη πίσω σας, η δουλειά σας δεν θα αργήσει να αναγνωριστεί.
ΚαβούριαΑν ονειρευτείς ένα καβούρι, προβλέπονται παρεξηγήσεις με φιλικό σου άτομο, καθώς και καθυστερήσεις στις υποθέσεις σου. Αν δεις ότι σε δαγκώνει, να προσέχεις τους κακούς δανειστές και τα μπλεξίματα με δύστροπους ερωτικούς συντρόφους. Το καβούρι γενικότερα συμβολίζει την απραξία, τις ατελέσφορες υποθέσεις, τις διαμάχες και την σπατάλη.
ΚάγκελαΑν ονειρευτείς κάγκελα, σημαίνει πως θα έχεις καθυστερήσεις και στασιμότητα στις υποθέσεις σου. Αν δεις ότι σου κλείνουν τον δρόμο, σε περιμένουν στενοχώριες και πίκρες, αλλά αν δεις ότι τα πηδάς και φεύγεις θα έχεις καλή εξέλιξη στις δουλειές σου και προκοπή. Αν τέλος δεις πως ανεβαίνεις μια σκάλα κρατώντας τα κάγκελα, σημαίνει πως κάποιος άνθρωπος με κύρος, θα σε βοηθήσει και θα σε ενισχύσει.
ΚαζίνοΑν ονειρευτείς πως παίζεις και κερδίζεις σε καζίνο, σημαίνει πως μπορεί να συναναστρέφεσαι με αλαζονικούς και υπερόπτες ανθρώπους και θα ζημιωθείς. Αν δεις ότι έπαιξες κι έχασες, σημαίνει πως με την κακή σου διαγωγή, θα διώξεις από κοντά σου ένα αγαπητό σου πρόσωπο.
ΚαθαρτικόΑν ονειρευτείς πως παίρνεις ένα καθαρτικό κι αυτό ενεργεί, σημαίνει πως θα είσαι καλότυχος και οι υποθέσεις σου θα πάρουν καλύτερη πορεία. Αν όμως δεις ότι το πήρες και δεν ενεργεί, σημαίνει πως παραμένεις ξεροκέφαλος και δεν ακούς τις συμβουλές των δικών σου ανθρώπων που προσπαθούν να σε συνετίσουν.
ΚαθρέφτηςΟι κρυμμένες σας πλευρές, ο αληθινός σας εαυτός. Παραδοσιακά, αν ονειρευτείτε σπασμένο καθρέφτη, σημαίνει πως κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο θα πεθάνει από βίαιο ή ξαφνικό θάνατο. Για τη νέα γυναίκα που θα δει πως έσπασε καθρέφτη, σημαίνει ότι θα κάνει δυστυχισμένο γάμο.
ΚαλάθιΑν δείτε πως κρατούσατε ένα γεμάτο καλάθι είναι προμήνυμα μεγάλης επιτυχίας. Αν ονειρευτείτε ότι το καλάθι ήταν άδειο, είναι προειδοποίηση λύπης και δυσαρέσκειας.
Καλόγερος/καλόγριαΑυταπάρνηση, πειθαρχεία, πνευματική καθοδήγηση. Αν δείτε ότι συναντάτε και μιλάτε με ένα καλόγερο ή μια καλόγρια θεωρείται καλός οιωνός και ότι τα πράγματα θα έρθουν για σας ευκολότερα απ΄ ότι πιστεύατε. Αν δείτε όμως ότι τους φοβάστε σημαίνει ότι έχετε χάσει τον δρόμο σας στη ζωή.
ΚάλοςΑν δείτε στον ύπνο σας πως έχετε κάλους στα πόδια και σας πονούν, σημαίνει ότι κάποιοι εχθροί σας υπονομεύουν μα αν δείτε πως καταφέρατε να καθαρίσετε τα πόδια σας από τους κάλους, θα κληρονομήσετε ένα μεγάλο αγρόκτημα από κάποια άγνωστη πηγή. Για μια νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί πως έχει κάλους στα πόδια, είναι ένδειξη πως θα περάσει πολλά βάσανα και πως θα της φερθούν ψυχρά άτομα του φύλου της.
ΚαμπάναΚαλά αλλά και κακά νέα, σταθερότητα, αρμονία. Παραδοσιακά αν ακούσετε καμπάνα στο όνειρό σας, ένα κακόβουλο πρόσωπο θα σας στεναχωρήσει και θα μάθετε το θάνατο ενός γνωστού.
ΚαμπούρηςΟ καμπούρης στο όνειρο συμβολίζει κυρίως τις οικονομικές ζημίες. Σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να αποφύγετε τα οικονομικά ανοίγματα και ρίσκα. Για τους παντρεμένους, σημαίνει τσακωμούς και ταραχές.
ΚαναπέςΑν δείτε ότι κάθεστε σε ένα καναπέ, σημαίνει ότι θα στηριχθείτε σε ψεύτικες ελπίδες για την επίτευξη των στόχων σας.
ΚαναρίνιΑν δείτε καναρίνι, σημαίνει αναπάντεχες απολαύσεις. Για ένα νεαρό άτομο σημαίνει κοινωνική καταξίωση και ερωτική σχέση που θα το κάνει ευτυχισμένο. Αν ονειρευτείτε πως διώχνετε καναρίνι, είναι σημάδι ότι θα απογοητευτείτε. Αν δείτε καναρίνι να πεθαίνει, θα απογοητευτείτε από φίλους που θα σας εξαπατήσουν.
ΚαπέλοΣυνδέεται με την διανόηση, το μυαλό αλλά και την αλαζονεία. Αν ονειρευτείτε πως ο άνεμος παίρνει το καπέλο σας, θα γίνουν αλλαγές στη ζωή σας που δεν θα είναι προς όφελός σας. Για τον άντρα που θα δει ότι φορά καινούριο καπέλο, σημαίνει πως θα αλλάξει δουλειά με καλύτερες προοπτικές. Για τη γυναίκα, σημαίνει ότι θα γίνει αντικείμενο θαυμασμού.
ΚαπνόςΚάτι σκοτεινό που αναδύεται από το υποσυνείδητό σας. Η παράδοση λέει ότι αν ονειρευτείτε καπνό, είναι σημάδι αμφιβολιών. Αν δείτε πως σας κάλυψε καπνός σημαίνει ότι πρόσωπα θα σας κολακεύουν με σκοπό να σας βλάψουν.
ΚάρβουνοΑν δεις στον ύπνο σου αναμμένα και φωτεινά κάρβουνα, σημαίνει πως οι άνθρωποι γύρω σου σε εκτιμούν και σε σέβονται. Αν δεις πως πιάνεις με τα χέρια σου αναμμένα κάρβουνα και καίγεσαι, να ξέρεις πως οι αντίπαλοί σου θα καταφέρουν να σε βλάψουν, αλλά αν δε νοιώθεις το κάψιμο, είναι σημάδι ότι οι προσπάθειές τους θα είναι μάταιες. Αν δεις ότι πουλάς κάρβουνα, προβλέπεται αποτυχία στον ερωτικό τομέα.
ΚαρδιάΤο κέντρο των συναισθημάτων αλλά και η δύναμη ενός ατόμου. Παραδοσιακά όπως κι αν ονειρευτείτε την καρδιά σας είναι ένα προμήνυμα αρρώστιας και έλλειψης ενεργητικότητας.
ΚαρναβάλιΑπελευθέρωση, έκσταση αλλά και υποκρισία. Αν δείτε ότι συμμετέχετε σε καρναβάλι, σημαίνει πως σύντομα θα απαλλαγείτε από έγνοιες και βάσανα. Αν όμως οι στολές και οι μάσκες που χρησιμοποιούνται είναι τρομακτικές θεωρείται ότι είναι σημάδι οικογενειακών διαφωνιών.
ΚαρότοΦαλλικό σύμβολο, αλλά και υποψία παγίδας. Το κίνητρο για να κινηθείτε προς μια ορισμένη κατεύθυνση. Για μία νέα γυναίκα που θα δει ότι μαγειρεύει ή τρώει καρότα, παραδοσιακά σημαίνει ότι θα παντρευτεί και θα αποκτήσει πολλά παιδιά.
ΚαρύδιΣύμβολο ολοκλήρωσης. Συνδέεται επίσης με το μυαλό και τις ιδέες. Μπορεί επίσης να συμβολίζει το πόσο σκληρό είναι ένα άτομο. Παραδοσιακά αν δείτε να τρώτε καρύδια σημαίνει ότι θα μπείτε σε πειρασμό και θα υποκύψετε.
ΚαρφιάΤα καρφιά στο όνειρο, συμβολίζουν την κοπιαστική εργασία και την στασιμότητα στα οικονομικά. Αν δεις ότι πουλάς καρφιά, σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να πάρεις προαγωγή, αλλά αν ονειρευτείς σκουριασμένα ή χαλασμένα καρφιά, προβλέπονται πιθανά μικροατυχήματα κι αποτυχημένες επενδύσεις.
ΚαρφίτσαΕκνευρισμοί, καβγάδες. Έγνοιες και ανησυχίες. Αν δείτε ότι σας τρυπάει μία καρφίτσα, κάποιο πρόσωπο θα σας εκνευρίσει. Αν ονειρευτείτε λυγισμένη ή σκουριασμένη καρφίτσα, θα χάσετε την υπόληψή σας από δικό σας λάθος. Για μία νέα γυναίκα, η καρφίτσα είναι προειδοποίηση για την κακή συμπεριφορά της απέναντι στο σύντροφό της.
ΚαρχαρίαςΣύμβολο για την επιθετικότητα, την ωμή βία και τον αδυσώπητο εχθρό. Αν δείτε καρχαρία να κολυμπά σε καθαρό νερό, σημαίνει ότι κάποιο πρόσωπο σας ζηλεύει και θα προσπαθήσει να σας βλάψει. Αν ονειρευτείτε νεκρό καρχαρία, θα επανασυνδεθείτε με κάποιο πρόσωπο.
ΚαταρράκτηςΑν ονειρευτείς έναν καταρράκτη με καθαρό νερό, σημαίνει ότι έχεις προστασία, καλοτυχία κι επιτυχία στους στόχους σου. Αν όμως δεις ότι σε παρασύρει ένας καταρράκτης, σημαίνει ότι δεν πρέπει να εφησυχάζεις, αλλά να είσαι σε επαγρύπνηση για να μη ζημιωθείς.
ΚαταφύγιοΑσφάλεια αλλά και μυστικότητα. Αν ονειρευτείτε ότι χτίζετε καταφύγιο, θα ξεφύγετε από τις παγίδες των εχθρών σας. Αν δείτε πως ζητάτε καταφύγιο, σημαίνει ότι αν και είστε ένοχοι για μία πράξη, θα προσπαθήσετε να δικαιολογήσετε τον εαυτό σας.
ΚαυγάςΑν ονειρευτείς πως καυγαδίζεις με κάποιον φίλο σου, σημαίνει πως η φιλία σας θα γίνει πιο στενή και δυνατή. Αν γυναίκα δει πως καυγαδίζει με κάποιον άντρα, θα έχει επιτυχία στα ερωτικά της θέματα, ενώ αν δει πως μαλώνει με τον σύζυγό της, θα έχει και στην πραγματικότητα τσακωμούς.
ΚεράσιαΣύμβολο ερωτισμού, πόθος, αισθησιασμός. Αν ονειρευτείτε πως τρώτε κεράσια, θα αποκτήσετε κάτι που επιθυμείτε πολύ. Αν τα κεράσια που θα δείτε είναι άγουρα, είναι σημάδι καλής τύχης.
ΚερίΦαλλικό σύμβολο, μια ευχή που θέλετε να εκπληρωθεί, αλλά και ένα άτομο που στέκεται δίπλα σας σταθερά. Το αναμμένο κερί έχει πάντα θετικές ερμηνείες, το αντίθετο αν το δείτε να σβήνει ή να σπάει. Σαν υλικό, το κερί συμβολίζει την ικανότητα προσαρμογής.
ΚήποςΦύση, αρμονία, παράδεισος και προσωπικός ψυχικός χώρος. Αν δείτε κήπο με πλούσια βλάστηση και λουλούδια, είναι προμήνυμα ψυχικής ηρεμίας. Αν ονειρευτείτε λαχανικά, είναι προειδοποίηση απώλειας της περιουσίας και δυστυχία. Αν δείτε πως περπατάτε με το/ττη σύντροφό σας σε ανθισμένο κήπο, σημαίνει ευημερία και ευτυχία.
ΚιθάραΨυχολογικά ένα σύμβολο για την γυναίκα και την θηλυκότητα. Πάθος, συναίσθημα. Παραδοσιακά αν δείτε να παίζετε ή ακούτε μια κιθάρα στο όνειρό σας σημαίνει ότι θα έχετε ερωτικές επιτυχίες.
ΚλειδίΦαλλικό σύμβολο, λύση σε ένα αδιέξοδο, αλλά και περιορισμός, μυστικότητα. Αν δείτε ότι κρατάτε ένα κλειδί και θέλετε να κλειδώσετε μια κλειδαριά πόρτας ή ένα λουκέτο σημαίνει ότι προσπαθείτε να κρατήσετε την προσωπική σας ζωή μακριά από τα μάτια του κόσμου. Αν βρείτε ένα κλειδί ή ξεκλειδώνετε κάτι σημαίνει ότι γρήγορα θα βρείτε την λύση για κάτι που σας απασχολεί.
ΚόκαλαΗ βάση και τα θεμέλια, αλλά και η ουσία των πραγμάτων. Το πνευματικό και συναισθηματικό μεδούλι της ζωής. Στην λαϊκή πίστη επίσης συνδέονται με την φτώχια. Ένας σωρός από κόκαλα προαναγγέλλει πείνα και κακές επιρροές. Αν δείτε τα κόκαλά σας να έχουν πεταχτεί έξω από τη σάρκα, είναι προμήνυμα προδοσίας.
ΚολύμπιΟ κόσμος των συναισθημάτων αλλά και απελευθέρωση. Αν ονειρευτείτε ότι κολυμπάτε, είναι προμήνυμα επιτυχίας. Αν δείτε πως, ενώ κολυμπούσατε, βουλιάξατε, είναι σημάδι μεγάλης απογοήτευσης. Αν ονειρευτείτε πως μαθαίνετε σε κάποιον άλλον να κολυμπάει θα έχετε αύξηση στα εισοδήματά σας.
ΚόμποςΕπιπλοκές, σύνθετα προβλήματα. Αν δείτε κόμπους παραδοσιακά είναι μια προειδοποίηση στεναχώριας για ασήμαντα πράγματα. Αν ονειρευτείτε πως δένετε κόμπους, σημαίνει ότι θα αρνηθείτε να χάσετε την ανεξαρτησία σας.
ΚοσμήματαΨυχολογικά συμβολίζουν την ματαιοδοξία, την κενότητα, αλλά και μια υπενθύμιση για τους θησαυρούς που κρύβονται μέσα σας, τις δυνατότητες και τα αναξιοποίητα ταλέντα. Επίσης έχουν την έννοια του πειρασμού για το απαγορευμένο.
ΚουβέρταΠροστασία αλλά και προσπάθεια για μυστικότητα. Αν δείτε κουβέρτα λερωμένη, είναι προειδοποίηση προδοσίας. Αν ονειρευτείτε κουβέρτα καθαρή και λευκή παραδοσιακά σημαίνει πως θα αποφύγετε μία ασθένεια και ότι θα έχετε επιτυχία εκεί που νομίζατε πως θα αποτύχετε.
ΚουκουβάγιαΣτα όνειρα θεωρείται παραδοσιακά κακός οιωνός και προειδοποίηση για ασθένεια, εκτός αν δείτε ότι την πιάνετε και την σκοτώνετε. Αν την δείτε να μπαίνει σε ένα ξένο σπίτι σημαίνει ότι θα επισκεφτείτε κάποιους συγγενείς που τσακώνονται.
