41. Σουν 1 – Μείωση Περιορίστε τα έξοδα αλλά μοιραστείτε αυτά που έχετε με τους άλλους, ακόμη κι αν αυτό απαιτεί θυσίες σε κάποιον τομέα της ζωής σας. Αν είστε πρόθυμοι να κάνετε κάτι τέτοιο, στο τέλος θα βγείτε κερδισμένοι.

42. Ι 2 – Αύξηση Η τύχη είναι με το μέρος σας και μπορείτε να κάνετε σχέδια με τη βεβαιότητα ότι θα πετύχουν. Μπορεί να κάνετε λάθη, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: θα αποδειχτούν προς όφελός σας.

43. Κούι – Άνοδος Πάρτε τις προφυλάξεις σας για πιθανές απώλειες· αυτός είναι ο μόνος τρόπος να τις περιορίσετε. Να είστε αποφασιστικοί, χωρίς όμως να γίνεστε φορτικοί, και προσπαθήσετε να καλλιεργήσετε τις φιλίες σας.

44. Κου – Συνάντηση Να είστε αμετακίνητοι: επιμείνετε και μην ενδώσετε σε καμία περίπτωση. Η περίοδος ευνοεί την υπογραφή συμβολαίων και το κλείσιμο συμφωνιών.

45. Τσούι – Συγκέντρωση Η ειλικρίνεια και η ευθύτητα θα σας βοηθήσουν να φέρετε αρμονία στη σχέση σας. Προσέξτε τι λέτε. Μπορεί να σας περιμένουν δυσκολίες, και αν αισθάνεστε ότι παλεύετε μόνοι σας με τα κύματα, ζητήστε βοήθεια.

46. Σενγκ – Αναρρίχηση Να ξέρετε ότι, παρόλο που τα πράγματα προχωρούν με αργούς ρυθμούς, τουλάχιστον πηγαίνουν μπροστά και όχι προς τα πίσω. Η επαγγελματική βοήθεια θα ήταν ωφέλιμη αυτή την περίοδο, που γενικά είναι καλή.

47. Κουν – Καταπίεση Τα πράγματα φαίνονται μάλλον δύσκολα, αν όμως μείνετε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι και πείτε όσο το δυνατόν λιγότερα, θα τα βγάλετε πέρα – αν και μπορεί να χρειαστεί να επιστρατεύσετε όλες σας τις δυνάμεις.

48. Τσινγκ – Το πηγάδι Τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, όμως τίποτα δεν κρατάει για πάντα! Η ανασφάλεια από την πλευρά σας μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Μπορεί να χρειαστεί να αξιολογήσετε ψύχραιμα μια κατάσταση ή έναν άνθρωπο. Αυτό τον καιρό πρέπει να προσέχετε.

49. Κο – Αλλαγή Έρχονται μεγάλες αλλαγές σχετικά με νέες ευκαιρίες, και θα ακολουθήσουν μικρότερες. Να είστε σε εγρήγορση και να θυμάστε ότι τα υλικά αγαθά δεν είναι το μόνο πράγμα που αξίζει στη ζωή.

50. Τινγκ – Η χύτρα Μπορεί να διαπιστώσετε ότι πολλά μικρά πράγματα συνωμοτούν για να σας ρίξουν αυτή την περίοδο. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας· η ζωή ξαναβρίσκει το δρόμο της και τα πράγματα φτιάχνουν. Μην ξεχνάτε να διατηρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στον υλικό και στον πνευματικό τομέα της ζωής σας.

51. Τσεν – Κεραυνός Ο δρόμος μπροστά σας είναι δύσκολος, αλλά διατηρήστε όσο μπορείτε την ψυχραιμία σας, γιατί τα πράγματα σύντομα θα βελτιωθούν. Μπορεί να ακούσετε σοκαριστικά νέα, ωστόσο μην τα αφήσετε να σας επηρεάσουν πάρα πολύ, γιατί μπορεί να είναι απλώς κακοήθειες.

52. Κεν – Βουνό Αν κρατήσετε χαμηλό προφίλ, τα προβλήματα που μαζεύονται πάνω απ’ το κεφάλι σας μπορεί και να σας προσπεράσουν. Αποφύγετε να πάρετε οποιοδήποτε ρίσκο. Αν σας αρέσει ο διαλογισμός, τώρα είναι καλή στιγμή. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ να κάνετε διαλογισμό, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να αρχίσετε.

