Η πρώτη ερώτηση που ακούτε από τους Astromaniacs είναι “τι ζώδιο είσαι”? Και οι πιο ψαγμένοι ρωτάνε” και τι ωροσκόπο έχεις”? Και μένεις να αναρωτιέσαι «και τώρα τι κατάλαβε»? Βλέπεις την έκφρασή τους να αλλάζει ανάλογα με την απάντησή σου και αναρωτιέσαι «είπα κάτι κακό»?

Πως μπορείτε να έχετε πιο αρμονικές σχέσεις με τα άτομα που συναναστρέφεστε; Γνωρίζοντας τους καλύτερα βέβαια.
Αλλά πως; Πως μπορείτε να ανακαλύψετε τι ευχαριστεί και καθησυχάζει τον εργοδότη σας;
Πως μπορείτε να ξέρετε εάν αυτός που αγαπάτε θα σας βοηθήσει να πετύχετε – οικονομικά, συναισθηματικά, πνευματικά – στον γάμο σας;

Μπορείτε να μάθετε να κρίνετε ποιο μπορεί να είναι αυτό το ζώδιο από την εξωτερική εμφάνιση του ατόμου, το τρόπο που εξετάζει τα πράγματα, τις μικρές χειρονομίες ή συνήθειες, ίσως τα ρούχα του. Ο Ωροσκόπος που βγαίνει βέβαια, από ένα χάρτη για την ημερομηνία και ακριβή ώρα γέννησης – δίνει πολλές πληροφορίες που θα σας καθοδηγήσουν. Αλλά όταν δεν έχετε τα στοιχεία, πρέπει να αποφασίσετε από μόνοι σας. Μήπως αυτός ή (αυτή) έχει τετράγωνη κατασκευή και αυτιά πολύ κοντά στο πρόσωπο: Τότε ο Ωροσκόπος μπορεί να είναι σε ένα από το σταθερά ζώδια: Το Λέοντα, τον Σκορπιό, τον Υδροχόο, ή τον Ταύρο. Είναι συντηρητικός, στην κυριολεξία με σφιγμένα τα χείλη (ανοίγοντας το στόμα του όσο το δυνατόν λιγότερο όταν μιλά); Αυτό μπορεί να δείχνει τον Σκορπιό.

Τι είναι ο ωροσκόπος;
Ο ωροσκόπος, είναι το σημείο που ανατέλλει στον ορίζοντα την στιγμή της γέννησης και προσδιορίζεται με την ώρα που γεννιέται ο κάθε άνθρωπος. Είναι η δεύτερη προσωπικότητά μας που παραμένει κρυμμένη μέχρι να αποκτήσει την εμπειρία και την δύναμη να εκδηλωθεί.
Είναι το φίλτρο μέσω του οποίου ο εαυτός μας έρχεται σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον και η γέφυρα που ενώνει την εσωτερική ύπαρξή μας με τα εξωτερικά βιώματα. Δείχνει αυτό που παρουσιάζουμε σαν προσωπικότητα, και αυτό το οποίο επιδιώκουμε να φθάσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας, άσχετα με την ουσιαστική μας φύση, που είναι το ζώδιο του Ήλιου.

Με πιο απλά λόγια, μέχρι την στιγμή που γεννιέται ένα παιδί αποτελούσε έναν οργανισμό με την μητέρα του. Την στιγμή που διαχωρίζεται από το σώμα της και πρωτοϋπάρχει σαν ξεχωριστή οντότητα δέχεται μια πληθώρα ακτινοβολιών, μαγνητικών πεδίων από τους Πλανήτες, (τα ίδια που δέχεται και η Γη), κι ιδιαίτερα ο τόπος που γεννήθηκε την στιγμή εκείνη, από τα οποία κατά κάποιο τρόπο «σφραγίζεται». Οι επιδράσεις αυτές δημιουργούνται βέβαια από όλα τα ουράνια σώματα. Επειδή όμως ο Ήλιος, η Σελήνη και οι Πλανήτες του δικού μας συστήματος είναι τα κοντινότερα, η επιρροή τους είναι πιο ισχυρή.