ΚουνούπιΕνόχληση, έγνοιες. Παραδοσιακά, αν ονειρευτείτε πως σκοτώσατε κουνούπια, θα ξεπεράσετε τα εμπόδια και θα έχετε ηρεμία στην οικογένειά σας.
ΚουρέαςΦροντίδα, ενασχόληση με ασήμαντα πράγματα, ματαιοδοξία. Η λαϊκή πίστη λέει πως αν δείτε κουρέα, σημαίνει ότι η επιτυχία θα έρθει μετά από σκληρή προσπάθεια. Για μία νέα γυναίκα, σημαίνει ότι η περιουσία της θα μεγαλώσει.
ΚουρτίνεςΕπιθυμία και προσπάθεια να κρύψετε κάτι, αλλά και σύγχυση. Το τράβηγμα της κουρτίνας παραπέμπει σε κάτι που επιτέλους μαθαίνουμε, την αποκάλυψη πραγμάτων.
ΚουτάλιΑν δείτε κουτάλι, είναι προμήνυμα προόδου και ήρεμης οικογενειακής ζωής. Αν ονειρευτείτε πως νομίζετε ότι χάσατε κουτάλι, είναι προειδοποίηση καχυποψίας και άδικων κατηγοριών. Αν δείτε ότι κλέψατε κουτάλι, είναι σημάδι κακής συμπεριφοράς. Σπασμένα ή λερωμένα κουτάλια σημαίνουν απώλειες και φασαρίες.
Κουτί-ΚιβώτιοΑν ονειρευτείτε πως ανοίγετε ένα κιβώτιο με εμπορεύματα, σημαίνει απολαυστικά ταξίδια και πλούτη. Αν το κιβώτιο είναι άδειο, είναι προειδοποίηση απογοητεύσεων. Αν ονειρευτείτε κουτιά με χρήματα, θα απαλλαχθείτε από ότι σας προβληματίζει σε σχέση με τη δουλειά.
ΚρασίΑν δείτε ότι πίνετε κρασί, σημαίνει χαρά και ειλικρινή φιλία. Αν ονειρευτείτε πως σπάσατε ένα μπουκάλι κρασί, είναι προειδοποίηση ότι το πάθος και ο έρωτας θα παύσουν να υπάρχουν. Αν δείτε ότι γεμίζετε με κρασί μία φιάλη, σημαίνει πολυποίκιλες απολαύσεις.
ΚρέαςΣεξουαλικές ορμές, ωμή δύναμη αλλά και δημιουργικότητα. Για τη γυναίκα που θα ονειρευτεί ωμό κρέας παραδοσιακά είναι προμήνυμα ότι δεν θα υλοποιήσει τα σχέδια της και θα απογοητευτεί. Αν ονειρευτεί κρέας μαγειρεμένο, είναι σημάδι ότι άλλα άτομα θα αποκτήσουν αυτά που εκείνη επιθυμεί.
ΚρεβατοκάμαραΣύμβολο για τις προσωπικές σας σχέσεις και την ερωτική σας ζωή. Είναι φωτεινή ή σκοτεινή; Μήπως νιώθετε ότι μπορεί να κρύβεται κάποιος κάτω από το κρεβάτι ή κάποιος προσπαθεί να εισβάλει εκεί; Ότι συμβαίνει εκεί συμβολίζει την κατάσταση που επικρατεί στα ερωτικά σας.
ΚρεμμύδιΥγεία και ζωτικότητα, αλλά και ψεύτικοι φόβοι. Παραδοσιακά είναι καλός οιωνός, αν ονειρευτείτε ότι τρώτε κρεμμύδια, και σημαίνει ότι θα ξεπεράσετε τα εμπόδια. Αν δείτε ότι κόβετε κρεμμύδια και τα μάτια σας καίνε, είναι προειδοποίηση κινδύνων και ήττας από τους εχθρούς σας.
ΚροκόδειλοςΣύμβολο υποκρισίας και ενός ύπουλου εχθρού που σας κάνει τον φίλο. Αν δείτε κροκόδειλο, είναι προειδοποίηση προδοσίας από φιλικό πρόσωπο.
ΚύκνοςΙδεαλισμός, ομορφιά, αλλά και σύμβολο της οικογένειας. Αν δείτε κύκνο να κολυμπά σε ήρεμα νερά, είναι σημάδι οικογενειακής ευημερίας. Αν ονειρευτείτε κύκνο να πετά σημαίνει ότι θα εκπληρώσετε τους στόχους και τις επιθυμίες σας.
ΚυνήγιΗ προσπάθεια να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας και να πετύχετε στους στόχους σας. Ερωτική πολιορκία. Αν δείτε ότι κυνηγάτε, είναι προμήνυμα βελτίωσης των οικονομικών σας. Αν ονειρευτείτε πως δεν καταφέρατε να πάρετε μέρος στο κυνήγι, είναι προειδοποίηση απωλειών.
ΛαβύρινθοςΑποπροσανατολισμός, πνευματική και συναισθηματική σύγχυση. Παραδοσιακά, αν ονειρευτείτε πως είστε σε λαβύρινθο και είναι σκοτεινά, είναι προειδοποίηση ασθένειας και αγωνίας.
ΛαγόςΚάποιος που χρειάζεται προστασία αλλά και ο δειλός, αυτό που το βάζει στα πόδια μπροστά στις ευθύνες του. Θεωρείται πολύ καλός οιωνός να δείτε ότι κυνηγάτε, πιάνετε, μαγειρεύετε ή τρώτε λαγό. Αν όμως απλά δείτε ένα λαγό να τρέχει σημαίνει ότι αποφεύγετε να κοιτάξετε κατάματα την αλήθεια για τον εαυτό σας.
ΛάδιΌταν δεις λάδι, σε μπουκάλι ή σε πιθάρι και αυτό βρίσκεται μέσα στο σπίτι σου ή αν το ρίχνεις στο φαγητό σου σημαίνει ευτυχία στην προσωπική σου ζωή και κέρδη στον οικονομικό τομέα. Όταν το λάδι είναι χυμένο, θα υποστείς ζημιές, αντίθετα αν το μαζεύεις όταν χύνεται ευτυχία και κέρδη σε περιμένουν. Αν το λάδι είναι αλειμμένο επάνω σου, είναι σημάδι υγείας ενώ αν τα ρούχα σου είναι λερωμένα με λάδι θα υποστείς ηθική ταπείνωση. Αν δεις ότι πατάς ελιές και βγάζεις λάδι, σημαίνει πραγματοποίηση των εργασιών σου, αν δεν βγαίνει λάδι, άδικα ελπίζεις ότι οι υποθέσεις σου θα πάνε καλά.
ΛάκκοςΑν δείτε πως πέφτετε σε λάκκο, είναι προειδοποίηση ασθένειας, λύπης και στεναχώριας. Αν ονειρευτείτε πως κατεβαίνετε σε ένα λάκκο, σημαίνει ότι μόνοι σας θα διακινδυνεύσετε την περιουσία σας.
ΛάρυγγαςΑν δεις ότι έχεις πόνο ή τραυματισμό στο λάρυγγα σου, πρέπει να προσέχεις τα άτομα του φιλικού σου περιβάλλοντος, γιατί κάποιος είναι δόλιος και ύπουλος. Αν δεις πως βράχνιασες, είναι πιθανό να έχεις μια παροδική αδιαθεσία. Αν είσαι γυναίκα, θα υπονομεύσουν τη σχέση σου. Αν δεις ότι σου κόβουν το λαρύγγι, σημαίνει πως κάποιοι δολοπλοκούν σε βάρος σου.
ΛαχάνιασμαΑν λαχάνιασες μετά από έντονη εργασία, να περιμένεις μεγάλη χαρά και κέρδη από ένα ταξίδι που θα κάνεις. Αν πάλι λαχάνιασες χωρίς να καταβάλλεις καμία προσπάθεια, σημαίνει πως οι κόποι σου δεν θα αναγνωριστούν. Αν δεις κάποιον άλλο λαχανιασμένο, θα επιβεβαιωθούν οι υπόνοιες σου για κάποιο ζήτημα που σε απασχολεί.
ΛαχείοΨυχολογικά το να δείτε ότι κερδίσατε το λαχείο είναι όνειρο ευσεβών πόθων που δείχνει ότι αναζητάτε τις εύκολες λύσεις στην ζωή σας. Παραδοσιακά αν ονειρευτείτε λαχείο κατά οποιονδήποτε τρόπο, σημαίνει ότι θα αποκτήσετε φίλους που δεν πρέπει να εμπιστεύεστε.
ΛεκέςΑνησυχία για την εικόνα που προβάλλετε προς τα έξω. Αν ονειρευτείτε ότι τα ρούχα σας είναι λεκιασμένα, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα. Αν δείτε λεκέδες στα ρούχα άλλων είναι μια προειδοποίηση να μην εμπιστεύεστε άγνωστα άτομα.
ΛεμόνιαΨυχολογικά είναι ένα σύμβολο για τους άγουρους έρωτες και την νεότητα. Η παράδοση λέει πως αν δείτε πως τρώτε λεμόνια, είναι προμήνυμα απογοήτευσης. Αν ονειρευτείτε πράσινα λεμόνια, είναι προειδοποίηση ασθένειας. Αν δείτε χαλασμένα λεμόνια, σημαίνει χωρισμό.
ΛιμάνιΠροστασία από τις φουρτούνες της ζωής. Ασφάλεια σε δύσκολους καιρούς, αλλά και ξεκούραση, ανανέωση και αναζωογόνηση. Αν δείτε πως φεύγετε από ένα λιμάνι σημαίνει ότι σύντομα θα βρεθείτε σε καινούριες καταστάσεις στην ζωή σας.
ΛιοντάριΟ βασιλιάς των ζώων συνδέεται με την εξουσία, την υπερηφάνεια και την ηγεμονική δύναμη, αλλά και με την αρνητική της όψη, δηλαδή τον αυταρχισμό και την αλαζονεία. Μπορεί ακόμα και να συμβολίζει κάποιο γνωστό σας πρόσωπο που ανήκει στο ζώδιο του Λέοντα. Αν δείτε στον ύπνο σας πληγωμένο λιοντάρι ή λιοντάρι σε κλουβί, σε κάποιο τομέα της ζωής σας νιώθετε πληγωμένοι και καταπιεσμένοι και είναι ένα μήνυμα ότι είναι απαραίτητο να αναζητήσετε συμβουλές και συναισθηματική υποστήριξη. Σε όνειρα γυναικών, μπορεί να συμβολίζει την αντρική φιγούρα που έχει περισσότερη επιρροή στην ζωή τους εκείνη την περίοδο, όπως πατέρας, σύζυγος, προϊστάμενος, φίλος, γιος κ.α. Αν δείτε ότι σας επιτίθεται ένα λιοντάρι, θα χρειαστείτε μεγάλη δύναμη για να ξεπεράσετε κάποιες δυσκολίες.
ΛουκάνικαΦαλλικό σύμβολο. Παραδοσιακά αν δείτε ότι τρώτε λουκάνικο, κάποιοι θα σας κατηγορήσουν ότι θέλετε να κλέψετε την αγάπη κάποιου άλλου ή να μπείτε ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Αν δείτε πολλά λουκάνικα σε κρεοπωλείο είναι δείγμα αφθονίας και ερωτικών κατακτήσεων.
ΛύκοςΣύμβολο ανεξέλεγκτων σεξουαλικών ορμών, απληστίας και λαιμαργίας αλλά και η εσωτερική δύναμη της ανθρώπινης φύσης. Για τις νέες κοπέλες το να δουν ένα λύκο στο όνειρό τους σημαίνει ότι κάποιος έχει πονηρούς σκοπούς για εκείνη.
ΜαγείαΗ μαγεία ή οι μάγοι στα όνειρά μας, συμβολίζουν τα ψέματα, την υποκρισία, την εξαπάτηση, την σκευωρία και την πλεκτάνη. Αν ονειρευτείς ένα μάγο, σημαίνει πως κάποιος άνθρωπος του περιβάλλοντός σου, σε εχθρεύεται και δολοπλοκεί σε βάρος σου. Αν δεις πως εσύ είσαι μάγος, σημαίνει πως κάποιον γνωστό σου θα τον κοροϊδέψεις και θα τον εκμεταλλευτείς. Αν ονειρευτείς μία μάγισσα, θα πρέπει εκτός των άλλων, να είσαι πολύ προσεκτικός κι επιφυλακτικός με την ή τον τωρινό σύντροφό σου.
ΜαγείρεμαΚάτι που ετοιμάζετε, αλλαγή και συναισθηματικές εξελίξεις. Η παράδοση λέει πως αν ονειρευτείτε ότι μαγειρεύετε, είναι σημάδι ότι θα σας αναθέσουν ένα καθήκον που δεν θα σας δυσαρεστήσει.
ΜαγκάλιΑν ονειρευτείς ένα μαγκάλι με αναμμένα κάρβουνα, σε περιμένει ευτυχία και χαρά. Αν δεις πως ζεσταίνεσαι από το μαγκάλι, σημαίνει πως θα έχεις πολύ ευχάριστες ειδήσεις που θα είναι και λύσεις για κάποια ζητήματα που σε απασχολούν. Αν όμως ονειρευτείς ένα σβηστό μαγκάλι, σημαίνει πως πρέπει να περιμένεις τα αντίθετα.
ΜαϊμούΣύμβολο πονηριάς, κοροϊδίας και χλευασμού. Έλλειψη σοβαρότητας, ανωριμότητα. Αν δείτε μαϊμού, σημαίνει ότι κάποια άτομα σας κολακεύουν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και υποθέσεις.
ΜαϊντανόςΚάτι που συμβάλλει στην καλή υγεία, συστατικό της επιτυχίας. Αν ονειρευτείτε μαϊντανό, σημαίνει ότι έχετε ότι χρειάζεται για να πετύχετε τους στόχους σας. Αν δείτε ότι τρώτε μαϊντανό, είναι προμήνυμα καλής υγείας.
ΜακιγιάζΓενικά το μακιγιάζ στο όνειρο συμβολίζει την υποκρισία. Κοπέλα που βλέπει στο όνειρό της πως βάφεται, σημαίνει απιστίες και ψέματα, ενώ αν το δει παντρεμένη, σημαίνει πως θα αποκαλυφτούν πράγματα που κρατάει κρυφά.
ΜαλλιάΠλούτος, δύναμη, γονιμότητα αλλά και ασήμαντα και άνευ πραγματικής αξίας πράγματα και υποθέσεις. Τα μακριά, όμορφα μαλλιά είναι σημάδι δύναμης, σεξουαλικότητας και γονιμότητας. Αν τα δείτε να πέφτουν σημαίνει ότι νιώθετε πως χάνετε την δύναμη σας και την γοητεία σας στο άλλο φύλο, είτε άντρας είστε είτε γυναίκα.
ΜανιτάριαΑν ονειρευτείς πως τρως μανιτάρια, θα έχεις τσακωμούς και παρεξηγήσεις με αγαπημένους κι έμπιστους φίλους σου, καθώς και πιθανές στενοχώριες από σχέση σου με γυναίκα. Αν απλώς τα βλέπεις στο όνειρό σου, σημαίνει πως θα στενοχωρηθείς και θα πικραθείς από την κακή και απαράδεκτη συμπεριφορά ανθρώπων που έχεις ευεργετήσει στο παρελθόν.
