Υπάρχουν μερικά άτομα που έχουν κάτι το ιδιαίτερο, με το που τους βλέπουμε ή με το που είναι κάπου κοντά μας, μας μεταδίδουν μια περίεργη αίσθηση…. αλλάζει η ψυχική μας διάθεση προς το καλύτερο….Πάντα όταν βρίσκονται κοντά μας, όλα πάνε καλά…Μας μεταδίδουν μια θετική ενέργεια, μια θετική αύρα που μας κάνουν πολύ πιο δυνατούς και θετικούς, αποκτούμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά…

Αν αναρωτιέστε γιατί κάποιοι άνθρωποι κλέβουν την παράσταση και ακτινοβολούν, ενώ εσείς έχετε μονίμως τις μαύρες σας… Τότε δεν έχετε παρά να αναζητήσετε τη μυστική συνταγή της επιτυχίας στην αύρα σας και να αφήσετε το δροσερό της αεράκι να σας συνεπάρει… Παραδεχτείτε το! Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που ξέρουν να κλέβουν την παράσταση – έτσι απλά, χωρίς να κάνουν ιδιαίτερο κόπο. Που μπαίνουν στο χώρο και όλα τα βλέμματα στρέφονται κατευθείαν επάνω τους, οι συζητήσεις κόβονται μαχαίρι και η ατμόσφαιρα αλλάζει με τη μία.

Και υπάρχουν άλλες, που με το ζόρι αποσπούν ένα ουδέτερο και άχρωμο «καλησπέρα», που απλώς δίνουν την αδιάφορη αίσθηση ότι ένα ακόμα άτομο προστέθηκε στο χώρο… Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά;

Με μια λέξη:
Είναι η μαγική λέξη που κρύβει το μυστικό της επιτυχίας. Είναι το αεράκι που «φύσηξε» τη στιγμή της γέννησής μας, και που αποτελεί την εικόνα μας προς τα έξω, αυτό που βλέπουν οι άλλοι πάνω μας. Ή, για να μιλήσουμε πιο … επιστημονικά, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που «εκπέμπει» ο καθένας μας και που αντανακλά την εικόνα που «βγάζουμε» προς τα έξω. Με τη δύναμή της μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα – και τίποτα. Από τι θα εξαρτηθεί;

Από το αν θα την καταπιέσουμε ή θα την αφήσουμε να δείξει τον πραγματικό μας εαυτό. Και κυρίως, από το αν θα αφήσουμε κατά μέρος την προσποίηση και τις προσπάθειες να φανούμε «κάπως» και γίνουμε –πολύ απλά– ο εαυτός μας.

Η ανθρώπινη αύρα θεωρείται ότι είναι μια ισχυρή και έντονα αισθητή ουσία. Περιλαμβάνει αρκετά χρώματα, που ποικίλουν: κόκκινο, μπλε, μαύρο, γκρι, ροζ, βυσσινί, κλπ. Η ροή των χρωμάτων βέβαια, εξαρτάται από ένα σύνολο παραγόντων. Εάν κάποιος είναι θυμωμένος η αύρα θα εμφανίσει κόκκινα χρώματα, ενώ αν κάποιος είναι θλιμμένος ή σε ασταθή διάθεση, τείνει να παίρνει γκρίζο χρώμα. Εμφανίζει ανταύγειες ροζ, βιολετί και μπλε, όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε ισορροπία και είναι χαρούμενος.

Τι κάνει την αύρα μας πιο αδύναμη;

  • Το άγχος και το στρες.
  • Η προσποίηση και η προσπάθεια να φανούμε κάτι που δεν είμαστε.
  • Η προσπάθεια να ανταποκριθούμε σε μια εικόνα που έχουν φτιάξει οι άλλοι για μας.
  • Η ζήλια και η συνεχής σύγκριση με άλλους και – κυρίως – με άλλες!

Συγκεκριμένα, κάποια τραυματικά γεγονότα, όπως η βία και ο φόβος, μπορούν να αφήσουν εντυπώσεις που διαρκούν, όχι μόνο σε ανθρώπους, αλλά και στα στοιχεία που τους περιβάλλουν. Η κατάθλιψη, το άγχος, το μίσος και η θλίψη, είναι τόσο ισχυρά συναισθήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν ακόμα και τους λιγότερο ευαίσθητους ανθρώπους. Το άγχος, οι ανασφάλειες κι οι αγωνίες είναι ότι πρέπει για να επιφέρουν τη μιζέρια την απομόνωση την απόγνωση και το μαράζωμα της ίδιας μας της ζωής. Και αυτά ακριβώς μας αποδυναμώνουν και μας αποξενώνουν σε σημείο να τα μεταφέρουμε και έξω από τον ιδιωτικό μας χώρο και να επηρεάζουμε αρνητικά και τους άλλους γύρω μας αλλά και το περιβάλλον, και στο τέλος να γυρνάμε πάλι πίσω στο σπίτι μας απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι γιατί ο υπόλοιπος κόσμος μας αγνοεί. Μα δε φταίει ο κόσμος ούτε το περιβάλλον που ζούμε. Πρώτοι, μα πάντα πρώτοι, υπεύθυνοι για τη ζωή μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Τι ενισχύει την αύρα μας;

  • Η καλή διάθεση, η αισιοδοξία και η ηρεμία.
  • Το συναίσθημα ότι είμαστε καλά με τον εαυτό μας.
  • Η θετική σκέψη και η αίσθηση ικανοποίησης από τη ζωή.
  • Το να είμαστε ο εαυτός μας, χωρίς προσποιήσεις.

Αν λοιπόν αναζητάτε λίγη περισσότερη γοητεία και λάμψη, συνδυάζοντας το δυναμισμό με τη θέληση, θα καταφέρετε να βγάλετε τον πραγματικό σας εαυτό και να λάμψετε κερδίζοντας –επιτέλους– τα βλέμματα. Η ζωή είναι ένα πολύ πολύτιμο αγαθό. Και πρέπει να τη προστατεύουμε και να τη φυλάσσουμε με κάθε τρόπο.
Έτσι και η ίδια η ζωή θα είναι τόσο γενναιόδωρη ώστε όποια στιγμή εμείς αποφασίσουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας αυτή θα είναι έτοιμη και ανοιχτή να μας υποδεχθεί. Αρκεί πραγματικά να είμαστε ειλικρινής και αληθινοί σε αυτό που θέλουμε για μια καλύτερη ζωή.
Εμείς το αποφασίζουμε.