Τιβάζ/Τιρ (Άστρο = δικαιοσύνη και νίκη)
Η τιμή, η δικαιοσύνη, η ηγεσία και η εξουσία είναι έννοιες που συνήθως σχετίζονται με το Τιβάζ. Ο ρούνος αυτός δηλώνει ότι αυτός που ρωτά γνωρίζει καλά τα δυνατά του σημεία και δείχνει διάθεση για αυτοθυσία. Προοιωνίζει νίκες και επιτυχίες σε επικείμενο διαγωνισμό ή σε νομικά θέματα που απασχολούν τον ενδιαφερόμενο. Ανεστραμμένο ή μέρκστάβε, υποδηλώνει ανάδρομη πορεία της ενέργειας και της δημιουργικότητας, δείχνει νοητική αποτελμάτωση, τάση για εξαντλητική ανάλυση των δεδομένων και αυτοθυσία. Το ανεστραμμένο Τιβάζ φέρνει μαζί του δικαιοσύνη και ανισορροπία, μαζί με διαμάχες, πόλεμο, συγκρούσεις και αποτυχίες σε διαγωνισμούς. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, φέρνει και φθορά του πάθους, δυσκολίες στην επικοινωνία και πιθανό χωρισμό. Ως φυλαχτό, προστατεύει τα υλικά πράγματα που μας περιβάλλουν, φέρνει νίκες, ενισχύει τη δύναμη της θέλησης και γιατρεύει πληγές.

Μπερκάνο/Μπέοργκ (Σημύδα = αναγέννηση)
Αυτός είναι ο ρούνος της γέννησης, της γενικευμένης γονιμότητας, της πνευματικής, σωματικής και προσωπικής ανάπτυξης και της ελευθερίας. Φέρνει μαζί του το φως της άνοιξης και υπόσχεται νέα ανάπτυξη και απελευθέρωση. Συχνά προοιωνίζει μία συνάντηση που θα φέρει ερωτική διέγερση και επιθυμία. Το Μπέοργκ υπόσχεται ακόμα επιτυχία και ευημερία για τα νέα εγχειρήματα και επιχειρήσεις. Ανεστραμμένο ή μέρκστάβε, προειδοποιεί για οικογενειακά προβλήματα και δηλώνει ότι κάποιο άτομο κοντινό στον ενδιαφερόμενο αποτελεί πηγή άγχους. Αν αυτός ο ρούνος δε βγει καλά, τότε έχετε το νου σας στις απροσεξίες, την απώλεια το αυτοελέγχου, τη συνειδησιακή σύγχυση, την απάτη, τη στειρότητα και την αποτελμάτωση. Ως φυλαχτό, το Μπέοργκ χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των μολύνσεων, για να φέρει καλή συγκομιδή και για να βοηθήσει να γίνει μια καινούργια αρχή.

Έοχβαζ/Έοχ (Άλογο = αρμονία)
Όταν εμφανίζεται το Έοχ, παραπέμπει σε κάποιο μεταφορικό μέσο – άλογο, αυτοκίνητο, αεροπλάνο, πλοίο ή ό,τι άλλο. Προοιωνίζει αλλαγές προς το καλύτερο, που θα έρθουν μέσα από σταδιακές εξελίξεις και σταθερή πρόοδο. Υπόσχεται αρμονία και ομαδική δουλειά, εμπιστοσύνη και αφοσίωση. Αν όταν εμφανιστεί το Έοχ υπάρχει γάμος στον ορίζοντα, τότε θα είναι ιδανικός. Επίσης, ο ρούνος αυτός επικυρώνει πέρα από κάθε αμφιβολία το νόημα των άλλων ρούνων που τον περιτριγυρίζουν. Ανεστραμμένος ή μέρκστάβε, δεν αποτελεί απαραίτητα κακό σημάδι – μάλλον υποδηλώνει έντονη επιθυμία για αλλαγή, ανήσυχο πνεύμα ή αναγκαστικό περιορισμό σε μία κατάσταση που το ίδιο το άτομο δεν ελέγχει. Μπορεί όμως να δείχνει και επιπολαιότητα, δυσαρμονία, δυσπιστία ή προδοσία. Ως φυλαχτό δίνει δύναμη σε θέματα επικοινωνίας και βοηθάει στην εκτέλεση της μαγείας (Γουίκκα), εφόσον αυτός που το φέρει την πιστεύει και ασχολείται με αυτή.

Μαννάζ/Μαν (Άνθρωπος = εαυτός, ανθρωπότητα, παράδοση)
Ο ρούνος αυτός μας δίνει πληροφορίες για τη στάση του ενδιαφερόμενου προς τους άλλους ανθρώπους και τη στάση των άλλων προς αυτόν, μιλάει για φίλους, εχθρούς και κοινωνική τάξη. Το Μαννάζ σχετίζεται επίσης με την εξυπνάδα, την προνοητικότητα και τις δημιουργικές ικανότητες. Όταν εμφανίζεται αυτός ο Ρούνος, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να περιμένει κάποιου είδους βοήθεια ή συνεργασία. Ανεστραμμένος ή μέρκστάβε, είναι προειδοποίηση σχετική με την κατάθλιψη, τη θνητότητα και τις αυταπάτες. Και, λες και δεν μοιάζουν ήδη αρκετά άσχημα τα πράγματα, προειδοποιεί και για πανουργίες, κατεργαριές και άρνηση οποιασδήποτε βοήθειας. Ως φυλαχτό, το φοράνε όσοι αντιπροσωπεύουν άτομα ή ομάδες, ενώ βοηθάει στην εδραίωση των κοινωνικών σχέσεων.

