Ημερομηνίες Ζωδίου: 24/10 – 22/11
Πλανήτης: Πλούτωνας
Στοιχείο: Νερό
Χρώμα: Βαθύ Μοβ, Σκούρο κόκκινο
Μέταλλο: Ατσάλι, Σίδηρος
Λουλούδι: Ροδόδεντρο, Γεράνι, Χρυσάνθεμο
Πολύτιμος λίθος: Αχάτης, Λάπις Λαζούλι

Μην προσπαθήσετε να τον αναγνωρίσετε και να τον κατανοήσετε με την πρώτη. Ως ζώδιο του Νερού, η εικόνα του θαμπώνει εύκολα και δύσκολα καταλαβαίνεις τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια. Οι Σκορπιοί κρατούν καλά κρυμμένα μυστικά, δεν σε αφήνουν να τους «διαβάσεις», είναι αινιγματικοί και πολλές φορές παγερά αδιάφοροι. Άμυνα είναι αυτό, δεν θέλουν να φανούν τα συναισθήματά τους, κρατούν τον έλεγχο μέχρι τελευταία στιγμή. Πίσω βέβαια από αυτή τη μάσκα αδιαφορίας κρύβονται τις περισσότερες φορές θησαυροί. Είναι οι άνθρωποι που δεν παραδίνονται εύκολα και δεν το βάζουν κάτω.

Η θέλησή τους είναι ισχυρή, ενώ πολλές φορές τους οδηγούν τα πάθη τους. Διαθέτουν δύναμη, πυγμή και αποφασιστικότητα. Οι ενέργειές τους για να πετύχουν τους στόχους τους δεν γίνονται πάντα αντιληπτές από τους άλλους, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρόκειται για κάτι δόλιο ή παράνομο. Θα προσπαθήσουν τα πάντα και θα τα καταφέρουν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, όπως σίγουρο είναι ότι εύκολα χειραγωγούν τα συναισθήματα των άλλων. Τους αρέσει να έχουν δικά τους πράγματα και αυτό μπορεί να τους κάνει μνησίκακους, σαρκαστικούς, καχύποπτους και ζηλιάρηδες.

Έχουν κλίση στη μεταφυσική και τα μυστήρια, αγαπούν την ίντριγκα και παθιάζονται όταν η ζωή τους εμπλέκεται σε τέτοιες καταστάσεις. Η οικονομική ασφάλεια δεν τους ενδιαφέρει και τόσο πολύ όσο η συναισθηματική, αν και είναι πολύ καλοί σε επενδύσεις και οικονομικά ρίσκα. Μερικά από τα επαγγέλματα που τους ταιριάζουν είναι ντετέκτιβ, επιστήμονας ερευνητής, χειρουργός, ψυχολόγος, συγγραφέας, επενδυτής. Πρέπει να προσέχουν στις σεξουαλικές τους περιπέτειες γιατί είναι ευάλωτοι σε μεταδιδόμενες νόσους. Οι Σκορπιοί θέλουν μόνιμο σύντροφο, αποκλειστικά δικό τους, και χρησιμοποιούν πάντα τη γοητεία τους για να τον κατακτήσουν. Όταν νιώθουν σίγουροι μέσα σε μια σχέση, μπορούν να κάνουν για το σύντροφό τους πολλά πράγματα που αποδεικνύουν την αγάπη τους. Έχουν έντονη σεξουαλικότητα, αλλά είναι πιστοί και αφοσιωμένοι σύζυγοι.