Τα σπαθιά συνδέονται με φιλοδοξίες και τον τρόπο που θα τις επιτύχουμε, με θέματα καριέρας, υγεία, επιχειρήσεις, συνεργασίες, επικοινωνία και επεκτάσεις δραστηριοτήτων.

Ο Άσσος δηλώνει μια νέα αρχή και φρέσκες φιλοδοξίες. Νέες ιδέες θα υπάρξουν και θα οδηγήσουν στο να δείτε διαφορετικά παλιότερα προβλήματα και θα υπάρξουν ευκαιρίες για ταξίδια. Μπορεί επίσης να δηλώνει πως ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να ελευθερωθεί από μια πιεστική κατάσταση. Επίσης μπορεί να σημαίνει πως διακρίνεται κάποια αρρώστια και αν ακολουθείται από κούπα θα πλήξει κάποιο άτομο της οικογένειας.

Ο Ρήγας σημαίνει επιτυχία και φιλοδοξία, εφευρετικότητα και επικοινωνιακή ικανότητα. Όμως ένας τέτοιος άντρας είναι ανυπόμονος και αναίσθητος στις ανάγκες των άλλων. Στα θέματα αρχής είναι αμετακίνητος. Η εμφάνιση του χαρτιού αυτού υποδηλώνει πως ένας σκουρόχρωμος, φιλικός άντρας θα σας δώσει ένα χέρι βοήθειας όταν περισσότερο το χρειάζεστε.

Η Ντάμα είναι σκουρόχρωμη, ευγενική και ευχάριστη. Καλή οργανώτρια με την ενέργεια που εκφράζεται με το παλιό ρητό «αν θέλεις κάτι να γίνει σίγουρα, ζήτησέ το από μια πολυάσχολη γυναίκα». Είναι τακτική και συνήθως καταφέρνει αυτό που θέλει, χωρίς να ενοχλεί ιδιαίτερα. Μπορεί όμως να γίνει κουραστική. Ένα τέτοιο άτομο μπορεί να σας προσφέρει βοήθεια. Εμπιστευτείτε την.

Ο Βαλές τρέχει από τη μία δραστηριότητα στην άλλη με όλη την ενέργεια της νεαρής ηλικίας του. Είναι ειλικρινής αλλά παρορμητικός, με τάση να τα παρατάει εύκολα όταν κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να υπερ-απορροφηθεί από κάποιο σχέδιό του όταν αυτό βαίνει αργά. Προβλέπει την εμφάνιση ενός σκουρόχρωμου άντρα που είναι μπερδεμένος για κάποιο λόγο. Είναι προς το συμφέρον του ενδιαφερόμενου αν τον κάνουν να νιώσει άνετα.

Το 10 δηλώνει πως ένας βραχυπρόθεσμος στόχος θα πραγματοποιηθεί και πιθανότατα θα περιλαμβάνει κάποια αλλαγή πορείας και θα δώσει την ευκαιρία για να αποκτηθούν καινούργιες δεξιότητες. Όποιος τραβήξει αυτό το χαρτί μπορεί να αντιμετωπίσει το μέλλον με τη βεβαιότητα πως η προσωπική ευτυχία είναι σίγουρη. Μπορεί ακόμα να σημαίνει πως θα έρθει κάποια αναπάντεχη κληρονομιά, αλλά και πως ένας φίλος θα χάσει τη δουλειά του.

Το 9 αντικατοπτρίζει πολλές ευθύνες που μπορούν να οδηγήσουν το άτομο να αμφιβάλλει για τον εαυτό του και να χάσει την αυτοπεποίθησή του. Σημαίνει πως ήρθε ο καιρός να καταπιαστείτε με σημαντικά θέματα με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Δηλώνει πως αν κάποιος φίλος μας προσφέρει συμβουλή, πρέπει να τη σκεφτούμε πολύ σοβαρά πριν την εφαρμόσουμε. Μακροπρόθεσμα σημαίνει χηρεία, αλλά που θα έρθει σε μεγάλη ηλικία.

