Πόσες φορές και αν έχεις νεύρα; Πόσες φορές και αν τα έχεις βάλει με όλους; Πάντα θεωρείς πως όλα είναι άσκημα, πάντα πως οι άλλοι φταίνε… συγνώμη θα σου πω την πικρή σου αλήθεια.
Δεν βλέπεις. Απλά δεν βλέπεις. Υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που βρίσκονται στην ζωή για να σε βοηθούν, ακόμα και αν είναι ένα άκυρο παιδί από την άλλη πλευρά του πλανήτη, και μιλάς μαζί του για πρώτη φορά μέσω Internet. Να ξέρεις πως την μεγαλύτερη αλήθεια θα την ακούσεις από άτομα που δεν σε ξέρουν, γιατί αυτοί ακριβώς λένε την ωμή πραγματικότητα!

Να ένα παράδειγμα τώρα του γιατί δεν βλέπεις. Στην φάση που έχεις νεύρα, και κάποιος σου μιλήσει από ενδιαφέρον ( όποιος και αν είναι αυτός ), εσύ τον υποτιμάς και δεν του δίνεις σημασία. Ορισμένες φορές του μιλάς και άσκημα. Εκείνος από την πλευρά του θα σε παρεξηγήσει, και ακόμα και να μην σε παρεξηγήσει θα σε περάσει για άτομο που πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Λόγο του φαινομένου της συγχρονικότητας τώρα, και αν το θες και πιο απλά, της αλληλεπίδρασης των ανθρώπων, ακόμα και σε κάποιον πραγματικά άκυρο ( για εσένα ) αν δεν μιλήσεις και φερθείς σωστά, μπορεί να δημιουργηθεί ένα τεράστιο σύμπλεγμα αποτελεσμάτων αρνητικών για σένα.

Και ακόμα πιο απλά! Όταν έχεις νεύρα, κλείνεσαι! Τόσο βαθιά, που δεν μπορείς να δεις οτιδήποτε καλό. Δεν μπορείς καν να φανταστείς το “καλό”. Έρευνες έχουν αποδείξει πως ένας άνθρωπος μπορεί να φανταστεί και να νιώσει όσα έχουν σχέση με το καθημερινό του βίωμα. Για παράδειγμα αν κλειστείς σε ένα δωμάτιο χωρίς φώτα, μετά από μερικές μέρες δεν θα μπορείς να κάνεις σκέψεις που θα περιέχουν χρώματα. Δηλαδή αν για καιρό αυτο-υποβάλεις ή ανέχεσαι την πικρία που νιώθεις, στο τέλος δεν θα μπορείς ούτε να φανταστείς την “χαρά”, και ακόμα πιο δύσκολο θα είναι να την αποκτήσεις κιόλας.

Στο χέρι σου είναι να κατανοήσεις όσα λέω και να κάνεις ένα βήμα να δείς τον κόσμο λίγο διαφορετικά. Μπορείς. Τόσοι άνθρωποι σαν εσένα το μπορούν.