Ημερομηνίες Ζωδίου: 21/4 – 20/5
Πλανήτης: Αφροδίτη
Στοιχείο: Γη
Χρώμα: Μπλε, Ιώδες
Μέταλλο: Χαλκός
Λουλούδι: Βιολέτα, Μαργαρίτα, Παπαρούνα
Πολύτιμος λίθος: Τοπάζι, Κοράλλι

Ο ταύρος είναι ζώο δυνατό και χρήσιμο. Βασικός παράγοντας επιβίωσης κατά την αρχαιότητα, λατρεύτηκε από αρχαίους λαούς ακόμη κι ως θεός της γονιμότητας και της καρποφορίας της γης. Αυτό λοιπόν που κυριαρχεί στα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου είναι οι έννοιες της κτήσης και της χρησιμότητας. Όταν ο Ταύρος έχει τα απαραίτητα, τότε είναι ευτυχισμένος.

Όταν δεν τα έχει, θα ψάξει να βρει τρόπους για να τα αποκτήσει. Οι Ταύροι είναι απόλυτα ρεαλιστές, πρακτικοί, υπομονετικοί, ισορροπημένοι και πατούν γερά στα πόδια τους, γεγονός που κάνει τους κοντινούς τους ανθρώπους να μπορούν να βασίζονται πάνω τους για την καλύτερη δυνατή βοήθεια. Με κυβερνήτη την Αφροδίτη, τη θεά του έρωτα και της ομορφιάς, οι Ταύροι είναι αισθησιακοί και λάτρεις του ωραίου.

Αγαπούν τις ανέσεις και τα ωραία πράγματα όπως είναι τα κοσμήματα, τα έργα τέχνης, τα αρώματα, ένα όμορφο τραγούδι ή μια καλή θεατρική παράσταση. Εντυπωσιάζονται με τα χρώματα, τις γεύσεις, το άγγιγμα, τη μουσική και την καλαισθησία. Σε γενικές γραμμές είναι ήρεμοι χαρακτήρες και δεν τους αρέσει να τους πιέζουν για να κάνουν κάτι. Όταν γίνει κάτι τέτοιο, μπορεί να αντιδράσουν άσχημα και να οδηγηθούν στο αντίθετο αποτέλεσμα – στην απόλυτη αδράνεια. Προσοχή στο θυμό τους. Μπορεί να μην εκδηλώνεται συχνά, όταν εκδηλωθεί όμως, καλά θα κάνετε να απομακρυνθείτε. Επειδή είναι παραδοσιακοί τύποι, συχνά εμμένουν στις απόψεις τους ή αγκιστρώνονται σε σχέσεις ή καταστάσεις και δεν αλλάζουν εύκολα κι ας βλέπουν πως έχουν λιμνάσει.

Απεχθάνονται τις σπατάλες και είναι πάντα προσεκτικοί με τα έξοδά τους, γι’ αυτό και προτιμούν επαγγέλματα με σταθερό ή τουλάχιστον εγγυημένο εισόδημα. Ανάμεσα σ’ αυτά που τους ταιριάζουν είναι καλλιτέχνης, αισθητικός, ζαχαροπλάστης, τραπεζικός, μεσίτης ακινήτων. Η αδυναμία που έχουν οι Ταύροι στο απολαυστικό φαγητό μπορεί να τους οδηγήσει σε παχυσαρκία. Ένας Ταύρος μπορεί να οργανώσει ένα δείπνο με κεριά και καλό φαγητό για να περάσει καλά με το σύντροφό του.

Είναι πιστός και τρυφερός εραστής, ενώ στην οικογένεια αναλαμβάνει το ρόλο του κουβαλητή.