ΜαντήλιΑν ονειρευτείς πως έχεις ένα άσπρο και πεντακάθαρο μαντήλι, σημαίνει πως όλα τα ζητήματα που σε απασχολούν θα έχουν πολύ καλή πορεία κι εξέλιξη, ενώ αν δεις πως είναι βρώμικο, σημαίνει πως θα χρειαστεί να καταβάλλεις μεγάλες προσπάθειες για να πετύχεις τους στόχους σου. Το μαύρο μαντήλι στο όνειρο, συμβολίζει τις πίκρες και τις στενοχώριες και το σκισμένο μαντήλι, προμηνύει την αποτυχία των κόπων σου. Αν άντρας ονειρευτεί πως προσφέρει ένα μαντήλι σε κοπέλα, προμηνύεται η γέννηση ενός τρυφερού έρωτα κι αν κοπέλα ονειρευτεί πως κεντά ένα μαντήλι, προβλέπεται σύντομος γάμος. Αν δεις πως αγοράζεις ένα μαντήλι, σημαίνει πως θα έχεις επαφές με σοβαρό άτομο που θα σε βοηθήσει να χειριστείς με σύνεση τις υποθέσεις σου.
ΜαξιλάριΑν ονειρευτείς πως κοιμάσαι σε λευκό και καθαρό μαξιλάρι, σημαίνει πως έχεις λογική και αναπαυμένη συνείδηση. Τα αντίθετα δηλώνει αν δεις ένα βρώμικο μαξιλάρι. Αν ονειρευτείς πως κοιμάσαι, χωρίς να έχεις μαξιλάρι, προμηνύεται ανέχεια και οικονομικά προβλήματα, ενώ αν δεις πως κοιμάσαι με πολλά μαξιλάρια, δηλώνεται η σπατάλη και η έπαρση που ενδεχομένως σε χαρακτηρίζουν.
ΜαργαρίταΠαιδικότητα, αθωότητα. Νεαρό κορίτσι. Αν ονειρευτείτε μαργαρίτες σε αγρό, είναι προμήνυμα υγείας και ευημερίας.
ΜαργαριτάριαΟλοκλήρωση, ωριμότητα. Σύμβολο για την γυναίκα και τα γυναικεία γεννητικά όργανα. Αν δείτε μαργαριτάρια, είναι προμήνυμα επιτυχίας στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή. Για μία γυναίκα που θα δει ότι χάνει ή σπάει τα μαργαριτάρια της σημαίνει ότι θα πληγωθεί λόγω απώλειας ή προβλημάτων κατανόησης.
ΜάρμαροΑν ονειρευτείτε ότι γυαλίζετε μάρμαρο, θα κληρονομήσετε περιουσία. Αν δείτε σπασμένο μάρμαρο, η παράδοση λέει ότι το περιβάλλον σας θα πάψει να σας εκτιμά εξαιτίας κάποιου λάθους σας.
ΜάσκαΥποκρισία, κάτι που κρύβεται. Αν ονειρευτείτε πως φοράτε μάσκα, είναι σημάδι παρεξήγησης με φιλικό σας πρόσωπο. Αν δείτε άλλα πρόσωπα να φορούν μάσκα, θα καταφέρετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα ζήλιας και ανταγωνισμού.
ΜαστίγιοΑν ονειρευτείς πως κρατάς ένα μαστίγιο, σημαίνει πως θα φτάσουν στα αυτιά σου κακόβουλα σχόλια για κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο. Αν δεις πως κάποιον χτυπάς με ένα μαστίγιο, σημαίνει πως θα έχεις διαπληκτισμούς και παρεξηγήσεις με καλό σου φίλο. Αν ονειρευτείς πως εσένα μαστιγώνουν, σημαίνει πως κάποιοι εποφθαλμιούν αυτά που έχεις αποκτήσει, ειδικά στον επαγγελματικό τομέα. Γυναίκα που θα ονειρευτεί πως τη μαστιγώνουν, είναι πιθανό από κάποιο γεγονός να κινδυνέψει η τιμή και η αξιοπρέπειά της.
ΜαχαίριΑν απλώς ονειρευτείς ένα μαχαίρι, σημαίνει πως θα σου ανοιχτούν νέοι δρόμοι για τις υποθέσεις σου κι ακόμη πως θα έχεις σύντομα, πολύ ευχάριστα νέα. Αν δεις πως κάποιον γνωστό σου μαχαιρώνεις, να ξέρεις πως θα είσαι αιτία για να πικραθεί πολύ αυτός ο άνθρωπος. Τα πολλά μαζεμένα μαχαίρια στο όνειρο, προμηνύουν παρεξηγήσεις με τους φίλους και οικονομικές δυσχέρειες. Αν ονειρευτείς πως μαχαιρώνεις μια γυναίκα, σημαίνει πως είναι πιθανό να θιχτεί η αξιοπρέπεια και η υπόληψη αυτής της γυναίκας και ο υπεύθυνος θα είσαι εσύ. Τέλος, αν ονειρευτείς πως ακονίζεις ένα μαχαίρι, σημαίνει πως ίσως να τρέφεις άσχημα συναισθήματα για κάποιους ανθρώπους, ή πως κάποιος θα σε χρησιμοποιήσει για κακό σκοπό.
ΜέλιΑν ονειρευτείς πως τρως μέλι, προμηνύονται στενοχώριες και βάσανα. Υπάρχει όμως και άλλη εκδοχή που λέει πως αν δεις μέλι σε μία κυψέλη, θα λάβεις ευχάριστα νέα κι αν δεις πως το μαζεύεις θα ακούσεις ευχάριστες κουβέντες. Τέλος αν ονειρευτείς ένα αγαπημένο σου πρόσωπο να τρώει μέλι, προβλέπεται προδοσία, εξαπάτηση και χωρισμός.
ΜέλισσαΣύμβολο για την εργατικότητα αλλά και την κοινωνική συμπεριφορά. Είναι καλός οιωνός, σε γενικές γραμμές. Αν, όμως, ονειρευτείτε ότι σας κέντρισε μέλισσα, είναι σημάδι αδικίας ή ζημίας από φιλικό σας πρόσωπο.
ΜελιτζάναΑν ονειρευτείς μια μελιτζανιά φορτωμένη με μελιτζάνες, σημαίνει πως θα υλοποιηθούν οι στόχοι σου, ενώ αν δε δεις καρπούς στο φυτό, σημαίνει πως κάνεις άσκοπες κινήσεις και άσκοπες σπατάλες. Αν ονειρευτείς πως τρως μελιτζάνες, προβλέπεται επίθεση των αντιπάλων σου, που θα σε φέρει σε δύσκολή θέση και θα σε ταπεινώσει. Τέλος, αν δεις πως μαγειρεύεις μελιτζάνες, προβλέπονται οικονομικά προβλήματα και πιθανές στενοχώριες από την αποκάλυψη καταστάσεων που κρατούσες επιμελώς κρυμμένες.
ΜετακόμισηΑν ονειρευτείς πως μετακομίζεις, σημαίνει πως θα υπερπηδήσεις όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια και θα έχεις επιτυχία στις υποθέσεις σου. Αν δεις κάποιον γνωστό σου να μετακομίζει σε άλλο σπίτι, σημαίνει ότι τον έχεις ενθαρρύνει πολύ και θα σου γίνει πολύ φορτικός κι ενοχλητικός.
ΜεταμόρφωσηΟνειρικό σύμβολο για την επιθυμία ή τον φόβο της αλλαγής. Ανάλογα με τη φύση της μεταμόρφωσης δείχνει αλλαγές είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.
ΜετάξιΑν ονειρευτείτε ότι φοράτε μεταξωτά ρούχα, είναι προμήνυμα επίτευξης των στόχων σας. Για μία νέα γυναίκα που θα δει ότι φορά παλιά μεταξωτά ρούχα, σημαίνει ότι θα κάνει σχέση με έναν μεγαλύτερο από εκείνη άντρα.
ΜήλοΞελόγιασμα, πειρασμός. Αν δείτε ότι τρώτε μήλα θεωρείται κακός οιωνός που δείχνει ότι κάποιοι θα σας εξαπατήσουν, ενώ για τις γυναίκες ότι θα τις πλησιάσουν με πονηρούς σκοπούς. Μόνο αν ονειρευτείτε κόκκινα μήλα πάνω σε δέντρο είναι ένα σημάδι για ευχάριστα νέα.
ΜήνυμαΝέα που μαθαίνετε, αλλά και έκφραση συναισθημάτων. Αν δείτε ότι παίρνετε ένα μήνυμα, σημαίνει ότι αλλαγές θα σημειωθούν στις υποθέσεις σας. Αν ονειρευτείτε ότι στέλνετε μήνυμα, είναι προμήνυμα καταστάσεων που θα σας φέρουν σε δύσκολη θέση.
ΜικρόβιαΈνα όνειρο με μικρόβια αντιπροσωπεύει μικρούς και παράλογους φόβους, που νοιώθουμε στη ζωή μας. Μπορεί να σας λείπει η ενέργεια και τα κίνητρα. Πρέπει να επικεντρωθείτε στους στόχους και στα ουσιαστικά ζητήματα της ζωής σας.
ΜνήμαΑν ονειρευτείς πως φτιάχνεις ένα μνήμα, είναι καλός οιωνός και συμβολίζει την ευτυχία, την ευημερία και την οικονομική ευρωστία. Για τους αδέσμευτους σημαίνει ότι θα βρουν εξαιρετικό σύντροφο και για τους δεσμευμένους δηλώνει την πραγματοποίηση μιας ευτυχισμένης οικογένειας. Τα αντίθετα να περιμένεις αν ονειρευτείς ότι καταστρέφεις ένα μνήμα. Τέλος, αν δεις πως κοιμάσαι πάνω σε μνήμα ή πέφτεις πάνω του, προμηνύονται προβλήματα, βλάβες, καταστροφές και κίνδυνοι.
ΜοιχείαΟιωνός αγωνίας και ανησυχίας αλλά και απλά ανασφάλειες για μια σχέση. Αν είδατε ότι διαπράξατε μοιχεία σημαίνει αναταραχές στην οικογένεια σας ή τους συνεργάτες σας και θα βρεθείτε στην θέση του κατηγορούμενου.
ΜολύβιΚάτι που δεν πρέπει να ξεχαστεί, έκφραση συναισθημάτων. Παραδοσιακά είναι ευχάριστος οιωνός. Για μία νέα γυναίκα που θα ονειρευτεί ότι γράφει με μολύβι χωρίς να σβήνει, είναι προμήνυμα ευτυχισμένου γάμου. Αν δει όμως ότι σβήνει σημαίνει πως ο σύντροφός της θα την απογοητεύσει.
ΜοναξιάΕπιθυμία για κοινωνική επαφή, απόρριψη αλλά και κάποιες φορές εγωκεντρισμός και αλαζονεία. Παραδοσιακά αν δείτε ότι είστε μόνος/η σημαίνει συναισθήματα απόρριψης. Νιώθετε ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει, αλλά το όνειρο μπορεί να δείχνει ακριβώς το αντίθετο, ότι εσείς δηλαδή αρνείστε να καταλάβετε τους άλλους.
ΜοναστήριΠνευματική αναζήτηση αλλά και απομόνωση, τάσεις φυγής από την καθημερινότητα. Αν δείτε ότι απλά διασχίζετε ένα μοναστήρι σημαίνει ανακούφιση από δυσκολίες. Αν είναι φωτεινό και ανοιχτό είναι σύμβολο ευνοϊκό, το αντίθετο αν είναι σκοτεινό, κλειστό ή ερειπωμένο.
ΜοντέλοΣύμβολο διασημότητας αλλά και ματαιοδοξίας. Αν μία νέα γυναίκα ονειρευτεί ότι είναι μοντέλο ή ότι θέλει να γίνει, σημαίνει πως η σχέση της δεν είναι αρμονική και της δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα. Αν ονειρευτείτε μοντέλο, είναι προμήνυμα διαφωνιών, καβγάδων και απώλειας χρημάτων.
ΜούμιαΚάτι που κουβαλάτε από το παρελθόν και σας βαραίνει. Αν δείτε ότι ξετυλίγετε τις λωρίδες υφάσματος μιας μούμιας σημαίνει ότι ελευθερώνεστε από κάτι που σας απασχολούσε ιδιαίτερα.
Μουριά – ΜούραΑν ονειρευτείς μια μουριά με μούρα, προβλέπεται μια παροδική δυσκολία και αναποδιά, μα αν δεις ότι κόβεις τα μούρα και τα τρως, είναι πιθανό να έχεις μια μεγάλη στενοχώρια και συμφορά. Αν δεις πως αγοράζεις ή πουλάς μούρα, προμηνύεται δυσφορία και δυσανασχέτηση, ενώ αν δεις μια μουριά στον κήπο σου κι εσύ κάθεσαι στην σκιά της, σε περιμένουν ευχάριστες ειδήσεις. Αν δεις ότι κόβεις μια μουριά, προμηνύεται θλίψη, ενώ αν δεις ότι τη φυτεύεις θα έχεις χαρμόσυνο νέο. Αν ονειρευτείς ότι είσαι ανεβασμένος σε μια μουριά και τρως μούρα, προμηνύεται οικονομική άνοδος.
ΜουσείοΑν ονειρευτείτε μουσείο, είναι προειδοποίηση αγώνων και σκληρών προσπαθειών για την επίτευξη των στόχων σας. Αν δείτε ότι το μουσείο δεν είναι σε καλή κατάσταση, είναι προμήνυμα ανησυχίας και άγχους.
ΜουσικήΣυναισθήματα. Αν δείτε ότι ακούτε ωραία μουσική, σημαίνει ευημερία και ευχαρίστηση. Αν ονειρευτείτε πως η μουσική που ακούτε είναι παράφωνη, είναι προειδοποίηση προβλημάτων στο οικογενειακό περιβάλλον.
ΜουστάκιΑν δείτε ότι έχετε μουστάκι, χωρίς να έχετε πραγματικά, είναι προειδοποίηση για τον εγωισμό σας που δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις σας. Αν ένας άντρας ονειρευτεί πως ξύρισε το μουστάκι του, σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει πράγματα για τον εαυτό του. Για μία νέα γυναίκα που θα δει ότι θαυμάζει ένα μουστάκι, σημαίνει ότι πρέπει να είναι προσεκτική στις κοινωνικές της συναναστροφές.
ΜπάλωμαΣύμβολο για την φτώχια αλλά και την ηθική ακεραιότητα. Αν δείτε ότι έχετε μπαλώματα στα ρούχα σας, σημαίνει ότι θα δείξετε χαρακτήρα ακόμη και αν δείτε τα δικαιώματά σας να χάνονται. Αν ονειρευτείτε πως άλλοι έχουν μπαλώματα στα ρούχα τους, είναι προειδοποίηση για τα οικονομικά σας.
ΜπάμιεςΟι μπάμιες στο όνειρο συμβολίζουν τις πίκρες και τις στενοχώριες κι αν δεις ότι τις τρως, υπάρχει ενδεχόμενο να έχεις φραστική ή σωματική επίθεση από βίους ανθρώπους.
ΜπανάναΣύμβολο για τον αντρικό φαλλό αλλά και για τις ανόητες διασκεδάσεις. Παραδοσιακά θεωρείται κακός οιωνός και προμηνύει ασθένεια αν δείτε ότι την τρώτε. Αν δείτε ένα τσαμπί μπανάνες σημαίνει ότι κάποιοι θα γελάσουν μαζί σας.
ΜπανιέραΚάθαρση, εξαγνισμός αλλά και αναζωογόνηση. Παραδοσιακά μια γεμάτη μπανιέρα δείχνει μια καλή περίοδο στη ζωή σας, δύσκολοι καιροί αν η μπανιέρα είναι άδεια.
ΜπαστούνιΥποστήριξη και βοήθεια αλλά και, σε κάποιες περιπτώσεις, εμπόδια και δυσκολίες. Αν δείτε μπαστούνι, είναι προειδοποίηση ότι θα κλείσετε συμφωνίες αλλά θα δυσκολευτείτε πολύ να ανταποκριθείτε. Αν ονειρευτείτε πως χρησιμοποιείτε μπαστούνι για να περπατήσετε, σημαίνει ότι θα χρειαστείτε τη βοήθεια άλλων.
