Κυριαρχία: Σκορπιός
Έξαρση: Καρκίνος
Αδυναμία: Ταύρος
Πτώση: Αιγόκερως

Ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει θετικές ιδιότητες όπως τη σταθερότητα, την μεταβολή, τη μεταμόρφωση και τη δύναμη. Σχετίζεται με τη ζωή και το θάνατο από τον οποίο προκύπτει η αναγέννηση. Ο κυβερνήτης του Σκορπιού, ενός ζωδίου που περιβάλλεται από τόσα μυστήρια, θρύλους και προκαταλήψεις. Ο πλανήτης του πάθους και του απόλυτου ερωτισμού.

Το σεξουαλικό μας ασυνείδητο. Το μέρος της ψυχής με το οποίο φοβόμαστε να έρθουμε σε επαφή. Αυτή η σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας που πολλές φορές μας τρομάζει αντιπροσωπεύεται από τον Πλούτωνα. Είναι το κομμάτι του εαυτού μας που δύσκολα μπορούμε να το ελέγξουμε όταν προβάλλεται με ακαταμάχητη ένταση για οτιδήποτε «απαγορευμένο» και απωθημένο. Όσο καιρό ο Πλούτωνας δεν είναι κυρίαρχος στη ζωή μας απλώς μεταμορφώνει και μετασχηματίζει τις απωθημένες μας επιθυμίες και τα καταπιεσμένα μας συναισθήματα έτσι που βγαίνουν στην επιφάνεια της ψυχής μας συνειδητά υπό τη μορφή έμμονων ιδεών.

Όταν όμως έρθει ο καιρός που κυριαρχεί στη ζωή μας τότε αυτό που γίνεται μοιάζει με ένα τρομερό σεισμό που συντρίβει τις αυταπάτες μας και καταστρέφει όλες τις άμυνες με τις οποίες κρατούσαμε κλεισμένα όλα αυτά τα σκοτεινά περιεχόμενα στο υπόγειο της ψυχής μας. Άλλοτε πάλι μοιάζει με έκρηξη ηφαιστείου του οποίου η καυτή λάβα καίει, λιώνει, και εξαφανίζει -στην περίπτωση του θέματός μας που είναι η ψυχή μας- όλα τα σαθρά, τα ψεύτικα, τα άχρηστα. Επιδρά στην καλή λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων και των κυττάρων.

Ο Πλανήτης Πλούτωνας, μας καλεί σε ένα συναρπαστικό, εσωτερικό ταξίδι προς την αποκάλυψη αλλά και την αναγέννηση. Με την εμφάνισή του ο Πλούτωνας ανέδειξε το πέπλο του μυστηρίου που αφορούν τον έλεγχο του πεπρωμένου αλλά και των μυστικών της ανθρώπινης ύπαρξης από την γέννηση έως και τον θάνατο. Ο Πλούτωνας μπορεί να είναι αυτός που δημιουργεί ακραίες καταστροφικές καταστάσεις, αλλά ταυτόχρονα φέρνει και την αναγέννηση.

Είναι ο Πλανήτης που συσχετίζεται και με την κληρονομικότητα, την ψυχανάλυση και την μεταφυσική αναζήτηση. Ο πλανήτης της δύναμης και της κυριαρχίας που συμβολίζει την θρησκεία, αλλά και την αναζήτηση γνώσης θα βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη για λίγες μέρες ακόμη. Η λειτουργία του μυστηριώδους αυτού πλανήτη, σε αντιπαράθεση με το ασυγκράτητο ζώδιο του Τοξότη έχει ήδη φέρει στην επιφάνεια, οποιοδήποτε κρυμμένο μυστικό. Ο παραπάνω πλανήτης ήδη στον Αιγόκερω πια χάνει τις δυνάμεις του στον ωφελιμιστή Αιγόκερω, που επηρεάζει τα οικονομικά ΗΠΑ, Αγγλίας, Ελλάδας, Κύπρου.

Πρέπει άμεσα να οργανώσουμε επενδύσεις και τα οικονομικά γενικότερα τόσο ως άτομα όσο και ως κράτος! Ο Πλούτωνας, εγκαινίασε μια περίοδο κυριαρχούμενη από το ζώδιο του Αιγόκερω, όπου ο θρησκευτικός ριζοσπαστισμός θα φθάσει στο κρεσέντο του. Την τελευταία φορά που ο Πλούτωνας πέρασε από την θέση που είναι τώρα, ήταν η δεκαετία του 1760. Όταν οι άποικοι του νέου τότε κόσμου, εκδηλώνοντας τα γνωρίσματα ενός αναπτυσσόμενου κράτους-Καρκίνου, δυσανασχέτησαν κατά της εξάρτησης από την προστάτιδα-Αγγλία. Και έτσι, γεννήθηκαν οι ΗΠΑ.

Κάτι ανάλογο γίνεται και σήμερα, 230 χρόνια μετά. Αυτή την φορά, όμως, είναι η αμερικανική κυβέρνηση που ασκεί ασφυκτική πίεση στους λαούς και προκαλούν την δυσαρέσκεια. Εν τω μεταξύ, ο Αιγόκερως υποδηλώνει ισχύ και μεγάλες μπίζνες, αυτά για τα οποία ενδιαφέρεται κυρίως η Αμερική. Ο έλεγχος των πολυεθνικών εταιρειών στην κυβέρνηση θα γίνει ασφυκτικός.

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα απαιτήσει υποταγή, που θα προκύψει από φόβο. Η απειλή μιας επίθεσης θα είναι έντονη και η αμερικανική κυβέρνηση θα τρομοκρατηθεί πραγματικά. Η ισχύς του Πλούτωνα είναι τόσο βαθειά που θεωρείται «φονιάς». Αλλά, περιέργως, είναι και θεραπευτής. Όταν υποστείς την διέλευση του Πλούτωνα, μετά αλλάζεις για πάντα.

Αλλά κατά την διάρκεια της διαδικασίας αυτής δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται. Αυτό πρόκειται να συμβεί στις ΗΠΑ από το 2008 έως το 2026 ,καθώς θα αντιμετωπίσει μια αντίθεση του Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερω και με τον ήλιο στον Καρκίνο. Την ίδια εποχή συμβαίνει και κάτι άλλο. Ενόσω ο Πλούτωνας θα είναι στον Αιγόκερω, ο Ουρανός θα αποχωρεί από των ζώδιο των Ιχθύων και κάποια στιγμή, θα ξεσπάσει η ένταση. Σε όσους περιμένουν την Αποκάλυψη θα φαίνεται σαν την οργή του Θεού, γι’ αυτό πολλοί θα αρχίσουν να το ρίχνουν έξω χορεύοντας και τραγουδώντας, παρά την κρίση, ακριβώς όπως έκαναν την δεκαετία του ’20 -την προηγούμενη φορά που ο Ουρανός αποχώρησε από το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου.

Nα επισημάνουμε σε αυτό το σημείο ότι όταν ο Πλούτωνας έκανε την είσοδο του το1762 στον Αιγόκερω ο Ρουσσώ δημοσίευσε το Κοινωνικό Συμβόλαιο. Επίσης το 1516 με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω είχαμε την δημοσίευση του «Ηγεμόνα» του Μακιαβέλι και την «Ουτοπία» του Τόμας Μουρ.