53. Τσιεν 2 – Ανάπτυξη Αντιμετωπίστε τα πράγματα όπως έρχονται και μην προσπαθείτε να πιέσετε τις καταστάσεις.

54. Κουέι Μέι – Μελλόνυμφη κόρη Ίσως βάλατε πολύ ψηλά τον πήχη. Μειώστε λίγο τις προσδοκίες σας και δεν θα το μετανιώσετε. Και να θυμάστε πάντοτε ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

55. Φενγκ – Αφθονία Η τύχη σάς χαμογελά. Οι έγνοιες σύντομα θα είναι παρελθόν – τουλάχιστον για λίγο.

56. Λου – Ταξίδι Μετακινήσεις και κινήσεις είναι στο πρόγραμμα. Αυτό θα φέρει αλλαγές, γι’ αυτό θα πρέπει να αποφύγετε τις μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις. Η εποχή είναι κατάλληλη για να κάνετε νέους φίλους, θα πρέπει όμως να τους διαλέξετε με προσοχή.

57. Σουν 2 – Ευγένεια «Ακολουθήστε το ρεύμα», όπως λένε, και να είστε ευέλικτοι. Είναι πολύ πιθανό να δείτε ότι η βοήθεια έρχεται από εκεί που δεν την περιμένουμε, έτσι συνεχίστε τα σχέδιά σας, αλλά μη ρισκάρετε υπερβολικά.

58. Τούι – Ευθυμία Ετοιμαστείτε για καλοτυχία και ευχάριστα νέα. Η συμπεριφορά σας δείχνει στους άλλους ότι είστε σε αρμονία με τον εαυτό σας. Αν σας ζητηθεί να αρχίσετε μια συνεργασία, καλό θα είναι να δεχτείτε.

59. Χουάν – Διασκορπισμός Είναι καιρός για λογικές κινήσεις. Ακολουθήστε τη μέση οδό – οποιαδήποτε άλλη θα οδηγήσει σε αποτυχία. Μπορεί να επανεμφανιστούν φίλοι από τα παλιά. Αν η φιλία ήταν δυνατή, ίσως να ξαναδημιουργήσετε πνευματικούς δεσμούς.

60. Τσιε – Περιορισμός Μάλλον αισθάνεστε παγιδευμένοι με κάποιον τρόπο, αν όμως παραμείνετε ήρεμοι, σύντομα θα απαλλαγείτε από τα δεσμά σας και θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Είναι καλή στιγμή να δουλέψετε με τον εαυτό σας για να βελτιώσετε την αυτογνωσία σας.

61. Τσουνγκ Φου – Εσωτερική αλήθεια Ευνοϊκά αποτελέσματα θα προκύψουν αν κάνετε την κατάλληλη συνεννόηση. Τα σχέδια για το μέλλον πηγαίνουν κατ’ ευχήν.

62. Ξιάο Κούα – Μεγάλη μικρότητα Η επιτυχία δεν είναι απαραίτητο να έρχεται σαν χείμαρρος – πολλά μικρά ρυάκια μπορεί να σας προσφέρουν την ίδια ανταμοιβή. Αν έχετε κάποιο νομικό θέμα, να θυμάστε ότι τα προβλήματα κρύβονται στις λεπτομέρειες, οπότε να διαβάζετε προσεκτικά τα ψιλά γράμματα.

63. Τσι Τσι – Ολοκλήρωση Αντισταθείτε στον πειρασμό να αναπαυθείτε στις δάφνες σας. Είναι καλή στιγμή να εδραιώσετε τη θέση σας και όσα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα. Μικρά ζητήματα μπορεί να απαιτήσουν την προσοχή σας.

64. Γουέι Τσι – Πριν από την ολοκλήρωση Μην κάνετε καμία κίνηση προτού βεβαιωθείτε ότι η στιγμή είναι κατάλληλη. Ακόμα και τότε, προχωρήστε πολύ προσεκτικά. Σκεφτείτε πολύ καλά πριν ασχοληθείτε με κάτι καινούριο: μπορεί αργότερα να το μετανιώσετε, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν πράγματα –και μάλιστα σημαντικά– που δεν γνωρίζετε.