Φέχου/Φέοχ (Κοπάδι Αγελαδες = κτήσεις και ευημερία)
Είναι σημάδι ευημερίας και υλικού κέρδους, που έρχεται πιθανότατα ως απολαβή παλιότερων προσπαθειών. Σημαίνει προνοητικότητα και γονιμότητα, και έχει ενεργητική σημασία, που σχετίζεται με νέες ευκαιρίες και κοινωνική επιτυχία. Ανεστραμμένο ή μέρκστάβε, σημαίνει πιθανή απώλεια όσων έχουν επιτευχθεί είτε σε υλικό είτε σε πνευματικό επίπεδο. Επίσης, είναι σημάδι αποτυχίας που έρχεται ως συνέπεια απληστίας ή ανοησίας. Ως φυλαχτό, το Φέχου βοηθά στην επίτευξη στόχων και στην εργασιακή πρόοδο ή φέρνει τύχη στις νέες επιχειρήσεις.

Ούρουζ/Ουρ ( Βίσονας = δύναμη)
Ο ρούνος αυτός εκφράζει δύναμη, θάρρος και την υπερπήδηση των εμποδίων. Στην ορθή θέση σημαίνει ότι αυτό που παρουσιάζεται ως απώλεια, μπορεί να είναι τελικά μια κρυμμένη ευκαιρία. Αναφέρεται στη δράση και στην καλή υγεία και υπόσχεται σοφία και βαθύτερη γνώση του εαυτού. Ανεστραμμένο ή μέρκστάβε, συμβολίζει χαρακτήρα που επηρεάζεται και άγεται εύκολα από τους άλλους, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε χαμένες ευκαιρίες. Σε αυτή τη θέση μπορεί να δηλώνει επίσης κακή υγεία και έλλειψη σταθερότητας, άγνοια και αναλγησία, αγριότητα και βία. Ως φυλαχτό δίνει σεξουαλική δύναμη και ενισχύει τη δύναμη της θέλησης.

Θούρισαζ/Θορν (Αγκάθι = πρόκληση ή προστασία)
Στην ορθή θέση, το Θούρισαζ υπαινίσσεται κάποιου είδους αλλαγή, ενώ συνδέεται και με την αντρική σεξουαλικότητα και γονιμότητα. Μπορεί να σημαίνει την έλευση κάποιας καταστροφικής δύναμης ή σύγκρουσης, η οποία όμως μπορεί να ξεπεραστεί αν ακούσουμε και ακολουθήσουμε το ένστικτό μας. Ανεστραμμένο ή μέρκστάβε, προειδοποιεί για κάποιου είδους ευπάθεια που μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο. Μιλάει για προδοσία και για την επικείμενη παρουσία κάποιου κακόβουλου ανθρώπου. Προτιμήστε το ως φυλαχτό αν αναζητάτε βοήθεια στη μελέτη ή στο διαλογισμό ή αν προσπαθείτε να βγείτε από μια ατυχή κατάσταση.

Άνζουρ/ Ος (Ένας θεός = επικοινωνία)
Όταν εμφανίζεται το Άνζουρ, προοιωνίζεται αυξημένη επίγνωση για αυτά που επιφυλάσσει το μέλλον. Άμεσα συνδεδεμένο με τον θεό Οντίν, είναι ο ρούνος της έμπνευσης, της σοφίας, των προσδοκιών και της επικοινωνίας. Υπόσχεται πνευματική ανανέωση και πρόοδο, διορατικότητα και καλή υγεία. Όταν εμφανίζεται ανάποδα ή μέρκστάβε, σημαίνει ότι κάποιος άνθρωπος χειριστικός και εγωιστής θα φέρει μαζί του μια σειρά παρανοήσεων, που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση. Μας προειδοποιεί επίσης να έχουμε το νου μας, γιατί η ματαιοδοξία και η έπαρση μπορεί να μας βλάψουν, αν τις αφήσουμε να αναδυθούν. Ως φυλαχτό βοηθάει στη μαντική διαδικασία και στη λήψη αποφάσεων. Είναι επίσης χρήσιμο σε άτομα που θέλουν να ηγούνται.

