Όπως ο γυναικείος έτσι και ο οργασμός των ανδρών, έχει τα δικά του μυστικά, τα οποία κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει, όχι μόνο για να ελέγχει το «παιχνίδι», αλλά και για να συμμετέχει σ’ αυτό.

1. Πόση ώρα διαρκεί ο αντρικός οργασμός;
To πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζετε, είναι το τυπικό χρονοδιάγραμμα της κορύφωση ενός άνδρα. Υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι διαρκεί αρκετά λεπτά, αλλά η αλήθεια σ’ αυτό το θέμα είναι ότι ο μέσος όρος για τον χρόνο οργασμού σε έναν άντρα διαρκεί από 5 έως 30 δευτερόλεπτα.

2. Μπορεί να υποκριθεί;
Βεβαίως μπορεί κι ένας άνδρας να υποκριθεί οργασμό. Μην το παίρνετε όμως κατάκαρδα, αυτό δεν σημαίνει ότι ευθύνεστε απόλυτα εσείς. Όπως συμβαίνει και με τις γυναίκες, έτσι και οι άνδρες μπορούν να απολαύσουν πλήρως την σεξουαλική πράξη, χωρίς να φτάσουν σε οργασμό.

3. Τελείως διαφορετικές φάσεις
Ο οργασμός και η εκσπερμάτωση είναι δυο καταστάσεις που δεν συμπίπτουν. Στους περισσότερους άντρες η εκσπερμάτωση εμφανίζεται συνήθως μετά από τον οργασμό, ενώ μπορεί να υπάρξει και οργασμός χωρίς να συνοδευθεί από εκσπερμάτωση.

4. Δύο λεπτά αρκούν για την απογείωση
Πολλές έρευνες για τον ανδρικό οργασμό, έχουν δείξει ότι σε δύο λεπτά ή ακόμα και συντομότερα, οι περισσότεροι άνδρες είναι σε θέση να φθάσουν στο αποκορύφωμα της σεξουαλικής επιτυχίας με αυνανισμό. Οι ίδιοι ερευνητές αναφέρουν, ότι οι άνδρες φθάνουν στο αποκορύφωμά σταθερά, πράγμα το οποίο μόνο το 50% των γυναικών μπορούν να καταφέρουν. Εδώ όμως υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά, οι οργασμοί στους άνδρες είναι πολύ πιο σύντομοι.

5. Κι όμως, οι αντοχές τους δεν είναι απεριόριστες
Μπορεί οι άντρες να υπερηφανεύονται ότι οι αντοχές τους δεν έχουν χρονικά περιθώρια, οι έρευνες όμως έχουν δείξει, ότι για τους περισσότερους άνδρες ο μέσος χρόνος μεταξύ της διείσδυσης και της διέγερσης είναι επτά λεπτά. Υπάρχουν βέβαια πάντα εξαιρέσεις, έτσι μερικοί άνθρωποι μπορούν να φτάσουν στο αποκορύφωμα και μέσα σε δύο λεπτά, αλλά αυτό μπορεί να είναι και συνάρτηση άλλων παραγόντων.

6. Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο
Σε έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί με αντικείμενο τον ανδρικό οργασμό, έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένοι άνδρες μπορούν να έχουν πολλαπλούς οργασμούς. Αυτό, δεν είναι ο κανόνας, αλλά παρατηρήθηκε ότι το 15% των ανδρών μπορούν να έχουν πολλαπλούς οργασμούς με κάποια προσπάθεια κι αυτό είναι αρκετά ασυνήθιστο. Επίσης διαπιστώθηκε, ότι αυτοί οι πολλαπλοί οργασμοί παρά το γεγονός ότι δεν είναι τυπικό δείγμα σεξουαλικής κορύφωσης – δεδομένου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συνοδεύονταν από εκσπερμάτωση – εντούτοις είναι εξίσου ευχάριστοι.

7. Επαναφόρτιση της μπαταρίας
Όπως έχουν δείξει οι έρευνες, όλοι οι άντρες χρειάζονται κάποιο χρονικό διάστημα για «ανασυγκρότηση» μετά από μια ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη και το χρονικό όριο αυτής της επαναφόρτισης μπορεί να διαφέρει στον καθένα, από λεπτά έως και ώρες. Γι’ αυτό μη θυμώνετε με τον καλό σας, εάν μετά την ολοκλήρωση δεν μπορεί να επιστρέψει αμέσως στο «παιχνίδι».

8. Βρες το δικό του σημείο G
Ένα άλλο πράγμα που αγνοούν οι γυναίκες, είναι ο σημαντικός ρόλος που παίζει το σημείο G του συντρόφου τους στον οργασμό του. Αν λοιπόν θέλετε να σας ευγνωμονεί ο καλός σας, δεν έχετε παρά να τον χαλαρώσετε και να το αναζητήσετε. Ο όγκος του μοιάζει με κάστανο και θα το βρείτε ψηλαφώντας στον πρωκτό του, σε βάθος 5-6 εκατοστά.

9. Οι ευαίσθητες περιοχές του
Ένα τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζετε, είναι οι πλέον ευαίσθητες περιοχές του συντρόφου σας. Εάν καταφέρετε να ερεθίσετε κατάλληλα αυτές τις περιοχές, να είστε σίγουρες ότι το αποτέλεσμα θα είναι συνταρακτικό. Οι έρευνες έχουν εντοπίσει ότι οι πιο ευαίσθητες περιοχές στους άνδρες είναι ο χαλινός κάτω από το κεφάλι του πέους, η περιοχή του περινέου ανάμεσα στους όρχεις και τον πρωκτό, και φυσικά το ανδρικό σημείο G, που δεν είναι άλλο από τον γνωστό αδένα του προστάτη.