Σημύδα (24 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου)
Η Σημύδα, είναι το πρώτο δέντρο που πρασινίζει τον χειμώνα και συμβολίζει την αναγέννηση. Οι άνθρωποι αυτού του ζωδίου, με κυβερνήτη τον Ήλιο, λάμπουν όπως ο ήλιος και εξωτερικά αλλά και στη ζωή τους με τις πράξεις τους. Πιστεύουν πως η διαδρομή είναι σημαντική εξίσου με το αποτέλεσμα. Η σκληρή δουλειά δηλαδή, η υπομονή και η επιμονή επιβραβεύονται και γι αυτό δεν αποθαρρύνονται από τις αποτυχίες.

Είναι αποφασιστικοί, ηγετικοί, διαθέτουν τεράστια αποθέματα αντοχής, φιλόδοξοι και πολύ οργανωτικοί. Αναλαμβάνουν, χειρίζονται και διεκπεραιώνουν υπεύθυνα τις σοβαρές υποθέσεις και είναι συνήθως τα πιο επιτυχημένα άτομα στην οικογένεια. Είναι εργασιομανείς και πετυχαίνουν στις επιχειρήσεις όταν και αν βέβαια τους δοθεί η ευκαιρία. Αν και διακρίνονται από την πίστη τους και την αφοσίωσή τους στους αγαπημένους τους, δύσκολα εκδηλώνουν τα αισθήματά τους.

Αν και συνήθως αποκτούν φήμη, προσπαθούν να κρατούν την προσωπική τους ζωή μακριά από τη δημοσιότητα. Οι άνθρωποι της Σημύδας, χρειάζονται οπωσδήποτε να έχουν ένα στόχο στη ζωή διαφορετικά μελαγχολούν, μαραζώνουν και κινδυνεύουν από κατάθλιψη.