Καθώς οι Πλανήτες κινούμενοι με διαφορετικές ταχύτητες αλλάζουν διαρκώς θέσεις και συνδυασμούς μεταξύ τους, κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στις νέες επιρροές ανάλογα με τις «σφραγίδες» που δέχτηκε τη στιγμή της γέννησής του. Κάθε άτομο, με βάση την ώρα της γέννησής του, έχει ένα πολύ προσωπικό Ωροσκόπο, όχι μόνο γιατί ο ωροσκόπος του μπορεί να βρίσκεται στο ζώδιό του αλλά και γιατί βρίσκεται σε μία συγκεκριμένη ζωδιακή μοίρα που φανερώνει μία ειδικότερη λειτουργία. Το Ωροσκόπιο είναι η πορεία του παρελθόντος και του μέλλοντος. Ο Ωροσκόπος είναι ένα μέσον κληρονομικής σχέσης.

Μια ουσιαστική θέση του Ωροσκόπου μπορεί να είναι η απάντηση στην επιτυχία ή αποτυχία για τη ζωή. Αν κάποιος, όμως, ανακαλύψει ότι ο Ωροσκόπος είναι που μεταφέρει την πνευματική ανάπτυξη, τότε θα μπορέσει να ανελιχθεί πνευματικά, πράγμα που θα του επιτρέψει μια δυναμική γνώση της ύλης και της Συμπαντικής φυσικής σύστασης.
Ο διαχωρισμός αυτός, δεν εκφράζει παρά τις προσωπικές μας διαιρέσεις, μέσα στο Σύμπαν που κινούμαστε.
Ο Ωροσκόπος είναι η στιγμή της πρώτης μας αυτόνομης αναπνοής στο υλικό περιβάλλον. Προσδιορίζει τη δομή της βιολογικής και φυσικής κληρονομιάς μας. Είναι ένα ατομικό χαρακτηριστικό. Ενώ οι θέσεις των πλανητών σημειοδοτούν το κοσμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κινηθούμε.

Επομένως, ο Ωροσκόπος, ή αλλιώς το «ανατέλλον σημείο» του χάρτη μας, δεν είναι παρά η στιγμή που μας εκφράζει στην ανατολή της ζωής μας. Γι’ αυτό και το προσωπικό μας στίγμα έγκειται εκεί.
Ο Ήλιος που είναι σημαντικό σώμα μέσα το χάρτη, δεν αποτελεί παρά ένα στοιχείο του περιβάλλοντος κάτω από το οποίο ζούμε, όχι όμως το συγκεκριμένο προσωπικό μας στίγμα γέννησης. Όλοι όσοι γεννιούνται την ίδια ημέρα, θα έχουν στο ίδιο σημείο τους πλανήτες τους (εκτός από τη Σελήνη πιθανόν, που κινείται γρήγορα). Επομένως, ο Ήλιος, ο Άρης, ο Δίας ή οποιοσδήποτε πλανήτης, βρίσκονται για όλους μας στην ίδια ζωδιακή μοίρα. Αυτό είναι πολύ γενικό. Μόνο λόγω του Ωροσκόπου, εντοπίζουμε με ακρίβεια σε ποιο τομέα της ζωής θα εκφράσει το μήνυμά του ο εκάστοτε πλανήτης.

Ο Ωροσκόπος είναι ένα πεδίο όπου αγωνιζόμαστε μέσα από την εμπειρία να αναπτύξουμε και να εξελίξουμε τη ψυχή μας. Είναι ο συγκεκριμένος χώρος για κάθε μας δραστηριότητα. Η βασική χρησιμότητα της αστρολογίας συνίσταται στο να μας προσδιορίσει τη ποιότητα της συμπεριφοράς μας, απέναντι σε κάθε τομέα της ζωής. Έχοντας σαν αρχή τον Ωροσκόπο στον χάρτη μας, γνωρίζουμε πού και πώς θα εκδηλωθούν οι πληροφορίες που εισπράττουμε από τους πλανήτες, είτε σε γενέθλια βάση, είτε κάθε μέρα της ζωής μας. Δεν μπορεί η γενική πρόβλεψη σε τάσεις και ροπές να δώσει τον πλούτο των στοιχείων της ανάλυσης ενός προσωπικού χάρτη. Ωστόσο, είναι πολύ πιο ακριβές να βασίζουμε την πληροφόρησή μας μελετώντας το ζώδιο του Ωροσκόπου μας, αντί το ηλιακό μας ζώδιο.