ΜπότεςΟι καινούριες μπότες είναι προμήνυμα επαγγελματικής επιτυχίας, ενώ οι παλιές σημάδι αρρώστιας και προβλημάτων. Αν ονειρευτείτε ότι τις δικές σας μπότες τις φορά κάποιο άλλο πρόσωπο σημαίνει ότι ο σύντροφός σας έχει γνωρίσει άλλο άτομο και τα αισθήματά του έχουν αλλάξει απέναντί σας.
ΜπουκάλιΑρσενικό αλλά και θηλυκό ερωτικό σύμβολο. Αν ονειρευτείτε μπουκάλι γεμάτο με διάφανο υγρό είναι πολύ ευνοϊκός οιωνός για τα ερωτικά σας.. Αν δείτε μπουκάλι άδειο, είναι προμήνυμα εμποδίων που για να ξεπεράσετε θα πρέπει να κάνετε έξυπνες κινήσεις.
ΜύγαΝευρικότητα, ελαφρύς εκνευρισμός, καθημερινές έγνοιες. Γενικά συμβολίζουν τα μικρά πράγματα που μας εκνευρίζουν.
ΜύδιαΓυναικείο σεξουαλικό σύμβολο. Ένα κλειστό μύδι συμβολίζει την παρθενία αλλά επίσης και την ψυχρότητα ή την απέχθεια για την ερωτική πράξη. Για μια νέα γυναίκα που θα δει ότι τρώει μύδια η παράδοση λέει ότι θα την κατηγορήσουν για έκλυτη συμπεριφορά.
ΜυρμήγκιαΤα μυρμήγκια στα όνειρά μας, συμβολίζουν την οικονομική ευρωστία, τη χαρά και την οικογενειακή ευτυχία. Αν δε, τα δεις να περπατάνε πάνω στο σώμα σου, σε περιμένουν πολλά χαρμόσυνα γεγονότα. Αν ονειρευτείς πως τα σκοτώνεις, σημαίνει πως θα φερθείς ανόητα και θα κλωτσήσεις σημαντικές ευκαιρίες για οικονομική ανάκαμψη.
ΜυρτιάΟι ασθενείς που θα ονειρευτούν μια μυρτιά, θα έχουν σημαντική και γρήγορη βελτίωση της υγείας τους, ενώ για τους ερωτευμένους σημαίνει εξαπάτηση, απιστία, παράβαση και αθέτηση των υποσχέσεων.
ΜύτηΕίναι φαλλικό σύμβολο, αλλά παράλληλα συμβολίζει τα αξιώματα και την φήμη, όπως επίσης και την υπερηφάνεια και αλαζονεία. Παραδοσιακά αν δείτε ότι φυσάτε την μύτη σας σημαίνει ότι θα απαλλαγείτε από πιστωτές, ενώ αν δείτε πως η μύτη σας τρέχει αίμα, είναι προειδοποίηση δυσάρεστων καταστάσεων.
ΜυωπίαΠαραδοσιακά αν δείτε ότι έχετε μυωπία είναι προειδοποίηση αποτυχίας. Για μία νέα γυναίκα σημαίνει εχθρική διάθεση από κάποιον άλλο. Για τους ερωτευμένους που θα ονειρευτούν ότι το ταίρι τους έχει μυωπία, είναι προμήνυμα απογοήτευσης και θλίψης.
ΜωρόΑν ονειρευτείτε καθαρό μωρό, είναι προμήνυμα πολλών φίλων και αγάπης. Αν δείτε μωρό να κλαίει, είναι προειδοποίηση προβλημάτων υγείας και απογοήτευσης. Αν ονειρευτείτε ένα μωρό να περπατάει μόνο του, είναι σημάδι ανεξαρτησίας.
ΝάνοςΑν δείτε ένα νάνο σημαίνει ότι είσαστε καλά προσγειωμένοι και συνδεδεμένοι με τη γη και τη φύση. Επίσης ο νάνος μπορεί να σημαίνει ένα κομμάτι του εαυτού σας που δεν έχει πλήρως αναπτυχθεί ή είναι καταπιεσμένο. Σε κάποια θέματα νιώθετε κατώτεροι ή ασήμαντοι.
ΝαυάγιοΨυχολογικά δείχνει τον φόβο της αποτυχίας. Παραδοσιακά αν δείτε ότι βρίσκεστε σε ναυάγιο συμβολίζει την αποτυχία των σχεδίων και των προσδοκιών σας, είτε αυτές είναι σε φιλία, σε έρωτα, σε δουλειά είτε και σε κάποια επιχειρηματική συμφωνία.
ΝαυαγοσώστηςΑν δείτε ότι βλέπετε ή ότι είστε ναυαγοσώστες σημαίνει ότι φυλάτε πολύ καλά τα αισθήματά μας. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι αναζητάτε καθοδήγηση και υποστήριξη ή ότι θα βρεθείτε σε καταστάσεις όπου θα τις προσφέρετε σε άλλους.
ΝαύτηςΠεριπλανήσεις, παροδικότητα, αλλά και σύμβολο αρσενικής σεξουαλικότητας. Φόβος για δέσμευση. Παραδοσιακά δεν είναι καλό σημάδι για μια νέα να δει ναύτες στον ύπνο της, μια και δείχνει μια προσωρινή σχέση ή μια σχέση που δεν έχει προοπτικές για γάμο.
ΝεκροταφείοΑν δεις στον όνειρό σου πως βρίσκεσαι σε νεκροταφείο, αναπάντεχη χαρά σε περιμένει. Αν το βλέπεις από μακριά, σημαίνει πως θα τακτοποιηθούν οι υποθέσεις σου. Αν το νεκροταφείο είναι ερειπωμένο, προμηνύονται επιζήμιες καταστάσεις.
ΝεράιδαΑν δείτε μια νεράιδα σημαίνει ότι αναζητάτε κάποια βοήθεια ή συμβουλή σε ένα πρόβλημα ή απόφαση, αλλά δεν θέλετε να το παραδεχτείτε. Ιδιαίτερα, αν η νεράιδα είναι κακιά σημαίνει ότι ένα κομμάτι του εαυτού σας θέλει να απελευθερωθεί. Η νεράιδα επίσης συμβολίζει τη ψυχή και τις θηλυκές μας αρετές και πλευρές.
ΝεράντζιαΓενικά τα νεράντζια στο όνειρο προμηνύουν στενοχώρια και θλίψη. Αν ονειρευτείς ότι τρως νεράντζια, είναι πιθανό μια κατάσταση να φέρει ανακατωσούρες και φασαρίες σε οικογενειακό επίπεδο. Αν το τρως σαν γλυκό του κουταλιού, προμηνύονται ατυχίες στις ερωτικές σχέσεις. Αν δεις την νεραντζιά γεμάτη νεράντζια, προμηνύονται οδυνηρές καταστάσεις. Δεν θα πραγματοποιηθούν όλα σου τα όνειρα, αν δεις τα νεράντζια κομμένα από το δέντρο.
Νερό (πόσιμο)Σύμβολο για τα αισθήματα αλλά και την ανανέωση. Αν δείτε ότι πίνετε κρύο νερό θεωρείται γενικά πολύ καλός οιωνός για όλους τους τομείς της ζωής. Αν το πετάξετε σε κάποιον άλλον σημαίνει ότι θα δημιουργήσετε πολλές αντιπάθειες.
ΝηστείαΆρνηση να δεχτείτε τον κόσμο όπως είναι. Φόβος για την ερωτική πράξη, αλλά και ματαιοδοξία. Παραδοσιακά είναι κακό σημάδι να δείτε ότι νηστεύετε και προμηνύει αποτυχίες γιατί υπερεκτιμήσατε τις δυνατότητες σας.
ΝοσοκομείοΑνάγκη βοήθειας σε συναισθηματικά προβλήματα ή η άρνησή της. Θεωρείται καλό σημάδι αν δείτε ότι νοσηλεύεστε σε νοσοκομείο. Αντίθετα, αν δείτε να τριγυρνάτε σε νοσοκομείο ενώ είστε υγιής σημαίνει ότι κάπου έχετε κολλήσει συναισθηματικά και πρέπει να προχωρήσετε μπροστά.
ΝταλίκαΚάτι που κουβαλάτε, αλλά και μια μεγάλη ανατροπή στη ζωή σας. Έτσι αν δείτε ότι βλέπετε ή ότι οδηγείτε μια νταλίκα ίσως σημαίνει ότι έχετε ανάγκη να ξεφορτωθείτε ένα φορτίο που κουβαλάτε. Μπορεί επίσης να συμβολίζει μια μεγάλη και απρόσμενη αλλαγή στη ζωή σας.
ΝτομάταΓονιμότητα, αφθονία αλλά και σεξουαλικό πάθος. Παραδοσιακά το να τρώτε ντομάτες στο όνειρό σας θεωρείται γενικά καλός οιωνός που δείχνει ερωτική γνωριμία σε ταξίδι.
ΝτουλάπαΑν ονειρευτείτε μια ντουλάπα συμβολίζει κάτι στη ζωή σας που έχετε κρατήσει κρυφό. Μπορεί επίσης να σημαίνει αποκαλύψεις κάποιων κρυμμένων πλευρών σας.
ΝυστέριΠροειδοποίηση για ασθένεια. Δραστικά μέτρα που πρέπει να πάρετε, ανάγκη να κόψετε κάτι από την ζωή σας όπως εθισμούς ή αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές.
ΝυφίτσαΑν ονειρευτείτε μια νυφίτσα συμβολίζει έλλειψη εμπιστοσύνης και καχυποψία απέναντι στους άλλους. Το όνειρο μπορεί επίσης να υποδηλώνει την αναζήτηση για υλικά αποκτήματα.
ΝύχιαΑν δείτε ότι τα νύχια μας σπάνε σημαίνει ότι προσπαθείτε να αποφύγετε κάποια ευθύνη, ενώ αν τρώτε τα νύχια μας σημαίνει ότι δεν είστε σίγουροι πώς να χειριστείτε κάποια προβλήματα. Αν δείτε ότι τα νύχια σας μεγαλώνουν πολύ γρήγορα αναφέρεται σε επιθυμίες να πλησιάσετε κάποιον. Αν δείτε ότι ένας άντρας έχει μακριά κόκκινα νύχια σημαίνει ότι είναι σε επαφή με την ευαισθησία και τα συναισθήματά του. Μπορεί επίσης να συνδέεται με σεξουαλικά θέματα και με τον αισθησιασμό.
ΝυχτερίδαΘολά και σκοτεινά συναισθήματα αλλά και χρήσιμα ένστικτα. Παραδοσιακά αν φοβάστε τις νυχτερίδες και τις δείτε στο όνειρό σας είναι κακό σημάδι, αλλά αν δεν σας ενοχλούν μπορεί να είναι ένας οιωνός για νέα ενδιαφέροντα που θα είναι επικερδή για σας.
Ξένη γλώσσαΑν δείτε ότι μιλάτε μια ξένη γλώσσα και οι άλλοι σας καταλαβαίνουν ίσως σημαίνει ότι καινούριες πλευρές του εαυτού σας θα βγουν στο φώς. Αν δεν σας καταλαβαίνουν ή οι άλλοι μιλάνε μια ξένη γλώσσα που δεν την καταλαβαίνετε, έχετε προβλήματα επικοινωνίας με την οικογένειά σας ή με τους συνεργάτες και νιώθετε απομονωμένοι.
Ξενοδοχεία- ΠανδοχείαΠαραπέμπουν σε μια μεταβατική κατάσταση της ζωής, αλλά και στην κοινωνικότητα, την επαφή σας με τους άλλους. Αν δείτε ότι σας αρνούνται δωμάτιο σε ξενοδοχείο μπορεί να υπάρχουν συναισθήματα κοινωνικής ανεπάρκειας. Αν βρίσκεστε στην ρεσεψιόν ενός ξενοδοχείου μπορεί να υπάρχουν ευκαιρίες στην ζωή σας για κοινωνική άνοδο και καταξίωση.
ΞέραΣυναισθηματική αποξένωση, μοναξιά αλλά και δυσκολίες. Παραδοσιακά, οι ξέρες και οι ύφαλοι στα όνειρα πάντα συμβολίζουν κάποια απρόβλεπτα εμπόδια που θα εμφανιστούν.
ΞημέρωμαΈνα νέο ξεκίνημα που υπάρχει στη ζωή σας. Μια προειδοποίηση να αφήσετε πίσω παλιές συμπεριφορές και μια παρότρυνση για αλλαγή. Παραδοσιακά θεωρείται εξαιρετικά ευνοϊκός οιωνός, εκτός αν δείτε ότι ξημερώνει μια γκρίζα μέρα και ο ήλιος βρίσκεται πίσω από σύννεφα οπότε δείχνει καθυστέρηση στην πραγματοποίηση των επιθυμιών σας.
ΞύδιΠροσβολή και απογοήτευση. Κάτι που καταστρέφεται (ξινίζει). Πικρόχολη διάθεση. Η λαϊκή πίστη λέει ότι αν δείτε ότι πίνετε ξύδι θα χρειαστεί να απολογηθείτε για μια κακή σας συμπεριφορά. Αν δείτε όμως ότι βάζετε ξύδι στην σαλάτα θα έχετε καλή τύχη στην οικογένειά σας.
ΞυπόλητοςΑπελευθέρωση αλλά και γείωση, επαφή με την γη. Επίσης είναι ένα σύμβολο για την φτώχια και την ταλαιπωρία. Γενικά αν είδατε ότι ήσασταν ξυπόλητοι και νιώθατε όμορφα είναι καλός οιωνός, το αντίθετο αν πονούσατε, νιώθατε δυσάρεστα ή ψάχνατε για παπούτσια.
ΞυράφιΚίνδυνος, ρίσκο αλλά και ένα σύμβολο για την εξυπνάδα και την γρήγορη αντίληψη. Παραδοσιακά είναι μια προειδοποίηση για καβγάδες που πρόκειται να συμβούν στο κοντινό σας περιβάλλον.
ΌασηΑν δείτε μια όαση, δείχνει ότι θα τελειώσουν πια τα προβλήματα και θα βρείτε τη γαλήνη και ηρεμία που θέλετε. Αν εγκαταλείπετε την όαση, δείχνει ότι θα βρεθείτε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσετε μια δύσκολη κατάσταση κατά τη διάρκεια της οποίας θα μετρήσετε τις δυνατότητές σας
ΟδοντίατροςΚάτι που σας αγχώνει. Φόβος για πόνο και αρρώστια. Παραδοσιακά αν δείτε ότι ο οδοντίατρος σας φτιάχνει τα δόντια ίσως σημαίνει ότι θα μάθετε ανησυχητικά νέα. Αν σας βγάζει ένα χαλασμένο δόντι είναι οιωνός ότι θα πάρετε πολλά χρήματα.
ΟμιλίαΑνάγκη να εκφραστείτε ή να προκαλέσετε την προσοχή. Φόβος για την δημόσια εμφάνιση. Αν δείτε πολιτικό να κάνει μια ομιλία συνδέεται με τα ψέματα και τον εγωισμό. Αν δείτε ότι εσείς μιλάτε μπροστά σε κόσμο είναι προμήνυμα επιτυχίας στην κοινωνική σας ζωή.
ΟμίχληΚάτι που σας εμποδίζει να δείτε καθαρά, σας αποπροσανατολίζει και σας μπερδεύει. Εξαπάτηση, αλλά και αδικαιολόγητοι φόβοι.