Το 8 μας δείχνει πως τώρα είναι η στιγμή να αδράξουμε κάποιες ευκαιρίες που εμφανίστηκαν ξαφνικά. Αυτή ίσως είναι η στιγμή που θα πρέπει να τα καταφέρετε μόνοι σας γιατί θα υπάρξει κατακόρυφη άνοδος της ενέργειάς σας. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι θα δεχτείτε μια πρόσκληση: σκεφτείτε το διπλά πριν δεχτείτε. Επίσης προειδοποιεί ότι μπορεί να υποπέσετε σε εικασίες και να προσέχετε ένα άπληστο άτομο.

Το 7 δηλώνει προσωπική επιτυχία και ικανοποίηση, που για να επιτευχθεί πρέπει να παλέψετε για τις προσωπικές σας αξίες. Η ευτυχία φαίνεται στον ορίζοντα και θα έρθει με την επίτευξη ενός μακροπρόθεσμου στόχου. Το χαρτί μπορεί επίσης να προειδοποιεί πως προσέχετε το αντίθετο φύλο και πως αν πρέπει να υπογράψετε ένα σημαντικό χαρτί και έχετε αμφιβολίες, θα πρέπει να ζητήσετε νομική βοήθεια.

Το 6 προμηνύει περίοδο ηρεμίας στην εργασία. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε ένα διάλειμμα και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να κάνετε διασυνδέσεις και να θέσετε τις βάσεις για νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα. Επίσης θα πρέπει να έχετε προσέξει πως νιώθετε καλύτερα, κάτι που θα συνεχιστεί. Αν κάποιος παρουσιαστεί στον κύκλο σας, υποδεχθείτε τον με ανοιχτές αγκάλες και θα κάνετε ένα φίλο για μια ζωή.

Το 5 λέει στον ενδιαφερόμενο πως πρέπει να αμφισβητήσει και να αναρωτηθεί για κάποια θέματα κυρίως εκτός σπιτιού. Η κούραση και η αδιαφορία που έφερε η ανάμειξη στα προβλήματα άλλων ανθρώπων μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα και η κακή υγεία μπορεί να σας ρίξει. Μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις από την έλλειψη επικοινωνίας και αν λάβετε ένα γράμμα από κάποιον, ψάξτε για την κρυφή του σημασία, ειδικά αν έρχεται από το εξωτερικό. Δεν είναι όλα τα νέα άσχημα όμως. Το πέντε εκφράζει ένα καλό και ευτυχισμένο γάμο.

Το 4 σας λέει πως είναι καιρός να προχωρήσετε και να αποτινάξετε τους ζυγούς που άλλοι σας φόρτωσαν. Είναι επίσης καιρός που πρέπει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων και να δημιουργήσετε τη βάση μιας καθαρής επικοινωνίας, ακόμα και αν αισθάνεστε ότι μένει ο εαυτός σας πίσω. Επίσης μπορεί να σημαίνει πως ένας φίλος σάς απογοητεύει σχετικά με μια υπόσχεση που σας είχε δώσει. Πριν τον απομακρύνετε, βρείτε το γιατί: μπορεί να υπάρχει κάποιος λόγος που προκάλεσε την αλλαγή.

Το 3 δηλώνει πως σύντομα μια ευκαιρία θα επεκτείνει τους ορίζοντες σας. Αν είχατε αναβάλει κάποια απόφαση σχετικά με ταξίδια, μπορείτε να την πάρετε τώρα. Στην εργασία θα υπάρξουν κάποιες έξτρα δεσμεύσεις, νέες ευκαιρίες και θα χρειαστεί όλη σας η ενέργεια στην προσπάθεια αυτή. Το χαρτί μπορεί επίσης να δηλώνει πως ο ενδιαφερόμενος θα παντρευτεί περισσότερες φορές από μία και πως ίσως υπάρξουν κάποια νέα για αρρώστια νέου ατόμου. Αλλά δεν θα είναι σοβαρό.

Το 2 δηλώνει απογοήτευση, αλλά μην ενδώσετε στο ενδεχόμενο να καλύψετε τα πράγματα. Αυτή μπορεί αν είναι η ευκαιρία να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις και επίσης προαναγγέλλει μια περίοδο που τα σχέδια που αφορούν άλλους είναι περιορισμένα. Το χαρτί συμβουλεύει επίσης τον ενδιαφερόμενο πως χρειάζεται να εργαστεί για να πετύχει μια ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και την υγεία του, και πως για να πετύχει μια εργασιακή σχέση πρέπει να επαναπροσδιορισθεί.