Φουντουκιά (5 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου)

Οι Κέλτες πίστευαν πως τα φουντούκια χαρίζουν απεριόριστες γνώσεις και ισχυρές μαγικές ικανότητες και τιμωρούσαν ακόμη και με θάνατο το κόψιμο των δέντρων αυτών. Οι άνθρωποι λοιπόν της Φουντουκιάς με κυβερνήτη τον Ερμή, δεν είναι μόνο εξαιρετικά επικοινωνιακοί όπως ορίζει ο κυβερνήτης τους αλλά λατρεύουν την γνώση, και έχουν απίστευτα δυνατή μνήμη.

Λατρεύουν την έρευνα και ξεχωρίζουν για τον ιδεαλισμό τους, την πρακτικότητά τους, την παρατηρητικότητα τους, την φαντασία τους, την αναλυτική και κριτική τους σκέψη. Έχουν το χάρισμα να συγκεντρώνουν όλα τα δεδομένα, να οργανώνουν, να σχεδιάζουν και να παίρνουν σωστές και γρήγορες αποφάσεις. Κατά περιόδους όμως γίνονται υπερβολικά επικριτικοί και ειρωνικοί με τους άλλους. Ένα βασικό μειονέκτημά τους είναι η μεγάλη νευρικότητα που συχνά τους οδηγεί σε έριδες και διαπληκτισμούς.

Έτσι πολλές φορές μπερδεύουν τους γύρω τους, το νιώθουν, χάνουν την αυτοπεποίθησή τους και κλείνονται στον εαυτό τους. Αυτό πρέπει να το δουλέψουν αρκετά στη ζωή τους, διοχετεύοντας την περίσσια ενέργειά τους δημιουργικά. Αν εξαιρέσουμε αυτό το ελάττωμα τους πρόκειται για πολλοί ενδιαφέροντες ανθρώπους με αρχές μιας και αντιπαθούν την υποκρισία και την κολακεία και θέλουν ξεκάθαρες σχέσεις. Έχουν ωραίο γούστο και τους αρέσει η καθαριότητα. Ως σύντροφοι είναι πιστοί, τρυφεροί και γίνονται άριστοι γονείς.