ΟμπρέλαΑπόρριψη της πνευματικότητας αλλά και των συναισθημάτων. Επίσης όμως προσαρμοστικότητα και διπλωματία. Αν δείτε ότι κρατάτε ομπρέλα ενώ βρέχει, παραδοσιακά σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσετε αντιξοότητες. Αν δεν βρέχει όμως και εσείς κρατάτε ανοιχτή ομπρέλα σημαίνει ότι δεν έχετε εκτιμήσει καλά τις καταστάσεις αλλά και ότι ενώ υπάρχει βοήθεια για σας εσείς την αρνείστε.
ΟμφαλόςΕγωκεντρισμός, αλλά και επαφή με την μητέρα ιδιαίτερα στα όνειρα αντρών. Αν κοιτάζετε τον ομφαλό σας ίσως σημαίνει ότι δεν είστε ανοιχτοί στις απόψεις των άλλων. Αν ένας άντρας δει ότι του πονά ο ομφαλός του σύντομα κάτι θα του θυμίσει τα παιδικά του χρόνια.
ΟξύΚάτι που σας κατατρώει, αγωνία. Θεωρείται κακός οιωνός να δείτε ότι καταπίνετε, κρατάτε, πετάτε ή σας πετούν οξύ. Αν δείτε ότι έχετε έγκαυμα από οξύ σημαίνει αποτυχία στις οικονομικές σας συναλλαγές.
ΟπίσθιαΑίσθηση ότι είστε ευάλωτοι, ότι δεν καλύπτετε τα νώτα σας. Χλευασμός. Αν κάποιος σας κλωτσάει στα οπίσθια θα δεχτείτε επίπληξη από προϊσταμένους, ενώ αν κλωτσάτε εσείς κάποιον άλλον θα πάρετε προαγωγή αλλά θα χάσετε τον σεβασμό των υφισταμένων σας.
ΌργωμαΑν δείτε ότι οργώνετε τη γη σημαίνει όφελος και καλά κέρδη μετά από προσπάθεια, αν η γη είναι γόνιμη και ευχάριστη. Αν όμως τη γη την δείτε άγονη και στεγνή, είναι σημάδι κακοτυχίας και απειλών.
ΌρκοςΕιλικρίνεια, αφοσίωση και δέσμευση. Είναι πάντα ένα καλό σημάδι να δείτε στο όνειρό σας ότι παίρνετε όρκο και σημαίνει ότι οι κόποι σας αναγνωρίζονται ή ότι θα βοηθήσετε ένα αθώο πρόσωπο που έχει ανάγκη.
ΌσπριαΤα όσπρια προμηνύουν μικρά προβλήματα, εμπόδια και εντάσεις ενδοοικογενειακές ή που αφορούν την προσωπική σας ζωή.
ΟυράΣύμβολο που συνδέεται με τον διάβολο και την σεξουαλικότητα. Αν δείτε ότι έχετε ουρά θα χρειαστεί να απολογηθείτε για κάποια ανάρμοστη συμπεριφορά σας. Αν δείτε γνωστό σας πρόσωπο να έχει ουρά είναι προειδοποίηση ότι δεν πρέπει να το εμπιστεύεστε τυφλά.
Ουράνιο τόξοΈνα σύμβολο πληρότητας, το τέλος των αντιφάσεων και αντιθέσεων. Επίσης όμως φαντασιώσεις και ελπίδες που διαψεύδονται. Ίσως δείχνει ότι ονειροπολείτε και δεν είστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα.
ΟυλήΣυναισθηματικά τραύματα από τα παρελθόν που ξεπερνιούνται. Για μια παντρεμένη γυναίκα που βλέπει ότι έχει ουλές στο πρόσωπο ή στο σώμα, ένα πρόσωπο από το παρελθόν θα κάνει την εμφάνισή του και θα αναστατώσει την ζωή της.
ΠάγοςΣυναισθηματική ψυχρότητα αλλά και κάτι που μπορεί να απαλύνει τον πόνο. Αν δείτε παγάκια προμηνύει μια ευχάριστη εμπειρία με παιδιά.
ΠαγίδαΠτώση, δυσάρεστη ανατροπή, κάτι που σας περιορίζει. Αν δείτε μια παγίδα σημαίνει ότι πρέπει να είστε επιφυλακτικοί με τους συνεργάτες σας. Αν δείτε ότι πέφτετε μέσα σε μια παγίδα παραδοσιακά δείχνει ότι θα έχετε προβλήματα με ανωτέρους στον εργασιακό σας χώρο.
ΠαγόνιΕπίδειξη, ματαιοδοξία και ναρκισσισμός. Επίσης ένα σύμβολο αναγέννησης και μεταμόρφωσης. Αν δείτε παγόνια να ανοίγουν σαν βεντάλια την ουρά σας σημαίνει ότι κάποιοι πιστεύουν ότι έχετε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας ή ότι υποτιμάτε τους άλλους.
ΠαγωτόΓυναίκα που θα ονειρευτεί πως τρώει ένα παγωτό, σημαίνει πως θα έχει προβλήματα στα αισθηματικά της ζητήματα, λόγω της απάθειας και της ψυχρότητάς της. Γενικότερα, αν δεις πως φτιάχνεις παγωτό, σημαίνει πως κάνεις ανέφικτα σχέδια κι αν δεις ότι πουλάς παγωτό σε περιμένει κακοτυχία κι αναποδιά. Αν δεις πως αγοράζεις παγωτό, σημαίνει πως πρέπει να προσέχεις τις συναναστροφές στον επαγγελματικό τομέα και τους πιθανούς συνεταιρισμούς που σκέφτεσαι να κάνεις, γιατί περιτριγυρίζεσαι από δόλιους και πανούργους ανθρώπους.
ΠαιδίΝέες δυνατότητες, επέκταση, νέα ξεκινήματα. Πλευρές του εαυτού σας που πρέπει να ωριμάσουν. Αν δείτε στο όνειρό σας ότι αποκτάτε παιδιά είναι ένας πολύ καλός οιωνός ευημερίας και ανάπτυξης.
ΠαιχνίδιαΠαιδιάστικος, ανώριμος, ανέμελος. Αν δείτε ότι παίζετε με παιδικά παιχνίδια παραδοσιακά σημαίνει ότι λέτε πολλά λόγια αλλά δεν κάνετε έργα ή ότι οι γύρω σας δεν σας παίρνουν στα σοβαρά. Για τα νιόπαντρα ζευγάρια όμως είναι προμήνυμα ότι σύντομα θα αποκτήσουν παιδί.
ΠαλιάτσοςΣχέσεις που δεν σας αξίζουν και σας μειώνουν, γελοιοποίηση. Αν απλά δείτε παλιάτσο ίσως σημαίνει ότι πρέπει να εξετάσετε τις σχέσεις σας γιατί μειώνετε τον εαυτό σας. Αν εσείς γίνεστε παλιάτσος προσέξτε την συμπεριφορά σας γιατί θα γελοιοποιηθείτε.
ΠαλτόΠροστασία, απομόνωση αλλά και προσπάθεια να κρύψουμε κάτι. Μπορεί να δείχνει ότι κρύβετε την πραγματική σας ταυτότητα πίσω από μια ψεύτικη εικόνα και συμπεριφορά. Παραδοσιακά όμως αν φοράτε κουρελιασμένο ή παλιό παλτό σημαίνει πλούτη και δύναμη για σας ενώ αν το βγάζετε και το κρεμάτε σημαίνει ότι θα πάρετε έγκριση για κάτι που περιμένετε.
ΠανεπιστήμιοΣύμβολο για την μητέρα, για την κοινωνική εξέλιξη αλλά και για την πνευματική πλευρά της ζωής. Αν δείτε στο όνειρό σας ότι είστε φοιτητής στο πανεπιστήμιο παραδοσιακά σημαίνει ότι τα επαγγελματικά σας θα πάνε πολύ καλά και θα αποκτήσετε κάποιο πολιτικό μέσο.
ΠανηγύριΑν ονειρευτείτε ότι είστε σε ένα πανηγύρι σημαίνει ότι μπορεί να γυρίζετε στην παιδική σας ηλικία, που τα πράγματα ήταν πιο απλά. Νοιώθετε ότι μπορείτε να αφήσετε τα εμπόδια να φύγουν ή απλά επιθυμείτε να το κάνετε.
ΠαντόφλεςΝωθρότητα, ανασφάλεια. Αν δείτε ότι φοράτε παντόφλες ενώ όλοι οι άλλοι φοράνε παπούτσια σημαίνει πως νιώθετε ότι δεν είστε έτοιμοι να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας. Αν δείτε απλά παντόφλες είναι ένα προμήνυμα να γίνετε πιο δραστήριος.
ΠαπαγάλοςΜυστικά που προδίδονται από φίλους. Μίμηση αλλά και επιφανειακή γνώση. Η λαϊκή παράδοση λέει ότι αν δείτε παπαγάλους στον ύπνο σας σημαίνει ότι κάποιοι σας κουτσομπολεύουν και ότι οι φίλοι σας διαδίδουν άσχημα λόγια για σας πίσω απ την πλάτη σας.
ΠαπούτσιαΠροστασία από γήινες δυνάμεις, εφόδια. Αν δείτε ότι φοράτε καινούρια παπούτσια ίσως σημαίνει ότι θα βρεθείτε σε νέα μέρη και καινούριες καταστάσεις στις οποίες θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε με επιτυχία. Τα παλιά παπούτσια δείχνουν οικειότητα με φίλους, ενώ αν χάσετε ένα παπούτσι κάτι που θα αρχίσετε δεν θα έχει αποτέλεσμα ικανοποιητικό.
ΠαράθυροΗ εξωτερική σας εικόνα. Άνοιγμα. Αν ανοίγετε ένα παράθυρο σημαίνει νέες προοπτικές, αν το δείτε κλειστό κάτι θέλετε να προστατέψετε ή κάτι σας κρύβουν. Κάποιες φορές τα γκρεμισμένα ή χαλασμένα παράθυρα παραπέμπουν σε προβλήματα των οφθαλμών.
ΠαράλυσηΠνευματική τελμάτωση, συναισθηματική αποξένωση. Τις περισσότερες φορές είναι ένα προμήνυμα ότι θα πληγωθείτε συναισθηματικά. Παραδοσιακά είναι ένας κακός οιωνός να δείτε τον εαυτό σας παράλυτο και δείχνει κινδύνους που ελλοχεύουν και δεν τους έχετε αντιληφθεί.
ΠασχαλιάΑγάπη, τρυφερότητα και ρομαντισμός. Προστασία ενάντια στη μαγεία, αλλά και προμήνυμα αρρώστιας. Η λαϊκή παράδοση λέει ότι αν δείτε μια ανθισμένη πασχαλιά στον ύπνο σας σημαίνει ότι θα ανακαλύψετε πως ένα κοντινό σας πρόσωπο έχει ερωτικά αισθήματα για σας. Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι ένα φιλικό σας νεαρό άτομο θα αρρωστήσει.
ΠατάταΣύμβολο για την φτώχια, αλλά και για την καλή επαφή με τις γήινες υποθέσεις. Παραδοσιακά όμως το να δείτε ότι τρώτε πατάτες σημαίνει μάλλον ευημερία στα οικονομικά και μια ηρεμία καταστάσεων.
ΠατερίτσαΠροκαταλήψεις, σύμπλεγμα κατωτερότητας ή απελευθέρωση απ αυτά. Για την λαϊκή παράδοση είναι ένας οιωνός για την βοήθεια από φίλο, ενώ αν δείτε έναν ανάπηρο να χτυπάει κάποιον με την πατερίτσα του σημαίνει ότι θα έχετε την εύνοια της τύχης για ένα μήνα.
ΠεριστέριΚαλές ειδήσεις, τέλος εχθροπραξιών, πνευματική ευλογία. Αν δείτε ότι φοβάστε ή σιχαίνεστε ένα περιστέρι στο όνειρό σας θεωρείται ότι είναι κακός οιωνός και σημαίνει ότι βρίσκεστε κάτω από δαιμονικές επιρροές. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις όμως έχει θετικές ερμηνείες και για σας και για την οικογένειά σας.
ΠεταλούδαΑν δεις στο όνειρό σου πεταλούδες, προβλέπονται παρεξηγήσεις και τσακωμοί, που όμως θα περάσουν γρήγορα και οι σχέσεις θα αποκατασταθούν. Αν ονειρευτείς πως πετάνε πεταλούδες πάνω από το κεφάλι σου, σημαίνει πως οι ανταγωνιστές σου δολοπλοκούν σε βάρος σου και σου στήνουν παγίδες, Αν δεις πως πιάνεις πεταλούδες, σημαίνει πως θα γλιτώσεις από έναν μεγάλο κίνδυνο.
Πετεινός: Ο πετεινός στα όνειρα αναγγέλλει καλά νέαεάν τον ακούτε να φωνάζει προβλέπει την εκπλήρωση των επιθυμιών σας. Αλλά εάν σας επιτίθεται ή τον βλέπετε να παλεύει προβλέπει οικογενειακή διαμάχη λόγω απιστίας ή ζηλοτυπίας. Αν δείτε μικρό πετεινό παραδοσιακά συμβολίζει την αρσενική επιθετικότητα και τον ανδρισμό και το όνειρο μπορεί να σας προειδοποιεί για μια διαμάχη.
ΠλοίαΤο νερό είναι σύμβολο του συναισθηματικού μας κόσμου και το ταξίδι με πλοίο δείχνει γενικά το πώς αντιλαμβάνεστε συναισθηματικά την πορεία σας σε μια σχέση ή ευρύτερα μέσα στην κοινωνία. Το ναυάγιο ενός πλοίου παραπέμπει σε αποτυχία σε μια σχέση και σε χωρισμό, ενώ ένα πλοίο που βγαίνει στην στεριά μπορεί να υποδηλώνει ατύχημα ή και θάνατο κοντινού σας προσώπου.
ΠοδήλατοΑν ονειρευτείς πως τρέχεις με ένα ποδήλατο σε ομαλό δρόμο, προβλέπονται επιτυχίες στα ζητήματα που σε απασχολούν καθώς και κοινωνική άνοδος, ενώ αν τρέχεις σε ανώμαλο δρόμο, σημαίνει ότι μετά από δυσκολίες κι εμπόδια θα καταφέρεις να έχεις πολύ καλά αποτελέσματα στις υποθέσεις σου. Η βόλτα με ποδήλατο στο όνειρο για τους ερωτευμένους δηλώνει τις ευχάριστες ειδήσεις κι εξελίξεις. Τέλος, αν ονειρευτείς πως πέφτεις από ένα ποδήλατο, σημαίνει πως θα έχεις υπερβολικά έξοδα, ή ότι θα χάσεις κάποια χρήματα.
ΠόλεμοςΑν ονειρευτείς πως ετοιμάζεται το ξεκίνημα ενός πολέμου, σημαίνει ότι θα έχεις αναστατώσεις, διενέξεις και φασαρίες στο οικογενειακό και φιλικό σου περιβάλλον. Αν δεις πως διεξάγεται πόλεμος, αλλά εσύ δεν συμμετέχεις, προβλέπονται ανατροπές, έκρυθμες καταστάσεις και μεγάλες ταλαιπωρίες. Αν ονειρευτείς ότι συμμετέχεις στον πόλεμο, σημαίνει ότι πρέπει να βρεις τρόπους να εξομαλύνεις τις δυσάρεστες καταστάσεις και τους τσακωμούς που έχουν προκύψει στο άμεσο περιβάλλον σου. Πόλεμος μεταξύ γνωστής γυναίκας και άντρα στο όνειρο, σημαίνει ότι η σχέση αυτών των δύο θα γίνουν στενότερες.
