Πόσο σημαντική είναι η διαφορά ηλικίας σε μια ερωτική σχέση; Είναι λάθος ένας άντρας να κυκλοφορεί με μια μικρότερη γυναίκα; Είναι κοινωνικά απαράδεκτο για μια γυναίκα να ερωτευτεί έναν άνδρα μικρότερης ηλικίας;

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά ευτυχώς τείνουν να αλλάξουν. Ο έρωτας και η διαφορά ηλικίας είναι δυο έννοιες που σιγά σιγά σταματούν να μας σοκάρουν αφού, οι σχέσεις με διαφορά ηλικίας δεν είναι πια καθόλου σπάνιες. Το αντίθετο μάλιστα.
Γενικά στην Ελλάδα η κοινωνία μας είναι ακόμα κρυφο-συντηρητική. Και βάζουμε αυτό το ‘κρυφό’ μπροστά γιατί γενικά δεν έχουμε πρόβλημα ως λαός να αποδεχτούμε οτιδήποτε, αρκεί να αφορά άλλους. Μέσα στο σπίτι μας, στη γειτονιά, στην πόλη μας… τότε αλλάζει το πράγμα.

Ένας νέος άντρας έχει πάντα κάποιο σκοτεινό ( οικονομικής φύσεως κυρίως) κίνητρο, ενώ μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας είναι ελευθέρων ηθών – το λιγότερο. Αν μια σχέση τέτοιο υπάρχει, τότε θα πρέπει να κρατηθεί μακριά από τους γνωστούς και φίλους και να λήξει το συντομότερο δυνατό, γιατί «τι θα πει η κοινή γνώμη;».
Ο έρωτας δεν κοιτά χρόνια ή φύλο. Το πιο σημαντικό είναι να κοιτάμε το χαρακτήρα και όχι την ταυτότητα του ανθρώπου δίπλα μας. Στο κάτω κάτω αν εμάς μας κάνει και περνάμε καλά, τι σημασία έχει πόσα χρόνια διαφορά έχουμε; Οι άνθρωποι είτε ταιριάζουν πνευματικά, ερωτικά και ψυχικά, είτε όχι.

Μια συνειδητή επιλογή που βασίζεται στον έρωτα και την αγάπη, την έλξη και το συναίσθημα, δεν μπορεί να φοβηθεί ή να καταργηθεί από τη διαφορά ηλικίας ή άλλες «τεχνικές» λεπτομέρειες.