Η Σκλήθρα (18 Μαρτίου – 14 Απριλίου)

Οι σκλήθρες δεν διαβρώνονται από το νερό γι αυτό και κατασκεύαζαν μεταξύ άλλων γέφυρες, βάρκες, τσόκαρα και δοχεία για το γάλα. Το κόψιμό τους θεωρούνταν εγκληματικό γιατί το πνεύμα των δέντρων οργιζόταν και σιγόκαιγε στα σπίτια τους. Οι άνθρωποι της Σκλήθρας με κυβερνήτη τον Άρη, είναι γεννημένοι πολεμιστές και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς περιπέτεια. Ζουν με πάθος την κάθε στιγμή τους και έχουν βαθιά ανάγκη από αγάπη. Παντρεύονται νωρίς, συνήθως από παρορμητισμό αλλά είναι καλύτεροι εραστές παρά σύζυγοι.

Ο γάμος δεν τους ταιριάζει αφού εύκολα μπορούν να εγκαταλείψουν την οικογένεια τους για να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο ακόμη και αν αποβεί επικίνδυνος. Γίνονται όμως άριστοι γονείς. Έχουν γερή οργανική κράση, σωματική δύναμη, είναι υπερκινητικοί και ξεχωρίζουν για τις ιδιαίτερες ηγετικές τους ικανότητες.

Μπορεί να γίνουν τυχοδιώκτες και ριψοκίνδυνοι στην προσπάθειά τους να νικήσουν τις προκλήσεις που τους παρουσιάζονται. Το αδύνατό τους σημείο είναι η μεγάλη τους ανάγκη από τον έπαινο και την αναγνώριση των άλλων, γεγονός που τους κάνει ευάλωτους και ευαίσθητους. Ευτυχώς συνήθως αποκτούν ισχυρούς και αφοσιωμένους φίλους. Είναι πολύ ανταγωνιστικοί, θέλουν πάση θυσία να ξεχωρίσουν, αρκετές φορές όμως στην προσπάθεια τους αυτή ενεργούν επιπόλαια και επικίνδυνα. Δεν αντέχουν καθόλου την έλλειψη δράσης.

Είναι προτιμότερο οι άνθρωποι που γεννήθηκαν υπό την επιρροή της Σκλήθρας να διοχετεύουν την ενέργειά τους στο κοινό καλό, φιλανθρωπίες και αγαθοεργίες όπου μπορούν να ξεχωρίσουν αφήνοντας το όνομα τους που τόσο επιθυμούν. Σημαντικό επίσης είναι να διδαχτούν την τέχνη της διπλωματικής επικοινωνίας για να μην σπαταλούν ενέργεια σε άκαρπες διαφωνίες που μόνο ένταση τους δημιουργούν.