Ράντιο/Ριτ (Ιππασία = δράση)
Φανερώνει ταξίδι με κάθε έννοια, είτε αυτό σημαίνει διακοπές ή αλλαγή περιβάλλοντος και τρόπου ζωής, είτε ένα πνευματικό ταξίδι, όπου η ψυχή θα βάλει πλώρη για την εκπλήρωση του πεπρωμένου της και όλα θα αποκτήσουν ένα νόημα. Ανεστραμμένο ή μέρκστάβε, το Ράντιο υποδηλώνει πως επίκειται κάποιου είδους κρίση ή ότι η αδικία και ο παραλογισμός θα προκαλέσουν αναστάτωση, η οποία θα φέρει μαζί της την πλάνη και την απάτη. Ίσως σημαίνει επίσης ότι ο ενδιαφερόμενος νοιώθει παγιδευμένος στην παρούσα κατάσταση. Ως φυλαχτό προστατεύει τους ταξιδιώτες, διευκολύνει τις αλλαγές και απαλύνει τις ατυχείς καταστάσεις, ιδιαίτερα αν η λύση τους μπορεί να επιτευχθεί με μια επανασύνδεση.

Κέναζ/Κεν (Πυρσός = εσώτερη σοφία)
Είναι ο ρούνος της εσώτερης φωνής και της εσώτερης δύναμης, της καθοδήγησης και της φώτισης. Υπόσχεται ότι θα χυθεί φως ακόμα και στα σκοτεινότερα σημεία και ότι τη λάμψη του θα φέρει πνευματική αναγέννηση. Υπόσχεται τη δυνατότητα δημιουργίας μιας νέας πραγματικότητας, που θα φέρει ελπίδα και αναζωογονητική δύναμη. Αν βγει ανεστραμμένος ή μέρκστάβε όμως, πνίγει κάθε δημιουργική δύναμη και δηλώνει ότι η αρρώστια και οι αρνητικές επιρροές –διάλυση, απελπισία και ψευδολογία– θα σκιάσουν τη ζωή, στο άμεσο μέλλον. Ως φυλαχτό διώχνει την απελπισία και το φόβο και φέρνει έμπνευση και δημιουργικότητα.

Γκέμπο/Γκίφου (Δώρο = συνεργασία)
Το Γκέμπο συχνά συνδέεται με τη γενναιοδωρία σε κάθε τομέα των ανθρώπινων συναλλαγών, είτε πρόκειται για συμβόλαια είτε για έρωτα είτε για γάμο είτε για ερωτική συνεύρεση. Υπόσχεται ισορροπία και ισότητα. Είναι ένας από τους ρούνους που διαβάζεται το ίδιο και ανεστραμμένος. Αν όμως βγει μέρκστάβε, τότε σημαίνει απληστία και μοναξιά, οι οποίες θα προκαλέσουν συναισθηματική κενότητα. Το Γκέμπο ως φυλαχτό είναι ό,τι καλύτερο για την ενδυνάμωση μιας σχέσης και φέρνει τύχη και γονιμότητα.

Γούνγιο/Γούννα (Χαρά = απόλαυση)
Το Γούνγιο φέρνει μαζί του άνεση, αγαλλίαση και ευχαρίστηση, μαζί με την υπόσχεση για ευημερία, καλή γειτονία και αρμονία – αλλά προειδοποιεί και για τους κινδύνους της υπερβολής. Με λίγο αυτοέλεγχο όμως, ο ενδιαφερόμενος θα ωφεληθεί, εφόσον θα αναγνωριστεί η πραγματική του αξία. Όταν εμφανίζεται ανεστραμμένο ή μέρκστάβε, το Γούνγιο προειδοποιεί για θλίψη, διαμάχες και αποξένωση. Μιλάει για καθυστερήσεις, για κίνδυνο εξαιτίας υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και για ξεσπάσματα ανεξέλεγκτου θυμού. Ως φυλαχτό, το Γούνγιο προσφέρει κίνητρα και βοηθάει στην επιτυχή ολοκλήρωση ημιτελών έργων.