Φλαμουριά (18 Φεβρουαρίου – 17 Μαρτίου)

Η Φλαμουριά ήταν το ιερό δένδρο των αρχηγών της φυλής από το οποίο κατασκευάζονταν οι ράβδοι και οι λόγχες των Δρυίδων. Οι άνθρωποι της φλαμουριάς με κυβερνήτη τον Ποσειδώνα, έχουν δυαδική φύση, από τη μια καλλιτεχνικοί και ευαίσθητοι αλλά συνάμα προσγειωμένοι και πρακτικοί. . Είναι πολύ ευαίσθητοι, ευγενικοί με τους άλλους και πληγώνονται εύκολα αν κάποιος δεν τους φερθεί ανάλογα.

Τρέχουν να ανακουφίσουν όποιον τους έχει ανάγκη με όποιο τρόπο μπορούν. Η ρομαντική και ονειροπόλα φύση τους, τους κάνει αμέσως αγαπητούς στους άλλους. Είναι περίεργοι και πανέξυπνοι, χαρούμενοι, καλοί και πειστικοί συνομιλητές, πολύ αυθόρμητοι και τους δίνει μεγάλη ευχαρίστηση να συζητούν με τους άλλους τις ιδέες και τα σχέδια τους. Σπάνια κρατούν κρυφές τις σκέψεις τους.

Αν και φημίζονται για τον ερωτισμό τους είναι πιστοί στον σύντροφό τους. Παρόλο που δείχνουν ευαίσθητοι, τρωτοί και ευάλωτοι αντέχουν τα συναισθηματικά χτυπήματα, τα οποία όμως προσπαθούν να αποφύγουν με την βοήθεια της δυνατής διαίσθησης που διαθέτουν. Δυστυχώς όμως, επηρεάζονται εύκολα από την διάθεση των άλλων και πέφτουν ψυχολογικά με αποτέλεσμα να απομονώνονται. Τους τραβάει η θάλασσα και γενικότερα το υδάτινο στοιχείο, επειδή γοητεύονται από την δύναμή του ακόμη και αν το φοβούνται.

Αφήνουν τον εαυτό τους να παρασυρθεί από την φαντασία γι αυτό και έλκονται από τις τέχνες όπως το θέατρο, τα βιβλία και τον κινηματογράφο. Τους ταιριάζουν επαγγέλματα που σχετίζονται με την καλλιτεχνική και συμπονετική τους φύση. Εξαιτίας της διπλής εναλλασσόμενης προσωπικότητας τους, παρεξηγούνται συχνά από τους γύρω τους. Οι άνθρωποι αυτού του ζωδίου πρέπει να καλλιεργήσουν τις πνευματικές τους δυνατότητες για να μην είναι νευρικοί και οξύθυμοι και με χαμηλή αυτοπεποίθηση.