Ημερομηνίες Ζωδίου: 23/8 – 22/9
Πλανήτης: Ερμής
Στοιχείο: Γη
Χρώμα: Μπεζ, Σταχτί
Μέταλλο: Νικέλιο, Υδράργυρος
Λουλούδι: Χρυσάνθεμο, Νεραγκούλα
Πολύτιμος λίθος: Ίασπις, Οπάλιο

Η υπομονή, η διακριτικότητα και η απλότητα είναι οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν τους Παρθένους. Οι μεγαλόστομες εξάρσεις δεν είναι του χαρακτήρα τους, σκύβουν το κεφάλι και κάνουν τη δουλειά τους σωστά και μεθοδικά, αναγνωρίζοντας τη σημασία που παίζουν οι λεπτομέρειες στην καθημερινή ζωή. Δεν είναι οι άνθρωποι που θα ηγηθούν μιας επανάστασης, σίγουρα όμως θα είναι αφοσιωμένοι στρατιώτες, έτοιμοι να δώσουν και τη ζωή τους ακόμα για τον κοινό στόχο.

Αρκεί βέβαια να πιστεύουν πως αυτό που κάνουν έχει αξία και δεν είναι κάτι άσκοπο. Θα αποφύγουν να παρηγορήσουν με λόγια κάποιον που έχει πραγματική ανάγκη, προτιμούν να τον βοηθήσουν έμπρακτα με όσες δυνάμεις έχουν. Με κυβερνήτη τους τον Ερμή, έχουν πολύ καλή αντίληψη του περιβάλλοντα χώρου και σίγουρα ξέρουν ποιο είναι το κατάλληλο εργαλείο για την επίλυση μιας κατάστασης, όσο περίπλοκη κι αν είναι αυτή. Τους είναι απαραίτητο να είναι παραγωγικοί και η ζωή τους να έχει σημασία, ωστόσο πρέπει να βάζουν μέτρο για να μην κολλάνε στις λεπτομέρειες και χάνουν τη γενική εικόνα.

Είναι τελειομανείς και απαιτούν κι από τους άλλους το ίδιο, γεγονός που δυσκολεύει τις σχέσεις τους με τους γύρω τους. Δεν αναγνωρίζουν τα ελαττώματά τους, όπως κι εκείνα των άλλων, με αποτέλεσμα να γίνεται μίζερη η ζωή τους και η γκρίνια να τους κατατρώει. Πάντως, μέσα σε ένα σπίτι ένας Παρθένος είναι το πιο πρακτικό μέλος, αφού μπορεί και ξεπερνά δυσκολίες και προβλήματα πιο εύκολα από τους άλλους. Μερικά επαγγέλματα που τους ταιριάζουν είναι νοσοκόμος, λογιστής, γραμματέας ή οτιδήποτε έχει να κάνει με την επιστημονική έρευνα. Το άγχος όμως που τους καταβάλλει κατά περιόδους χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα.