Διάρκεια όψης: 21 Ιανουαρίου-11 Φεβρουαρίου 2015

Κριός:
Με τον ανάδρομο Ερμή να ταξιδεύει στον 11ο οίκο σας των φίλων και των ομάδων, αυτή μπορεί να είναι η στιγμή να ξεσκαρτάρετε τη λίστα φίλων σας είτε στα social media είτε στην πραγματική ζωή. Τα καλά νέα είναι ότι κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου των 3 εβδομάδων είναι πολύ πιθανό να επανασυνδεθείτε με έναν φίλο από το παρελθόν σας με τον οποίο είχατε εδώ και πολύ καιρό χαθεί. Ίσως ένα reunion να είναι η αφορμή να ξανασυναντηθείτε, ή ίσως βρεθείτε τυχαία και οι δύο σε κάποια εκδήλωση. Κατά τα άλλα, αποφύγετε τη δημιουργία ενός νέου διαδικτυακού πρότζεκτ μέχρι ο Ερμής να γυρίσει σε ορθή πορεία.

Ταύρος:
Μην σας γελά το γεγονός πως είναι ανάδρομος! Αυτός ο κύκλος του Ερμή θα είναι πολύτιμος για σας επαγγελματικά. Μια σημαντική επαγγελματική προσπάθεια, που θεωρούσατε χαμένη υπόθεση, μπορεί ξαφνικά να ξαναζωντανέψει, προς μεγάλη σας χαρά. Αν συμβεί αυτό, θα έχει σχέση πιθανώς την τεχνολογία ή με έναν μεγάλο όμιλο ή ομάδα ανθρώπων. Μπορεί ακόμη και να δέσει με μία από τις μεγαλύτερες επαγγελματικές σας φιλοδοξίες. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα έχετε την ευκαιρία να επεξεργαστείτε κάτι που θα είναι σημαντικό για σας και τη φήμη σας. Μη χάσετε αυτή τη φορά χρόνο αγωνιώντας για τις μικρολεπτομέρειες ή την προβληματική επικοινωνία με το αφεντικό σας. Συμβαίνουν κι αυτά, αλλά μη χάνετε το δάσος για το δέντρο. Επικεντρωθείτε στο «βραβείο» που θα πάρετε.

Δίδυμοι:
Αν έχετε δικαστικές εκκρεμότητες, μπορεί τα πράγματα να δυσκολέψουν για σας κατά τη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα σημαντικά έγγραφα, και ότι οι συνομιλίες με τους δικηγόρους σας είναι σαφείς. Μπορεί να νιώσετε ένα αίσθημα απογοήτευσης, αν δεν γίνεστε κατανοητοί, αλλά σ΄αυτή την περίπτωση φροντίστε να αποσαφηνίσετε τις ιδέες και τις σκέψεις σας όσο μπορείτε. Αν σπουδάζετε για να πάρετε κάποιο μάστερ ή πιστοποίηση, ίσως χρειαστεί να κάνετε ένα βήμα πίσω στην εκπαίδευσή σας. Μια καλή ιδέα θα ήταν να προσλάβετε καθηγητή προκειμένου να σας εξηγήσει τις σημαντικές έννοιες ή να ζητήσετε παράταση για κάποια σημαντική εργασία σας.

Καρκίνος:
Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να επανεξετάσετε ενδελεχώς τα οικονομικά σας πλάνα. Αν πρόκειται να πληρώσετε κάποιο είδος φόρων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα χαρτιά σας σε τάξη. Ιδανικά, όμως, καλύτερα να περιμένετε την καταβολή αυτών των ποσών έως ότου ο Ερμής γυρίσει ορθόδρομος στα μέσα Φεβρουαρίου. Τώρα, είστε σε θέση να συγκεντρώσετε σημαντικά έγγραφα και ισολογισμούς. Μπορεί να ανακαλύψετε ένα κρίσιμο λάθος που εσείς ή ο λογιστής σας διαφορετικά θα είχατε περάσει στο ντούκου. Όσον αφορά τις επενδύσεις σας, μην προβείτε σε καινούργιες τώρα. Αντ ‘αυτού, αξιολογείστε πώς το υπάρχον χαρτοφυλάκιό σας καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της ζωής σας, και ρυθμίστε αναλόγως.