ΠοντικόςΣύμβολο ταραγμένης συνείδησης, κλοπή, έλλειψη ελέγχου στα μικρά πράγματα της ζωής. Μια γυναίκα που θα δει στο όνειρό της ποντίκια και την φοβίζουν σημαίνει ότι θα την ντροπιάσει ένα πολύ νεαρότερό της άτομο. Αν δείτε ποντίκια στο σπίτι σας μπορεί και να είναι μια προειδοποίηση για διαρρήκτες ή ότι από κάπου χάνετε χρήματα.
ΠορτραίτοΑν δείτε ότι σας φτιάχνουν το δικό σας πορτραίτο, παραδοσιακά είναι ένα σημάδι ότι σας περιμένει μια απογοήτευση και τα πράγματα δεν θα έρθουν όπως τα περιμένατε. Αντίθετα, αν δείτε κάποιον άλλο πρόσωπο να ποζάρει σημαίνει ότι θα σας καλέσουν σε μια σημαντική κοινωνική συγκέντρωση.
ΠουκάμισοΗ εικόνα που εκπέμπετε προς τα έξω αλλά και ένδειξη της οικονομικής κατάστασης. Αν δείτε ότι φοράτε καθαρό πουκάμισο είναι σημάδι καλής τύχης, αλλά αν του λείπουν κουμπιά σημαίνει καβγάδες με ένα μέλος της οικογένειάς σας. Αν δείτε ότι σκίζετε ή χάνετε ένα πουκάμισο προμηνύεται μια περίοδος θλίψης.
ΠρόβατοΑν δείτε να κρατάτε στα χέρια σας ένα μικρό αρνί, θεωρείται πολύ καλό σημάδι, δείχνοντας ότι τα αγαθά σας θα αυξηθούν, μέσα όμως από σκληρή και τίμια εργασία. Οι αρνητικές του σημασίες έχουν να κάνουν με την έννοια της τυφλής εμπιστοσύνης που φτάνει στα όρια της αφέλειας. Το άκακο πρόβατο εμπιστεύεται ακόμα και αυτόν που θα το οδηγήσει στην σφαγή. Σαν ονειρικό σύμβολο λοιπόν μπορεί να είναι μια συμβουλή να μην εμπιστεύεστε απόλυτα κάποια πρόσωπα και ότι βλέπετε αγαθά κίνητρα εκεί που δεν υπάρχουν
ΠυξίδαΑναζήτηση, αποπροσανατολισμός, ανάγκη αλλαγής πορείας αλλά και ολοκλήρωση. Αν δείτε στο όνειρό σας ότι κοιτάζετε ή χρησιμοποιείτε μια πυξίδα δείχνει ότι έχετε χαθεί και θα πρέπει να επανεξετάσετε την πορεία σας σε κάποια σημαντικά ζητήματα που σας απασχολούν.
ΡάγισμαΑπώλεια, ατέλεια. Αν δείτε ένα ραγισμένο αντικείμενο σημαίνει ότι κάτι στη ζωή σας δεν είναι τέλειο ή ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας. Αν δείτε ραγισμένο γυαλί σημαίνει ότι το ταίρι σας είναι πολύ θυμωμένο και απογοητευμένο με σας.
ΡαδιόφωνοΕπικοινωνία, πληροφορίες αλλά και εσωτερικός διάλογος. Αν δείτε ότι ακούτε ένα ραδιόφωνο που παίζει απαλά σημαίνει ήσυχες μέρες στο σπίτι σας. Παραδοσιακά ένα ραδιόφωνο που παίζει δυνατά και σας ενοχλεί είναι προμήνυμα ότι θα σας ενοχλήσουν οι ρευματισμοί και τα αρθριτικά σας.
ΡάμφοςΣυμβολίζει την ενοχλητική ανάμιξη σε υποθέσεις άλλων. Αν δείτε ότι κοιτάζετε το ράμφος ενός πουλιού σημαίνει ότι εσείς ή κάποιος ανακατεύεται σε μια κατάσταση στην οποία ούτε εσείς ούτε αυτός έχει δουλειά.
ΡαπανάκιαΑνύπαντρη που θα δει στο όνειρό της ραπανάκια, σημαίνει γνωριμία και δεσμός με όμορφο και καλό άντρα. Αν δεις πως τα τρως, σημαίνει πως πολλές στιγμές της ζωής σου είναι ψεύτικες και υποκριτικές. Αν απλώς τα βλέπεις, σε περιμένουν εκπλήξεις από κάποια νέα που θα μάθεις.
ΡοδάκινοΣύμβολο ερωτισμού και γονιμότητας, αλλά και για το γυναικείο στήθος. Παραδοσιακά αν δείτε ότι τρώτε ώριμο ροδάκινο σημαίνει ότι σύντομα θα έχετε συνάντηση με εραστή ή ερωμένη, ενώ αν είναι άγουρο το ροδάκινο είναι μια προειδοποίηση να μην βιαστείτε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει ερωτικά.
ΡόπαλοΑν απλώς το κρατάς, είναι καλός οιωνός και σημαίνει πως έχεις δύναμη αποφασιστικότητα και κύρος. Αν δεις πως χτυπάς κάποιον με αυτό, σημαίνει πως θα δεχτείς επίθεση των εχθρών σου και παρόλα τα εμπόδια θα καταφέρεις να τους εξουδετερώσεις. Αν δεις κάποιον να σε χτυπάει με ρόπαλο, προμηνύει δυσάρεστες καταστάσεις και προβλήματα.
ΡολόιΧρόνος, υποχρεώσεις που πρέπει να γίνουν. Τάξη στην καθημερινή ζωή, στρες και πιέσεις. Αν ακούσετε ένα ρολόι τοίχου να χτυπάει σημαίνει ότι κάποιοι περιμένουν να πάρετε μια απόφαση. Αν κουρδίζετε ένα ρολόι είναι καλός οιωνός για τον έρωτα. Αν φοράτε ένα ακριβό ρολόι στο χέρι σας σημαίνει ότι ένα πρόσωπο εξουσίας προσέχει τις κινήσεις σας.
ΡύζιΑν άντρας ονειρευτεί απλώς ρύζι ή δει πως το αγοράζει, προμηνύει επιτυχία και οικονομική πρόοδο στις δουλειές του. Για τις γυναίκες που θα δουν αυτό το όνειρο, προμηνύονται ευχάριστες ειδήσεις, έπαινοι, καλά και εγκωμιαστικά λόγια. Αν δεις πως τρως ρύζι συμβολίζει την ευημερία και την ευμάρεια στο σπίτι σου.
ΣαγόνιΑν ονειρευτείς πως πονάς στο σαγόνι σου, σημαίνει πως θα θιχτείς και θα ταπεινωθείς, ενώ αν είναι γερό, προβλέπεται να λάβεις επαίνους στον εργασιακό τομέα. Για την γυναίκα που θα ονειρευτεί σαγόνι, προμηνύονται ερωτικές επιτυχίες.
ΣακίδιοΑν δείτε ότι βλέπετε ή κουβαλάτε ένα σακίδιο αντιπροσωπεύει τις ελπίδες, τις επιθυμίες και τα μυστικά σας. Επίσης δείχνει το συναισθηματικό σας βάρος και τις ευθύνες που κουβαλάτε και μπορούν να σας κάνουν να λυγίσετε.
ΣαλάμιΑν ονειρευτείς πως τρως σαλάμι ή άλλα αλλαντικά, σημαίνει πως είναι πιθανά περαστικά μικροπροβλήματα με την υγεία σου και ίσως μαθευτεί κάποια άσχημη ενέργειά σου από το παρελθόν. Αν άντρας δει πως αγοράζει σαλάμι, σημαίνει πρόοδο και προκοπή και για τις γυναίκες πως θα έχουν τον θαυμασμό των άντρων.
ΣαλάταΈντονη επιθυμία αλλά και υγιεινή διατροφή. Μπορεί να είναι και μια προειδοποίηση να τρώτε πιο υγιεινά. Παραδοσιακά αν δείτε ότι τρώτε σαλάτες ίσως σημαίνει ότι θα πάτε σε μια κοινωνική συγκέντρωση όπου δεν θα γνωρίζετε κανένα και θα αισθάνεστε άβολα.
ΣαλιγκάριΑπομόνωση, αδυναμία να συμβαδίσετε με τους ρυθμούς των άλλων, αλλά και δειλία. Ένα όνειρο με σαλιγκάρια μπορεί να σας καλεί να αναρωτηθείτε αν αντιμετωπίζετε θαρρετά τις καταστάσεις της ζωή ή αντίθετα κλείνεστε στο καβούκι σας.
ΣάλπιγγαΑν ακούς σάλπιγγα στον ύπνο σου, συμβολίζει την αναβίωση γεγονότων του παρελθόντος. Αν ονειρευτείς πως εσύ παίζεις, προβλέπονται αποκαλύψεις και ανακαλύψεις πραγμάτων, ενώ αν είσαι γυναίκα θα ακούσεις πολύ καλά και ευχάριστα λόγια.
ΣαμπάνιαΠολυτελή και έκφυλη ζωή, παρακμή, επιθυμία για κοινωνική επίδειξη. Παραδοσιακά θεωρείται κακός οιωνός να δείτε ότι πίνετε σαμπάνια. Σημαίνει ότι τα χρέη σας θα ανέβουν ή ότι θα δυστυχήσετε αν είστε άσωτοι και έκφυλοι.
ΣαρανταποδαρούσαΑν ονειρευτείτε ότι βλέπετε μια σαρανταποδαρούσα ίσως σημαίνει ότι αφήνετε τους φόβους και τις αμφιβολίες σας να σας εμποδίζουν από το να εξελιχθείτε και να πετύχετε τους στόχους σας. Ένα μήνυμα για να πάψετε να κάνετε αρνητικές σκέψεις.
ΣαρδέλεςΑν δεις πως τις αγοράζεις ή τις ψαρεύεις στην θάλασσα, σημαίνει πως θα ξαφνιαστείς και θα νιώσεις αποστροφή και σιχασιά για κάτι που θα μάθεις. Αν ονειρευτείς πως τρως σαρδέλες, συμβολίζει τις λαχτάρες, τους χωρισμούς και γενικότερα τις πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Οι παστές σαρδέλες συμβολίζουν την ευχαρίστηση και την απόλαυση και αν τις τρως, σημαίνει πως θα ωφεληθείς από μια αναπάντεχη αποκάλυψη.
ΣαύραΑν ονειρευτείς απλώς σαύρα ή την δεις μέσα στο σπίτι σου, σημαίνει πως κάποιο κοντινό σου άτομο σε εχθρεύεται. Επίσης προβλέπεται να αντισταθείς με μεγάλη επιτυχία στις επιθέσεις που σου κάνουν πανούργοι άνθρωποι. Αν δεις πως σε δαγκώνει σαύρα, σημαίνει πως λόγω της αμέλειας και της αδιαφορίας σου, θα έχεις προβλήματα με τους αντιπάλους σου. Αν δεις πως κυνηγάς και σκοτώνεις σαύρα, σημαίνει πως θα απαλλαγείς από κάποιον που σε συκοφαντούσε, ενώ αν σου ξέφυγε, σημαίνει πως υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να γλιτώσεις από τους αντιπάλους σου, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκες.
ΣεισμόςΑνατροπή, φόβος για την αλλαγή, συναισθηματική αναστάτωση και αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Αλλαγή πεποιθήσεων και απόψεων. Αν ονειρευτείς πως γίνεται σεισμός, σημαίνει πως θα αντιμετωπίσεις μια δυσάρεστη αλλά πρόσκαιρη κατάσταση. Για τους παντρεμένους που θα δουν ότι γίνεται σεισμός, προμηνύει άτυχα περιστατικά που είναι πιθανό να κλονίσουν τη σχέση τους ενώ αν το δουν ασθενείς, σημαίνει βελτίωση της υγείας τους. Αν δεις πως ο σεισμός σου γκρεμίζει το σπίτι, προμηνύεται πως κάποιος πανούργος άνθρωπος θα σου προκαλέσει ζημιά, αν όμως το σπίτι σου δεν πέσει, σημαίνει πως όσο και αν προσπαθούν κάποιοι δεν θα καταφέρουν να σου κάνουν κακό. Αν δεις πως από τον σεισμό ανοίγονται ρήγματα στην γη, προμηνύονται παροδικές ασθένειες ενώ αν βγαίνουν και φωτιές από τα ρήγματα, σημαίνει πως θα αντιμετωπίσεις την εχθρότητα ακόμα και από τους φίλους σου.
ΣερβιτόροςΦιλικότητα, βοήθεια, ταπεινότητα. Αν δείτε ότι ένας σερβιτόρος χύνει σούπα ή άλλο φαγητό στα ρούχα σας ίσως σημαίνει ότι θα παρεξηγηθείτε με ένα καλό σας φίλο. Αν δείτε ότι σας περιτριγυρίζουν σερβιτόροι παραδοσιακά προμηνύει ότι θα έχετε μια επίσκεψη από κάποιον που σας κολακεύει.
ΣιδεράκιαΑν δείτε ότι φοράτε σιδεράκια στα δόντια ίσως σημαίνει ότι δεν πρέπει να κρίνετε πρόχειρα και βιαστικά Θα πρέπει να σταματήσετε να μιλάτε τόσο πολύ και να ακούσετε τους άλλους τι έχουν να πουν. Μπορεί επίσης να δείχνει θρασύτητα και αγένεια.
ΣιντριβάνιΑνδρική σεξουαλικότητα, γονιμότητα, αφθονία. Αν δείτε ένα στεγνό σιντριβάνι προμηνύει σύγχυση στη ζωή σας. Αν όμως δουλεύει και πετάγεται νερό ψηλά είναι ένα σημάδι ευτυχίας στα ερωτικά σας θέματα.
ΣκάλεςΠροσωπική εξέλιξη, αναμόρφωση από κάτω προς τα πάνω ή το αντίθετο, ανάλογα αν ανεβαίνετε τις σκάλες ή τις κατεβαίνετε. Αν δείτε ότι καθαρίζετε ή σφουγγαρίζετε σκάλες παραδοσιακά είναι ένα προμήνυμα ότι οι συνθήκες της ζωής σας θα βελτιωθούν μέσα από δικές σας προσπάθειες.
ΣκελετόςΈλλειψη συναισθήματος, ασκητισμός. Σύμβολο του θανάτου αλλά και της αλήθειας, της ουσίας των πραγμάτων. Αν δείτε ότι ανακαλύπτετε ένα σκελετό σε μια ντουλάπα ίσως σημαίνει ότι κάτι από το παρελθόν σας που προτιμούσατε να κρύψετε θα φανερωθεί και θα βρεθείτε σε δύσκολη θέση.
ΣκοινίΑν ονειρευτείς πως προσπαθείς να ανέβεις κάπου(σε μπαλκόνι, δέντρο κ.τ.λ.)με την βοήθεια σκοινιού, θα έχεις άριστα αποτελέσματα στις υποθέσεις σου, ενώ αν δεις πως κατεβαίνεις, να περιμένεις τα αντίθετα και να προσέχεις τις συμβουλές των φίλων σου. Αν απλώς δεις σκοινί, συμβολίζει την υπομονή την οποία πρέπει να έχεις, αν θέλεις οι προσπάθειες σου να στεφτούν από επιτυχία.
ΣκόνηΕκνευριστικά προβλήματα, αλλά και η κατάληξη όλων των πραγμάτων. Ματαιοδοξία. Αν δείτε σκόνη στα έπιπλα του σπιτιού σας παραδοσιακά σημαίνει ότι θα βρεθείτε σε στιγμές αμηχανίας και αν είστε παντρεμένοι προμηνύει προβλήματα με τα πεθερικά σας.