Λαγκούζ/Λαγκού (Νερό = ζωτικές δυνάμεις και συναισθήματα)
Το Λαγκούζ είναι ο ρούνος της θάλασσας, της άμπωτης και της πλημμυρίδας, των θεραπευτικών δυνάμεων και της ανανέωσης. Δίνει έμφαση στη φαντασία και στα ζητήματα της ψυχής, στα όνειρα, τις φαντασιώσεις και τα ανεξήγητα μυστήρια. Υπαινίσσεται την ιδιαίτερη σημασία όσων είναι κρυμμένα ή ανήκουν στο βασίλειο των νεκρών. Όταν είναι ανεστραμμένο ή μέρκστάβε, το Λαγκούζ φανερώνει μια περίοδο της ζωής όπου κυριαρχεί σύγχυση και λαμβάνονται λανθασμένες αποφάσεις, λόγω έλλειψης ορθής κρίσης. Ίσως ο ενδιαφερόμενος να υποφέρει από κάμψη της δημιουργικότητάς του και να φοβάται ότι μένει στάσιμος. Στη χειρότερη περίπτωση, το ανεστραμμένο Λαγκούζ προοιωνίζει τρέλα, εμμονές και απελπισία τόσο βαθιά, που φέρνει στο μυαλό ανείπωτες σκέψεις. Ως φυλαχτό ενισχύει τις ψυχοκινητικές δυνάμεις και βοηθάει στην αντιμετώπιση των φόβων μας· σταθεροποιεί τις συναισθηματικές διαταραχές και βοηθάει στο να αποκαλυφθεί ό,τι είναι κρυμμένο.

Ινγκουάζ/Ινγκ (Ινγκουάζ [Ινγκ], ο θεός της γης = άνθρωποι)
Το Ινγκουάζ συνδέεται με την αντρική γονιμότητα, την κύηση και την εσώτερη ανάπτυξη. Σχετίζεται με την κοινή λογική και τις δυνάμεις των απλών ανθρώπων, το σπίτι, την αγάπη της οικογένειας, τη φροντίδα και την ανθρώπινη ζεστασιά. Σηματοδοτεί μια περίοδο ξεκούρασης και χαλάρωσης, όπου τα άγχη παύουν, όλα βρίσκουν τη θέση τους και μας δίνουν τη δυνατότητα να κινηθούμε προς νέες κατευθύνσεις. Το Ινγκουάζ δεν έχει ανεστραμμένη όψη, όταν όμως είναι μέρκστάβε φέρνει ανικανότητα, κίνηση δίχως αλλαγή και σκληρή δουλειά χωρίς ανταμοιβή. Ως φυλαχτό χαρίζει γονιμότητα και ανάπτυξη, βοηθά στην καλή υγεία και επαναφέρει ισορροπίες που έχουν χαθεί.

Όθαλα/Όνταλ (Υποστατικό = προγονική ιδιοκτησία)
Ο ρούνος αυτός εκφράζει την ιδιοκτησία, την κατοικία, το σπιτικό, και όλα όσα θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικά στη ζωή μας. Είναι ο ρούνος των ομάδων και υπόσχεται τάξη και ευημερία. Επίσης, σχετίζεται με την έννοια της πατρίδας, με την πνευματική κληρονομιά, την εμπειρία και τις θεμελιώδεις αξίες. Υπόσχεται βοήθεια τόσο στα πνευματικά όσο και στα πραγματικά ταξίδια. Είναι πηγή ασφάλειας και αφθονίας. Όταν παρουσιάζεται ανεστραμμένο ή μέρκστάβε, προειδοποιεί για κυριαρχία της στείρας εθιμοτυπίας και ολοκληρωτισμό. Δηλώνει κακό κάρμα, προκαταλήψεις και στενόμυαλο επαρχιωτισμό. Ως φυλαχτό, το Όθαλα βοηθάει στην απόκτηση ιδιοκτησίας, στην επιτυχή κατάληξη ενός σχεδίου και στην ενδυνάμωση των οικογενειακών δεσμών.

Ντάγκαζ/Νταγκ (Ημέρα = ενσωμάτωση)
Το Ντάγκαζ σηματοδοτεί την αυγή μιας σημαντικής εξέλιξης ή ανακάλυψης, την απαρχή της επίγνωσης και της αφύπνισης. Υπόσχεται ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν στη ζωή του ενδιαφερόμενου και ότι θα έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει κάτι καινούριο, ενώ αρκεί να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της θέλησής του για να αλλάξει τις καταστάσεις κατά πώς θέλει. Μιλάει για ασφάλεια και βεβαιότητα, ανάπτυξη και απελευθέρωση. Όταν παρουσιάζεται μέρκστάβε (δεν έχει ανεστραμμένη όψη), δεν είναι ιδιαίτερα κακός οιωνός, αφού δείχνει βασικά την ολοκλήρωση και το τέλος. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να σημαίνει επικείμενη απώλεια της ελπίδας. Ως φυλαχτό, φέρνει αίσια κατάληξη σε κάθε κατάσταση που αφορά αυτόν που το φοράει.