Λέων:
Ώρα για συναισθηματική αποκατάσταση! Εσείς και το ταίρι σας θα καταφέρετε να πλεύσετε με ασφάλεια στα μάλλον τρικυμιώδη νερά της επικοινωνίας κατά τη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων. Ο Ερμής μπορεί να είναι ανάδρομος στον 7ο οίκο σας των συντροφικών σχέσεων, αλλά η Νέα Σελήνη στην ίδια περιοχή του χάρτη σας στις 20 Ιανουαρίου δείχνει εκπληκτικές δυνατότητες σε αυτό τον τομέα της ζωής σας. Έτσι, η φάση του ανάδρομου Ερμή υποδεικνύει για σας περισσότερο τρόπους για να καταφέρετε το σωστό μαζί, παρά ατυχείς στιγμές που θα σας απομακρύνουν τον έναν από τον άλλο. Μπορεί, για παράδειγμα, να συζητήσετε ένα θέμα που είχατε αφήσει στη μέση. Τώρα, θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε τις διαφορετικές σας αντιλήψεις, ώστε να πάρετε από κοινού μια απόφαση που πρέπει να παρθεί.

Παρθένος:
Βαθιά ανάσα, Παρθένοι, γιατί η ζωή σας θα γίνει λίγο πιο ακατάστατη από το συνηθισμένο. Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η προσωρινή κατάσταση αποδιοργάνωσης θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο αποτελεσματικοί από ποτέ. Κι αυτό, επειδή θα επιστήσει την προσοχή σας σε τομείς της ζωής σας που απαιτούν πιο προσεκτικό σχεδιασμό. Τελικά, αυτός ο κύκλος ανάδρομου Ερμή θα σας πριμοδοτήσει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, και όταν ολοκληρωθεί θα είστε πιο οργανωμένοι από ποτέ. Μέχρι τότε, απαλλαγείτε από όλη την επιπλέον χαρτούρα του γραφείου σας και τακτοποιείστε με αποφασιστικότητα όλα τα αιτήματα που εκκρεμούν. Δείτε τη μεγαλύτερη εικόνα, και εργαστείτε προς την κατεύθυνση αυτή.

Ζυγός:
Η ερωτική σας ζωή υφίσταται ένα γενικό ρεκτιφιέ. Αν βγαίνετε με κάποιον νέο υποψήφιο σύντροφο, θα αρχίσετε να αναρωτιέστε κατά πόσον το πρόσωπο αυτό σας ταιριάζει ή όχι. Μπορεί να έχετε μια σειρά από συζητήσεις που δεν θα οδηγούν εκεί όπου ελπίζατε. Ή, μπορεί να δυσκολεύεστε να συμφωνήσετε σε πολλά για τις επόμενες εβδομάδες. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι ένα αγαπημένο σας πρόσωπο από τα παλιά θα επιστρέψει με κάποιο τρόπο. Μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας, ή ίσως να ξανασυναντηθείτε κατά τύχη. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι πιθανό να νιώσετε τους σπινθήρες της έλξης ξανά. Χειριστείτε το με προσοχή.

Σκορπιός:
Ο ανάδρομος Ερμής ταξιδεύει στον 4ο οίκο σας του σπιτιού και της οικογένειας, κι αυτό σημαίνει πως μπορεί να επανασυνδεθείτε με έναν συγγενή σας, με τον οποίο είχατε χαθεί εδώ και πολύ καιρό. Αυτό το πρόσωπο μπορεί να ανήκει είτε στη στενή οικογένειά σας είτε στο σόι γενικότερα. Θα απολαύσετε την επανασύνδεση τόσο πολύ, που ίσως αναρωτηθείτε γιατί επιτρέψατε να χαθεί η επαφή. Μην το αφήσετε να ξανασυμβεί! Τα άσχημα νέα με τον Ερμή σ΄αυτή τη θέση του χάρτη σας είναι πως, αν εσείς και ένας συγγενής χρειάζεται να αποφασίσετε κάτι από κοινού, μάλλον πολύ δύσκολα θα συμφωνήσετε και θα τα βρείτε. Επίσης, συμβόλαια που αφορούν ακίνητη περιουσία καλύτερα να αποφευχθούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Περιμένετε να ορθοδρομήσει ο Ερμής.