ΣκορπιόςΘάνατος και αναγέννηση, επικίνδυνος εραστής, κίνδυνος που συνδέεται με την σεξουαλικότητα. Παραδοσιακά θεωρείται κακός οιωνός αν δείτε σκορπιό στο όνειρό σας και είναι μια προειδοποίηση ότι μπορεί να πληγωθείτε άσχημα στην ερωτική σας ζωή. Αντίστοιχα, αν δείτε ότι σκοτώνετε σκορπιό ίσως σημαίνει ότι θα αποφύγετε ταραχές στα ερωτικά σας.
ΣκούπαΕπιθυμία να διώξετε από τη ζωή σας πράγματα ή άτομα που σας είναι δυσάρεστα. Αν δείτε ότι σκουπίζετε στη μέση του δρόμου μπροστά στα ειρωνικά μάτια των γειτόνων ίσως σημαίνει ντροπαλότητα ή φόβο ότι σας υποτιμούν.
ΣκουπίδιαΑν δείτε ότι πετάτε σκουπίδια ίσως σημαίνει την ανάγκη να πετάξετε παλιές κακές συνήθειες κι ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά. Αν είδατε στο όνειρό σας ότι πετάτε τα σκουπίδια κάποιου άλλου πιθανόν προμηνύει ότι θα βρεθείτε στη δύσκολη θέση να διορθώσετε τη φήμη κάποιου άλλου.
ΣκύλοςΈνας φίλος. Προστασία αλλά και συντροφιά. Γενικά αν δείτε σκύλο παραπέμπει σε φιλικά πρόσωπα, εκτός και αν είναι απειλητικός, μεγαλόσωμος ή σας κλείνει τον δρόμο οπότε έχει ακριβώς την αντίθετη ερμηνεία. Αν έχετε δικό σας σκύλο και τον δείτε στο όνειρό σας σχετίζεται περισσότερο με πλευρές και χαρακτηριστικά του εαυτού σας.
ΣοκολάταΣύμβολο για τον πειρασμό και τις αισθησιακές απολαύσεις. Προειδοποίηση να έχετε περισσότερο αυτοέλεγχο και εγκράτεια. Παραδοσιακά αν δείτε ότι τρώτε ή πίνετε σοκολάτα είναι προμήνυμα αρρώστιας.
ΣουρωτήριΑν ονειρευτείτε ότι βλέπετε ένα σουρωτήρι σημαίνει ότι απαλλάσσεστε απ’ όλα τα υπερβολικά σας συναισθήματα. Μπορεί επίσης να δείχνει ότι ίσως νοιώθετε ότι είστε συναισθηματικά σουρωμένοι.
ΣπανάκιΑν δείτε ότι αγοράζετε ή τρώτε σπανάκι προβλέπει ευημερία υγείας και μυϊκής δύναμης, αλλά επίσης σας συμβουλεύει να συντηρείτε τις δυνάμεις σας και να μην τις σπαταλάτε άσκοπα.
ΣπουργίτιΜυστικά που προδίδονται, αναξιόπιστα άτομα που υπάρχουν γύρω σας, σφιχτά οικονομικά. Γενικά θεωρείται μάλλον κακός οιωνός αν δείτε σπουργίτια και είναι ένα προμήνυμα ότι θα πρέπει να τα βγάλετε πέρα με πολύ λίγα. Είναι καλό σημάδι αν δείτε ότι τα διώχνετε ή τα σκοτώνετε.
ΣπυρίΑίσθηση κατωτερότητας, ανησυχία για την εικόνα σας. Αν δείτε ότι έχετε σπυριά, ιδίως στο πρόσωπο, συνδέεται με θέματα που αφορούν την αυτοεκτίμησή σας. Νοιώθετε άβολα ή εκτός τόπου σε μια κατάσταση ή μια σχέση. Αν δείτε ότι σπάτε τα σπυράκια σας σημαίνει ότι έχετε αρνητικά συναισθήματα και υπάρχει ανάγκη να τα αναγνωρίσετε και να τα εκφράσετε.
ΣταφίδεςΣύμβολο για τα χρήματα, την τσιγκουνιά αλλά και τα ρομαντικά συναισθήματα. Παραδοσιακά είναι καλός οιωνός και αν δείτε ότι τρώτε σταφίδες σημαίνει ότι θα αναπτύξετε δύναμη χαρακτήρα και δεν θα ενδίδετε σε ακολασίες.
ΣταφύλιαΑν δεις ώριμα σταφύλια να κρέμονται στο κλήμα, είναι καλός οιωνός και συμβολίζει χαρά, ελπίδα και επιτυχίες στον έρωτα και στην εργασία. Απώλεια και αποτυχία σημαίνουν, αν είναι άγουρα ή ξινά. Αν ονειρευτείς πως πατάς σταφύλια για κρασί, προμηνύει ευχάριστες καταστάσεις και ηθική ωφέλεια. Αν σου κλέβουν σταφύλια, σημαίνει πως πρέπει να προφυλαχτείς από διάφορα άσχημα περιστατικά και αν κλέβεις, σημαίνει πως κινδυνεύεις να εμπλακείς σε επικίνδυνες καταστάσεις.
ΣτάχτηΑδυναμία, απώλεια, κάτι που χάνεται για πάντα. Αν δείτε ότι υπάρχουν στάχτες στο πρόσωπό σας σημαίνει ότι ανησυχείτε για τον χρόνο που περνάει και φοβάστε τα γηρατειά. Αν αδειάζετε στάχτες από μια σόμπα ή φούρνο σημαίνει ότι κάτι θα σας προκαλέσει αμηχανία.
ΣτέφαναΑπογοήτευση. Το τέλος μιας σχέσης. Εξαίρεση αποτελούν τα στέφανα του γάμου που, αν δείτε ότι φοράτε, παραδοσιακά προμηνύει γνωριμία με ένα άτομο που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αισθηματική σας ζωή. Αν δείτε ότι φοράτε δάφνινο στεφάνι είναι προειδοποίηση για την αλαζονεία σας.
ΣτρουθοκάμηλοςΆρνηση να δεχτείτε την πραγματικότητα, αποφυγή ευθυνών. Μπορεί να είναι μια προειδοποίηση ότι θα αποτύχετε αν προσπαθήσετε να κρύψετε την αλήθεια.
ΣύκαΣύμβολο αφθονίας και ερωτισμού. Γενικά θεωρείται καλός οιωνός το να δείτε στο όνειρό σας ότι τρώτε σύκα και προμηνύει καλή υγεία και επιτυχίες στον αισθηματικό τομέα.
ΣυκώτιΕκνευρισμός, κάτι που σας ενοχλεί ιδιαίτερα. Αν ονειρευτείτε ότι βλέπετε το δικό σας ή κάποιου άλλου το συκώτι, σημαίνει ότι υπάρχει η πιθανότητα μιας φυσικής αταξίας. Επίσης μπορεί να δείχνει ότι είστε θυμωμένοι για την συμπεριφορά κοντινού σας προσώπου. Αν δείτε ότι τρώτε συκώτι είναι καλό σημάδι και οι εκνευρισμοί θα υποχωρήσουν.
ΣφήκαΓενικά η σφήκα στο όνειρο συμβολίζει τα δυσάρεστα και θλιβερά νέα. Αν ονειρευτείς πως σε τσιμπάει σφήκα, θα βρεθείς στην δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσεις την εχθρότητα πανούργων ανθρώπων. Διαφωνίες και τσακωμοί θα υπάρξουν στο οικογενειακό περιβάλλον για τους παντρεμένους που θα δουν σφήκα μέσα στο σπίτι τους.
ΣφουγγάριΑν δεις πως πλένεσαι με σφουγγάρι, σημαίνει πως θα στενοχωρηθείς από κάποιες ειδήσεις που θα μάθεις. Αν απλώς το δεις, προμηνύονται απογοητεύσεις στις προσδοκίες σου. Αν πουλάς ή αγοράζεις σφουγγάρια, προμηνύει πως κάποιος θα διαδώσει ψεύτικες και ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος σου.
ΣφυρίΔύναμη, προσπάθεια που έχει αποτέλεσμα, συναισθηματική ορμή. Παραδοσιακά για μια γυναίκα που βλέπει ότι χρησιμοποιεί σφυρί για να καρφώσει ή για οτιδήποτε άλλο σημαίνει ότι αυτό που σχεδιάζει θα πετύχει. Αντίθετα για τον άντρα μπορεί να είναι ένα προμήνυμα για μικροατυχήματα.
ΤαβάνιΑν δείτε ότι κοιτάτε το ταβάνι αντιπροσωπεύει μια πνευματική προοπτική. Μπορεί επίσης να συμβολίζει το όριο που έχουμε θέσει στον εαυτό σας.
ΤάβλιΑν δεις στο όνειρό σου πως παίζεις τάβλι, σημαίνει πως έχεις ανάρμοστη και αγενή συμπεριφορά που θα σε οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις. Αν δεις κάποιους γνωστούς σου να παίζουν τάβλι, προμηνύεται πιθανή εξαπάτηση από κάποιον γνωστό σου που τον έχεις εμπιστευθεί. Αν δεις άγνωστους ανθρώπους να παίζουν, είναι σημάδι πως κάποιοι άνθρωποι που σου παριστάνουν τους φίλους, είναι ύπουλοι και σε κοροϊδεύουν.
ΤακούνιΠεριττά πράγματα, φτιασίδωμα, επιθυμία να δείχνετε ¨ψηλότεροι¨ απ ότι είστε. Αν δείτε ότι χάσατε το τακούνι ενός παπουτσιού σας σημαίνει διαφωνία με παλιούς φίλους. Αν δείτε ότι φοράτε πολύ ψηλά τακούνια είναι προμήνυμα ότι θα στραβοπατήσετε στην κοινωνική σας ζωή.
ΤαύροςΕνστικτώδεις ορμές, ζωώδεις πλευρές, αρσενική δύναμη Αν δείτε να σας κυνηγάει ένας αγριεμένος ταύρος σημαίνει ότι θα βρείτε δυνατούς ανταγωνιστές στις δουλειές σας. Αν δείτε ότι παρακολουθείτε μια ταυρομαχία συμβολίζει τη μάχη ανάμεσα στα ζωικά σας ένστικτα και επιθυμίες και στην πνευματική σας πλευρά.
ΤαφόπετραΑν ονειρευτείτε ότι βλέπετε μια ταφόπετρα αντιπροσωπεύει μια ξεχασμένη ή θαμμένη πλευρά του εαυτού σας, την οποία πρέπει να αναγνωρίσετε. Λάβετε επίσης υπόψη και το μήνυμα πάνω στην ταφόπετρα, γιατί μπορεί να κάνει μια δήλωση σχετικά με τη ζωή σας και τις συνθήκες της.
ΤαχυδακτυλουργόςΑν δείτε ότι βλέπετε ή ότι είστε ένας ταχυδακτυλουργός ίσως σημαίνει ότι προσπαθείτε να δείξετε ότι μπορείτε να κάνετε πολλά παραπάνω απ΄ ότι στην πραγματικότητα σας επιτρέπουν οι δυνάμεις σας.
ΤζάκιΑν ονειρευτείτε ένα αναμμένο τζάκι συμβολίζει ευχαρίστηση, ζεστασιά και άνεση. Αν δείτε ότι ανάβετε ή αναζωπυρώνετε την φωτιά στο τζάκι σημαίνει ότι έχετε μια μεγάλη επιθυμία ή ανάγκη να φτάσετε στην καρδιά του θέματος ή της κατάστασης. Αν δείτε ένα σβηστό τζάκι δείχνει χαμηλή ενέργεια, αδιαφορία κι απελπισία.
ΤζιτζίκιΑν ονειρευτείς ένα τζιτζίκι, προβλέπεται γνωριμία κι επαφές με κάποιον πολυλογά κι επιπόλαιο άνθρωπο, που θα σε καταπονήσει. Αν στο όνειρό σου βλέπεις κι ακούς πολλά τζιτζίκια, σημαίνει πως έχεις ανίκανους φίλους, αλλά κι εχθρούς που δεν μπορούν να σε βλάψουν.
ΤίγρηςΣύμβολο της άγριας ομορφιάς, αισθησιασμού, αλλά και των αιμοβόρων διαθέσεων. Στην τίγρη αρέσει το αίμα που χύνεται, οπότε η παρουσία της στο όνειρο μπορεί να σημαίνει την ύπαρξη μιας καταπιεσμένης, απωθημένης αγανάκτησης και επιθετικότητας προς κάποια πρόσωπα ή καταστάσεις. Αυτή η επιθετικότητα μπορεί και να στρέφεται εναντίον του εαυτού μας, οπότε το μήνυμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Η τίγρη επίσης συνδέεται με την θηλυκότητα και τον ερωτισμό. Αν ένας άντρας δει μια τίγρη στον ύπνο του έτοιμη να του επιτεθεί, πιθανόν να έχει καταπιεσμένο θυμό που προέρχεται από την συμπεριφορά κάποιας γυναίκας που την ποθεί μεν, αλλά την ίδια στιγμή την θεωρεί επικίνδυνη.
ΤόξοΑν ονειρευτείς ότι σημαδεύεις κάπου κρατώντας ένα τόξο, σημαίνει πως κάνεις βδελυρές πράξεις και απεχθείς σκέψεις, από τις οποίες θα πάθεις κακό. Αν δεις πως κάποιος άλλος σημαδεύει με τόξο, σημαίνει πως κάποιος πανούργος άνθρωπος επιδιώκει με κάθε τρόπο την καταστροφή σου.
ΤούνελΣύμβολο για την γέννηση. Επίσης μπορεί να δείχνει ότι οι καταστάσεις της ζωής σας είναι μεταβατικές και προσωρινές. Παραδοσιακά αν δείτε ότι είστε σε τούνελ σημαίνει ότι παρόλο που θα υπάρξουν καθυστερήσεις θα υπάρξει τελικά επιτυχία στις υποθέσεις σας.
ΤραίναΕπειδή το τραίνο ταξιδεύει πάνω σε ράγες, χωρίς να μπορεί να ξεφύγει απ΄ αυτές, συνδέεται με την έννοια της συμβατικότητας και της ρουτίνας. Αν βλέπετε συχνά ότι ταξιδεύετε με τραίνο ίσως υποδηλώνει ότι νιώθετε ότι η ρουτίνα και οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας σας περιορίζουν και δεν σας αφήνουν να εκφράσετε την δημιουργικότητά σας. Οι ατμομηχανές επίσης παραπέμπουν σε προσπάθειες, αλλά και στην σεξουαλική πράξη.
ΤραπεζομάντιλοΑν δείτε ένα τεράστιο τραπεζομάντιλο λευκό πάνω στο τραπέζι, αυτό ανακοινώνει ευημερία για το σπίτι, αλλά αν είναι λεκιασμένο, βρώμικο ή σκισμένο, δείχνει προβλήματα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχατε επαγρυπνήσει να διαφυλάξετε τα συμφέροντά σας.
ΤράπουλαΑν δείτε ότι παίζετε χαρτιά πάντα προμηνύει απώλειες και απογοητεύσεις, σχεδόν πάντα οφειλόμενες στο ότι αφεθήκατε να παρασυρθείτε από τα γεγονότα και δεν προσπαθήσατε να πάρετε τον έλεγχο της κατάστασης. Παραδοσιακά, τα καρό σημαίνουν πλούτο, τα μπαστούνια σημαίνουν εργασία, οι κούπες σημαίνουν ευτυχία στον έρωτα και τα σπαθιά προμηνύουν προβλήματα στο άμεσο μέλλον. Αν δείτε ότι κλέβετε στα χαρτιά, σημαίνει ότι δεν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.
ΤροχόσπιτοΑν δείτε ότι ζείτε σε ένα τροχόσπιτο σημαίνει ότι νοιώθετε την ανάγκη να κινηθείτε σε κάποιους τομείς της ζωής σας. Εναλλακτικά, μπορεί να εκφράζετε την επιθυμία να είστε πιο ανεξάρτητοι και αυτάρκεις.
