Είναι γεγονός πως σα λαός είμαστε αρκετά ανοιχτοί σε ιδέες, τάσεις και προτάσεις. Είμαστε όμως συνάμα και ένας παραδοσιακός λαός, με ένα τσακ συντηρητικότητας μέσα μας. Είμαστε όντως άραγε;

Τα δείγματα τείνουν να είναι διαφορετικά..
Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου, σε δείγμα 447 ατόμων ηλικίας 18-57 ετών, όσο περνούν τα χρόνια οι Έλληνες και ακόμη περισσότερο οι Ελληνίδες είναι πολύ πιο ανοιχτοί στο ενδεχόμενο μιας παράλληλης σχέσης. Ναι, και όμως…

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ένα ποσοστό 70% τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών παραδέχονται ότι τους έχει περάσει από το μυαλό να κάνουν μια παράλληλη ή και εξωσυζυγική σχέση. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στους άντρες, ένα 71,6% λένε ότι έχουν σκεφτεί να κάνουν παράλληλη σχέση, ενώ μόλις ένα ταπεινό 28,4% αναφέρουν ότι δεν έχουν μπει στον πειρασμό να το σκεφτούν καν. Οι δε γυναίκες, είμαστε πολύ πιο «μπροστά», αφού το 73% λέει αντίστοιχα ότι έχει σκεφτεί θετικά να κάνει παράλληλη σχέση, σε αντίθεση με το 27% που παραμένει συντηρητικά μονογαμικό.

Στην ερώτηση «είχατε ποτέ εξωσυζυγική ή παράλληλη σχέση;» το 40% των γυναικών και το 37,6% των ανδρών απαντούν «ποτέ».

Το 21,2% των ανδρών και το 24,3% των γυναικών απαντούν «μία φορά», το 28,3% των ανδρών και το 22,2% των γυναικών απαντούν «μερικές φορές» και το 12,9% των ανδρών και το 13,1% των γυναικών απαντούν «πολύ συχνά»!

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειώσουμε ότι εν σχέσει με παλαιότερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2001, το ποσοστό των γυναικών που δηλώνουν ότι δεν είχαν ποτέ εξωσυζυγική σχέση έχει πρακτικά υποδιπλασιαστεί. Just for the record.
Τέλος, στο σημαντικό ερώτημα « Θα κάνατε ποτέ σεξ με παντρεμένο ή δεσμευμένο πρόσωπο;» το 68,3% των ανδρών απαντούν «ναι» και «όχι» λέει το 31,7%. Στο ίδιο ερώτημα, το 64,7% των γυναικών απαντούν «ναι» ενώ «όχι» λέει μόλις το 35,3%.

Προσωπικά, το ενδεχόμενο μιας παράλληλης σχέσης μοιάζει να είναι μακρινό σενάριο. Εξάλλου, από ότι φαίνεται, στις μέρες μας είναι κάτι πολύ εύκολο. Το δύσκολο της υπόθεσης είναι τελικά, να είσαι στα μικρά «συντηρητικά» ποσοστά που αντιστέκονται ακόμα στον κατακτητή. Εκεί βρίσκεται και η πρόκληση!