Τοξότης:
Θα είστε εξαιρετικά ευαίσθητοι στα «ναι» και τα «όχι» της περιόδου αυτής του ανάδρομου Ερμή. Αυτό συμβαίνει γιατί ο πλανήτης περνά από τον 3ο οίκο σας της επικοινωνίας και των συμβολαίων, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο για σας να κυριαρχήσετε πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Αποφύγετε να υπογράψετε σημαντικά έγγραφα, να πάρετε ζωτικής σημασίας αποφάσεις, να προβείτε σε σημαντικές συμφωνίες, ή να προγραμματίσετε μια σπουδαία συνάντηση. Αν σκέφτεστε να αγοράσετε νέο αυτοκίνητο ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, περιμένετε μέχρι τον Φεβρουάριο, όταν ο Ερμής θα γυρίσει ορθόδρομος. Αυτό θα σας γλιτώσει από έναν μεγάλο πονοκέφαλο.

Αιγόκερως:
Παίζετε με την ιδέα να επαναλάβετε μια παλιά στρατηγική για να βγάλετε χρήματα. Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει μια πλευρά επιχειρηματική ή ακόμη και μια δεύτερη δουλειά. Πολύ πιθανό να έχει σχέση με την τεχνολογία ή με κάποιο ασυνήθιστο ταλέντο που διαθέτετε. Αν συμβαίνει αυτό, το δυναμικό σας να πετύχετε σε αυτή την προσπάθεια είναι ακόμη ισχυρότερο. Μια άλλη πιθανότητα κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου ανάδρομου Ερμή είναι ότι θα ρίξετε μια γερή, ρεαλιστική ματιά στον προϋπολογισμό σας. Υπάρχει ένας τρόπος να ξεκινήσετε να εξοικονομείτε χρήματα για συνταξιοδότηση ή για εκείνες τις διακοπές των ονείρων σας, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να τον δείτε με την πρώτη ματιά. Συνεχίστε να τον αναζητάτε.

Υδροχόος:
Συγχαρητήρια, είστε οι νικητές της ανάδρομης πορείας του Ερμή που αυτή τη φορά περνά μέσα από το ζώδιό σας. Εντάξει, μπορεί η λέξη «ανάδρομος» να μην ακούγεται πολύ ελκυστική εκ πρώτης όψεως. Παρόλα αυτά, διαθέτει μια θετική πλευρά. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα μάθετε τη σημασία του να φιλτράρετε πριν μιλήσετε, και να ρωτάτε όταν δεν κατανοείτε τις πληροφορίες που σας δίνουν. Μπορεί να αισθανθείτε απογοήτευση, αν οι άλλοι δεν αντιλαμβάνονται τόσο ξεκάθαρα τα λόγια σας όσο ελπίζατε, αλλά μην το πάρετε και κατάκαρδα γιατί είναι προσωρινό. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον κύκλο του ανάδρομου Ερμή για να κάνετε οτιδήποτε έχει το «επανα-» μπροστά του και θα είστε μια χαρά!

Ιχθείς:
Είναι πιθανό το μυαλό σας να πάει πιο βαθιά από όσο θα θέλετε να πάει κατά τη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ανάδρομος Ερμής ταξιδεύει μέσα στα θολά νερά του 12ου οίκου σας, εντείνοντας ασυνείδητες σκέψεις και μοτίβα, και αφυπνίζοντάς σας σε κάποια από αυτά. Μπορεί να προβείτε σε μια τεράστια ανακάλυψη κατά τη διάρκεια μιας θεραπευτικής συνεδρίας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα όνειρα τώρα, ιδιαίτερα στα επαναλαμβανόμενα. Υπάρχει σ΄αυτά ένα συγκεκριμένο μήνυμα! Επίσης, αν είχατε θελήσει ποτέ να κάνετε μια αναδρομή σε προηγούμενες ζωές, αυτή είναι μια ιδανική στιγμή, καθώς το παράθυρο της ψυχής σας είναι ορθάνοιχτο.

πηγή: μαντάμ ζαϊρα