Γνωρίζετε το motto «Καλύτερα να μασάς , αντί να μιλάς» ε, σε κάποιες περιπτώσεις ταιριάζει γάντι, αφού η λάθος φράση την λάθος στιγμή, μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σας.

Να μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα που όταν ειπωθούν δεν ξεχνιούνται:

«Γιατί συμπεριφέρεσαι ή δεν συμπεριφέρεσαι σαν τον πρώην μου;»

Τέτοιου είδους συγκρίσεις όχι απλά θίγουν τον εγωισμό μας γιατί θέλουμε να είμαστε μοναδικοί, αλλά μας κάνουν να αμφιβάλουμε για τα συναισθήματα του συντρόφου μας. Το να φέρνουμε το παρελθόν στο παρόν είναι ίσως μια ένδειξη ότι ακόμα δεν το έχουμε ξεπεράσει και δεν έχουμε προχωρήσει και αυτό είναι κάτι που θα το αντιληφθεί ο σύντροφος μας.

«Δεν είσαι καλός στο κρεβάτι»

Εάν μιλάμε για κάτι ευκαιριακό, ναι είναι κάτι που μπορεί να ειπωθεί γιατί πολύ απλά δεν σαν ενδιαφέρει το άλλο πρόσωπο. Εάν όμως πρόκειται για την μακροχρόνια σχέση σας και ξεστομίσετε κάτι τέτοιο, ετοιμαστείτε για απρόσμενες αντιδράσεις. Είναι σαν να ευνουχίζεται τον άλλο γιατί είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα όπου λίγο, πολύ όλοι έχουμε τις ανασφάλειες μας, μιας και είναι τόσο προσωπικό και υποκειμενικό. Σε αυτά τα θέματα η κριτική πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή εάν δεν θέλουμε να βάλουμε τέλος ή καλύτερα θα πρέπει να υπάρχει μια θετική διάθεση και καλή επικοινωνία με τα θέλω σας και αυτά που, σας αρέσουν ώστε να βοηθήσετε τον σύντροφο σας να σας ικανοποιήσει.

«Το ξέρεις πως ήμουν έτσι από όταν με γνώρισες»

Είναι μια φράση που την ακούμε συνήθως από τους άντρες. Είναι το χαρτί που χρησιμοποιείτε για να δικαιολογήσει συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στην περίσταση, στην ηλικία ή στο επίπεδο της σχέσης. Και ναι δεν πρέπει να δεχτείτε να αλλάξετε για τον άλλο επειδή το απαιτεί αλλά ούτε πρέπει να συμπεριφέρεστε ανώριμα, εγωιστικά ή να κρατάτε συμπεριφορές που ακολουθούσατε 10 χρόνια πριν με την δικαιολογία «αυτός ήμουν, αυτός είμαι κι αν σου αρέσει.»

«Ίσως δεν θα έπρεπε να είμαστε μαζί;»

Πρόκειται για τη φράση που μπορεί να ειπωθεί μόνο εάν έχετε αποφασίσει να βάλετε τέλος στη σχέση σας. Εάν ειπωθεί οποιαδήποτε άλλη στιγμή είναι σαν λέτε παραιτούμαι και μετά να το παίρνετε πίσω γιατί δεν το εννοούσατε πραγματικά. Ή σας ικανοποιεί ή όχι. Δεν μπορείτε να παίζετε με τα συναισθήματα του άλλου ή να τον εκβιάζετε συναισθηματικά. Δεν είναι μια ρητορική ερώτηση που μπορείτε να την ρίχνετε στο τραπέζι όποτε θέλετε.