ΤρυπάνιΑν ονειρευτείτε τρυπάνι σημαίνει σκληρή εργασία και αγώνας μέχρι να πετύχετε τους στόχους σας. Επίσης όμως μπορεί να σημαίνει ότι οδηγείστε σε μια νέα κατεύθυνση στη ζωή σας και ανοίγεστε σε νέες εμπειρίες και καταστάσεις.
ΎαιναΧαμηλά πάθη, υποχθόνια έργα, ασυδοσία. Μια ηλικιωμένη γυναίκα με ύπουλους τρόπους και μνησικακία. Παραδοσιακά θεωρείται ότι δείχνει άτομα στο περιβάλλον σας που κινούνται ύπουλα και έχουν δόλιους σκοπούς. Είναι θετικό σημάδι αν δείτε ότι σκοτώνετε ή τραυματίζετε μια ύαινα.
ΥιοθεσίαΚάτι ξένο που αναλαμβάνετε για να βοηθήσετε άλλους, αλλά και επιθυμία να φροντίσετε το παιδί που υπάρχει μέσα σας. Αν ονειρευτείτε ότι υιοθετήσατε ένα παιδί παραδοσιακά σημαίνει ότι τελικά οι προσπάθειες σας θα έχουν καρπούς και θα αναγνωριστούν από τους άλλους.
ΎπνοςΔεν κατανοείτε κάτι σημαντικό. Αν δείτε ότι κοιμόμαστε, ή ότι πάτε να ξαπλώσετε, είναι μια ένδειξη ότι κάτι σας διαφεύγει ή ότι αποτυγχάνετε να συγκεντρωθείτε σε ότι κάνετε. Μπορεί επίσης να δείχνει ότι αποφεύγετε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας.
ΥπόγειοΤα θεμέλια της ζωής και σύμβολο για το υποσυνείδητο. Παραδοσιακά ένα όνειρο όπου βρίσκεστε στο υπόγειο προμηνύει ότι έχετε λίγες ελπίδες για να βγάλετε χρήματα.
ΥπόκλισηΑν δείτε ότι υποκλίνεστε συμβολίζει σεβασμό, τιμή, ταπεινότητα και ευλάβεια. Ίσως να δείχνει ότι χρειάζεται να είστε πιο υποτακτικοί με τις επιθυμίες των άλλων. Αν δείτε ότι υποκλίνεστε γονατίζοντας αντιπροσωπεύει την ταπεινότητα καθώς επίσης ότι είστε ανοιχτοί στις επιρροές των άλλων.
Φαγητόσωματική, συναισθηματική δύναμη και ενέργεια. Αφθονία και ευημερία. Ένα όνειρο που βλέπετε ή τρώτε φαγητό γενικά είναι καλός οιωνός, ενώ το αντίθετο αν το επιθυμείτε και δεν μπορείτε να το έχετε.
ΦαγούραΑν ονειρευτείτε ότι έχετε φαγούρα αναφέρεται στις σεξουαλικές σας ορμές. Εναλλακτικά, μπορεί να δείχνει ότι μάλλον περιμένετε πολύ καιρό να κάνετε κάτι που θα έπρεπε να κάνετε.
ΦακόςΑν δείτε έναν φακό σημαίνει ότι αμφισβητείτε κάποια θέματα για τον εαυτό σας. Μπορεί να προσπαθείτε να ρίξετε φως στα υποσυνείδητα συναισθήματά σας. Συμβολίζει την ξαφνική συνείδηση, τη διαίσθηση και την ικανότητά σας να βρούμε το δρόμο σε μια κατάσταση.
ΦαρμακείοΑν δείτε ότι βρίσκεστε σε φαρμακείο σημαίνει ότι είναι η ώρα να θεραπευτείτε, να διορθώσετε τον τρόπο σκέψης σας και να αναπροσαρμόσετε τη συμπεριφορά σας. Πρέπει να κοιτάξετε μέσα σας για τη λύση ενός προβλήματος αντί να επαναπαύεστε σε εξωτερική βοήθεια.
ΦιλίΕπιθυμία για στενή επαφή και οικειότητα. Επίσης όμως και προδοσία.
ΦλογέραΑν ονειρευτείς πως παίζεις φλογέρα, σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να ρεζιλευτείς από πονηρούς χειρισμούς που κάνεις σε ορισμένα ζητήματα. Αν δεις άλλον να παίζει, προμηνύονται προβλήματα στα αισθηματικά. Αν ακούς μόνο το ήχο της, προβλέπεται πως οι κακίες σε βάρος σου θα σταματήσουν.
ΦοίνικαςΑν ονειρευτείς ένα ψηλό και γεμάτο καρπούς φοίνικα, προμηνύει οικονομική άνοδο και ευημερία. Αν δεν έχει καρπούς να περιμένεις τα αντίθετα. Αν δεις ότι τρως χουρμάδες ή ότι τους αγοράζεις, σημαίνει χαρά και ευτυχία. Αν δεις ότι κρατάς κλαδί από φοίνικα, είναι καλός οιωνός. Για τους ανύπαντρους προμηνύεται ευτυχισμένος γάμος και για τους παντρεμένους οικογενειακή ευτυχία και απόκτηση πολλών παιδιών.
ΦυλακήΠεριορισμός, αίσθηση καταπίεσης. Παραδοσιακά ερμηνεύεται αντίστροφα, δηλαδή αν δείτε ότι μπαίνετε ή είστε σε φυλακή είναι οιωνός ότι σύντομα θα απελευθερωθείτε από κάτι που σας απασχολούσε, το αντίθετο αν δείτε ότι βγαίνετε ή το σκάτε από μια φυλακή.
ΦωλιάΗ φωλιά πουλιών στο όνειρό είναι καλός οιωνός. Για τους ανύπαντρους προμηνύονται ευχάριστες καταστάσεις, απολαύσεις και ανείπωτες χαρές. Για τους έγγαμους είναι σημάδι γαλήνης και οικογενειακής αρμονίας. Αν έχει μέσα και πουλάκια, σημαίνει πως κάτι πολύ ενδιαφέρον και καλό θα ακούσετε. Αν δεις πως καταστρέφεις φωλιά πουλιών, σημαίνει πως κάποιοι πανούργοι άνθρωποι θέλουν να σε βλάψουν. Αν ονειρευτείς φωλιά χωρίς πουλάκια, σημαίνει πως διάφορα άσχημα περιστατικά θα σου προκαλέσουν δυσαρέσκεια και λύπη. Αν δεις φωλιά ερπετού, σημαίνει πως λόγω της αδιαφορίας σου και της απροσεξίας σου κάποιο ύπουλο άτομο από το άμεσο περιβάλλον θα σε βλάψει.
ΦωτιάΑν δεις μια μικρή φωτιά προμηνύεται ηρεμία και ανακούφιση από έγνοιες. Αντίθετα αν είναι μεγάλη και επικίνδυνη με πολλή καπνό προβλέπονται οικονομικές ζημιές, δυσάρεστα γεγονότα και οικογενειακοί καυγάδες. Η σβησμένη φωτιά στο όνειρο, συμβολίζει τον οικονομικό μαρασμό. Αν δεις πως ανάβεις φωτιά, σημαίνει πως σχέδια που θεωρούσες ακατόρθωτα μπορούν με προσπάθεια θα πραγματοποιηθούν. Αν δεις ότι καίγεται το σπίτι σου ολοκληρωτικά από πυρκαγιά, δεν είναι καλό σημάδι και προμηνύει κινδύνους.
ΧαλάζιΑν ονειρευτείς πως πέφτει χαλάζι, σημαίνει πως υπάρχει ενδεχόμενο να περάσεις μια περίοδο που θα νιώθεις απελπισία και απόγνωση. Για τις γυναίκες που θα ονειρευτούν πως πέφτει χαλάζι, σημαίνει επίσης πως θα συκοφαντηθούν και θα κατηγορηθούν. Για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη γη, όπως γεωργός, το χαλάζι στο όνειρό τους προμηνύει μία μικρή και μειωμένη συγκομιδή.
ΧάροςΟ χάρος στο όνειρο είναι πολύ κακός οιωνός και συμβολίζει τις στενοχώριες, την οδύνη και τα πιθανά προβλήματα υγείας.
ΧάρτηςΜια κατεύθυνση που πρέπει να πάρετε. Η τωρινή σας θέση στα προσωπικά ή επαγγελματικά σας ζητήματα. Παραδοσιακά αν δείτε ότι συμβουλεύεστε ένα χάρτη σημαίνει ότι θα γνωρίσετε ένα πρόσωπο που έρχεται από μακριά.
ΧαστούκιΑν ονειρευτείς ότι χαστουκίζεις κάποιον γνωστό σου, σημαίνει ότι θα έχεις παρεξηγήσεις και καυγάδες μαζί του για ανόητους λόγους και ίσως παροδικές αδιαθεσίες. Αν δεις ότι τρως χαστούκι από τον πατέρα σου, είναι προμήνυμα πως πρέπει να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου κι αν κάποιος γνωστός σου δεις ότι σε χαστουκίζει, σημαίνει ότι είναι πιθανό αυτό το άτομο να σου προκαλέσει οικονομικά προβλήματα και ζημίες. Άντρας που θα ονειρευτεί πως χαστουκίζει τη γυναίκα του, να περιμένει δυσάρεστα και στενόχωρα οικογενειακά γεγονότα.
ΧειμώναςΣύμβολο για δύσκολες εποχές, συναισθηματική μοναξιά, αλλά και προμήνυμα οικονομικής κρίσης.
ΧειροβομβίδαΑν ονειρευτείτε μια χειροβομβίδα σημαίνει ότι έχετε καταπιέσει συναισθήματα, που είναι έτοιμα να εκραγούν. Μπορεί επίσης να εστιάζει στον συσσωρεμένο θυμό και τη συγκεντρωμένη βία.
ΧειροκρότημαΑν δείτε ότι άγνωστοι σας χειροκροτούν είναι σημάδι κινδύνου, και σχεδόν πάντα γιατί έχουμε παρασυρθεί από τα πάθη σας ή την ματαιοδοξία σας. Αν τα χειροκροτήματα είναι πολύ περιορισμένα ή διαρκούν λίγο, κι επιπλέον αυτοί που σας χειροκροτούν είναι γνωστοί σας, σημαίνει μια παροδική επιτυχία που θα καλύψει μόνο τη ματαιοδοξία σας.
ΧειροπέδεςΑν δείτε ότι φοράτε χειροπέδες σημαίνει ότι βιώνετε μια έλλειψη δύναμης κι αποτελεσματικότητας. Εναλλακτικά, φόβοι κι αμφιβολίες σας κρατούν δέσμιους. Αν βλέπετε άλλους με χειροπέδες ή ότι βάζετε χειροπέδες στους άλλους σημαίνει ότι είστε υπερβολικά κτητικοί.
ΧλωρίνηΑν ονειρευτείτε ότι βλέπετε ή χρησιμοποιείτε χλωρίνη σημαίνει ότι πρέπει να λύσετε ένα μεγάλο πρόβλημα στη ζωή σας. Μπορεί επίσης να χρειάζεται να καθαρίσετε την εικόνα και τη συμπεριφορά σας.
ΧολήΑν ονειρευτείτε την χολή σας σημαίνει ότι πρέπει να απαλλαγείτε από την αρνητική συναισθηματική ενέργεια και την μνησικακία. Πρέπει να αφήσετε τις ενοχές μας ή την πικρία σας, προκειμένου να εξελιχτείτε.
ΧοντρόςΑν ονειρευτείς πως έχεις παχύνει πολύ, προμηνύονται κέρδη και οικονομική ευμάρεια. Γυναίκα που θα δει ότι έγινε χοντρή, σημαίνει ότι η αδιαφορία και η αναισθησία που έχει για τις ανάγκες του συντρόφου της θα της κοστίσουν πολύ. Ασθενής που θα ονειρευτεί ότι πάχυνε, θα έχει γρήγορη βελτίωση στην υγεία του.
ΧρέοςΠαραπέμπει στην οικονομική ανασφάλεια, αλλά και στην έννοια ότι είστε υποχρεωμένοι σε κάποιον. Γενικά πάντως αν ονειρευτείτε ότι είστε χρεωμένοι σημαίνει αγώνα, ανησυχίες και προβλήματα στα επαγγελματικά και στα ερωτικά σας.
ΨαλίδιΑπειλητικό σύμβολο ευνουχισμού, αλλά και μια πνευματική διαδικασία εξαγνισμού από πάθη και εθισμούς. Παραδοσιακά το να δείτε ότι κρατάτε ψαλίδι είναι μια προειδοποίηση για τους ψεύτικους φίλους που υπάρχουν κοντά σας.
ΨαλμωδίαΑν ονειρευτείτε ότι ψέλνετε συμβολίζει τη συντροφικότητα με ομοϊδεάτες ανθρώπους για έναν κοινό σκοπό. Επίσης υπονοεί ότι έχετε μια ανεβασμένη αίσθηση της πνευματικότητας.
ΨείρεςΤο όνειρο με ψείρες προμηνύει απογοήτευση, αισθήματα ενοχής και δυσαρέσκεια. Μπορεί να νοιώθετε συναισθηματικά ή πνευματικά βρώμικοι. Επίσης οι ψείρες μπορούν να αντιπροσωπεύουν κάποιο άτομο, κατάσταση ή σχέση, από την οποία θέλετε να αποστασιοποιηθείτε. Μπορεί να νοιώθετε ότι σας έχουν χρησιμοποιήσει ή ότι σας έχουν εκμεταλλευτεί.
ΨίχουλαΑν ονειρευτείτε ότι βλέπετε ή κάνετε ψίχουλα σημαίνει ότι κάπου αισθάνεστε ότι σας έχουνε αφήσει απ’ έξω. Μήπως νοιώθετε παρείσακτοι σε κάποια κατάσταση ή ότι οι άλλοι έχουν σχηματίσει μια ομάδα που εσείς δεν συμμετέχετε;
ΨυγείοΣύμβολο για την οικονομική κατάσταση στο σπίτι. Αν το δείτε καλά εφοδιασμένο και τακτοποιημένο σημαίνει αφθονία στο σπίτι σας , ενώ αν είναι άδειο ή χαλασμένο ή κατεστραμμένο σημαίνει ότι τα οικονομικά της οικογένειας βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Εναλλακτικά, υποδηλώνει ότι διατηρείτε τις ιδέες και την ενέργειά σας για να τις χρησιμοποιήσετε αργότερα.
ΏμοιΣυναισθηματική αντοχή, ικανότητα να στηρίζετε και να φροντίζετε άλλους.
ΏρεςΣύμβολο για το πέρασμα του χρόνου. Το όνειρο μπορεί να σας υπενθυμίζει ένα ραντεβού, μια προθεσμία ή μια επέτειο. Λάβετε υπόψη τη σημασία του συγκεκριμένου αριθμού ή οποιεσδήποτε προκαταλήψεις, που συσχετίζονται με αυτή τη συγκεκριμένη ώρα. Για παράδειγμα, τα μεσάνυχτα αντιπροσωπεύουν κάποια αντιμετώπιση ή κάποιο σημείο γυρίσματος. Αν ονειρευτείτε την ενδεκάτη ώρα σημαίνει ότι ο χρόνος τελειώνει για σας. Μπορεί να πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας για ένα έργο ή μια απόφαση, που πρέπει να πάρουμε μόνο εσείς.
ΩτοστόπΑν ονειρευτείτε ότι κάνετε ωτοστόπ σημαίνει ότι δεν έχετε κερδίσει ή ότι νιώθετε πως δεν σας αξίζει να είστε εκεί, που είστε. Το όνειρο μπορεί επίσης να είναι μια μεταφορά ότι απολαμβάνετε τους καρπούς του μόχθου των άλλων.