Τώρα το καλοκαίρι έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τον υδάτινο εαυτό μας. Διακοπές δεν είναι μόνο η τρέλα της παρέας, τα ξέφρενα βράδια, το καλό φαγητό και η ζωή στην παραλία. Είναι η επαφή με την φύση, η αναζωογόνηση του σώματος και του νου, μια πόρτα που ανοίγει σε άλλες διαστάσεις. Μπορούμε να πλησιάσουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει με έναν καινούργιο τρόπο, να τον δούμε με διαφορετική ματιά.

Το νυχτερινό κολύμπι κάτω από το φως της πανσέληνου, για παράδειγμα, αντί να είναι απλώς μια όμορφη τρέλα της στιγμής με την παρέα, μπορεί να γίνει μια ιδιαίτερη μυσταγωγία που θα μας φέρει σε επαφή με την μυστηριακή πλευρά της ζωής. Είναι μια δυνατότητα, μια μοναδική στιγμή να αφήσουμε τον οργανισμό μας, το σώμα και το πνεύμα μας, να πλησιάσει δύο από τα βασικότερα στοιχεία αυτιού του κόσμου. Την Μητέρα Θάλασσα και την Σελήνη.

Η θάλασσα, η μητέρα και η πηγή των πάντων, το σύμβολο του ασυνείδητου κόσμου και των συναισθημάτων μας είναι αυτή που μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό, ανεξάρτητα αν το συνειδητοποιούμε ή όχι. Η σελήνη συμβολίζει την σκοτεινή πλευρά της ύπαρξης, την λειτουργία της διαίσθησης, την μαγεία και την έλξη που ασκεί επάνω μας το άγνωστο. Η ένωση των δύο αυτών στοιχείων αναλογικά παραπέμπει στην ενεργοποίηση της μαγικής διάστασης που παραμένει κρυμμένη πίσω από τα φαινόμενα του υλικού κόσμου. Μέσα από τα συναισθήματα και την διαίσθηση μπορούμε να κατανοήσουμε αυτό το κρυμμένο, το άφαντο, το αόρατο, αυτό που ξεφεύγει από τον ορθολογισμό και την λογική. Το νυχτερινό μπάνιο με πανσέληνο είναι η επαφή με την διαισθητική μας πλευρά, η ενεργοποίηση των δυνάμεων που έχει ο άνθρωπος μέσα του να κατανοήσει διαισθητικά το σύμπαν, να έρθει σε επαφή με μια ανώτερη δύναμη, με την πνευματική διάσταση και το θείο.

Για να γίνει δυνατό αυτό, θα πρέπει να πλησιάσετε με σεβασμό και καθαρό νου αυτή την καθαρά μαγική τελετή. Καλό είναι λοιπόν μια βραδιά με πανσέληνο να την αφιερώσετε αποκλειστικά σε αυτή την τελετουργία. Καλύτερα να αποφύγετε την μεγάλη παρέα και την διάθεση για πλάκα και τα αστεία. Θα πρέπει να είστε μόνοι σας ή με κάποιο πρόσωπο που αγαπάτε και εμπιστεύεστε, τον/την σύντροφό σας ή κάποιο άλλο αγαπημένο πρόσωπο.

Διαλέξτε μια ήσυχη παραλία, μακριά από θορυβώδεις παρέες και τις μουσικές των παραλιακών κλαμπ. Πριν μπείτε στο νερό, καθίστε άνετα στην παραλία και αδειάστε το μυαλό σας από τις καθημερινές έγνοιες και εντάσεις. Αφήστε τις αισθήσεις σας να γεμίσουν από τον ήχο των κυμάτων, την μυρωδιά του αέρα, το φως της σελήνης. Παρατηρείστε την αντανάκλαση από το φως του φεγγαριού πάνω στο νερό, επιτρέποντας στον εαυτό σας να χαλαρώσει απόλυτα. Είστε έτοιμοι να μπείτε μέσα στο νερό, να βαπτιστείτε για άλλη μια φορά στο πνεύμα της ζωής και της μαγείας.