Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη, φτιάξτε ένα ευτυχισμένο σπίτι, φέρτε την θετική ενέργεια στο χώρο σας, την επιτυχία και την οικονομική άνοδο στην καριέρα σας, την αγάπη και την τύχη στη ζωή σας.
Ακολουθώντας απλές συμβουλές του Φένγκ Σούι μπορείτε να μετατρέψετε τον δικό σας χώρο σε ένα ναό καλοτυχίας και να πετύχετε τα πάντα στα αισθηματικά, επαγγελματικά και οικονομικά σας. Φτιάξτε ένα τυχερό σπίτι φέρνοντας μόνο τη θετική ενέργεια στο χώρο σας.

Σας έχει τύχει ποτέ να μετακομίζετε σε ένα σπίτι και να πηγαίνουν όλα καλά ξαφνικά στη ζωή σας ή να συμβεί το εντελώς αντίθετο? Επίσης κάποια στιγμή να νιώσετε έντονα την ανάγκη να πετάξετε από το μπαλκόνι αυτόν το παλιό καναπέ του ’21 που σας χάρισε η θεία Φιλιώ όταν μπήκατε στο πανεπιστήμιο ή να αλλάξετε την θέση των πραγμάτων σας και ξαφνικά νιώθετε σαν να ξυπνήσατε σε άλλο σπίτι, καινούργιο και ανανεωμένο σαν τη διάθεση σας;!! Έχετε ποτέ σκεφτεί γιατί συμβαίνει αυτό?

Η απάντηση αγαπητοί μου είναι γιατί το περιβάλλον μας επηρεάζει και επιδρά στη διάθεσή μας και τη ζωή μας είτε αρνητικά είτε θετικά. Άλλωστε πάντα το δωμάτιό μας το διαμορφώνουμε σύμφωνα με το στυλ και την προσωπικότητά μας. Με αυτό ακριβώς ασχολείται το Φένγκ Σούι. Συνδυάζει την Κινέζικη σοφία με την πολιτιστική παράδοση, και δίνει κατευθυντήριες γραμμές για πολλές και διαφορετικές καταστάσεις της ζωής και γι’αυτόν ακριβώς το λόγο κερδίζει όλο και περισσότερους ανθρώπους στη δύση τα τελευταία χρόνια. Φένγκ Σούι σημαίνει κυριολεκτικά «άνεμος και νερό».

Αναφέρεται στη χωροταξία της γης και πλέον όλοι συμβουλευόμαστε τις αρχές του στην διακόσμηση, την αρχιτεκτονική και την μόδα. Από την αρχαιότητα ακόμα έως και σήμερα προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε την επίδραση που έχει το περιβάλλον μας στη ζωή μας ώστε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη έλκοντας την θετική ενέργεια γύρω μας.

Όλα τα celebrities, μεγάλες εταιρείες αλλά και εμείς οι κοινοί θνητοί προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα το χώρο μας και φυσικά το Φενγκ Σούι μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας, τις σχέσεις μας, την καριέρα μας, το γάμο μας και τη διάθεσή μας.

Οι αρχές του Φένγκ Σούι μας βοηθάνε να εντοπίσουμε τις ευοίωνες τοποθεσίες και μας παρέχουν οδηγίες για τη θέση και τη διακόσμηση του σπιτιού μας με τρόπους που υπόσχονται να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας.

Σε ένα σπίτι η γραφείο, ένα κάλο Φένγκ Σουί δημιουργεί αρμονικές συζυγικές σχέσεις, στηρίζει την υγεία, προσελκύει την αφθονία και την ευημερία, όπως επίσης δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξής για την επιχείρησης, προσελκύει πελατεία, αυξάνει τα κέρδη και τον τζίρο.

Αντίθετα, το κακό Φένγκ Σουί μας δημιουργεί πολλά προβλήματα και αναποδιές. Αν λοιπόν νιώθετε ότι ξαφνικά η σχέση σας δεν πάει καλά ή στο χώρο της εργασίας σας αντιμετωπίζετε προβλήματα, εχθρότητες και ανταγωνισμούς από το πουθενά, τότε σκεφτείτε καλά αν αλλάξατε χώρο ή αν άλλαξε κάτι στη διακόσμηση του χώρου σας. Μην ξεχνάτε ότι το κακό Φένγκ Σουί σε όλους τους τομείς της ζωής μας επιφέρει αρνητικές καταστάσεις.

Ο Ρόλος της Ενέργειας Τσι
Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το Τσι είναι η ενεργειακή ροή που διέπει όλα τα όντα πάνω στη Γη και θα πρέπει να κινείται αρμονικά προκειμένου να ρέει χωρίς εμπόδια. Το ίδιο συμβαίνει και στο σπίτι μας ή το γραφείο μας ή το χώρο μας γενικά. Αν αυτή η ενέργεια μπλοκαριστεί τότε μας δημιουργεί πρόβλημα στην διάθεσή μας, στις σχέσεις μας και στην υγεία μας και γενικότερα σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Διότι όπως έχετε παρατηρήσει υπάρχουν χώροι που μας αρέσει να καθόμαστε και νιώθουμε άνετα και χώροι που για έναν ανεξήγητο λόγο τους αποφεύγουμε. Πιθανών λοιπόν η ενόχληση που αισθανόμαστε σε αυτούς τους χώρους είναι λόγο αρνητικής ροής της ενέργειας μέσα στο δωμάτιο.
Το Φενγκ Σούι μας δίνει λύσεις σε αυτό το πρόβλημα με κάποιες μικρές παρεμβάσεις στη διακόσμηση, τα χρώματα, τη θέση των επίπλων ώστε να μετατρέψουν τον χώρο αυτό σε άνετο και φιλόξενο αποκαθιστώντας την χαμένη ισορροπία.

TIPS:
Μερικές απλές συμβουλές για να βελτιώσετε τη ζωή σας.

  • Αν σε κάποιο σημείο του σπιτιού σας, ο ήλιος χτυπάει κάποιο παράθυρο σας υπερβολικά, κρεμάστε μια κρυστάλλινη σφαίρα σε εκείνο το παράθυρο ώστε να μετατρέψει το τυραννικό φως του ήλιου σε ένα υπέροχο ουράνιο τόξο. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνουμε το Τσι, και άλλωστε πρέπει να διατηρούμε την ισορροπία ανάμεσα στη απόλυτη σκιά και τη υπερβολική έκθεση στον ήλιο.
  • Εάν στο σπίτι σας ή στο γραφείο σας, σε οποιοδήποτε δωμάτιο, έχετε ανοιχτόχρωμους τοίχους, ισορροπείστε τους με σκουρόχρωμα έπιπλα ή φυτά.
  • Μη χρησιμοποιείτε ποτέ αποξηραμένα λουλούδια, διότι θεωρούνται νέκρα και φέρνουν ατυχία, προτιμήστε τα φρέσκα λουλούδια που ενισχύουν το Τσι.